BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891528 przez Hania84
Lenka tez śpi od pół godziny :)

Malutka jak na parze to bez panierki :) rozbij troszke schaboszczaki (jesli masz w plastrach) i najlepiej w marynacie by je było zanurzyć :)

edit:

tu masz cos fajnego ;)
saganek.wordpress.com/2013/09/18/schab-na-parze/

albo to:

wsrodkuchennychmarzen.bloog.pl/id,337475...smoybbtticaid=612e95

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #891530 przez malutkamilka
O dzięki, uciekam siekać bazylię- spróbuje takowego schabu choc nie ukrywam ze wole tradycyjne schabowe ;D

10 lata 10 miesiąc temu #891534 przez Hania84
Lena się obudziła i spac nie chce...spała zaledwie 45 minut ;/

Malutka daj znać jak smakował schabik z bazylią :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891573 przez Sophie25
i ja sie witam popołudniwo :D

Hania zrobiłam ptasie mleczko bo moj uwielbia :D
takie na szybko bo białka miałam zamrozone i biszkopty gotowe i taki na szybko wyszło :D

A pokaze Wam moj nowy nabytek <ubóstwiam>

Ja miałam dzis udka duszone :) A taki schabik musze zrobic :)

Dziewczyny biore sie za czytanie spoilerów bo troszku jest pozniej dopisze bo lece na kawkę z mezusiem :D

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moja ładnie spi jak narazie godzine juz :D Ale o 11 spała tylko 15 minut a szalała jak niewiem nawet przy jedzeniu nie chciała usiedziec ;/

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891577 przez Hania84
Dobrze, że to FB jest bo teraz przynajmniej widzę że tam wchodzicie a na forum to nie łaska ??? !!!! Ika, Gochens,kakaszka (Ty chyba nie chcesz u nas pisać już co? ) ??????? :evil: :whistle: zaraz karniak będzie :angry: :whistle:

Sophie Ty to lubisz kwiaty w donicach i w ogrodzie co nie? widac że bardzo się cieszysz jak cos nowego posiądziesz :) bardzo ładny kwiatek ;)
ja to lubie jedynie storczyki bo nie trzeba za dużo przy nich robic i jak zapomnę podlac to się nic nie stanie :P a ja czesto zapominam...i dlatego kwiaty u mnie się nie trzymają :P
a z ta garderoba to polecieliście haha :D :whistle: :silly: zwariowańce :P
wow wow wow ale ciasto Sophie :blink: :woohoo: az mi slina uciekłą do tyłka :P daj trochę plissssssss :unsure: wyslij przepis na pocztę ...bitte :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891581 przez violcia00
Hania bo z fb jest tak ze mozna wejsc,zobaczyc co słychac,ewentualnie obejrzec jakies fotki,nie koniecznie cos piszac a tutaj jak juz wchodzimy to inapisac cos trzeba :P

My bylismy na baseniku,pierwszy raz na odkrytym,oski szalal ze glowa mala,a teraz padl i juz pol godziny spi,my z T popijamy kawke a B rozpala grila,tak ze nie dlugo bedzie kielbacha i szaszłyczki :lol:

Sophie mniam,mi tez slinka cieknie,wyglada pysznie :) dawaj przepis,ja potrzebuje na swe urodziny cos fajnego.. ,kwiatek sliczny..

Ja tak jak Hania za bardzo reki nie mam do tych kwiatow doniczkowych,chyba ze tutaj tylko tak sie "nie trzymaja",w ogrodzie nam pieknie kwitna :blush:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891590 przez Sophie25
Wlazłam własnie na poczte i szosteczka świetne zdj w okularach boskie zdj! :D

Hania uwielbiam kwiaty własnie coś mi miejsca brakuje na nie ostatnio mojego nastepnego kwiata giganta przesadzałam i zajał mi poł gościnnego :D
storczyki sliczne sa ja jeszcze pełno kaktusów mam a na polu w tym roku to chyba przesadziłam ale ubostwiam poprostu :D
Kochane dodałam przepis na ptasie mleczko mozna dodac oczywiscie innych galaretek :)albo zamiast mleka skondensowanego 36 ale z mlekiem rownie pycha :) :D

10 lata 10 miesiąc temu #891603 przez kakaszka
ja juz od wczoraj probuje cos napisac, ale dochodze do wniosku, ze nie mam o czym. kazdt dzien jest taki sam. pobudka o 8, pozniej ogladanie bajek jedzenie i takie tam, drzemka elizy poltorej godziny, pozniej spacer zabawa jedzenie, drzemka, zabawa jedzenie i do spania. nic wiecej sie nie dzieje. ciagle jakas pusta i chyba juz dzikusem sie zrobilam. fb mam wlaczony caly czas, bo nie wiadomo kiedy moj sie odezwie, ale przy kompie nie siedze non stop.

takie pysznosci gotujecie, a ja tu osttanio zrobilam tylko jajecznice, no i elizie gotuje.
seksu nie uprawiam, dlatego chyba jestem mega naerwowa :)
roslinkami sie nie zajmuje, bo to nie moje.
jednym slowem jakas dupa blada u mnie. jakby nie eliza chyba bym sie zalamala.

moj ma przyjechac za tydzien, ale nawet to mnie nie cieszy, bo wiem, ze za 2 tygodnie wyjedzie znowu i dalej jedna wielka niewiadoma.

ryba moja cos nie chce sama chodzic sie nauczyc, za raczki troche polazi i to chwile i juz. ciagle by siedziala na mnie, jakis przytulasek sie z niej zrobil straszny.

10 lata 10 miesiąc temu #891604 przez Gochens
Hej dziewczyny ;)

Jestem dopiero bo dziś tez zalatany dzień a na fb jak mam aplikacje to łatwo wejść zobaczyć co w trawie piszczy i wyjść a tu zalogować przeczytać napisać :silly:

Wszystkie zdjęcia śliczne na pocztę wejdę dopiero jutro bo z telefonu to ciężko.

Ikunia widziałam na fb foty super roczek!

U nas roczek ok Alanek dostał dużo prezentów : rowerek, samochód na pilota samochód jezdzik, zjeżdżalnie, basenik, stolik z krzesłami, klocki, mate czarodziejska, książki, ciuchy i pieniądze także bardzo fajnie. Impreza udana chociaż na końcu już nerwa złapałam na mojego także koniec imprezy był do dupy. tort mi średnio smakował ale goście mówili że bardzo dobry. Alus wybrał różaniec i kieliszek hehe tatuś niezadowolony bo piłki nie chciał nawet za 2 razem hehe
Ogólnie wyszło super mimo że zaczęło padać ale teściu kupił 2 namioty więc nas chroniły. Jedzenia zostało a stoły się uginały wg gości :)

Z moim pogodziłam się dopiero dziś noc spędziłam w salonie a dziś już mnie od rana przepraszał bo nie wiedział czemu ja na kanapie :silly:

Idę się niedługo kąpać wiec postaram się nadrobić

10 lata 10 miesiąc temu #891630 przez aleksiaa88
Wróciłam
Z szwagierką ani słowa nie zamieniłam w ogóle to siedziała w drugim pokoju. Tak w ogóle to nie garnę się z nią do rozmowy bo ona ma czasem rozum 10-cio latki.

10 lata 10 miesiąc temu #891639 przez Hania84
Wróciłam od tłumacza ...boshe co to za gość...pali jak smok i z moim się zgrał ...więc ja popalałam z nimi biernie...zaraz pod prysznic wskoczyłam bo śmierdziałam jak nałogowy palacz :sick: źle się po tym czuję..wszędzie mam dym tytoniowy nawet w mózgu :whistle: :sick:
...ale dowiedziałam się że na to spotkanie co mam iść do UP 12 lipca to mam przynieśc tylko CV i kopię świadectw szkolnych...a to co po firmach to chyba inny termin mi wyznaczą, nie wiadomo kiedy...i że tak te 5 pieczątek mile widziane jest...ufff dobrze, ze nie trzeba 10 :P i nawet mi powiedział że moge wpisac że dzwoniłam telefonicznie pytać o prace ale się nie dogadałam (i mam zaliczone a oni nie dzwonią jak tel. się załatwia tylko jak personalnie i to nie zawsze też :) ) także nie jest źle :) ale ile nam o swoim życiu opowiadał..łooo matko...siedzieliśmy tam 2h...a mi dupa się rwała już do domu...no i wycenił mi tłumaczenie wszystkich papierów szkolnych i świadectw pracy na 300 euro :blink: masakros...i juz zaliczka 200e wpłacona :S a jeszcze bedę miała tłumaczony jeden suplement ale to później bo go nie mam w PL i musza mi z uczelni przysłać. więc też pewnie na 100e mi wyceni bo tam dużo tłumaczenia jest bo oceny, ilośc godzin i wszystkie przedmioty. Noi i w tej cenie jest po 5 egzemplarzy CV i podań (gdzie samemu można wpisać dane firmy)

bla, bla, bla...takie tłumaczenie do mnie nie przemawia :P :whistle: można tu wejśc i chociaz jedno zdanie napisac :whistle:

Gochens nooo to Alanek bogato dostał :) Lenka uzbierała 3 tys. w kasiorce plus dostała jedną maskotkę z fishera i komplet ciuszków, jedne z H&M takie zarąbiste krótkie jeansowe rybaczki i białe body do tego z koronkowym kołnierzykiem :)
Ale najważniejsze że mogliśmy się spotkac z wszystkimi :)
Gochens mój też nie pamiętał dnia poprzedniego :P tak się spił że aż wymiotował w nocy po chrzcinach :whistle: (mieliśmy jednak alkohol bo mama mówiła że to też roczek więc coś by mogło być...ja niechętna ale mój happy i poleciał kupić 12 pół litrówek ) mówił że musi popić z rodzinką dawno nie widzianą, każdemu polewał siebie nie omijał i z każdym pił i tak to się skończyło :whistle:
...jeszcze do wanny mi nachaftał bo do kibla nie trafił i na następny dzień wieczorem jak już trochę odchorował to mi szorował wannę bo tylko wcześniej spłukał to co zostawił blee...sorry za szczegóły :D ale nie pisałam Wam o tym :D

kakaszka no coś Ty ciesz się że Twój przyjeżdża...2 tyg to dużo :) lepiej tyle jak wcale :)

musze zaraz szósteczkę oblukać :P

Lena już śpi od 20 minut :)

miłego wieczoru

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891646 przez Hania84
haaa widziałam zdjęcia z pikniku :) szósteczka fajne te okulary :) widac ze dzieciakom się podobało :) i malowanie twarzy i ciastolina i łowienie ...super :) fajne takie cos :)

Sophie dzięki za przepis :)
tatuaż chcesz sobie zrobić ? :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891650 przez aleksiaa88
Wariacje

Matko przeraziłam się jego waga jest powalająca 7600 i 73 cm :sick: :ohmy: :dry: :unsure: :( :S :pinch: :whistle: :evil: :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #891667 przez cordis
dobra jestem na bieżąco
ale jutro napiszę bo dętka jestem
dobranoc :*

10 lata 10 miesiąc temu #891677 przez malutkamilka
Aleksia ale wy drobni jesteście to nie ma co sie dziwić , dziecka sumo miec nie bedziecie :D

No na bogato i chrzciny i roczek. Też się z moim zdziwiliśmy jak przeglądaliśmy to co Wika dostała na chrzciny. nie sądziliśmy że aż tyle się teraz daje. Strach pomyśleć co będzie za kilak lat.
Stawialiśmy na jakieś 800zł a dostala 2700zł plus jeszcze do tego złote kolczyki, zloty łańcusze, pozlacane puciki z kryształkami swarowksiego.

Dziś mój dzwonil i zaczał wymieniac co kupil po okazyjnych cenach. Wyobrazcie sobie jakie maja tam przeceny. Buty oryginalne nike kupil mi i sobie za 100 koron para, bo same male numery zostaly. telewizor 40 cali za 1500 koron, fotel z alkantry gleboki z podnozkie i rozkladanym opaciem jak lezak za 50 koron....Tam są ceny szok. Mówi ze jakbym tam pojechala to by musial tira zamowic na kurs do PL :)

Ale sie wkurzylam. Chcialam zrobic sobie paznokcie rozlozylam sprzet przygotowalam sie i co? okazuje sie ze nie moge znalec primera! To pakuje wszystko spowrotem, zajmuje sie czym innym i przypominam sobie ze przeciez niedawno robilam sobie hybryde i jest w pojemniku z lakierami. wiec na nowo wszytsko rozkladam patrze na zegarek a tu przed 22.... i zrezygnowalam bo wiem ze kolo polnocy skoncze to bedzie dobrze.

Chyba zrobie jutro, zobacze jak Wiki mpojdzie spac.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka