BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu #887676 przez Hania84
hejka

Oczywiście nie nadrobię...za co przepraszam...ale mamy troszkę urwanie głowy i powolutku przygotowujemy się do wyjazdu już :(
Dziś byłam u stomatologa...zrobiła mi dwa zęby i zakosiła 250zł za to :P
Jutro jedziemy do mojego kuzyna do sadu czereśniowego i objadamy się czereśniami mniami :)

Przelotnie przejrzałam 4 ostatnie strony i Ikunia będzie dziewczynka ??? dobrze zrozumiałam? :) jeśli tak to gratuluję :) przynajmniej ciuszki już masz :) ale proszę Cię nie dawaj imion pochodzenia męskiego :blink: :whistle: :laugh: :kiss:

A co do wybierania przedmiotów na roczku to to stary zwyczaj przynajmniej we wielkopolsce :) ja na swoim roczku też wybierałam :) wybiera się dwa razy :) wiadomo że to "bujdy"" jak to szósteczka ujęła ale to też świetna zabawa :D jest wtedy bardzo wesoło :) Lenka jako pierwsze wybrała pieniądze a jako drugie różaniec :) miała do wyboru także książeczkę od nabożeństwa i kieliszek. :) mam nadzieję że bizneswoman będzie haha :D jej chrzestna na swoim roczku wybrała też pieniądze i dziś ma swój zakład fryzjersko-kosmetyczny ;)
Podczas wybierania mieliśmy świetną zabawę...i Lenka też bo bardzo jej się to podobało :)

Lenita zasuwa już o jednej rączce jak perszing :) rozumie już baaardzo dużo :)

Z roczku i z chrzcin mam trochę zdjęć więc jak wrócę do DE to powstawiam :) mam też kilka profesjonalnych :) ale profesjonalne będę mieć później ;)
Jedzenia nam zostało sporo i rozdawaliśmy po rodzinie...za mało czasu i za dużo posiłków było więc nie zjedli goście dużo.
Ale było przesympatycznie i wesoło :) wszystkim się podobało :) Lenka w kościele grzeczna, nie płakała przy polewaniu wodą :) a jak ksiądz dawał jej szatę to machnęła ręką i mu wyleciała haha :D

Gochens dzięki za przekazanie życzeń ode mnie dla roczniaków :kiss: więc jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA I PAWEŁKA !!! DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU OD CIOTKI I LENKI :kiss:

już niedługo będę na bierząco i będę mogła odpisywać na posty...teraz mi tak trochę głupio bo wciąż tylko o sobie piszę...ale prosze o zrozumienie i wybaczenie :kiss:

trzymajcie się i nie złośćcie na mnie że tak tylko o sobie piszę...buziaki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #887681 przez Sophie25
Aleee harce przytulance Albercik mama poratowala i dolaczyla ? :D

Hania wracaj i czekamy na foto nie hniewamy sie cos Ty korzystaj jeszcze :-) :-D

10 lata 11 miesiąc temu #887717 przez Marta1985
Melduje 50 wykonanych reszta później
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aleksia :) uwielbiam widok tatusiów z maluszkami :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #887720 przez aleksiaa88
Marta barwo za wykonanie zadania i zazdroszczę tego poniżej :woohoo:

Mama też gryzie gdzie popadnie codziennie jest taka zabawa sam się domaga czasem się kładzie leży i czekam i się nie podniesie póki nie dostanie tego co chce czasem przebieram pieluchę a on nadal leży znaczy czas na gryzienie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #887735 przez KaRoLkA
Ja tez melduje ze setka wykonana ! :)

Gochens masz racje ja musze jedynie wieczorne podjadanie slodkosci zamienic na owoce lub jakies pestki i ziarenka bo z nudow umre inaczej ;p

Albercik prze fajny widac ze to lubi , Gabryska niema laskotek wiec nie robi to na niej wrazenia ulubiona zabawa to berek na czworaka jak mowie "złapie Cie" to ona ucieka i sie smieje , chowa za ścianę :)

Marta zazdroszcze randez-vous :p u mnie czerwono narazie a mąż dobiera sie juz od kilku dni i tylko po łapach dostaje hihi tez tak macie ze podczas @ kazdy dotyk denerwuje ??? Bo ja to aż szału dostaje :p

Haniu super ze wszystko sie udało i Lenka juz takie postepy zrobiła :) teraz zbierajcie sie i czekamy :)

Gabi usnela juz o 19.30 sama w łóżeczku taka byla padnięta nawet butle ledwo co wypiła ale nic dziwnego bo spała tylko raz od 111 do 12.30 ;)
Pokaze Wam jaka pszczolke z masy cukrowej , lukru i czekolady zrobilam dla Gabi na torta :D czekam na opinie czy podobna do tej po lewej z obrazka

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #887738 przez aleksiaa88
O kutwa tylko ja zostałam bez ćwiczeń :ohmy:

Pszczółka superaśna jak na pierwszy raz to piękna i podobna

Jak mam okres to nie przeszkadza mi dotyk, ja się nawet wtedy pcham tyłkiem hahahah

Minęła 22 a tu pustki
Karolka a gucia też przewidujesz?

10 lata 11 miesiąc temu #887766 przez Hania84
jestem jeszcze wieczornie :)

Karolka jak dla mnie to Twoja pszczółka lepsza niż tamta :) masz zdolności :) ekstra :)
Lenka na torcie roczkowym miała myszkę miki :) żelami ją namalowali :) bardzo ładna też :)
Brawo dla Gabi za samodzielne zasypianie :)
Z Lenką też nie ma problemów ze zasypianiem ...kładę się koło niej , albo mój...Lenita pije mleko i nyna :)
w dzień przesypia mi ciągiem 3h więc nie jest źle :)

10 lata 11 miesiąc temu #887769 przez szósteczka
Pszczółka super.
Haniu fajnie ze wpadasz do nas relaksuj sie do końca pobytu i czekamy na relacje jak wrócisz do siebie.
Ja jak mam okres to tez wtedy mój na mnie leci jak nie wiem chyba jakieś feromony wtedy wydzielamy i ci faceci do nas jak muchy do lepa lgną. Ja tam tez sie przytulać lubie nawet wtedy a teraz to mam chcice jak nie wiem bo mam płodne dni. Wiec moze dobrze ze mojego nie ma :-)
Aleksia ja tez nie cwicze ale moze powinnam p tym pomyslec tyle ze u mnie na myśleniu na ogol sie kończy bo potem werwy brak
Zdjecia Albercika superasne.
Ubranka tez fajne czasem dla chłopaków cos fajnego tez sie znajdzie.
Dobrej nocki bez zbędnych pobudek.

10 lata 11 miesiąc temu #887770 przez aleksiaa88
Jest 22:27 a królewicz jeszcze nie spi :side:

10 lata 11 miesiąc temu #887772 przez Hania84
aleksiaa Albert jeszcze tak późno zasypia? a kiedy ma drzemkę w ciągu dnia? jedną ma czy dwie? jeśli dwie to może należy mu zrobić jedną? dziecko musi się zmęczyć tak porządnie. Lena teraz non stop chodzi i ma jedną drzemkę ...a jak przychodzi 20 to trze oczka i sama się domaga spania i najpóźniej o 20.30 już śpi :)

szósteczka ,aleksiaa i chyba Marta wy to macie chcice największe chyba na tym forum hihi :D
ja to nie mam parcia na te sprawy...a w czasie @ to już w ogóle...jedynie w dni płodne mi się chce ale wtedy mam blokadę psychiczną znów i tak to jest. Chociaż ostatnio w czasie @ też mi się chciało...ale nie mogłam tak bo nieestetycznie tak się babrać haha :D

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #887785 przez Agusia83
A mnie też się pszczółka podoba...moim zdaniem jest the best:):)...

haha...wy o chcicach:P...ja podczas @ też nie lubię..

Haniu, fajnie,że wpadłaś...że zdajesz nam relacje:)

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #887792 przez Ikunia1910
Maja cudowna, Karolka no jestem pod wrazeniem artystko :*

Artus przesliczny;) jakby byl zakochany.

Prawie wsio juz mam kupione. Jej na ten roczek to mi 600 ucieknie łącznie:/ eh no ale roczek ma sie raz w zyciu co nie ;)

Dziewczyny podpowiedzcie co tam jeszcze do tego wybierania dac, pieniazek, ksiazke, kieliszek, różaniec i co jeszcze :)?

Haniu czekamy na foty, calusy dla was i Lenki, wracaj do nas w miare szybko.

Ale wydaje mi sie ze nie zawiodlysmy Hani bo forum calkiem ladnie funkcjonuje jesli chodzi o obecnosc pomijajac wykorzystujaca mezusia Malutka:p

Dziewczyny kibicuje wam w tych brzuszkach i przejmuje od was te waleczki z brzuszkow bo moj cos kiepsko sie powieksza ;)

dobranocka:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #887819 przez Marta1985
dobry :)

Arturek ale śliczny jesteś :)

Elizka buziak z okazji 11 mc :)

Karolka boska ta pszczółka :)

Zabieram się za pracę :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #887821 przez aleksiaa88
Elizka i ty masz swoje 11 więc odliczanie zaczęte

Mały w końcu padł u mnie w łóżku o 23:20 najpierw miał fazę gadania aż zadzwoniłam do tatusia i tak mu naplutł nie wiem co bo nic nie kumam
On zazwyczaj chodzi spać koło 22 tylko wczoraj miał wybryk a to dlatego że po południu za długo się zdrzemnął a mi się nie chciało go budzić
On teraz śpi do 10:30 tak z nocy jeszcze ale czasem zrobi pobudkę o 5 na godzinę albo jednym ciągiem śpi a potem idzie na jedną drzemkę po 14 i śpi tylko mas do 15:30 ale zwykle to do 15.

Melduję, że nie ćwiczyłam gdyż mały był u mnie w łóżku próbowałam go zmęczyć przytrzymując ręką w końcu padł a to było tak gadał gadał potem była cisza rączką sobie machał nad głową potem nagle wyciągnął smoka zamknął oczy patrze śpi oczywiście ze mną spał do 4:20 potem zaczął się wiercić więc dostał kaszę i poszedł do siebie.

Ikunia tak sobie leżałam i przychodziły mi różne imiona na myśl takie co u mnie na wiosce są pojedyncze bo ja tylko o takich myślę rzadkich więc może Ci sie coś spodoba: Aldona, Ilona, Estera, Sara, Samanta, Róża, Malwina, ostatnio słyszałam Marika- jak dla mnie kojarzy się z Hiszpanią

No pięknie zostałam porównana do seksoholiczki no fakt ostatnio nie miałam ochoty a jak się położyliśmy nie wiem jak to się stało oczywiście ja zaczęłam przytuliłam się i jakoś poszło

Artuś taki rozmarzony

10 lata 11 miesiąc temu #887832 przez Sophie25
hej :)

KAROlka pszczólka świetna slicznie Ci wyszła! :*

Arturek BOSKI jestes! :) :D Buziak :*

Elizka 100 lat! Niech matka na forum przylezie ! :D

JA dzis humor do dupy mam a pogoda ładna moze mi przejdzie :)

Miłego dzionka!
Podziękowania: Marta1985

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka