BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #838509 przez Marta1985
Cordis i jak z 13? :-) ja dostalam za 1,5 miesiąca bo tyle pracowalan ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #838537 przez cordis
Marta nic null zero, natomiast usłyszałam, że mamy być wdzięczne że i tak wypłaty dostajemy :) super budujące no nie?!?

11 lata 2 miesiąc temu #838541 przez Sophie25
Pisze na szybko dopada mnie chyba deprecha ........ nie moge dalej poradzić sobie z tym ze niema babci była jak matka wychowała mnie ....

A dzis z Zosia bylam w przychodni calą noc nie spała ma angine ropna :( antybiotyk ....

11 lata 2 miesiąc temu #838543 przez Marta1985
Cordis to przecięż masakra jakąs! Skandał! A ile czasu pracowałas w 2013?

11 lata 2 miesiąc temu #838544 przez Marta1985
Zdrówka dla Zosi :-* Bartuś już jezdzi przodem do kierunku jazdy :-)

11 lata 2 miesiąc temu #838558 przez Ikunia1910
Zosia zdrowka życzymy.

Martusia extra ze tak wszystko fajnie wam sie uklada. Podobno im wiecej obowiązków tym łatwiej jest wszystko ze sobą pogodzić ale najwazniejsza jest współpraca i pomoc męża. A Twoj to chyba jedyny na medal zasługuje. Az mi sie wierzyć nie chce ze sa na świecie jeszcze "prawdziwi" mężczyźni:p
No i gratulacje dla Bartunia za gimnastyczne umiejętności, trenuj robaczku :*

My wróciłyśmy ze spacerku i biore sie za obiad bo mloda śpi pozniej odkurzanko i lezymy i pachniemy:p a po 15 jeszcze podrzuce Zośke na górę do babci i bede słuchać muzyki i malowac paznokcie a co :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #838569 przez szósteczka
Sophie trzymaj sie pamietaj ze babci jest juz dobrze w niebie i z tamtat na was patrzy i czuwa nad wami trzymaj sie każdego dnia będzie lepiej, a dla córci zdrowka pobierze leki i będzie dobrze nie poddawaj sie, trzymam kciuki.
Ja dzis bylam na spotkaniu w sprawie kolektorów ciepła i dotacji na nie moze trzeba to przemyśleć zawsze będzie to taniej zobaczymy potem na zakupach a teraz położyłam Pawla i sama jem śniadanie a w zasadzie prawie obiad i sie relaksuje a zaraz będę szla po przedszkolaka.
milego dnia.

11 lata 2 miesiąc temu #838634 przez rysa
Witam

My już po spacerku i po obiadku. Teraz Filip łobuzuje a ja piję kawke.

Karolka fajnie że znalazłaś koleżanke na wspólne spacerki. My z Polsce jesteśmy a takiej nie mamy. Jak się w sierpniu wprowadzaliśmy do tego mieszkania to na przeciwko mieszkała para z dziewczynka w tym samym wieku co Filip i tak się cieszyłam,alesię wyprowadzili po dwóch tyg.
A Gabi wykombinowała z tym kojcem :) Ciekawe że dzieci zawsze się wciskają we wszystkie dziury :laugh:

Marta super że już masz mnw wszystko ustabilizowane z pracą. Ja sobie nie wyobrażam jak to będzie u mnie bo moja mama pracuje do 14(póki co)i R. mama też. Więc czekają mnie głownie drógie zmiany :( No i pewnie wekeendy :(

Ikunia dzięki że pytasz o prawko. Narazie musiałam się wstrzymać bo z kasą krucho ale w marcu odpada nam dużo opłat, będziemy jakieś 300zł do przodu więc wtedy się za to wezme bo domyślam się że min dwa egz. mnie jeszcze czekają no i dodatkowe godziny jazd musze sobie dokupić.

Agusia gratuluje wygranej.

Tez musz spróbować pomidorówki z przecierem.

Czekałam na to aż Filip sam się przytuli do mnie i wyobraźcie sobie że jak na niego nakrzycze bo cos psoci to najpierw się buntuje i płacze a potem przychodzi się przytulić i daje buziaka :blush:

Sophie trzymaj się kochana :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #838641 przez kakaszka
kurcze, jak ja za wami tesknie, a wejsc nie ma czasu.

narazie biegamy z dokumentami by zrobic elizie, dzis idziemy do dermatologa za szyjka, wiec moze w koncu sie czegos konkretnego dowiem.

eliza caly dzien nie chce spac, za duzo nowych ciekawych rzeczy w kolo :)

uciekam, moze wieczorem jak mala zasnie to was nadrobie :)

buziaczki dla mam i maluszkow :-*

11 lata 2 miesiąc temu #838652 przez aleksiaa88
Witamy się po południu
Łooo matko dziecko mi strajkuje od wczoraj nie chce spać
Wczoraj dzień wyglądał tak wstał o 8 i szalał do 10:30 o 11 jakoś udało mu się zasnąć i obudził się o 13 potem znów szalał do 17:30 zasnął na chwilę i 18 znów zaczął wojować i wojował tak do 22:58 o równej 23 padł jak mucha.
W nocy pobudka o 2, 3:30, 5 zjadł ostatni raz i odechciało mu się spać w końcu koło 6 padł ale już ze mną w łóżku. Jak mu się nie chce spać to od razu ciągnie go do wstawania.
A dziś to samo wstał o 9 chciał spać jęczał ale jak kładzie się do spania to moment pręży się cały fika jak oszalały na kolana pyk pyk i już stoi w łóżeczku i się cieszy.
Dziś mąż ma z nim dzień niech wie, że wczoraj się mordowałam, żeby go ululać a on nic, jemu tez dziś nie chciał spać jak wstał o 9 tak poszedł spać o 13 opuścił przedpołudniową drzemkę. A tak w ogóle to ostatnio wszystko mu się poprzestawiało chodził spać koło 11 wstawał koło 13 jadł bawił się i koło 15 znów spał potem jeszcze czasem miał drzemkę przed 19-stą taką 15-sto minutową.
A teraz to najlepiej by spał tylko raz 2 godz i to tak koło 17 a potem szaleje do 23.

Ja już obiad zrobiłam małemu brokuł dziś dostał z dynią i makaronem ale oczywiście pociamciał bo był śpiący.
Nam obiad tez zrobiłam w domu ogarnęłam jeszcze tylko podłogi umyć, w piecu rozpalone to się teraz bycze.
Oglądałam gazetkę z tesco od 13-tego cała gazetka jest poświęcona dzieciakom wszystko jest proszki zupki wózki foteliki od piernika ale to nie dzień dziecka hmmmm

A to się spisałam ale dawno już coś długiego nie napłodziłam to sobie dziś pozwoliłam.

Dziś świętujemy 2,5 roku po ślubie i jutrzejsze walentynki a tak za razem.

My tez trądziku jako takiego nie mieliśmy i tez mam tą maść co ikunia z ziaji

11 lata 2 miesiąc temu #838655 przez srenka_918
Witam ;)

Agusia gratuluję CI z całego serca ;)

Zośko dużo zdrówka, nie daj się chorobie ;)

Szósteczka zrób nad drzwiami znak "zakaz wstępu chorobom" bo chyba u Was jedno się wyleczy a drugie coś złapie?

Kakaszka jeszcze trochę i wszystko nabierze spokojnego tempa ;)

Lenitka śliczna ;) Jak zwykle uśmiechnięta ;)

Zosia z wujkiem fajnie się prezentują ;)

Gabcia fajną kryjówkę znalazła ;)

(chyba wszystkie zdjęcia) ;)

Pawełek czuje się dużo lepiej, jeszcze trochę ma odrywającego kaszlu, ale ten przechodzi i czasem mu coś z nosa pocieknie ale za to jest radosny że cho cho ;)

Dziewczyny co pracują, gratuluję że ogarniacie wszystkie zajęcia ;)

Pawełek też ma czasem napady tulenia się ;) Przyciska się do mnie mocno i mruczy ;) Spojrzy na moją reakcję i jak mi się podoba to jeszcze tak kilka razy zrobi ;) A jak udaję poważną minę to złapie mnie za uszy albo za włosy i tak się do mnie przyciska i mnie ślini aż zacznę się śmiać ;) Ale nasze nosy są spłaszczone ;) Fajnie mieć dziecko ;)

11 lata 2 miesiąc temu #838669 przez szósteczka
Haniu daj linka do tej ksiazki.
Dziewczyny moje szykują sie na dyskotekę ale nie przebierańców tylko zwykłą walentynkową przyszly do nich koleżanki i sie razem stroją tyle że powiedziałam im że jak nie odrobią lekcji to nigdzie nie pójdą wiec teraz pędzą z odrabianiem, dyskoteka dyskoteka ale lekcje to podstawa i musza byc odrobione a później zabawa, a i koleżankom przyda sie żeby miały juz odrobione a nie później po nocy zwłaszcza że to z sąsiedniej wsi i musza czekać na busa szkolnego po dyskotece i dojechac do domku.
Paweł raczkuje po całym dole i wszędzie zagląda najgorzej ze wciąż wstaje a nie zawsze przy stabilnych rzeczach i sie giba i wywraca.
Lece robić obiad tym dyskotekowym pannom dostana szybkościowy makaron z sosem serowym i mięskiem

11 lata 2 miesiąc temu #838689 przez srenka_918
Szósteczka podoba mi się Twoje podejście że najpierw obowiązki a potem przyjemności, mi mama nie zawsze to wpajała i często jest tak że z lenistwa czegoś nie robię a potem się wykręcam brakiem czasu...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #838742 przez Hania84
Wróciliśmy :)

Byliśmy u chinola walentynkowo...objadłam się masakrycznie...więc zaraz ten grzech musze choć w części zgubić na steperze :) dobrze że raz na pół roku tam chodzimy :P

Lena obkupiona we fotelik i we wiosenną czapę :) zaraz Wam wstawię fotkę w nowej czapuli :) śliczna jest :)
A fotelik mamy taki :)
www.tomi.pl/romer-king-plus.html?gclid=C...i-ybwCFSvHtAodG1oAVg
...kolor jak na obrazku :)

Pani tylko zdziwiona że tak małe dziecko chcemy do fotelika...a jak jej powiedziałam że mała ma prawie 9 miesięcy to az oczy przetarła ze zdziwienia...bo jej się wydawało że ma góra 6 miesięcy :D ponoć malutka jest na swój wiek :P A ten fotelik wagowo od 9-18kg a wiekowo od 9m-cy do 4 lat.

Byliśmy w tej wyprzedalni Caritasu i kupiłam mojemu na walentynki ławeczkę do brzuszków :lol: powiedział ze będzie ćwiczył...zobaczymy...bo hantle też ma i ćwiczy jak mu się przypomni. Z ławeczki to i ja od czasu do czasu skorzystam też :P :lol:

szósteczka prawidłowo wpajasz zasady dzieciom :) Moja mama tez tak ze mna postepowała i jestem jej wdzieczna dziś za to :) najpierw obowiązki potem przyjemności..a jak zdarzyło mi się mieć najpierw przyjemność (np. impreza w sobotę) to moim obowiązkiem było wstać rano w niedzielę i pójść do Kościoła :) ( moja mama bardzo wierząca i praktykująca jest :) )

rysa na pewno uda się w końcu zdac...a marzec to już praktycznie wiosna więc na pewno będzie lepiej przy wiosennym słonku :)
Fifi już przytula i buzi daje ???? :ohmy: ale on się ekspresowo rozwija :)

Zdrowia dla Zosi :) Sophie trzymaj się...niestety, każdy w swoim życiu stracił...bądź straci ukochaną osobę więc to ciężki czas dla każdego. Ale czas leczy rany jak to się mówi więc ze spokojem :) będzie dobrze :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #838745 przez Milady
Witam moje Panie :) :*

U nas remont,remont,remont i jeszcze raz remont przerabiamy sobie pokoj i wszystko sie papra na biezaco mycie i mieszkanie w innym pokoju,ale widać juz prawie koncowy efekt wiec jest wspaniale :) Z MArcinem super sie układa jego matka to oczywiste .... szkoda gadać ...
Nastka wszedzie łazi a IWo grzecznie za nia jaki był ryk ostatnio jak palca mu do oka łobuzica wsadziła :ohmy: W sobote chrzest POli wiec mamy imprezke rodzinna :) B)

Nadrobiłam was troche ...
Sophie pozbierasz sie pomału po kazdej stracie potrzeba czau na zagojenie rany i pustki :(
Agusia gratulacje wygranej :)

Dzieciaczki piekne wszystkie,jak ja lubie na zdj patrzyc Albercik dziekuje za zdj dla ciotki :lol:

Cos miałam pisac i kurcze wogole zapomniałam nadrobiłam i zapomniałam co miałam napisac :P
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka