BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu #886147 przez Marta1985
:-) Gochens to super możesz ułożyć truskawke jedna koło drugiej bo ja z odstępami zrobiłam i trochę mało ;-) i na kwadratowej formie pieklam :-)

No nam z jednego zęba leciala krew. Bartuś też myje zabki :-) ale wieczoren tylko - a wy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #886166 przez malutkamilka
Jestem i ja, w końcu.

W zasadzie to nie wiem gdzie pisać mam. Wchodzę na fb przeczytam odpiszę, wchodzę na forum i... piszę ;)

Ika gratuluję córki ;) fajnie mieć tak na stare lata z kim poplotkować bo z chłopakiem to już tak nie bardzo a córa będzie do domu ciągnąć;)

Miałam być wieczorem ale po zmianie wypoczynku w salonie poszliśmy na spacer na działkę. Mój z kolegą naprawiali kosiarkę, Wika spała a ja wzięłam drabinę i zajadałam czereśnie.
Później poszliśmy do domu nakarmić i ubrać cieplej nakarmić mala i na grilla spowrotem na działkę. Wróciliśmy o 9. Mój A. powygłupiał się z Wika i o 21:30 spała a my poszliśmy się wykąpać co nie obyło się bez przytulanek w trakcie i po...

Wika obudziła się na mleko o 6 i jeszcze śpi smacznie zresztą mężu też a ja postanowiłam trochę skrobnąć bo nie wiem czy będę miała czas dziś wejść chyba że wieczorem.

Cordis i jaką niespodzianke zrobiła jaśnie wielmożna T.?
Jak zniosłaś jej wizytę?

Co do krwawień dziąsła to nie zdarzyło sie to przy pierwszych 5, ale teraz jak wychodziła górna dwójka to i krew się pokazała ale tylko w tym wyżłobieniu na ząbka, specjalnie jakoś mocno nie ciekło - swoją drogą to chyba przez to że pokazała się krewka to miałam ciekawe noce...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886175 przez Gochens
Sto lat dla naszych roczników kolejnych!! rosnijcie zdrowo :)

U nas pobudka o 7 słowami MAMA wiec nie wypadało nie.wstać do synka :silly:

Ciasto w piekarniku a plany na dziś to zoo jednak to nasze łódzkie i do tego lunapark ;) później tatuś gra w piłkę to pojedziemy z nim i pójdę sobie na stawy tym razem z psem tez.

Marta u nas mycie 2 razy dziennie staram się go nauczyć ze jak mama myje to on tez ;)

Malutka to się teraz dzieje u Was :lol: dobrze dobrze nadrabiajcie ten czas

Miłego dnia

10 lata 11 miesiąc temu #886202 przez cordis
Dzień dobry tutaj.

Bartek śpi, ale był strasznie nerwowy może kolejny idzie zębol ?!

Gochenes szczoteczkę też mamy taką dla dzieci już, najpierw ja mu myję ząbki a potem on sam bo jak nie to wrzask jest ;-). i też tylko wieczorem mu myję.

Malutka - jaką niespodziankę? Zjawili się w 3 oni i córka (chrzestna Bartka), oczywiście nie obyło się bez cennych rad, pouczania, nawet w kwestii wieszania prania ale że nie było odzewu to już nic nie mówiła. Tylko do Bartka cały czas" no tak, mam wie lepiej".
Teraz usypiajcie Wikusię częściej żebyście mogli się przytulać ;-)

10 lata 11 miesiąc temu #886228 przez aleksiaa88
Buziaki dla Pawełka i Filipka rośnijcie zdrowo i nie sprawiajcie problemów
dawać zdjęcia migiem

Takie pytanko do kucharek pieczeniowych rozmyśliłam się nie będę kupować masy marcepanowej tylko jak zrobić żeby wierzch był równy zawsze robię nożem i tak są mozaiki paskudne im więcej się bawię tym gorzej wychodzi. A masa miała być po to żeby był ładniutki z wierzchu.
Poza tym muszę innego zrobić nie na śmietanie bo musi zajechać do teściów a jak będzie ciepło to słabo widzę śmietanę w transporcie.
Z tamtej czyli babka brababka i ciotka strony kupili prezenty a że my nie robimy przyjęcia to muszę zatransporotować trochę torta tam bo tak głupio chociaż nim się nie podzielić

10 lata 11 miesiąc temu #886262 przez Gochens
Cordis tez swojemu musze dać w rękę Szczoteczkę bo się drze ;)

Aleksia ja się nie znam na tej masie ale rzeczywiście nie wytrzymać może śmietana jak będzie ciepło no chyba zemmacie w miarę blisko to ok. Ja zawozilam tort do siostry ale to jakieś 10 minut drogi i przeżył :)

Byliśmy na wycieczce niestety do zoo nie.weszliśmy ludu było tyle.ze chyba z 1,5 h stania w kolejce zatem poszliśmy do lunapark i później nad wodę. Miło spędzony czas ja teraz w wannie Alus zjadł obiadek trochę odpoczynku o jedziemy z tatą na mecz. On będzie grać a my pójdziemy na spacer :)

Tak się zastanawiam bo ze strony męża czyli ani dziadkowie Alana ani chrzestny chyba zapomnieli ze dziś dzień dziecka i chciałam zadzwonić do.szwagra i mu z lekka wygarnąć ze mógł chociaż na chwilę wejść ale sama już nie.wiem. Mężu skwitował słowami " ano widzisz" ale mówi ze jak chce mogę zadzwonić do niego z lekkim wyrzutem a wy jak myślicie? :dry:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886294 przez Marta1985
Kurcze musimy coś zrobić ... albo Hania, Srenka, Agusia, Kasia przejdą na Fb albo my wracamy ... mimo ze Fb lepsze chyba :)

Srenka wszystkiego najlepszego z Okazji Urodzin :* Spełnienia marzeń i szybkiej przeprowadzki na swoje :)

Hania jak po imprezce ? Dawaj Foto :)

Kolorowych snów… Uśmiechu od ucha do ucha…
Pięknych bajek na dobranoc… Własnego pieska i kotka…
Co dzień nowych przygód… Butów siedmiomilowych…
Gwiazdki z nieba… Wspaniałych przyjaciół…
I wesołej rodzinki…

Te życzenia dla Filipka i Pawełka przesyła Bartuś z rodzicami :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886302 przez aleksiaa88
ŻE tak się spytam Srenka ma urodziny ona miała 9 stycznia zaraz po mnie? To chyba mąż ma ale nie ona

Marta a dla nas tez masz torta`?

Gochens ja bym się nie odzywała jak ktoś nie chce chodzić do dziecka i nie chodzi to przypominanie w święto szkoda zachodu przynajmniej dla mnie.
Jak by chciał to bez okazji tez by przyszedł.

My mamy 30 minut do teściów

10 lata 11 miesiąc temu #886304 przez Marta1985
Aleksia oczywiście :)

No moze być z tymi urodzinami tak :p

Mąz dzwonił do swojej mamy i ja opierniczył że nawet nie zadzwoniła :P :)

10 lata 11 miesiąc temu #886313 przez szósteczka
Hej my wreszcie zakończyliśmy imprezować. Urodzinki jedna i drugie sie udały. Pawełek nauczył sie stać sam i dzis nawet zrobił jeden niezdarny kroczek. Torta dmuchaliśmy dostal prezencików jutro na poczte wyśle zdjecia lub spróbuje cos wstawic może mi sie uda. Tesciowa wróciła z Turcji przywiozła mi sliczny szal tureckie i torbę z motywami tureckimi. Wczoraj na grillu bylo super pogoda sie udała wszyscy piali do Pawełka i wczoraj i dzis a dzieciaki szalały.
Filipek sto lat całusów sto dwa.
Haniu a jak wasza impreza.
My tez mamy do zoo sie wybrać ale pewnie w wakacje.
Dziewczyny jutro idą na basen , szkolą zasponsorowała z okazji dnia dziecka.
Miłego wieczorka
Malutka pewnie nadal będzie nadrabiać zaległości z mężem, mój jutro wyjeżdża na tydzień.
papa

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #886314 przez KaRoLkA
Moja juz śpiocha :) nie zapeszajac ale od 3 dni zasypia bez lulania , butle je na pol spiaco wiec do łóżeczka i śpi :) obym nie zapeszyła :p u Nas dziadkowie i chrzestna pamietali tylko chrzestny zapomnial a jak zapytalam mijego czy pisal brat życzenia dla chrzesnicy to sie wkurzyl i broni go cały czas malutki braciszek kuzwa :/
dziewczyny musimy sie zdecydować bo pisac po dwa razy to samo :/ na fb łatwiej wejsc ale znowu tu wiecej Nas jest

Dla nie fb Wyluzowana Gabrysia :)

10 lata 11 miesiąc temu #886315 przez aleksiaa88
Tu jest jak forum a tam jak aktywny komunikator

10 lata 11 miesiąc temu #886320 przez szósteczka
To jeszcze podziękuję z zyczonka kochane jestescie.
Ja wole tu pisać a na fb to mozna zaglądać jak sie ma czas.

10 lata 11 miesiąc temu #886327 przez Marta1985
Porobiłam parę zakupów alegrowych i zmyka spać :) jutro do roboty :(

10 lata 11 miesiąc temu #886334 przez Agusia83
Dziewczyny, a ja nie mam weny....nie wiem czy czytałyście...we wrześnu 2014 miała się urodzić Amelka...przyszła jednak na świat w 25 tygodniu...walczyła o życia.,..ale poprzedniej nocy odeszła:(...jej mama oddała w 2012 roku dwa Aniołki do nieba:(((((
jak to dobrze, że nasze maluchy są zdrowe...muszę się pomodlić i podziękować Bogu za moje skarby
Podziękowania: szósteczka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka