BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #835521 przez violcia00
gochens udanej podrózy,miłego pobyty w Londonie :silly: ,odpoczywaj i zwiedzaj :kiss:

ja juz z grubsza wysprzatałam,a reszta pozniej,jak sie krolewicz obudzi i król :lol: nbo nadal spia,obiadek zrobiony(w koncu sobie pojem)ciasto zrobione,jednak zwycierzył murzynek bo najszybciej sie go robi,juz skosztowałam pyszny,dodałam jeszcze orzeczy,rodzynki i migdały,tak ze grzesze dzisiaj,ale raz w miesiacu mozna zjesc ciacho :P

pozniej do sklepu jak juz sie obrobie,bo chcialam zrobic zupe ogorkowa,prosiłam mojego zeby kupił ogorki kiszone to ten kupił konserwowe bo stwierdził ze to samo :angry: :angry: ,ale teraz mam ochote na kapusniak i chyba pozniej zrobie :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #835531 przez kakaszka
boze ja juz padam na pysk. ale wiekszosc rzeczy wlasnie pojechala do tesciowej. zostalo mi pakowanie nas, wszystko oprocz ciuchow, bo to juz zrobione, bo szybka akcja.

eliza w szoku, bo lozeczka nie ma i musiala zasnac w wozku, bo na naszym lozku za chiny spac nie bedzie. biedulka bedzie musiala sie przemeczyc.

zostala mi jednak pusta torba, z rzeczy multum, nie wiem jak ja to zrobie.

lenita zadziwiasz ciotke z tym sikaniem, madra dziewczyna nic dodac nic ujac :-*

violcia fajnie, ze moglas sobie odespac, jednak sen najlepiej dziala na wszystko.

gochens i milej podrozy :) bawcie sie dobrze w tej anlii :)

ikunia przykro, ze dalej dupa z tym zusem, ale w koncu kiedys musi sie udac, trzymam mocno kciuki.

oskar duzo zdrowka ;-* rosnij duzy na radosc mamusi :)

11 lata 3 miesiąc temu #835543 przez rysa
Ikunia zawsze tak jest że jak my jesteśmy coś państwu winni to gonią za nami nawet jak 30 gr lecimy a jak nam mają coś dać to nie ma bata... :ohmy:

Gochens to miłego wyjazdu :)

Milady cudne te Twoje dzieciaczki no i zdięcia jakie fajne :)

A póki co to ja dzisiaj przeżyłam straszne przedpołudnie.Poszliśmy z Filipem do mojej mamy na kawe i z powrotem od momentu wyjścia od niej do samego domu cały czas spazmatycznie płakał(ryczał).Łącznie 1,5 h, normalnie idziemy 40 min ale niosłam go na rękach bo wtedy mniej płakał aż mi ręce zdrętwiały i musiałam go odłożyć do wózka. Jak przyszliśmy do domiu to wtulił sie we mnie, zasnął i śpi do teraz.
Oprócz tego noc jak zwykle z 20 pobudkami :( :dry:

Haniu fajnie że Lenka juz siusia do nocnika, my jak sadzamy Filipa to dosłownie jak by go parzył :laugh: i za nic w świecie nawet na sekunde nie usiedzi

Lece bo teściowa przyszła

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #835547 przez aleksiaa88
Pan był spiacy, a teraz pyrczy i pluje mi po rece
Wypiłam sobie powera i co dalej mi sie chce spac

11 lata 3 miesiąc temu #835553 przez Sophie25
Wutajcie dziewuszki ja juz po pogrzebie ale jakoś wciaz wszystko we mnie siedzi ...
Spotkałam sie z całą rodzina i było miło ze wszyscy sie wspierali :)
Przynajmniej babcia nie bedzie sie meczyc juz z tym rakiem,niech odpoczywa[*]

Oskarek 100 lat! :*
Dzieciaki cudne LEnka,ZOsia,IWo,Nastka ładni rodzice ładne pociechy :)

Ja steskniona za Zoska przyjezdzam do domu a Ona śpi :) MAz sie spisał ładnie sie opiekował :)
LEce cos zjesc

Gochens szczesliwej podrozy :)Całuje :*

11 lata 2 miesiąc temu #835558 przez srenka_918
Witam i ja ;)

Oskarek łap buziaczka od ciotki :*

Zosia fajnie wygląda jako dresiara ;) I stoi też fajnie ;)

Co stosujecie dzieciom na katar na noc?
Pawełek trochę lepiej, w dzień nawet juz nie widać że ma katar, jeszcze czasem pokasłuje, ale w nocy była masakra, chyba z 40 pobudek miałam!

Mężu mnie znowu zdenerwował, dobrze że szybko wybył do pracy bo bym go rozniosła! Budze go na obiad, żeby zjadł zanim wyjdzie do pracy, to mi marudzi jak to on się nie wyspał... Mówię mu: ale masz powód do marudzenia... On na to:spałem tylko 6 godz i 3 pobudki miałem przez małego, to usłyszał że spałam może 2 godz bo co 20 min mały się budził i przez 20 min odciąganie noska i usypianie... A o 7 już sobie poszliśmy do kuchni, żeby szanowny tatuś sobie pospał, to się zamknął...

No i powiem Wam coś w tajemnicy... Kupiłam test ciążowy i mam strach go użyć... Miałam jeszcze czekać... Mam 2 zęby do wyrwania, które już stan zaplny w dziąsłach robią... I chyba jestem w ciąży... Od 2 dni wszystkie objawy @ zaginęły... 2 krople krwi się nie liczą... A dziś rano miałam takie nudności jak przy Pawełku!!! Kurde, gdyby nie te zęby to bym skakała pod sufit a tak to się stracham rwaniem na żywca....

Ikunia powodzenia :* Trzymam kciuki żeby w końcu się udało wygrać ;*

Rysa, a jak mały zaczyna tak płakać próbowałaś go położyć mimo płaczu i dać butlę? Może tak ze zmęczenia robi? I nie wie co mu jest zamiast zasnąć?

Sophie po pogrzebie emocje roszku opadają i łatwiej przeboleć odejście tej osoby, prawda?

Gochens miłego wypoczynku ;)

Kakaszka powodzenia ;) Chyba to Ci się przyda najbardziej ;)

11 lata 2 miesiąc temu #835567 przez Hania84
srenka - Jeśli jestes w ciąży to i tak przez pierwsze chyba 3 czy 4 miesiące nie możesz nic ze zębami robić. A potem czemu nie? Poszukaj odpowiedniego lekarza. Ja tu w DE miałam w ciąży 2 zęby usuwane na znieczulenie ...lekarz podał mi takie specjalne dla kobiet w ciąży.
A tak na marginesie to po cichu Gratuluję ;) jak zatestujesz to daj znać :)

Lena poszła spać o 15 i jeszcze śpi także mam luz :) hehe

...ogólnie mam humor do bani...zdenerwowałam się jedną rzeczą i teraz siedzi mi to w głowie... :dry:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835569 przez Milady
Słonca jestem w szpitalu z Nastką - rotawirus :(
lekarz pow ze dzieki szczepionce \ tak dobrze przechodzi.ze nie ma wymiotow i wyniki bylt dobre czylu nie bylo zakwaszenia organizmu i straty elektrolitow. byly juz dwie normalne kupki.byla tez kroplowka.Anastazja usmiechnieta i roznija sie po lozeczku pisze z tel wiec sorki ze tak troche nieudolnie...
nie wiemy kiedy nas wypisza. mam lozko szpitalne-placi sie 20zl za dobe.jedzenia nie daja.trzeba miec swoje.dziecku zapewniaja jedzonko tzn mleczko i zupke

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835571 przez aleksiaa88
Srenka Ty miałas naturalny poród chyba co nie? I wiesz jak to było był ból? To porównaj to i któro lepsze rwanie zebola czy rodzenie?
Pytam bo mnie dopiero bolało po z reszta ciecie to chyba mniej bólu i stresu.

Milady a jak to sie objawia? Skad wiedziałas ze jest chora.

Teraz juz bedzie lepiej :) ma opieke buziaki dla małej

11 lata 2 miesiąc temu #835579 przez szósteczka
Hej dziewczyny chwile mnie nie było a juz miałam pełno nadrabiania, poczytałam przyznam pobieżnie, smaka mi narobiłyście chyba dzis wezme mojego w obroty wieczorem tylko nie wiem czy on bedzie miał siły bo dopiero bierze sie za malowanie a jeszcze trzeba meble skręcić a za mna juz od tygodnia sexik chodzi. Wczoraj miałam i siebie spotkanie szkoły mam spotykamy sie co dwa tyg albo zadziej i rozmawiamy o wychowywaniu dzieci wczoraj było o samoocenie własnej i dzieci.
srenka to dawaj rub ten test a żeby zrobisz po ciąży i będzie dobrze.
Kakaszka milego i szybkiego pakowania i wyprowadzki.
Ikunia glowa do góry moze wreszcie sie uda.
Gohenes milego wypoczynku i kibicuj tam głośno.
Trzymajcie sie idę kibicować mojemu przy malowaniu.

11 lata 2 miesiąc temu #835580 przez szósteczka
Ojej miledi trzymajcie sie a to paskudztwo won.
Haniu co sie stało

11 lata 2 miesiąc temu #835581 przez kakaszka
dobra kochane, tez sie z wami zegnam, bo raczej nie bede miala czasu jeszcze wejsc. nie wiem czy w apartamentach bedzie wi-fi, wiec nie wiem czy sie odezwe do srody.
trzymajcie za nas kciuki by podroz byla spokojna.
bede tesknic, buziole ;-*

11 lata 2 miesiąc temu #835583 przez aleksiaa88
Kakaszka trzymaj się i oby Eliza była grzeczna w podróży :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835584 przez Marta1985
Dziewczyny szczesliwej podroży :)

wSZYTSKIM SOLENIZANTOM sTO LAT :)

Srenka rób test a zeby i tak zrobisz jak Hania mówiła :)

Milady ucałuj Nastke :*

My czekamy na gosci :)

Rysa :*

Hania to widze ze nasza majowa parka intensywnie trenuje z nocnikiem i nakładka :P

A tu Bartoszek :)

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835588 przez aleksiaa88
Bartuś jak zwykle ucieszony robią zdjęcia
A pokój o matko dżungla do zabawy chłopczyna się nie nudzi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka