- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Szosteczka ja też zazdroszcze tego ze sami idą spać a Pawełka usypiasz czy sam zasypia ???
Po godzinie usnela wzielam ja na rece dwa razy ale jak oczka przymykala to wio do łóżeczka za 1 razem odrazu oczy jak 5 złotówki i wstaje ale za drugim razem już usnela ufff jutro pójdzie szybciej

ciekawe jak tam Violcia i Hania po imprezach

Pożeram tosty z dżemem truskawkowym mmmm uwielbiam ;D
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

np

Milady mi pisała ze kazała przeprosic za ostatnio bo głupio sie z tym czuje a ja poniosła i przechodziła załamanie, w dodatku ciezko było z Iwem i z nerkami o odkryto jakas mała wade serca

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

Karolka ja nie lulam, ale mój czasem zasypia na mnie jak biorę go do odbicia ( ja siedzę bo zaś mam awarię z plecami)siedzi na mnie okrakiem głowa w cyc i tak zasypia

Sophie ten torcik smakowicie wygląda mniammm

a mężu co zaś z krakaniem ma?
Rysa to wracasz później niż ja:P. Ja też mam wiele znajomych co pracują w sklepie i słowo "biedna" odnosiło się do tego, że je dość często zwalniają za nic praktycznie, urzędasy mają ten plus że nie tak prosto ich wykopać jak już są zatrudnieni, przynajmniej u mnie

szósteczka brawo dla Pawełka

u mnie w domu zakaz słodkości wprowadziłam, mój łaził i szukał bo mu się chciało (mam schowane ciastka, ale to jakby ktoś wpadł ) wiecie co mi zeżarł ? Baranka lukrowanego do koszyka! Nawet mu nie powiedziałam, że kilka lat miał pewnie go przegoni

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0

My mamy 3 ząbki i Pawełek jak się nudzi to trze zębami o zęby, strasznie mnie to drażni....
Cały dzień dziś nocnikowałam małego, trafiłam na 3 siuśki kilka posżło w pampka ale kupę zrobił dopiero jak ubrałam mu pampersa na noc ubrałam... tylko odeszłam zrobić mleko i czuję taki smród, że szok, bez wyciskania mu poszło, to chyba się ciągle wstrzymywał żeby w nocnik nie zrobić.... Zmęczyłam się strasznie przy tym pilnowaniu... Wiem że początki są trudne ale chyba mu odpuszczę, będę sadzać co jakiś czas, ale nie ciągle, po urodzeniu mam nadzieję na więcej sił to wtedy dam mu wycisk

Co jeszcze... Odcięłam małego, bo miał pióra i się okazało że jest jeszcze prawie łysy... Miał tylko rzadkie włosy takie długie na 3cm... i one udawały włosy... Mam nadzieję że niedługo mu się zagęszczą...
Przez ten czas co pisałam post Pawełek zasnął sam

Wcześniej pisałyście o postępach w chodzeniu. Mojemu brakuje miesiąc co roczku i wstaje tylko przy czymś... Kroki stawia jak ręką dosięga przedmiotu do jakiego idzie (np z łózka do szafy) Przy każdej szafce wtsaje ale jak go za rączki prowadzę to układa nóżki do środka, stawia je na ukos, a jak sam próbuje chodzić to stawia normalnie więc daję mu wolną rękę niech się sam uczy nie ma co popędzać, choć po postępach jakie robił jak jeszcze nie raczkował wszyscy się dziwią że jeszcze nie chodzi...
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Srenka u nas tez długi i powoli łaził Pawełek przy meblach a teraz nagle taki skok rozwojowy nastąpił. I masz racje najlepiej jak dzieciaki same w swoim tempie sie uczą bez przyspieszania.
Dobrej nocki i mało pobudek.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.

- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Staram się podczytywać ale już nie pamiętam do czego się mialam odnieść.
Jedna praca juz napisana teraz pisze drugą i po drodze jakieś głupie zaliczenia. zarywam prawie każdą noc.
Synuś jest niemożliwy tylko stęka.... a jak nie wystęka tego co chce to jest taki krzyk i płacze że tylko uciekać. Dziś chcielismy zwiedzić nowa galerię ale nic z tego Tomek darł się w niebogłosy wszystko chce do reki, w wozku nie w aucie to samojuz w pewnym momencie stwierdzilam ze trzeba do domu i koniec! chyba z nim nie bede wychodzić aż do 7 lat :-P
W daichmanie za wasza namowa chciałam kupic buty ale byly tylko 20 takie z zakrytymi palcami a to duzo za duze....
Sorry ale ledwo patrze juz na oczy.... ide myc sie i spać....
Jutro jak uda mi sie wyrwac z domu po truskawki to chyba zrobie te ciasto Marty..... bo mi tak w pamieci ten obraz został..... mniam
Kobietki wszystkiego naj....
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja uważam że dzień dziecka organizują rodzice bo to dzień ich dziecka

Moj synuś dostał tylko prezenciki od nas i mojej mamy.
A mój osobisty mąż ma 4 chrzesniaków ( z czego niektórzy po 2rodzeństwa) i nie wyobrazam sobie że co chwila miałby latac do nich z prezentami tzn urodziny, mikołaj, dzień dziecka świeta..... chyba byśmy tylko odkładali na te prezenty.
Wg mnie chrzestny to ktos kto w razie konieczności zajmie sie moim dzieckiem gdyby nas zabrakło... że Tomek kiedys z jakimś problemem bedzie mogł sie do nich zwrocic, albo może gdy my nie bedziemy mogli oni zainterweniuja gdy jemu sie bedzie działa krzywda, no i mam taką cichą nadzieję że może modlą sie za niego zeby wyrósł na dobrego człowieka.
Ale naćkałam
milej nocki
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Ja tez iwazam,ze dzien dziecka organizuja rodzice,to zaden obowiazek chrzestnych czy dziadkow.
Fajnie,ze Milady sie odezwal,moze wpadnie tu do nas?
Kakaszka Ty gdzie zniknelas? Halo,jak Elizka?
Ja przepraszam Pawelka i Filipka..sto lat dla Was chlopcy:-)
Ten tort z biszkoptami bardzo fajny..taki z truskaekami robilam Emi na roczek..ateraz zastanawiam sie nad michalkowym.
Ja pracuje w panstwowce i nie uwierzycie,ale jsk zaczynalam prace w szpitalu 9 lat temu to moja pensja wynosila 650 zl..super,nie?
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!

Pobudki byly 2 wiec nie najgorzej

Srenka moja tez zgrzyta zębami i wkurza mnie to okropnie :/
Kasia dobrze ze z pisaniem pracy już blizej niz dalej do konca

Agusia Tobie tez dzieci wyznaczaja godziny spania

ja nie wymagam prezentow od chrzestnych czy dziadkow ale zyczenia owszem bo to nic nie kosztuje a jest bardzo miłe a dziecko to nawet z lizaka sie ucieszy

A ja takiego torta robie , srodek

www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/trus...iatella/przepis.html
ja w swojej pierwszej pracy w pl bylam wykorzystywana bo dali mi umowe na 1/3 etatu a zapierniczalam normalnie po 8 godzin od pon do soboty i UWAGA za 2.50 zł na godzine :/ a to byl zaklad fryzjerski plus recepcja i solarium
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ah co to była za noc
mały chyba za późno najadł się wczoraj spagetti i cała noc się wiercił wzięłam go do siebie do 1 spał ze mną oczywiście co parę minut zmiana pozycji i jak go położyłam na długość łóżka to oczywiście musiał się odwrócić na szerokość i nogi na mnie wywalił.
Jak wstałam w nocy żeby go przenieść to mi w głowie wirowało i tak porządnie że ledwo doszłam lampkę włączyć jakbym była piana taka karuzela.
Trochę pospał i za jakiś czas znów wylądował u mnie w końcu nad ranem go wytransportowałam.
Karolka może mała nie chce spać i tak ją nosisz bo ona jeszcze nie chce. Spróbuj ją położyć później jak teraz nosisz ją meczysz się a ona nie chce spać a jest to godz 21 to poczekaj do 22 może akurat będziesz krócej nosić i wtedy szybciej zaśnie.
Jak bobek był mniejszy to chciałam go kłaść o 20 i co było fikał nogami rozkopywał się wkurzałam się, że nie chce spać i tak do dwóch godz się męczyłam z zasypianiem jego w końcu odpuściłam i okazało się, że on dopiero robi się śpiący koło 22 i teraz zbytnio go nie nosze tylko kilka minut a potem łóżko a jak nie chce spać to chwile popłacze powierci się zobaczy że nici z noszenia zacznie się pieluchą bawić i zasypia i wcale się z nim teraz długo nie męczę prawie wcale chyba że jest 23 i nie chce spać to co innego. Ale do 22 daje mu szaleć wtedy bardziej zmęczony i łatwiej zasypia. Teraz tak chodzi spać koło 21:30 i sam się przestawił nie zmuszałam go. po 21 trze oczy i tak marudzi więc z pół godz jeszcze go przetrzymuje bo i tak ścielenie przebieranie sprzątanie jego gratów z podłogi i akurat wychodzi.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
chętnie bym zrobiła z malinami lub wiśniami tylko masę nie wiem jaką na pewno nie śmietana.
Jak widać placka sama sobie stworzę wymyślańca przeglądałam wczoraj strony i żaden mnie nie zainteresowała - sama nie wiedziałam co chce i czego szukam hahah
Choć myślałam coś z chałwą ale raczej nie będzie pasowała masa do wiśni bądź malin
Pierwszy dzień słońca od 4 dni dziś jeździk ląduje na polu.
Jak go wczoraj woziłam po domu to to odrywała mi ręce od kierownicy bo on sam hahahah tylko kierować nie umie ale trzymać to trzyma się dobrze więc dziś lecimy na asfaltówkę tak prosta to będziemy pędzić
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
Odnośnie kupowania i oczekiwania na prezenty od innych to my tez na mikołajki czy dz, dziecka kupujemy tylko naszym a chrześniakom czy rodzeństwu to tylko symbolicznie a że bylo u nas na dz dziecka z okazji ur Pawelka trochę dzieci również z dalszej rodziny no to dostały symboliczny prezent za 2 zł

I tak samo my nie oczekujemy ze naszym dzieciom będą dawac prezenty zresztą podkreślałam to gościom gdy sie dopytywali co naszym maja kupić, ale goscie zrobili jak chcieli i uważali.
Mnie ta walnięta znowu wczoraj wnerwiła bo wysłałam wczoraj smsa z podziękowaniem za ich obecność na ur a ta mi odpisała ze szkoda ze tylko o rocznicy Pawełka pamiętamy a o innych to już nie a konkretnie chodziło jej o ich rocznicę ślubu niż kurcze raz ze bylam jak nie wiem zalatana żeby gośćmi sie pozajmować a dwa ze rocznica slubu to taka raczej wewnetrzna tylko małżonków i nie musze pamiętać i życzyć wszystkim z całej rodziny. No po prostu walnięta ta baba jest juz nawet nie zareagowałam na tego głupiego smsa. Tylko mnie wnerwiła.
Agusia no właśnie co u tego okulisty.
Milejdi niech wpada do nas.
Kasiu szybkiego pisania pracy i powodzenia na zaliczeniach.
Miłego dnia.