BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739404 przez Kasiasia
cordis Trzeba właczyc 10 ikonke od lewej z takimi 2 ludzikami i miedzy tymi dwoma słowami w nawiasach pisac lub wstawic kursor i na dole zaladowac zdjecie.

Gochens zapytaj lekarza o te łzy.
Ja tez musze popytac o atopowe zapalenie skory. Ono towarzyszy skazie. Moj Tomus ma juz taka sucha skore ktora smaruje emolientami ale widzialam ze mia juz takie 3 plamki jedna zniknela. Ale jak zobaczylam na googach jak takie zaognione miejsca moga wygladac to zbladłam.

No i jeszcze niepokoi mnie to jego ulewanie. Bo czasem chce coś się odezwać a zamiast glosu wylatuje mu woda i sie krztusi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #739469 przez kakaszka
witam mamuski :)

co do lez, to u elizy widzialam tylko raz, jak ja szczepili, a tak to nie placze lzami. mi sie wydaje to normalne, bo jakby to byl placz z bolu czy z wielkiego glodu to moze by sie rozplakala naprawde, a ona zazwyczaj marudzi jak sie nudzi, albo chce spac.

dzis moja ryba dala mi pospac do 10 :) plus jedno karmienie w nocy zalliczyl tatus, takze dzis sie czuje jak czlowiek :)

11 lata 7 miesiąc temu #739479 przez Hania84
Kakaszka to masz super grzeczne dziecko...a tak bałaś sie jaka mała bedzie.
Lenka faktycznie po nocy jak nie je 8-10h to płacze łzami...a w dzien jak je co 4h to nie. Jak sie czymś znudzi albo cos jej nie pasuje to tez potrafi płakac łzami bo to mała złosnica jest :lol:
Kazde dziecko jest inne i w różnych sytuacjach będzie sie różnie zachowywac i płakać łzami albo i nie.

11 lata 7 miesiąc temu #739481 przez abrakadabra
Dzisiejszy Kubuś :kiss: :blush:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739484 przez Hania84
Wróciłyśmy z Lenką pół godziny temu z miasta i jest tak gorąco że wypiła mi 100ml wody :)

11 lata 7 miesiąc temu #739488 przez Ikunia1910
cześć dziewczynki.

Wczoraj byłam tak padnieta ze tylko was czytałam. Zrobiłam zoskowym monster tackiem wczoraj chyba z 10km po miescie. I wogóle nerwa miałam jakie to misto nasze nieprzystosowane dla wózków... tramwajem nie da rady, autobusy niby niskopodłogowe a i tak ciezko samemu wejsc z wozkiem i trzeba sie łaszczyc o pomoc :angry: centrum całe rozkopane, masakra:( ale załatwilam zaswiadczenie o składkach z zusu do becikowego i papiery z pracy musze jeszcze je zawiesc do sadu. A moja niunia cała droge spała grzecznie :)

Zocha płacze tylko jak sie cos dzieje powaznego np. szczepienia, to wtedy grochy leca jak nie wiem. a tak na codzien to tylko sie drze :silly: krzyczy tak jakby wolała wystarczy ze wejde do pokoju i juz jest cisza, chyba nie lubi byc sama :)

Kasia ja chce wiecej zdjec:) prosze sie ładnie odszykować i nam tu sesje mamuśkową strzelić :blink:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #739489 przez cordis

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mam nadzieje, że uda się wkleić :)
Pierworodny zainteresowany telefonem bardziej niż "pozowaniem"

11 lata 7 miesiąc temu #739561 przez Ikunia1910
cordis nie widac synusia :/

Haniu super ze macie jeszcze taka ładną pogode u nas też niby sloneczko ale po 20 st jest i niestety już taki jesienny wiatr:(

Abra Kubuniu jest zabójczy :lol

Ja czekam aż mamuśka wroci z pracy i idziemy do Manufaktury zareklamować buty bo się na szfie rozleciały:( i może wejdę do Reala bo widziałam w ulotce że pampersy 3 tanie ale to od wczoraj ta promocja także nie wiem czy już nie wykupili. Bo oczywiście B. nadal ani nie kupił pampersów ani nie dał mi pieniedzy :angry:

A jak wrócimy biorę się za kolejnego torta na drugie urodzinki kuzyneczki Zosi.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #739567 przez Kasiasia
Ikunia za rok chyba B)

Ja wyszlam na spacer ale juz cala upocona bo maly ulewal i płakał. 2 razy przed wyjsciem go przebieralam. Na dworze dosc szybko zasnal ale do apteki nie dojechalam bo tak zaczał płakac. Stanelam go uspokoic napoic wytulic itp ale nic sie nie dało. Za to widownie miałam....
Jakos udało namsie wrocic. Teraz najedzonego znow mam na rekach bo sie budzi :(
Do tego cos czuje znow przeziebienie....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #739578 przez srenka_918
Kasiasia mnie też niepokoi ulewanie u mojego maluszka, bo potrafi ulać nawet jak spał 4 godz... Ale zauważyłam że ulewa a czasem nawet wymiotuje jak się mocno siłuje z główką żeby ją podnieść jak leży na plecach... Ja nie wiem co on kombinuje ale dla niego podnoszenie główki jak leży na brzuszku jest już nudzące ;) odwraca się na placki i wtedy chwile się siłuje, stęka a potem ulewa... Wielkie ilości...

11 lata 7 miesiąc temu #739600 przez cordis
No to kurde nie umiem dodać fotki trudno :P jakaś lewa jestem.

Mój ulewa czasem jak się bawi i za bardzo się chichra, macha nóżkami i rączkami a potem robi ooooo i leży bez ruchu, że niby nic się nie stało ;-)
a teraz od godziny leży w wózku i boksuje kolorową kostkę z dzwoneczkiem w środku.

Kasia u mnie też widownia na osiedlu jest jak jakieś dziecko zaczyna płakać od razu babcie się zbiegają. Kiedyś widziałam podkoszulkę z napisem "dziękuję za dobre rady" miałam kupić ale ktoś mi są buchnął sprzed nosa, teraz by się przydała :)

Ja kupiłam papmersy z Rosmana, używa ktoś? ( z kartą dla dzieci taniej).

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739601 przez Hania84
Kasia jak masz w porządku rodzinnego lekarza to ci zapisze, a jak nie to inny gin :) Jak mieszkałam w PL w małej miejscowości to w nagłym przypadku rodzinny mi je zapisał...pokazałam jakie biorę i już.

Ikunia dawaj tort :lol: Nie lubię takich upałów :P wole te Twoje 20 stopni :lol:

Kiedyś pisałam co jest dobre na ulewanie i napiszę jeszcze raz (można też dodać to do swojego odciągniętego mleka) jest to NUTRITON - kaszka bezglutenowa...typowa na ulewanie.
Moja koleżanka stosowała która też karmiła piersią i sobie chwaliła.

Machnęłam szybką pomidorówkę z ryżem (razem z Leną u boku) bo mi dziś mała pyrda nie chce spać :S Półtorej godziny usypiałam i co wychodziłam z pokoju to po 10 minutach się budziła...więc zrezygnowałam i dałam ją na matę i się bawiła B) a teraz zaczyna marudzic :S

cordis ikonkę z ludzikami dobrą wstawiłaś...tylko jeszcze przy "dołącz obraz" wciskasz "wybierz plik" pojawia ci się to co masz na kompie ze zdjęc ...wybierasz zdjęcie wciskasz tam okej albo dołącz (w zależności co tam masz i tu na forum "dalej" tak jakbyś posta wysyłała i gotowe.

11 lata 7 miesiąc temu #739652 przez Kasiasia
Ikunia napisz do Malgosi że teraz tu jesteśmy bo nas szuka na czerwcowkach :)

11 lata 7 miesiąc temu #739666 przez aleksiaa88
Mały drzemie a mnie wzięło na lody

11 lata 7 miesiąc temu #739675 przez srenka_918
Ja też właśnie zjadłam lody ;) mąż drzemie a mały leży w łóżeczku i ogląda żabę co mu tatuś na dożynkach wygrał w strzelaniu do celu ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka