BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847392 przez Hania84
Cordis a więc

życzenia spóźnione ale szczere :)

Dobrze że wszystkie Gosie nie są takie jak była mojego A. :P na nią to jego rodzina mówi Gojda (chociaz gojdą nie jest...bo cwana za 3...ale to od imienia taką ksywkę dostała) mam uraz do tego imienia...i ciężko mi przechodzi przez gardło...dobrze że masz cordis a Gochens...jest Gochensem bo po imieniu ciężko by mi było :S :silly:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847395 przez aleksiaa88
To macie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #847396 przez cordis
haha no tak Haniu nie wszystkie Gośki to mendy ;-)
dzięki za rózie :)

ja mam uraz do Elżuni... eh

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847397 przez KaRoLkA
Cordis to ja tez wszystkiego co najlepsze Ci zycze :kiss:
A za ta dziunie dzieki hihi poprawilas mi humor :lol:

Aleksia dzieki za odp w takim razie nic z tym nie bede robic :)

A Sophi dzieki za komplement odnosnie robienia dzieci choc wszyscy twierdza ze mala caly tatus wiec wszystkie pochwaly on zbiera tak jakby sam sobie nosil i urodzil :/

Albercik pieknie mamie pomaga pranie skladac hihi :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847399 przez aleksiaa88

Dziś znów na pukamy stron te co będą czytać dopiero wieczorem będą się dziwić skąd mamy tyle czasu na pisanie heheheh

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847403 przez Hania84
Albercik jakie porządki mamie robi :lol:

haha Cordis moja mama to Elżunia :D haha

My tu mamy same dziunie :) i aparatki :silly:

Karolka nie przejmuj się...mojemu wszyscy mówią ze Lena to ganze papa :P czyli cały tata...a się cieszy i dumny chodzi łooo matko...a ja zawsze mu mówię że ma się nie podniecać bo pewnie ci co to mówią to okularów zapomnieli :D a niech się cieszy...przynajmniej ma jeszcze większą pewność że to jego :D :lol: hahaha

no to proszę ... Lenka w trakcie zabawy
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

heh dziewczyny dobry temat...robimy ranking wkurzających nas imion :lol:

aleksiaa racja..pewnie dziewczyny będą mówić że tyle napłodziłyśmy znów więc mamy full czasu :side:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #847418 przez aleksiaa88
Mały padł więc lecę na jednej nodze zupę mu ugotować.

11 lata 2 miesiąc temu #847425 przez Sophie25
A ja nie moge imienia MArlena!!!!!!!!!!!!! mam uczulenia :D

Cordis kurcze ale mi posmutniała minka ..... przepraszam ze pytam to od dawna sie nie ukłąda ? :( :( : i jeszcze ta tesciowa daje wcire no nie ? :(

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Lenka sliczna :)

A włsnie wasze dzieciaki spia jeszce 2 razy czy raz w dzien ? :)
Ile potrafia sie same zabawić bo moja max 20 minut :D
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847428 przez Hania84
Cordis , właśnie...to ci T. szczere zyczenia złożyła B)

Sophie to dobrze ze T. pochwaliła :) zawsze powinna...bo dobra synowa to skarb :)

Ale Zosia ma śliczną beretkę :lol: normalnie zakochałam się !!! :) a jakie czaderskie buciki :) Już tak ciepło macie w PL? my niby też po 12-15 stopni ale jeszcze nie mam odwagi tak ubierać Lenki...zresztą ona teraz chora więc zanim zacznę ją bardziej cienko ubierać to jeszcze z 2 tygodnie. Ale z drugiej strony dobre takie ubieranie bo się hartuje dziecko :)

Mój sobie zażyczył dziś sałatkę z ryżu, kuraka, ananasa, rzodkiewki i kukurydzy więc lecę robić. :)

do później....

aha Sophie moja śpi jeszcze 2 razy w dzień...raz 30min do godziny..a drugi raz 2h-3h :)
a zabawi się sama dość długo...bo z godzinę do 1,5h potrafi.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847436 przez Agusia83
NO wlasnie,ja juz mialam sporo nadrabiania..od nocy mam szpital dzieciecy..Katar przeszkadza dzieciom w spaniy i funkcjobowaniu..Artus jeszcE goraczkuje..w nocy 2 razy musialam mu ja zbijac 38,6 byli.
Emi plakala,ze ja nos boli..teraz w trojke lezymt..synus jyz spi.

A rano sie dowiedzialam od cudownego meza,ze to moja wina,bo biore dzieci na spacery,na pilki..wyrzygal,ze chce Emu dac do przedszkola...mam go dosc..dwa dni ok a pozniej id nowa.
Dzis idzie pic z kumplem wiec dziwci na mojej glowie beda prEz dzien,noc i do poludnia.bo krol bedzie musial odespac :angry: :angry:
Ja nienawidze imienia Madzia.

Artus spi od 2 do 3 razy w ciagu dnia.

Cordis,wszystkiego najlepszego,przesylam Ci duzo sil i wytrwalosci.

Lece spac,poki cora pozwala..

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847445 przez Marta1985
Dzieciaki śliczne ....

mnie rozłożyło masakrycznie :( jeszcze godzinka i do domu ... jak będę miała temperaturę to spróbuje się do lekarza zapisać... z pediatrą nie ma problemu ale już z lekarzem dla dorosłych problem :(

dobrze że na męża mogę liczyć z pomocą :blush:

Sophie gdzie wy mieszkacie ze takie zielone drzewa macie i tak lekko Zosia ubrana? :)

11 lata 2 miesiąc temu #847449 przez srenka_918
Czytam i czytam i doczytać się nie mogę ;)

Cordis ;*

Ikunia powodzenia w drapaniu oczy byłej ;)

Dzieciaczki jak zwykle powalające ;)

11 lata 2 miesiąc temu #847519 przez kakaszka
i kto tu tyle naskorbal :D

czesc kochane. noc fajna, eliza zasnela gdzies po 21 polskiego czasu, wiec nie bylo tragicznie. zeby ja meczal niesamowicie.
mama mnie wkurwia, ale przynajmniej sie odbrazila w koncu :D
bylam dzis zalatwic jednego lekarza na prawko, 3 godziny mnie bylo, porazka, no ale trzeba to trzeba.

co do imienia co nie lubie to sylwia ( byla ), Kamila ( ta co na fb ), no i Natalka ( bo jakos same zdziry spotykalam )

spimy w dzien teraz po 2 razy po 1-1,5 godziny, ale ja budze, zeby mi wieczorem spala, takby i 4 godziny dziennie spala.

cordis, ale mi przykro. boze co sie dzieje z tymi facetami, czemu niektorzy nie doceniaja, ze maja wspaniale zony, a juz o dzieciech nie wspomne. zasadzic by im kopa w dupe.
trzymaj sie kochana, wazne, zeby ty i twoje serduszko byli szczesliwi :-*
aha no i wszystkiego czego pragniesz :)

ikunia trzymaj sie. jak bedzie cos jeszcze chciala to napisz jej cos milego.

marta kuruj sie szybciutko :)

jejku ile jest chorowitkow, zdrowka takze dla emi, arturka, gabi.

zoska modniska, wyglada jak francuzka :-*

lenita jak slicznie siedzi na kolankach, moja mysza tak nie umie.

albercik slodki jestes :-*

gocjens jak tam rozmowa z szefem?

haniu co sie przejmujesz waga, wedlug mnie lepiej po woli ale do celu, troche cierpliwosci :-*

gabrysiu cudna jestes :-*

alan jak slicznie wcina, a nie odgryza duzych kawalkow?

dziewczyny co maja w domu psy, jak wasze dzieci sie dogaduja z psami? u nas jest taka obojetosc z dwoch stron, az dziwnie. tylko suczka lubi lezec pod lozeczkiem elizy, mozliwe ze pilnuje.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847530 przez Sophie25
I dalej spacerek zaliczony! :D U nas cieplutko,MArta tutaj jest duzo cieplej :D
Hania u nas pediatra mowi ze ubieraj dziecko tak jak siebie i ja sie tego trzymam :)
Ja latam w rajtkach ciepłych i płaszczyku z polarka i jest mi ciepło a Zoska jak ma grube rajstopki to jej wystarcza kiedys jak jej ubrałam na to spodnie to jej było goraco, w niedziele jedziemy na konie ( to moja pasja) marze o tym by zalozyc stadnine i prowadzić terapie dla niepełnosprawnych dzieci ale boje sie ze to marzenie nie uda mi sie zrealizowac chodz nie mowie ze nie bede do tego dazyc zrobie wszystko co w mojej mocy :) :D

Kakaszka moja Aze Zoska uwielbia :)A jak tylko stoi wozek to Aza pilnuje małej i wacha koła w wozku :D

Spacerek z Aza tez zaliczony :D

i sałatka na ostatki zrobiona :D
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847536 przez Hania84
Marta zdrówka :) kuruj się w weekend :) niech Cię mąż podleczy :blink:

Agusia zdrówka dla Was. A dlaczego miałabyś nie posyłać Emi do przedszkola? Nie rozumiem myślenia Twego D. fakt łapie tam dziecko sporo chorób...ale to jedyny minus...a plusów jest zupełnie więcej...z rówieśnikami się szybciej takie dziecko rozwija, szybko uczy się nowych rzeczy...lepiej i bardziej poznaje świat, potrafi pracować, bawić sie w grupie...potrafi dzielić się zabawkami...zdobywa na prawdę wiele nowych umiejętności (choćby takich jak samodzielne ubierania, zawiązywanie butów itp.) ja też chodziłam do przedszkola i wcale tak dużo nie chorowałam...zależy od organizmu...a chyba lepiej przejść np. różyczkę czy ospę w młodym wieku jak w późniejszym.
Faceci mają czasem dziwne myślenie B)

kakaszka to badałas się juz dziś?

Sophie no niby tak trzeba ubierac dzieci bo przegrzanie gorsze od niedogrzania...ale kurka boję się jeszcze bo to luty jeszcze...ja spróbuję lżej Lenkę ubierac w połowie marca :)
Aza widze zadowolona i jakie ma fajnie sterczące uszy :lol: sałatka wygląda apetycznie :)

Przyszła do mnie paczka od mamy z tabletkami i oczywiście Zoll'e ją prześwietlały bo naklejka celna jest...była otwierana i nawet wydusili mi jedną tabletkę (i jeszcze głupole mi ją z powrotem wsadzili :P musze ją wyrzucic bo nie wiem co z nią było robione...może lizali a ja mam się teraz tym leczyć :lol: :D ) kurde polopiryna też otwarta 2 na chrypkę tabletki do wyrzucenia i 3 polopiryny :angry: ...ech ogólnie trochę wkurzona jestem , nie lubię czegoś takiego...wiem, ze musza być czujni ale bez przesady B)

Sophie to w takim razie trzymam kciuki za marzenia :) spełnienia ich życzę :)

Lenita od 14.45 śpi :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka