BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891386 przez Hania84
Butki ładne :)

Lena od pół godziny śpi :)

Ikunia upsss to nie ładnie zrobił :evil: sama bym się wkurzyła, także Cię rozumiem.
Super że mama już zaakceptowała :) to bardzo ważne :) a jak brat się czuje? wyszło coś z tych badań? bo ja nie w temacie...a może coś pisałaś jak byłam na urlopie...

A gdzie reszta dziewczyn?

Gochens usprawiedliwiona bo roczek wyprawia...a reszta? Malutka ! Karolka, Sophie, Agusia, Cordis, aleksiaa, Rysa, srenka (jak się czujesz?) szósteczka ? (chyba też ma dziś imprezkę?, kakaszka! violcia! DO JASNEJ CIASNEJ PISAC MI TU ! :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #891388 przez malutkamilka
Cordis 4 kg mniej- SUPER!!! Moje gratulację. Ile Ci to zajęło czasu? Ćwiczenia tez Ci jakieś dala czy samą dietą? Bo ak samą dietką to szacun, pomyśl co by był za szał gdybyś intensywnie ćwiczyła, wow.

Haniu a Tobie to nasze rodzinne klimaty służą i Lence zresztą też bo ona przybrala ładnie a mama zgubila - również należą się gratulację ;)

No i śliczne torty, i Lenka i podobna do taty- w ogóle śliczni Wy wszyscy. A takie pytanie poza ochami i achami ;) kto zjadł tyle torta??????? :D

Ślicznie sobie Bartoszek śpiocha i widzę wymemłany zagłówek... u nas też jak psu z gardła tak go molestuje :D Moja dawno tak nie spała, nadal pozy o takie np nawet we wózku

Ika a Ty będziesz mieć drugą psiochę nie?

Moja też nyna już z 30 minut. Szybko padła bo co prawda w dzień od 13 do 14:30 spala ale to tylko 1,5 godz :blink: a zawsze tak z 2,5-3 godz. Nie wiem co jest ale drugi dzien tak śpi. Ale nie narzekam bo mam wszystko porobione a widocznie jej starcza. najważniejsze że noce śpi i jak zje mleko o 6 to dopiero po 8 wstaje ;)

Mam jeszcze do was pytanie. Jak mierzycie maluszki? Bo ja zmierzyłam tak że postawiłam pod ścciane odkreśliłam kreseczkę i zmierzylam odległość metrówką i wyszło mi 75 cm, a jak teraz zmierzyłam tak jak mierzą przy porodzie- czyli od czubka główki po tyłek i zaginają nózki pod kątem 90 stopni i dalej do stópek to wyszło 79cm! Gdyby 1 cm różnicy to spoko ale aż 4 cm? Niby bluzkę na 80 cm zakładam i jest ok ale rękawki śięgają jej połowy dloni więc nie wiem...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891389 przez Hania84
haha Malutka było 29 osób i poszło półtorej torta :) bo ja zamawiałam jeden na 15 kawałków ;) na zdjęciu wydaja się duże ale w rzeczywistości takie nie były :) cista sporo zostało więc każdemu na odchodne dawaliśmy :)
...a Wiki ekstra z tą wypiętą dupką :D

co do mierzenia dzieci to ja się nie wypowiadam bo co zmierze to mi inaczej wychodzi :P nie wiem, nie umiem. Polegałam na pielęgniarkach...a teraz jej nie zmierzę...będe wiedzieć ile ma między 21 a 24 miesiącem :P

a to moje dzisiejsze ciasto :) trochę było przy nim roboty (bo spód musiał się upiec i schłodzić a potem reszta i znów do piekarnika) zajęło mi to ok. 3h ale warto bo pycha :) ta biała masa to cos a'la ptasie mleczko wyszło bo sypki budyń dodaje sie do ubijanych białek :) no i oczywiście malinki tam są :) bardzo delikatne i lekkie ciasto :)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891403 przez Sophie25
Hej kochane ja dopiero teraz bo wrocilismy z Krakowa kurde nie wziełam sobie numeru do Agusi i duupaaa :( :unsure: :unsure: A tam nie miałam neta ;/
Ale jak to mowia co wisi nie utonie bo jeszcze nieraz nie dwa bedziemy w tym pieknym miescie za kazdym razem jestem nim zachwycona :blush: :cheer:
Cordis a moze przejezdzalismy nawet niewiedziałam jaka to miejscowosc hm ? :cheer: ;) :P

Ale piekne zdjecia widziałam Zosia piekne zdj z roczku,Bartuś słodki Lenka przepiekna sukieneczka i troty cudne a dupcia wypieta Wikuni faajnie spi malenstwo musi to słodko wygladac :laugh: ;)

A co do mierzenia i tabelki to moja to dopiero wysoka ale nie dziwne jak miała przy porodzie 61 cm :cheer:
Mierzy teraz 82 cm i 9400 i widac nawet na zdj jakie dlugie nozki jak ogladam jej rowiesnika dziecko sasiada ten sam wiek a krociutkie nozki w porownaniu do Zochy :cheer:

Ja tak dawno zdj nie pokazywałam ze pokaze Wam pare ;) :laugh:

Zabawa z mikim :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

malutka Wiki z Zosia podobne do siebie w spaniu :laugh:

kiedyś ppewnego popoludnia postanowiła zrobić pokojowe rewolucje jak byłam w WC :blink:

zawsze jak zrobie Zosce zdj to sie odwraca :( ale ja ja tu złapie jeszcze :cheer:

HAnia ale ciachooo :laugh: zjadłabym :laugh:

Zosia była grzeczna takze miło spedzilismy czas :)
Brat dzwoniól da rade przyjechac w urodziny Zosi :)

Nadrabiam bo czytałam przelotnie :kiss: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #891420 przez cordis
powiedzcie mi skąd te dzieciaki mają tyle tajemnych mocy?!
ja już padam na gębofon a ten bryka dobrze, że już padł i śpi jajecznica z 2 jajek i 3 kromki wsysnął w minutę :)

Ikunia wyoglądałam Was gdzie Ty to dziecię masz, zero brzucha! :) odpalę Ci trochę moich nadprogramowych kg ;-)
aaa masz cierpliwość do Twojego ale pewnie szykujesz już "rozmowę" ;-)

Hania ale torty smakowicie wyglądają a na ostatnim foto Lena chciała dzielić tortem ?:)

Marta no faktycznie na tym zdjęciu to Bartuś grzeczniutko wygląda :)
i fajne butki, po ile jeśli można wiedzieć?

Malutka pozy Wiki były zawsze obłędne, no jak się nie uśmiechnąć widząc taką dupinkę? :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sophie fajnie, że wypad udany.

a Zosia piękne porządki Ci robi ;)

Kurcze ale Wasze dzieci ładnie ważą mój to ładnie w tyle jest z tym, jest strasznie drobny ma dni że cały czas je a niekiedy jak mała sroczka dziubnie, jak pójdziemy do lekarza muszę się o to wypytać i o to spanie jego?!?!

10 lata 10 miesiąc temu #891421 przez aleksiaa88
Wikula pokazuje dupcie ciotkom :lol:

Hania tort ładny ten na roczek bardziej mi wpadł w oko. A dzisiejszy placek jak zobaczyłam ten środek biały aż w ustach poczułam słodko.

Ikunia jak ja bym byłą z Twoim chłopem to raczej bym nie byłą dawno dostał by opierdol albo by się zmieniła a jak nie to bym nie dała rady z nim żyć. Człowiek innych poglądów niż ja.

10 lata 10 miesiąc temu #891422 przez cordis
jeśli chodzi o pozycie do spania to najczęściej w dzień taka ;-)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #891423 przez Marta1985
Cordis 60 zł w Ccc :-) my mamy 2 pary butków te z Bartka i teraz sandałki.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891424 przez Hania84
Sophie ale fajniutko Zosia wyszła na zdjęciach :) i bardzo mi sie podoba jej piżamka i bluza :) uwielbiam turkusy i miętowe kolory :kiss: A porządek ekstra zrobiła mamie :D :P P.S. zdjęcie na fb przesłodkie :kiss: i dodane w roczek lenki ;)

Cordis jak to Bartuś mało waży? przeca zjada taaaka kolację że hej :D :P ma spust chłopok :kiss: apetyt mu dopisuje...mnie się wydaje że ma dobra przemiane po prostu i nigdy nie bedzie miał zbędnych kilogramów... a dzieci nigdy nie jedza równomiernie ;) Lena tez ma tak :)
Bartolini ekstra :P a we foteliku słodko :)

aleksiaa mnie tez się bardziej na roczek podobał :P ten na chrzest co zamawiałam to na zdjęciach był ładniejszy...a jak odbierałam to inny był :angry: trochę mnie wnerwili.

10 lata 10 miesiąc temu #891425 przez cordis
no mało Hania nie wiem czy z 8500 waży, kiedyś niby lekarka powiedziała, że to może być wina genów że tak mało przybiera. Mój do 3rż miał wiecznie niedowagę i chcieli go leczyć ;-) a potem zrobił się pyzą a ciążę przechodził ze mną i nabywał kg o które się teraz bardzo troszczy ;-).
ale dobra nie świruję, ważne że dzidzia zdrowa jest :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891426 przez Sophie25
Bartus super pozycja do spania :D
A w foteliku cudny jestes :D :)

Dziekuje za komplementy w imieniu ZOski :D
Cordis przepraszam nie popatrzylam ma miejscowosc juz bede pamieyala :D :)

Powiem wam ze mpja tez ma takie dni ze ladnie je a niekiedy masakra wtedy myale ze moze zeby albo cos pare dni raz tak miala ze zupa bleee i wszystko dziubmela troche o tyle pol parowki ledwo :\

I zauwazylam ze wiecej spi odkad taka ruchliwa jest wszedzie sama cgce chodzic drze sie na pole caly czas chce byc i lazic i po kapaniu ryk ogromny i bunt nogami robi odpycha sie i drze a wasze tez tak male bunty czasem robia mpja strasznie...musze ja tego oduczyc bo rzadzicielka sie robi :p

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891427 przez Hania84
cordis łeee nie jest źle ;) póki zdrowy i ma apetyt to jest okej :) skoro mąż miał niedowagę jak był mały to może faktycznie geny :)

Sophie Lena też pokazuje różki :blink: smark mały :whistle: jak jej coś nie pasuje to krzyczy i uderza ręką w zależności co ma blisko siebie (kanapa, stół, ...albo ja :whistle: ... dzis we mnie walnęła...i to w policzek...a jak jej powiedziałam, ze nie wolno to się zaczęła przytulać...więc pewnie forma przeprosin to była :P ) ale pokazuje charakterek ostatnio bardzo często :blink:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891428 przez malutkamilka
Cordis a co sie z czym nie laczy bo ja zapewne to lacze ze soba dlatego tak ciezko mi zrzycic to co chcem....?

Wagą się nie przejmuj. Mi lekarka powiedziała ze dopoki ma wyniki ok, zdrowo i ladnie sie rozwija, nie choruje i przybiera to jest ok. Ze dobrze jak centyle sa przez caly czas na podobnym poziomie oczywiscie moga znalezc sie odchyly. Moja od samego porodu jest miedzy 50 a 10 centylem czyli około 25 :) i szczerze mowiac moja Wiki ma cos kolo 8800 g - 8900 g wiec podonie. Niby je a tego nie widac bo zaraz spala biegajac. Nie usiedzi spokojnie nawet jak byla noworodkiem to duzo ruszala raczkami i nozkami ze zaraz ulewala ;)

A i ponoc spanie na brzuchu wspomaga trawienie i przemiane materii, ale co ma z tym wspolnego to nie wiem

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891429 przez aleksiaa88
Cordis mój też ledwo przekroczył 8 kg ale konkretnie to nie wiem szczerze to jak go ważymy to ja się zawsze boję zobaczyć ile ma i czy coś ruszyło od ostatniego razu. Co z czym nie łączymy napisz coś plisssssssss Wróć napisałam 8 teraz patrzyłam do tabelki i na 9 miesięcy miał 7300 a Twój 8100. Teraz to się będę bała patrzeć czy jest już 8 a tu roczne dziecko już jest :sick:
Bobo czasem ma dzień że je podczas chodzenia ja siedzę a ten przychodzi łyżka w dziub i idzie do swojego celu jak przemieli to wraca i tak jemy. Czasem na tyłku nie może usiedzieć więc niech już chodzi jeśli ma zjeść.

Zośka się wyszalała z psem i kto był bardziej zmęczony?

Szczerze to Wam powiem, że w ogóle nie patrzę na te siatki słabo je rozumiem szukam szukam i nie mogę się odnaleść więc dałam spokój z tym. Nie jest mi to potrzebne. Zaczął raczkować potem chodzić. Mówić mówi. Potrafi już niektóre rzeczy pokazywać więc się rozwija i git

10 lata 10 miesiąc temu #891430 przez malutkamilka
Ja znalazlam patent gdy Wika nie chce dzioba otwierac a wiem ze jest glodna bo podchodzi d lodowki i probuje ja otworzyc :D

Mam ksiazke z pisenkami i wierszykami dla dzieci klade jej na jej stolik i ona sama sobie ja oglada, pokazuje kotki, dzieci, motylki itp a ja w tym czasie lyzeczke przy buzi i otwiera buziala nie przerywajac lektury i tak potrafi cala porcje i dokladka ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka