BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu #888575 przez KaRoLkA
Moje dziecko zaczelo chodzic puszcza sie sama i drepta po dywanie :D

Marta dziekuje :* Ty tez odpoczywaj i relaksuj sie dzisiaj :) ja kapieli nie urzadze bo mam prysznic poza tym musze sie wykapac w ciagu max 30 minut od zasniecia Gabryski bo po 30 minutach jest juz pierwsza pobudka :/

Gochens Tobie też udanego wieczorku :)

Ikunia tort sliczny :) z bitej smietany co nie ???

Agusia tak mi przykro :( masz racje nasza sluzba zdrowia nic nie robi :/

szosteczka zawsze istnieja tez inne lozkowe przyjemnosci :p przytulaski czy cos :)

Hehe My mamy naturalny środek anty bo moj jak chce mnie pocalowac czy przytulic to Gabryska zaczyna płakać i ciagnie go za bluzke hihi :D
Upieklam kopiec kreta i siedzimy z mysia bo moj poszedł do pracy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #888578 przez aleksiaa88
Agusia szkoda, że nie zdążyłaś do wujka

Ikunia co to jest na wierzchu to białe? A i jakim cudem on jest taki równiutki na bokach bo jak pieczę biszkopty to jeden zawsze jest pochyły i potem mi ucieka z jednej strony

Zrobię troszkę brzuszków a potem znów będę ćwiczyć ale to już jak się ściemni na dywanie ale nie sama sasasaa :evil:

Gabrysia już chodząca hoho

10 lata 11 miesiąc temu #888623 przez KaRoLkA
Dziecir od 14 na nogach i jeszcze buszuje ani mysli spac nieeiem co jej dzidisj sie stalo ale przetrzymsm i zobaczymy jak bedzie spala :)

10 lata 11 miesiąc temu #888631 przez rysa
Karola gratulacje dla córci. To mamy kolejne dreptajace dziecię :)

Agusia wwspółczucia :*

Nie ma się czym chwalić. Kupiliśmy Punto Elx.Nic specjalnego, nie mamy kasy wiec chodziło tylko o to żebym się nauczyła jeździć i żeby mieć czym dojeżdżać do pracy.Ale dzisiaj byłam posrana jak jeździłam ;)

Cordis z medycyny pracy potrzebowałam

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #888639 przez Sophie25
JEstem ufff ciezki dzien jak wrociłam do domu Zosia daje popalić bo wszedzie jej pełno i cały dzien na polu chce byc a jak wejde do domu pisk ogromny ;/

Dzieki za pochwały firanki jak tak na nia patrze az dumna jestem haha

Agusia wspolczuje :( 3maj sie kochana :*
BRAVO dla Gabi za kroczki!!! :*
Ika trort śliczny smakowicie wyglada ze zjadłabym kawałek a moze 2 hah :D :P
Rysa gratuluje zakupu i zycze zeby sie dobrze jezdziło i słuzył jak najlepiej ! :)

szosteczka dobrze ze maz wraca razem z dzieciakami pewnie juz sie cieszycie :) I fajnyyy widok musi byc jak dzieciaki witaja :D

Lece do wanny bo padam i maseczke palne pomaluje pazory i odrazu poczuje sie lepiej hah :D

10 lata 11 miesiąc temu #888664 przez violcia00
hejka.

my wkoncu w domku :) ,ale jestem wymeczona,niby podroz krotka,1,5 h samolotem,ale pozniej jeszcze z lotniska(szwajcarji)do nas 2,5 h normalnie,ale dzisiaj chyba ze 3,5 jechalismy bo straszne korki...Oskar bardzo zle zniosl podroz,zesral sie znow w samolocie tak ze musialam go calego przebierac a ciezkie to bylo bo on teraz strasznie placze przy przewijaniu,chyba przez gta biegunke tak ma i pozniej w aucie jak jechalismy tez strasznie plakal tak mu lezki po policzkach plynely ze nie wiedxzialam jak mu pomoc,ale pozniej to chyba juz ze zmeczenia,siedzial u mnie na kolanach na przednim siedzeniu,albo zawieszony na szyji i przysypial tak wtulony,o foteliku nie bylo mowy....wczoraj jeszcze bylismy na pogotowiu bo biegunka nie mijala i wczor.tez strasznie plakal,nie chcial jesc i kaszlal,ale gardelko tytlko troche czerwone,a na biegunke dostal antybiotyk w koncu i dzis niby lepiej bo tylko 2 kupki ale nadal luzne.

Urlop malo udany jak zlapalo go w tamta srode to caly tydzien go trzymalo,trzeba go bylo nosic,tulic i mamusi ramiona byly najlepsze,mimo iz rodzice i tesciowie mi pomagali to malo odpoczelam.

Jutro cos tam trzeba przyszykowac na niedzielne urodzinki,ale malo osob bedzie to powinnam dac rade :P

Bede Was nadrabiac po troche,lece spac bo padam.

Dobrej nocki :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #888672 przez Ikunia1910
No dopadłam do lapka. Godzina 23...hmmm zaraz prysznic loki na noc trzeba zakrecic umalowac pazury i mozna isc lulu.

Aga strasznie współczuje:* Trzymajcie się i bądźie z ciocią napewno potrzeba jej teraz wsparcia:*

Szósteczka chatka pewnie lśni i iskry w oczach się pojawiły jak ukochany wrócił do gniazda?:)
A ciuchy pokaze jutro a najpredzej w niedziele jak bede wstawiac foty z jutrzejszej imprezki.
Kupiłam jeszcze w pepco kostium kompielowy dla zosi za 7 zł bo przecena była takze idealny do prezentowego baseniku :)

Viola kurcze szkoda Oskarka:( Oj oby to juz końcówka była:/ Biedniutki się męczy a wy razem z nim :( Buziaczki gorące.

Rysa też chce zobaczyc twoja wyscigówke i ciebie za kółkiem :P Zebym wiedziała przed jakimi uciekac hihi nie no zartuje:* i nie bój się jezdzic bo jak teraz nie bedziesz jezdzic to pozniej bedzie jeszcze ciezej. Spokojnie, pomalutku, masz wieksza wiedze niz 98% kierowców na drodze bo jestes swiarzutko po kursach a niestety z czasem sporo ulatuje i zostaje rutynowa zmiana biegów :P i pokaż no Filipka tutaj

Gratulacje dla Gabrysi :) Super bo chyba większośc dzieciaków poszła przed roczkiem :)

dziewczyny torta robiłam tak: biszkopt czekoladowy przekrojony na 3 mocno nasączony, na dolnej warstwie konfitura z wiśni, na górnej masa ze śmietany 36 i mascarpone tak jak pisałam wczesniej. całosc oblepiłam też ta śmietaną, boki posypane wiórkami kokosowymi "ubrudzonymi" kakao, korona z rózyczek śmietaną ze szprycy,a wierzch to biała czekolada, na szybko wsadziłam do siekacza z blendera ale zazwyczaj skrobie obieraczką do ziemniaków o wiele piękniejszy efekt, ale poszłam na łatwizne:P ozdóbki wszystkie z Angli motylki kaczuszki perełki kwiatuszki. Całość wyniosła mnie około 45 zł myślę ze naprawde bardzos ie opłaca no i chyba najgorzej nie wygląda, chciałam zeby był kolorowy no ale ciezko samemu tak bez barwników wiec tylko tymi lukrowanymi pierdołami ozdobiłam.

Nadmuchałam 30 balonów ale juz nie mam siły. Jutro powiem B. zeby odpalił kompresor i nadmuchał reszte:P

Dobranoc:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #888676 przez Ikunia1910
To ja sie witam pierwsza. Prawie nie spalam :(
Udanego dnia moje miłe panie ja wstaje na kawusie a zosia jeszcze spi no ale to nie jej pora w koncu 5:30dopiero. W zeszlym roku juz od poltprej godziny maly powrot potwor ssal mi cysia :p

Słoneczka wszystkim życzę B)

10 lata 11 miesiąc temu #888684 przez rysa
Filip pobudka o 6.30 i tak szalał ze właśnie zasnął.

Ikunia dzięki za mile słowa apropo jazdy.Jezdzilo by mi się fajnie gdyby nie fakt ze to jednak stare autko i juz tak nie ryra jak elki.Musimy naprawić skrzynie biegów i będzie git.No i jest bez wspomagania a ja nie nauczona :)

Tort super.Ja robiłam podobnie tylko zamiast konfitury dałam truskawki i polalam musem a do masy z sera mascarpone dodałam kakao :)

Violcia biedny Oskar oby bidulek juz wyrównał.

My za tydzień na wesele jedziemy.Ciekawe jak Filip na to zareaguje bo autem to ok 4,5 h ale nie wiem czy się zdecyduje jechać a tak to PKS :/

Czekam aż książę się obudzi, pije kawkę i lecę do fryzjera tzn jadę :D
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #888685 przez Marta1985
Zosieńko nasza :)
Dzisiaj roczek przybył Ci,
roczek samych pięknych dni,
tych spędzonych na zabawie
w domu, w wodzie i na trawie.

Cały roczek nowych słówek,
obserwacji kopców mrówek,
zbiorów muszli i kamyków,
z lasu znoszonych patyków.

Duży krok w samodzielności,
cały rok życia w miłości.
Niech to szczęście zatem trwa
i nie dzień, nie rok, nie dwa.

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #888687 przez Marta1985
Dzień dobry :)

Filipek mały urwisek :)

Violcia zdrówka dla Pawełka :)

Do nas znajomi przyjeżdżają wieczorem a tak to dzień z chłopakami :)

Miłego i spokojnego dnia :)

10 lata 11 miesiąc temu #888691 przez Ikunia1910
Martusia śliczny wierszyk dziekuje w imieniu Zoski;* udanego dnia z chłopakami ;)

Rysa ale wiesz co jak na pierwszy samochód to dobry taki co ciezko chodzi i co nie bedzie strasznie szkoda jak sie gdzies przypadkiem przytuli;p ja miałam taki czołg pierwszy gomotors.net/photos/13/34/volkswagen-pas...comments_83e18.jpg?i i powiem ci ze jak ten opanowałam to byłam wstanie zasiąsć za każdym sterem :P takze dasz rade, wierze:* A Fifi śliczny :) Jaki on ma rozmiar butków? Bo jakoś mi mignęły te same adidy na wczesniejszych zdjęciach możliwe ze mu nic stopek nie przybywa?

U mnie przerwa na śniadanie i chyba moje drugie dzidzi nie bedzie spało tak grzecznie jak zoska bo wale kojena kawe oj dzis bedzie ciezki dzien, a jeszcze tyle roboty przede mną, ale nie narzekam boje sie tylko ze sie nie wyrobie ze wszystkim chce zrobić jeszcze z koreczków takiego krokodajla bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_0092blox.JPG ale nie wiem czy mi styknie czasu na wycinanki, jak nie to wsadze w jabłko.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888703 przez rysa
Ale ze mnie gapa ! My tu o roczku Zosi gadamy a ja nawet buziaka nie dałam.Wstyd ;)
Zosia:*:*:*Witaj wśród roczniavzkow!

Masz rację Ikunia, tez mi tak wszyscy mówią. A ta Twoja fura to faktycznie prawie jak czołg była ;):D

Filip ma faktycznie małe stopki (może po mamie :) ) TO rozmiar 18 , już dawno mu je zzakładam ale myślę że to kwestia miesiąca (jak nie mniej) i będą małe :(

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888711 przez KaRoLkA
Zosienko Nasza Kochana :*
Dzisiaj kończysz 1 Roczek.
To w dorosłość pierwszy kroczek.
Żebyś zdrowo się chowała,
Rodziców zawsze słuchała,
Radośnie się bawiła,
Nowych rzeczy szybko uczyła,
Świat wokół Ciebie poznawała,
I często się uśmiechała.
By twe dzieciństwo było piękne i radosne
Jak rozkwitające kwiaty na wiosnę.
Tego właśnie ci życzymy,
I składamy w Twe urodziny.

A tak ogolnie to dzien dobry :)

Rysa nic sie nie boj , jak nauczysz sie na starszym autku to pozniej bedziesz mogla jezdzic kazdym :)
Ja to mowie ze dla mnie auto ma jezdzic i sie nie psuc a moj to maniak i juz upatrzyl sobie nowe nawet umowilam sie juz z gosciem na srode przyszla :) a moj jak cos sobie umysli to ciezko go od tego odwizc ale w sumie to ma racje bo to nowe ma maly przebieg:)

Violcia to mieliscie podroz z przygodami , biedny Oskarek oby w domku szybko doszedl do siebie :)

Ikunia udanej imprezki Wam życzę i odszczelcie sie dziewuszki , fotek narob zebysmy miały co ogladac :)

Marta udanego dnia we trojke :)

Ja lece sprzatac bo znajomi chca zebysmy przyjechali dzisiaj ale to mojego musze namowic :) noc z pobudkami ale lepsza niz ostatnia , pobudka po 7 anjuz oczy trze :/

10 lata 10 miesiąc temu #888712 przez szósteczka
Zosia sto lat i udanej imprezy,pilnuj żeby mama sie nie przemęczała, takie pyszności tam szykuje.
Violcua witamy w domu i oby juz was to choróbsko odpuściło.
Rysa Ikunia ma racje dobrze na gruchocie sie rozjedź i będzie git, najwazniejsze zebys szybko dalej jezdzila bo ja nie jeździłam ciężko mi było później ruszyć, balam sie.
Przywitania byly ale w zasadzie tylko dzieci a mnie mój odrazy ledwo wszedł zerknął na poczte zanim dal mi buzi i mnie zaczal opueprzac ze odebrałam monity z banku i nas na 100 zl rabneli, ok mial racje ale przykro mi bylo ze nawet sie ze mna nie przywitał. Rano sie niby poprzytulaliśmy ale to juz nie to samo zwłaszcza ze zaraz Pawel u nas wylądował. Jeszcze mu to powiem jak będziemy dialog robić.Ach te chłopy bez nich źle a z nimi jeszcze gorzej.
Dziewczyny ogarniają gore, mój pojechał na egzamin ratownika medycznego i próbę przed jutrzejszymi uroczystościami a ja obiad zaraz wstawie .
Milego imprezowania, grilowania i relaksowania weekendowego. Papa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka