- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)

Dzieciom często się robia takie strupki za uszkami...ja też stosuję oliwkę na to...a ciemieniucha może wyjśc na każdej owłosionej części ciała maluszka, dlatego też może pojawić się na brwiach.
Zosia, gratuluję kupala...niezła jesteś, 10 dni bez wc?

Kakaszka u mnie też jest oddzielnie zdrowa i chora strona dla dzieci...a my mamy szczepionki między 8 a 10.
Haniu,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bartuś cud miód...i faktycznie extra minki strzela

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Wczoraj wyjątkowo nie mógł usnąć dałam mu smoka żeby się uspokoił ale co chwilę wypluwał więc musiałam trzymać w końcu zasnął po 23 i obudził się UWAGA o 5 zjadł i zasnął i wstał 8 chwilę się powiercił zjadł i znów go ścięło.
Hania ile Twoja mała ma wzrostu bo jak dobrze pamiętam chyba 46? na początku mój 51 i jestem ciekawa ile urosła już? Twoja córa jest starsza o 12 dni. Ja tak liczę na dzień dzisiejszy, że od urodzenia urósł +/- 5cm
U nas ubranka 56 już są za małe jeszcze je zakładam raz potem pranko i baju do pudełka. Ubranka 56 są teraz na styk stópki ma naciągnięte tak dobrze.Póki co 62 mam mało więc powoli kupuję.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

haniu dobrze ze napisalas tej waszej bylej, trzeba bylo jeszcze dodac, ze nogi z dupy powyrywasz :)teraz sie obudzila, bo juz stanowicie pelna rodzine i pewnie gula dostala. jak ja nienawidze takich bab.
co do ciuszkow to 56 juz nie zakladamy od poczatku sierpnia, co najlepsze to naczesciej zakladamy rozmiar 68, bo plus wielkachny pampers i eliza sie najlepiej w nich czuje, bo 62 to jakies za obcisle sa, przynajmniej tak mi sie wydaje, no i nie moze calkowicie w nich wyciagnac nozki. takze ciuszkow juz tez mam malo. musze przejrzec cudowna szafe z ciuszkami elizy na pozniej, bo jakos strasznie szybko to pozniej przyszlo

dzis znowu mialam pobudke na kupe, no nie lubi moja ksiezniczka robic kupe w samotnosci, no nic na to nie poradze

z jednej dziury w brzuchu ( tam gdzie szew sie rozszedl) odpadl strup i teraz mam wylotowa dziure

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A moj synek znow przespal cala noc,tym razem spal 9 godz.,nie wiem czy to normalne zeby tak dlugo spal

Pozatym mamy jakas wysypke na cialku juz od paru dni,smaruje tymi kremami ale nie bardzo to pomaga,chyba jutro wybierzemy sie do pediatry.
Zastanawiam sie nad kupnem tej sukienki na wesele,ale nie wiem jeszcze czy sie zdecyduje.
www.ebay.com/itm/181190668650?var=&ssPag...e=STRK:MESELX:IT&_tr
Gochens zazdroszcze tego masazu,tez by mi sie przydal

A teraz biore sie za porzadki poki Oskar spi bo w ciagu dnia mam malo czasu wiec musze sie pospieszyc

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lenka wczoraj wypiła mleczko o 21.30 i zasneła...obudziła sie o 4 na mleko i pózniej zrobiła nam pobudke o 6.30...ale pomarudziła i zasneła jeszcze do 7.30...a teraz drzemie mi na rekach...o juz nie bo sie obudziła

aleksiaa ja mysle ze Lenke zle zmierzyli po porodzie bo na wizycie miesiac po porodzie miała już 54cm . Lenka ma teraz mniej wiecej 62cm i nosi juz ubranka 68 a czasem 74. W 62 rozmiar juz nie wchodzi. Nie wiem czy tak wyjątkowo szybko rośnie by nadgonić resztę czy co.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Lenka właśnie wypiła mleczko...więc ubieram ją i idę na miasto.
Miłego dnia

acha...a dziś chyba ktoś za naszych dzieciaczków ma szczepienie co nie? Zdajcie później relację, jak wasze pociechy dały radę.

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Eliza powodzenia na szczepieniach

Violcia nie przejmuj się moja dziunia tez po 9h przesypia w nocy juz to jest norma i też mnie piersi nie bolą chyba jakoś się unormowała laktacja bo na poczatku bałam się ze bede miec coraz mniej pokarmu jeszcze ta waga tak szybko zleciała, ale całyczas mliko jest i Zośka na zabidzoną raczej nie wygląda

I też nosimy rozmiar 68 już

Dziś dostałam z samego rańca smsa od B. ze przyjdzie pomóc w kąpieli...sam z siebie, czekałam na to ;P
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

My dzisiaj po szczepieniu synek zniósł to dzielnie tylko 3 razy zapłakał a potem był spokojny gorzej ja, jak widziałam jak mu babka wbija igły to myślałam że ją kopnę w kostkę

Bartuś waży już 5100

U nas na szczęście kolki mijają Boże dzięki że ktoś wymyślił Infacol, butelkę Tommee Tippee z sylikonowym zakończeniem

Teraz dostał cycusia na pocieszenie i ululany leży w wózku, ale co chwilę się wybudza i zasypia znów, nie wiem czy to przez to szczepienie

Dziewczyny czy Wy jecie już wszystko?
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co to może być jak mały je odrywa się od cyca płacz i się wierci?
Odbeknie mu się pierdnie i dalej tak robi.
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
A herbata koperkowa nam nie pomaga... Może nie jest na to...
cordis, ja nie jem wszystkiego i chyba długo nie będę... Tylko że rodziłam później... Wszystko co smażone odpada, nawet kurczaka z piekarnika nie mogę... Wieprzowina jak już to w zupie...
Tylko że mój synek ma strasznie delikatny żołądek, jego chrzestna się śmieje że po niej, bo ona to samych schabowych np nie może się najeść bo będzie wymiotować...
Ostatnio to się skusiłam i zjadłam 4 wiśnie z kompotu i mały zieloną kupkę dostał... Na pewno po tym, bo żadnych innych nowości przez dłuższy czas nie jadłam
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

violcia - zasprzatasz się kochana...co czytam to pucujesz

...a sukienka śliczna i nawet nie droga

cordis - synuś grzeczny i odważny...bardziej nawet niż tatuś hihi

Elizka- powodzenia na szczepieniu

...a ja byłam dziś w rossmanie i oglądałam te słoiczki z jedzeniem dla maluchów...różne różniste są...warzywka mix (ziemniak, pietruszka, marchew) albo ziemniak i szpinak (choć nad tym to bym się zastanowiła czy dac bo szpinak ma w sobie jakieś kwasy przecież. Jest też sama marchew...albo warzywa i makaron...a na deserki są albo jabłka albo jabłka z gruszką lub brzoskwinką. Są też nawet zmiksowane mięsa...ale ja postanowiłam, że bedę Lenie dawać dużo później mięsa może koło 10 miesiąca albo koło roczku jak już będzie porządnie gryzła

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Synuś zrobił dziś WIELKIE PRANIE.
Mamusia przebierała synusia tatuś ją zagadał, a synuś puścił siura bo był bez pieluchy i takim to sposobem narzuta, pościel i kołdra osikana

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Haniu no ja prawie w kazdy dzien sprzatam,moj B robi taki balagan,ciuchy porozrzuca po calym mieszkaniu i ogolnie nie sprzata za soba wiec ja to musze robic bo tez lubie porzadek

Aleksia to denerwowanie malego przy karmieniu- to pewnie nalykal sie powietrza dlatego tak sie preży i nie chce jesc,ja tez przez to przechodzilam,na szczescie juz minelo,musi mu sie odbic,ale nie zawsze to pomaga

Co do jedzenia to ja od poczatku jadlam wszystko procz kapusty,fasoli,grochu i nigdy zadnych problemow nie mielismy

A ja ze spaceru wrocilam-Oskar wogole nie spal dopiero jak wchodzilismy do domu to sie troche kimnal ale jak polozylam go do lozeczka to sie obudzil i teraz cos tam mruczy sobie,a na mnie jeszcze czeka prasowanie,wiec zabieram sie do roboty

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
violcia - to miłego prasowania...pracusiu

Lenka leży właśnie koło mnie i gada do siebie i bawi się kocem, którym ją przykryłam bo czkawkę miała.
Za godzinkę wychodzimy na wieczorny spacerek i przy okazji po tatę z pracy bo o 19.50 powinien byc w domu.
Dziś mama mi powiedziała że u mnie w rejonie to za salę z jedzeniem (bez picia i ciasta) wołają sobie od 50-80zł/os. w zalezności co wezmę do jedzenia...i tak sobie obliczyłam że to na około 35 osób plus picie, ciasto i torty oraz ksiądz...moja jakaś kiecka i mały zapasik w razie "W'" to wyjdzie mnie jakieś 5 tysięcy... łooo matko kosztują takie przyjemności nie ma co. No ale cóż...przynajmniej z rodzinką całą się spotkamy

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Aleksia moja Zocha sie wygina przy cycku jak sie juz dobrze naje i przysypia ale chce dalej ssac i tak sobie mysle ze to dlatego te nerwy więc zabieram cyca daje smoczek, królewna troche pojojcy i zasypia

Kakaszka nie przejmuj sie kazda uczy sie przez całe życie swojego dziecka i opieki nad nim, teraz wiesz juz ze cos jest nie tak i wrazie co bedziesz widziala co robic. A facet jak taki mądry i opiekunczy tatus to mu zrob test z dbalosci o niemowlaka co mozna czego nie mozna co pomaga.co szkodzi i co z czym sie je. Zrobi mine jak srajacy kot i bedzie sie wykrecal...eh:/ nie przejmuj sie oni juz tak maja :*
Ja od porodu też jem wszystko, nawet te wzdymajace produkty oczywiscie w niewielkich ilosciach ale jem, zreszta niunia jest przyzwyczajona a z bączkami nigdy nie bylo problemu.
Dzis B. Chcial przyjsc kapac mala, ale teraz mi napisał ze nie przyjdzie bo dopiero skończył pracę i jest bardzo zmeczony no i ze ma jeszcze troche roboty do domu

Dobranoc cycatki :*