BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu #886341 przez Ikunia1910
Heloł a ja powiem tak jak mam dostęp do lapka to lepiej mi tu na forum pisać ale jak z telefonu to jednak wygodniej z fb bo mam apke i szybko się wchodzi. Ale bez sensu czytac dwa razy to samo tu i tam.

Agusia smutne:(

Fifi, Pawełku 100latek składałam już na fb.

My mielismy isc do botanika ale był taki wiatr ze masakros, Gochens podziwiam ze daliscie rade na zdrowiu bo mnie telepało jak nie wiem dzisiaj. Zonia dostała od teściów rowerek czy coś w ten deseń i królika zająca maskotkowego od nas w sumie nic wspólny dzień poza domkiem a moi dzwonili z życzonkami, przyszły chrzestny tez sie nie odzywał no ale on w niemcuchach siedzi pozatym jeszcze formalnie chrzestnym nie jest wiec wybaczam, ale w sumie chyba nie mam jakiegos cisnienia na tego typu świeta jeszcze urodziny no to ok jakby nie było odzewu od tych najblizszych ale jakis tam dzien dziecka czy mikołajki to juz takie bardziej "domowe świeta", tak jak mój B. powiedział "dzień dziecka" to jest dzień naszego dziecka, a nie wnuczka, chrzesnicy czy cos. Ale chcemy kupić w ramach prezentu przyczepkje rowerową ale juz dwuosobową zeby drugie dzidzi już miało na zaś i beda wycieczki haha :)

A B. po tym usg jakby bardziej uwierzył w tą całą ciąże, tak mi się wydaje bo jak pytałam jak tam no to tak ze niby nic takiego ale wiadomo chłop to chłop swoje myśli a sie nie przyzna, za to znów sie robi kochany, nie ma co trzeba go pochwalić też czasem.

Lecem lulu dobranocka:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #886369 przez Marta1985
Halo :)

TO ja zabieram się za pracę :(

Miłego dnia :*

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886379 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Agusia strasznie wspolczuje tej Pani bo to musi byc straszny ból stracic dziecko :( obysmy nigdy tego nie doświadczyły :(

Ikuna ciesze się że do Twojego wkoncu dotarlo ze bedzieci miec jeszcze jedna dzidzie :) a jak sie zapatruje na to ze Kolejna dziewczynka ??? I jak Go przekonalas ze sie jednak zjawil na tym usg ???

Marta co zakupilas??

U nas noc z 2 pobudkami wiec nie najgorzej tylko pobudka o 5.45 a od 8 spi znowu bo marudzila strasznie , Wasze maluchy jak sie nie wyspia to tez takie nie do zycia i wszystko jest bee jedynie rece daja rade :/
Na 11 mam wizyte u tej baby walnietej ciekawe cóż znowu mądrego wymyśliła :/ a mialam pytac w jakiej pozycji Wasze maluchy pija mleko z butli??? Bo Gabi jedynie u mnie na kolanach wypije wszystko i bawi sie włosami bo sama nie bedzie trzymac bo przeciez co sie bedzie przemeczac jak mama moze trzymac ;)
na obiados pomidorowa z ryżem oby małej posmakowalo :)
A nowe danie ktore bardzo lubi to biszkopty namoczone w mleku z obocami banan z kiwi lub jablko z gruszka :)

Aleksia mozesz zrobic mase maślana i nia tort ozdobic
tortytorty.pl/news/show/6.html
babeczka.zuzka.pl/2013/10/krem-maslany-na-bezie-szwajcarskiej/

10 lata 11 miesiąc temu #886389 przez Marta1985
To co tą dziewczynę spotkało to straszne ... ma 25 lat a straciła już trójkę dzieci :( życie jest naprawdę okrutne :(

Karolka KUPIŁAM MATĘ ANTYPOŚLIZGOWĄ DO WANNY I ORGANIZWER NA ZABAWKI DO KAPIELI :)

allegro.pl/show_item.php?item=4276943444

allegro.pl/show_item.php?item=4227742834

10 lata 11 miesiąc temu #886392 przez KaRoLkA
Ja wczoraj chcialam Gabi na szybko wykapac pod prysznicem bo juz byla bardzo marudna i jak ja posadzilam w brodziku to tak strasznie sie rozplakala ze kapiel byla expresowa :/

Gabi najlepsza zabawa to wylewanie wody z wanienki i urwala i dzisiaj drzwiczki od szafki włazience :/ Łobuz mały

10 lata 11 miesiąc temu #886393 przez Ikunia1910
Dzien dobry choc smutasny rozpadalo sie na calego oby do weekendu mi sie rozpogodzilo:/

Martusia spokojnej pracy i szybkiego hop do domciu;)

Karolka Zosia je mleko po kapieli w lozeczku na leżąco, ale w tym tyg kupie paste do zabkow i sie zwyczaje pozmieniaja bedzie jesc na kolanach a potem myju myju zabki i dopiero lulu, zobaczymy czy tez tak szybko bedzie zasypiac ... Jak sie nie wyspi to tez nerwus i wsio na nie wiec idzie sobie spac.
Biszkopcik na mleku z owockiem tez lubimy ;) najlepiej z jablkiem i do tego podgrzany w mikrofali znika najszybciej.

A co do B. To on powiedzial ze nie ma parcia na syna tak jak ja ze moze byc kolejna lalunia wazne zeby zdrowa. Kurcze czasem to on mnie zaskakuje bo ja jakos o tym zdrowiu nie mysle jakby zakladam ze nie ma innej opcji i przezywam ze jajek nie ma. A na usg przyjechal bo mu napisalam smsa ze jest jeszcze duza kolejna ze i tak nie weszlam na ta godzine co mialam i ze jesli z jakiegos cudownego powodu nagle zainteresuje sie losem drugiego dziecka to ze zapraszam :p

Kurcze oby jutro byla pogoda bo musze zaczac zakupowe szalenstwo na roczek.

10 lata 11 miesiąc temu #886398 przez rysa
Hej dziewczyny:) Filip też je butle na kolanach ale prawda jest taka ze zjadł by wszędzie i w każdej pozycji :)

W sumie to jestem ciekawa czy gdyby nie to ze w dzień dziecka Filip się urodził to czy dostał by coś .Na urodzinki dostał jeździk, dużo zabawek do piasku, duża wywrotke, basenik i siedzionko na rower, no i trochę kasy od tych co nie wiedzieli co kupic.wiec zaraz będę zamawiać kask na allegro.

Filip juz od pół roku kapie się pod prysznicem żałuję że nie mamy wanny bo jak byliśmy u znajomych to super się pluskal w wannie :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886402 przez Marta1985
M y właśnie kapiemy się w dużej wannie i jest szaleństwo - pielucha pod pupę nie wystarcza :)

My mleko pijemy jedynie w nocy lub nad ranem jeżeli jest jakaś pobudka :) na leżąco oczywiscie :)

10 lata 11 miesiąc temu #886405 przez rysa
Dziewczyny jak zrobić avatara?

10 lata 11 miesiąc temu #886409 przez KaRoLkA
Ika dobry sposob wazne ze zadziałało ;)

Szybkie pytanko jakie zioła do pomidorowej bo ja zazwyczaj tylko sól i pieprz a chcialam Gabi ziolek dać ??

Ikunia co myslisz o tej masie maslanej do tortu tak zeby boki ozdobic ???
Bo chce boki ozdobic ombre o takie
lacrema.com.pl/2013/05/ombre/

10 lata 11 miesiąc temu #886416 przez Marta1985
Bazylia albo pietruszka :)

10 lata 11 miesiąc temu #886422 przez cordis
Dzień dobry
Wy jesteście wyspane?
Moje dziecię od północy alarm co chwilę, kolejna dwójka zapuchnięta jak nie wiem, czuć ale przebić się nie chce i jeszcze ta góra :/

Karolka mój od kilku dni do południa jest marudny tzn. do pierwszej drzemki, kwęka jęczy, jeść nie chce, koło południa dziecko anioł nie wiem czemu tak ma?!
Teraz na szczęście śpi, to mogę chwilę dychnąć- normalnie czasem mam wyrzuty, że czekam żeby usnął bo jest ostatnio bardzo absorbujący.
Ja do pomidorowej daję czasem bazylię :) młody zioła lubi :)

Rysa to sporo zabawek Filipek zgarnął teraz będzie szaleństwo w piaskownicy ;-)

Agusia smutne co napisałaś, życie jest czasem bardzo niesprawiedliwe !
Ja ostatnio trafiłam na blog właśnie mamy która ma Aniołka już, czytałam i ryczałam.
Najbardziej wkurzające jest to, że są na świecie gnojki, pijusy, świnie do kwadratu i zwyrodnialcy a im się nigdy nic nie dzieje, a niewinne dzieciątka cierpią,

10 lata 11 miesiąc temu #886433 przez Ikunia1910
Karolka ozdobienie w ten sposob torta bardzo fajnie i calkiem latwo to zrobic bo szpryca nakladasz po "różyczce" kremu i "przyklepujesz" łyżeczką. Trudniej z kolorami bo to bez barwnikow spozywczych juz nie wyjdzie a jeszcze trzeba dobrze wsypac zeby delikatnie kolor ciemnial. W szkole takie cus robilismy kiedys ale w pl ciezko o barwniki spozywcze w detalu. Chyba ze z neta ale to juz tak mniej bezpiecznie cholera wie co tam wsypia... Pozatym mowilas o jakims zwierzaku u góry i nie wiem czy nie bedzie sie juz za duzo działo jak jeszcze tak efektownie ozdobisz boczki. Chyba ze ten zwierzaczek bylby jakis nie duzy taka skromna figurka to ok. no ale to je moje zdanie ;)

10 lata 11 miesiąc temu #886440 przez cordis
normalnie czad!
dostałam wypłatę
zrobiłam opłaty
prawie nie mam wypłaty :)

ma któraś jakąś majętną ciocię co nie wie co z kasą zrobić ?!?! :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886450 przez Marta1985
Cordis no to masz szał jak i ja :P Ja dostaję na ostatniego wypłatę - bank zabiera ratę na mieszkanie płacę czynsz i zostaje na wegetację do 10 jak jest wypłata męża :) a potem zaś kablówka, gaz, prąd, telefony i jakiś fundusz gdzie odkaldamy 200 na wczesniejszą spłate kredytu ... tu podwyżki mojej nie ma dalej ... w męza pracy też kicha bo kryzys jest i nie wiadomo co dalej ... porażka normalnie dobrze że u nas troszkę dodatkowej kasy jest bo człowiek nic by niekupił :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka