BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #835845 przez violcia00
hej.

u nas nocka dobra,bez zadnej pobudki,ciesze sie ze Oskarro juz w nocy nie je,myslałam ze dłuzej bede mu musiała podawac butle a jednak udało sie i jest coraz lepiej,tylko ze teraz budzi sie 5,6 i juz nie chce spac,dzisiaj moj z nim siedział,a ja nawet nie wiedziałam kiedy sie obudził :silly:

Oskarek juz dzisiaj 3 razy "przyszedł "za mna do kuchni i teraz tez tam zmierza,nie usiedzi na tyłku tylko wszystko go interesuje a ja musze za nim biegac bo tam płytki sa wiec i zimniej :dry: ,chyba mu kupie kojec,moze wtedy dłuzej bedzie siedział i sie bawił i nie wyjdzie nigdzie,no nie chyba nie dokoncze tego posta,posadziłam go a ten znow wybrał sie na spacer :dry: :woohoo:

ikunia no faktycznie nie ciekawie jest z wami jak twoj cały czas w pracy a na te urodziny nie mozecie isc razem?a zosie zostawic u babci w koncu jestescie teraz razem to powinniscie czasem tez gdzies wyjsc :blink:

srenka oby tes wyszedł po twojej mysli i były te dwie kreseczki :blink:

hania trzymaj sie kochana :kiss:

kakaszka udanej podrózy i wogole wszystkiego dobrego :kiss:

rysa no to ja wspołczuje ze fifi tak mamusie meczy :huh:

miledy buziaki dla nastki i szybkiego powrotu do zdrowia :blink:

bartus i zosia sliczni :kiss:

ja gotuje kapusniak na kilka dni zebym miala co zjesc jak wroce z pracy a za chwile biore sie za miecho na dzisiaj,pozniej spacerek bo dzisiaj nie pada.

miłej niedzielki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #835846 przez cordis
hej
ja was czytam i podczytuję cały czas ale jakoś weny nie mam żeby pisać, nie wiem czy jakieś przesilenie wiosenne mam i doła łapię co chwilę czy cuś a jeszcze ten nieustający ból kręgosłupa :dry:

srenka jak teścior??? :)

Milady kurujcie się :kiss:

karolka a Twoja niunia w kościele grzeczna? mój jak słyszy śpiew zakonnicy to tak się drze jakby go katowali :lol: chyba ministrantem nie będzie :)

my dzisiaj do teściów jedziemy ehhh tak mi się chce , że hej. Znowu małemu spać nie dadzą i będzie płakał co chwilę :angry:

rysa a to ten film co się tak źle kończy??

u nas znowu noc nieciekawa co chwilę pobudki a to pić a to płacz bo w innej części łóżeczka się znalazł a to przesiurany a potem od 4 czas zabawy.

11 lata 2 miesiąc temu #835850 przez KaRoLkA
Cordis ogolnie to grzeczna jest tylko spiewa razem z ksiedzem hehe i nowosci to gada sobie i sie cieszy :)
Odpedz to przesilenie w cholere bo to nic dobrego :)

Violcia fajnie ze nockabok i maly juz sie tak czesto nie budzi :) a na spacer to na raczkach czy w chodziku ??? Bo Gabi to w chodziku zapyla tylko dywan ja stopuje hihi i sie wkurza :) a jak ząbek bo nasz juz na wierzchu :lol:

Rysa super ze Fifi troche lepiej pospal :) ja nie ogladalam tego filmu a chcialabym obejzec :)

A ostatnio ogladalam na tvp1 "smiertelna milosc " i ryczalam jak bobr bo to reportaz o takiej kobiecie byl co ja maz przesladowal z zazdrosci , byl tak obsesyjnie zazdrosny ze zmienil prace zeby z nia pravowac i miec ja na oku, ona nawet z rodzina nie mogla rozmawiac , probowal ja zabic dwa razy po czym ona chciala od nieho odejsc a ten zamordowal 3 dzieci we snie i sam sie powiesil , i bylo pokazane jak ona sie zegnala z tymi dziecmi to normalnie az cos sie ze mna dzialo jak na to patrzylam :( wstrzasnelo mna strasznie

11 lata 2 miesiąc temu #835860 przez Sophie25
Witajcie z rana :)

Rysa ja ogladałam ten film i masakra była tez chciało mi sie ryczec,a ta co ogladała ten film jak oglodałam w wywiadzie powiedziała ze opisuje nastolatkę ktora chce miec dziecko zeby miec kogoś do kochania! Ze nastolatki traktuja dziecko jak przedmiot do kochania, ten film był straszny jak dla mnie jak mozna zamknąc dziecko w szafce :( A na koniec filmu moment ktory mnie wstrasna to teks nastolatki " chce miec jeszcze dziecko teraz" i w wiezieniu zaczeła .... masakra ...

Zoska spała od 9 do 6 a ja sie rozchorowałam wczoraj zmarzłam i dzisiaj katar jak niewiem :(

LEce napic sie cherbaty z cytryną ...

KAROlka a ten dokument jakis ukrutny los spotkał dzieci ... straszne :(

11 lata 2 miesiąc temu #835863 przez violcia00
karolka az łezka mi sie w oku zakreciła jak przeczytałam to o tej rodzinie,straszna historia. :huh:

Karol Oski juz na raczkach tak zapierdziela,a jaki przy tym zadowolony,od kilku dni dopiero
tak ma ,a w chodziku on dpiero nie dawno obczaił jak sie chodzi do przodu,do tyłu mu łatwiej idzie a do przodu ma jeszcze problemy,a zabek juz widac ale na razie tylko jednyka,dwojeczka sie nie moze przbic,a Gabi ma juz 2 zabki?

słoneczko ładnie swieci u mnie :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #835908 przez rysa
Cordis tak o ten film mi chodzi. Sophie opisała. Jak dla mn ie to ta dziewczyna miała coś z głową.

Sophie ja właśnie tez ostatnio na balkon w krótkim rękawku wyszłam i do terazchoruje.Ale juz w sumie tylko katar mi został. Kuruj się :)

Właśnie Srenka jak test?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835909 przez Hania84
Jestem i ja :)
bry :)

lena spała super dziś :) bez żadnej pobudki ...ale z jednym przykrywaniem w nocy :) Obudziła się o 7.30...ale przykryłam ją i pospała jeszcze do 8.30 :)

O 11 byliśmy na spacerku 1,5h :)

a teraz obiadek się robi...dziś zapiekanka z pieczarkami, indykiem i brązowym makaronem :)

Karolka mój tak samo robi...ja się wkurzam ...a on się głupio śmieje...albo dokucza jeszcze bardziej :dry: nie ma co na to zwracać uwagi i się wkurzac...własnie odwrotnie trzeba robic...choc czasem ciężko jak się człowiek podpienił :angry:

Rysa a tego filmu nie widziałam...ogólnie jakaś taka rozklejająca jestem ostatnio więc pewnie ryczałabym jak bóbr.

srenka jak test ???????????????????????????????????????

Karolka nie mogłabym tego filmu obejrzeć :ohmy: coś strasznego !!! Juz po samym Twoim opisie mam ciary B)

Brawo dla Oskarka za śmiganie :lol: i za ładne przesypianie nocy :)

Lena teraz się bawi ładnie...zauważyłam na pipci i pipuli krostki ...ma tego dość sporo i nie pomagają zadne maści ...sadzam na nocnik i wietrzę teraz często...moze to pomoże...nie wiem czy to mogło być od tych danonków? może tak na mleko reaguje jej pupa (po kupce) ? hmmm sama nie wiem.

miłej niedzieli

11 lata 2 miesiąc temu #835921 przez srenka_918
Sorki że dopiero teraz ale jestem zalatana strasznie, więc tak na szybko i później nadrobię Was ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835929 przez Hania84
Srenka GEATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale wyraźne dwie krechy :lol: super :) w takim razie dużo zdrówka dla Was :) kiedy śmigasz do ginka ? i jaka reakcja męża ? :) to teraz życzę dziewczynki :lol: to będziesz mamą wrześniową czy październikową teraz? :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #835959 przez malutkamilka
Cześć Kobitki.

No to zaczynam od początku i stopniowo będę odpisywać bo później połowę zapominam, a myślę że uda mi się wszystko nadrobić póki mała nie wstanie.

Violcia, a ja myalałam że jak facet idzie na siłownie to tam wyładowywuje agresję i wraca wyluzowany pełen optymizmu do domu... Widocznie może Twój B. za krótko był na silowni??? I bardzo nie ładnie czytać cudza korespondencję. Chce se poczytać to niech założy sobie swój profil, a Ty Kochana zmień sobie hasło ;)
A jak Oskarek, dalej przesypia całe noce czy tylko wtedy był jednorazowy wybryk?

Agusia, że się tak zapytam bo napisałaś że jestes technikim elekrtoradiologii . To coś związane z pracą w szpitalu czy co bo pirwszy raz się z tym spotkalam?

Ikuniu, cudna ta Twoja dresiara ;) I również trzymam kciuki za apelację- niech Ci płacą a co, należy się. Oj prykro jak tak go ne ma caly czas- chociaz na noce by mogl wracac zawsze to Tobie razniej, a z tego co się orientuję to zawsze mialaś obok siebie kogoś.

Zosiu, Oskarku wszytskiego najlepszego bo ciotka nie miała kiedy wam zlożyć życzeń.

Gochens no to miłego pobytu, co prawda już pewnie na miejscu jesteście, ale udanej zabawy.

Co do jedzenia buleczek to moja już tez zajadała z masełki, również chałkę. Brukselkę też zajadała, troche dziwnie pachniało ale wsuwała ładnie.

My nadal chore. OBIE!!! Co prawda w nocy już się katar nie daje we znaki i troszku lepiej sypiamy ale mamy godzine w nocy bezsenna gdzie się bawimy i tarzamy po łóżku. Ślini się mocniej niż jak kiedyś- hektolitry śłiny! Ale widać już „koronę” górnej lewej dwójki.

Srenka jak Pawełek? My mamy aspiratorek, masc majerankowa, na piersiczki i plecki kamfora dla dzieci i woda morska w sprayu. No i jak pobudka w nocy z otwartymi oczkami to zakrapiamy i po paru minutach odciagami i masc majerankowa. No i moje WIELKIEEEEE GRATULACJE!. Tak wyczekiwane więc i dziewczynka musi być!

Milady my tez na kolki tylko delicol i bobotic. A M. uhuhu ;) Nastka zdrowiej tu szybciutko. My też dostaliśmy plyny do rozrabiania by uzupełnic elektrolity bo moja za bardzo ani jesc ani pisc więc jest na malych ale czestszych porcjach...

Kakaszka udanej podróży. odzywaj sie do nas jak najczesciej i relacjonuj co u Was.

11 lata 2 miesiąc temu #835971 przez violcia00
srenka to super,gratulacje :kiss: ,tez zycze dziewczynki.

malutka zdrowka dla was...a Oskarek juz kilkA NOCY POD RZAD przespał ładnie,czasem mu sie jeszcze zdarzy ze sie przebudzi ale smoka mu dam i spi dalej ale ostatnio spi jak zabity,oby tak dalej,a hasło probowałam zmienic ale nie wyszło,musze jeszcze raz sprobowac.

my po spacerku,pogoda cudowna,czuc wiosne choc na to to pewnie trzeba jescze poczekac ale naprawde cieplutko :blush:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835984 przez KaRoLkA
Srenka gratulacje kochana :* duzo zdrowka dla Was i zeby te 9 miesiecy bylo w miare znosne i objawy nie dawaly sie bardzo we znaki :) co mezu na to???

Violcia u Nas tez wiosna , bylismy na spacerku pokaze Wam fotki za chwile :)

Malutka duzo zdrowka dla Was obu :)

Haniu niewiem czy alergia objawia sie w takich miejscach :/ moze to od kibelka ?? Albo niewiem . Oby szybkonprzeszlo :)

a tu My z dzisiejszego spacerku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #835991 przez Marta1985
Srenka :-) super :-) gratulujemy :-*

U nas chwilą oddechu i kolejni goście... Masakra sporo niezapowiaedzianych :-)

11 lata 2 miesiąc temu #836004 przez Hania84
Lena po drzemce i po deserku :) teraz się bawi :)

My dziś podzwoniliśmy po chrzestnych ze zapytaniem czy nimi będą :) zgodzili się oboje :) także super :)

Karolka ja myślę, że nie od kibelka...ona siada na swoim nocniczku, który potem myjemy albo na nakładkę swoją. Na nocniczku czy kibelku właśnie fajnie bo wtedy pupa sie wietrzy.

U nas też dziś ładna pogoda :) słonko i plus 10 stopni :)

Ciekawe jak tam Gochens w Londynie i kakaszka we Warszawskich apartamentach :lol:

Ikunia....i jak tam po Twoim sms-ie do B. ? Zadziałało?

Milady jak tam Nastka? i jak tam Iwo z tatą? :) wiesz już kiedy wychodzicie?

Malutka zdrowia dla Was :)

miłego wieczoru

11 lata 2 miesiąc temu #836007 przez KaRoLkA
Haniu to moze faktycznie alergia ale zeby sie w tych miejscach objawiala :/ po sudocremie nie schodza ??? Biedna Lencia , ciotka sle :kiss:

a wlasnie mialam pytac Was bo slyszalam juz kilka razy o tym zeby psikac dziecku po dziaselkach tantum verde , ze to usmierza bol dziecku przy zabkowaniu , wiecie cos na ten temat ???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka