- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przepraszam Was dziewczyny że tak Was zaniedbałam ostatnio ale nie mAM SIŁY NAWET WŁĄCZYĆ KOMPA OSTATNIO

Nie wiem co się dzieje z Filipem. W bocy wogóle nie chce spać a w ciągu dnia cały czas marudzi i łazi za mną...Tearaz ma etap szczypania.
Chodze jak widmo i na nic nie mam siły.
Zosia wszystkiego najlepszego

Miłego dzionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

U nas noc też w miare okej...wstawałam do Leny ze 3 razy ...a potem na mleko o 6.30. Wciąż małpiszon mały mi sie wysuwa z pod kołdry i leży w poprzek łóżeczka i kopie szczebelki...nawet w nocy (tyle że wtedy przez sen

Zaraz Wam pokażę mojego kukusia jak ją rano znów przyłapałam

Violcia no to rozpuszczalna z Colą

Milady nie martw się siostrą...pogada, pogada i jej minie. Zresztą teraz całkiem zmieniliście miasto to też dla Was lepiej i bardziej się do siebie zbliżycie z dala od Wszystkich .

Dziewczyny co jeszcze na kolki jest dobre? bo zapomniałam

Milady masz rację seler to silny alergen...podobnie jak por i pietruszka ( chociaz moja pietruchę je i nic jej nie jest na szczeście)

I brawo dla Iwa za papa

Rysa to będzie może skok rozwojowy bo przypada między 8 a 9 miesiącem

parenting.pl/portal/skoki-rozwojowe
Lena potrafi dostosować dźwięk (np.śmieje się gdy my się śmiejemy) i gest (np. wyciąga ręce jak chcę ją wziąć) do sytuacji i robi miny w lustrze

Karolka u mnie tez dooopna pogoda...pada...a chciałam iść na spacer i po doładowanie tel.

A tu moja kukulinka/akrobatka

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Zosiek sto lat kochana

Rysa trzymaj się i nie daj się zmęczeniu

Milady powodzenia na zakupkach obyś coś fajnego upolowała

Malutka przez pół nocy gnębiło mnie że nie napisałam "Zdrówka dla Wikusi" a że router wyłączyłam by mnie net nie kusił to nawet z tela nie mogłam napisać by kasy z konta nie niszczyć

Dobrze że wczoraj położyłam się o względnej porze bo od 2 mały budził się z syreną co 15 min, koło 5 zaczął kaszleć że aż mnie przerażał tak okropnie a teraz ma zawalony nos i od 6 nie śpimy... Dałam mu wit C i zrobiłam inhalację co nam kiedyś pediatra przepisała jak miał pierwszy katar w życiu i była świetna bo po 2 dniach ani śladu kataru, więc mam nadzieję że teraz też się szybko wykuruje.
Teraz położyłam go spać, zasnął w mig, ale na 15 min snu już 2 razy reagowałam... Już 3 razy... Pokasłuje i mu smoczek wypada, a jak coś mu dolega to musi spać ze smoczkiem inaczej ani rusz...
No i dodatkowo drugi zębol wyłazi, czuć górkę na dziąśle więc pewnie niedługo będzie choć już tydzień było go widać że jest tam pod spodem, ale teraz jest bliżej niż dalej

Miłego dnia kochane

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A Lenka jak zwykle uśmiechnięta

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
infacol.pl/
Haniu ale masz akrobatke hehe ehhh i te jej perelki

Srenka zdrowka dla Pawelka niech to swinstwo sie skonczy , rozmawialam wczoraj z mama to mowila ze jakas epidemua jest szpitale przepelnione i to male dzieci , tesciu tez w szpitalu bo goraczke mial tydzien i nie chciala zejsc nawet po antybiotyku a teraz moja mame tez rozlozylo to samo :/ masakra jakas
Rysa bidulko odpoczywaj jak maly bedzie spal , niech ten skok sie szybko skonczy

Moja jadla juz zupke z porem i selerem i nic jej nie jest , wiadomo sladowe ilosci ale bylo

Biszkopt na ciacho zrobiony , rosolek sie gotuje , mala zasnela jeszcze tylo sprzatanko

- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja bez humoru zupełnie od 2 dni jakiś dół do mnie przylgnął a jeszcze ból pleców znowu w tym samym miejscu co miałam kręgosłup uszkodzony lekarz mi powiedział, że mam jak najwięcej leżeć i nie nosić nic...taaaak

Milady u nas kolki sprawdziło się delicol i infacol kolki trwały 3 miesiące a potem same ustały. Natomiast po espumisanie było jeszcze gorzej nie mam pojęcia czemu. Zmiana butelki na antykolkową, dużo leżenia na brzuszku, masaże brzuszka tak było u mnie.
Mój też je selera pora właściwie wszystkie warzywa je od kiedy tylko je moje obiady.
a teraz pytanie

czy któreś dziecko jak zaczęły się zęby przebijać ciągło się za uszy? mój cały czas targa uszy i szczypie się po szyi ale to z taką złością, że jestem w szoku, poza tym dzisiaj jedzenie jest beee
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
na poczatku dzien dobry.
jestem juz mega zdenerwowana wyjazdem, normalnie mnie nosi, ale to dobrze, przynajmniej energie mam, bo spac normalnie nie moge i tylko adrenalina mnie trzyma przy zyciu.
o wiec jak pisalam zasnac nie moglam, ale jak juz przysnelam eliza zeczela plakac, ale tak ewidentnie ja cos bolalo po szczepieniu, wiec dalam jej czopa i jakos zasnela, ale pare razy jeszcze sie budzila z placzem.
ja nie wiem gdzie dzis rece wsadzic. tyle mam dzis do roboty, a wieczorem jeszcze ide z eliza do kolezanki na winko sie pozegnac, a moj bedzie pil z jej chlopakiem u nas

niech tatus sie urzera z nia

zaraz sie biore za pakowanie rzeczy elizy, bo juz jutro komoda itd jada z rana do tesciowki, wiec jutro juz bedzie pusto, cicho, bo bez tv i stresowo

violcia fajnie, ze odpoczywacie troche od siebie z mezem, to jednak jest jest potrzebne w zwiazku, cos wiem na ten temat

jaki artek sliczny chlopczyk ;-*
my juz nie uzywamy wanienki, ciagle jalbo ja albo tatus sie kapie z eliza, bo trzymac ja w pol zgieta juz nie mam sil, ona sie tak kreci, ze juz odpuscilam sobie wanienke.
zoska 100 latek

lenka cudna, moga z eliza sobie rece podac, moja wredota tez sie obkreca

rysa nie martw sie kiedys sie uspokoi

violcia dasz ade, twarda sztuka jestes

malutka jak tam wiki?
srenka co z pisiorkiem? pewnie pawelek moze cos podchaczyl w przychodni, tez pelno wirusow lata.
milady nie pomoge z kolkami, bo nie mialysmy. a siostrze napewno przejdzie z czasem jak zobaczy, ze ten wlasnie facet robi ciebie szczesliwa

milego dnia

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9

w tesco promocja na Bebilon różne rodzaje -1200g za 55 zł.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

karolka a tak z ciekawości ile razy w tygodniu dzwonisz do rodziców?

Cordis moja miała krótki okres ciągnięcia za uszy...ale teraz juz tak nie robi mimo że zeby wychodzą. Dotyka się za to za włosy

Co do pory i selery to moja jadła w kupnych i wydaje mi sie że krostki wtedy się nasilały. takze u nas reakcja alergiczna na to raczej była.
aha...a co do podawania chlebka czy bułki to ja ostatnio Lence podałam środek z bułki chyba aż 5 kęsów i nic jej się nie pozaklejało...a szamała az miło

rysa...teraz z tymi skokami jest tak że jak jeden się skończy (ten 8-9 m-cy) to zaczyna się drugi (10-12 m-cy)

aaaaa i wiecie co? zapomniałam Wam napisać...jak byłam z Lena w przedszkolu (było takie zebranie nowych ...pani opowiadała o zwyczajach panujących tam i pokazywała nam później pomieszczenia) to ta dyrektorka w pewnym momencie zaczęła mówić do Leny coś a ta zmarszczyła czoło i ze zdziwieniem na mnie spojrzała

miłego dnia
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Bardzo się za wami steskniłam i co wieczor myśle co tam naskrobałyście ale padam z nóg

Moj maz ma teraz wolne wiec korzystam i latam na praktyki ze studiów (mam ich do zrobienia 80 godzin, a babka u ktorej je robie jest tylko po 3-4 godziny dziennie w pracy

Nie dałam rady Was nadrobic

Wczoraj piewrszy raz ugotowałam zupke z kroliczkiem ale średnio zasmakowała Tomkowi.
Z ciekawostek u nas to w przychodni dowiedziałam sie ze za duzo mleka biorę (bo te na alergie jest przepisywane na recepte i refundowane). Zdenerwowałam sie i poszłam do lekarza (dwa razy bo zle zapisałam sobei termin

Jednak zawsze o was ciepło myślę!!!!!!!!!
i pozdawiamy wszystkie kolezanki i kolegów Tomusia

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Haniu mina Lenki pewnie bezcenna hihi Gabrysce nie robi roznicy w jakim jezyku do niej mowia bo obcy czesto cos do niej mowia i zaczepiaja

Kakaszka udanego wieczorku a Twoj niech nagada tej babie

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasiu no tak to czasem jest że tyle na głowie...i tak podziwiam, ze ładnie dajesz radę, bo dom i studia i praktyki

A czemu on tak późno zasypia? Robisz mu popołudniową drzemkę jeszcze? tak w granicach 17/18? Jeśli tak to spróbuj moze nie robić to wtedy się szybciej zmęczy i pójdzie już o 20 spać

kakaszka miłego winkowania

no to piątek

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Lenka śliczna

Idę ogarnąć chałupkę i bede się relaksowac

Jutro wieczorem przyjezdzaja znajomi i zostaja do niedzieli popoludnia a w niedziele popoludniu przyjezdzaja kolejni znajomi z dostawa ciuszków

To lece

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dzisiaj wracając ze spaceru tak strasznie płakał i nic go nie uspokajało nawet jak do samego domu go na rekach targałam.Aż sąsiadka wyszła zapytać czy nic się nie stało

Filipowi już od jakiegoś czasu daje troche bułeczki lub rogala maślanego i nic mu nie jest. Zreszta ostatniu dawałam mu nawet troche kapusty włoskiej, na selr czy pietuszke albo cebule też dobrze reaguje

Cordis to podobno normalne że dzieci ciągną za uszy jak coś im nie pasuje. Filip się ciągnie jak jest śpiący albo zabki dokuczja
Haniu fajnie bo Lenka będzie dwujęzyczna od małego