- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
a piesek cydny.
A ja mam tez pytanko czy wasze dzieci po domku tuptają w jakiś kapciochach, tenisówkach, czy czymś w tym stylu czy tak całkiem na boso w skarpetce bo ja puszczam w skarpetkach ale zastanawiam sie ze moze jakby miał twarda podeszwę to by mu łatwiej bylo chodzic i sprawniej by sie nauczył sama zgłupiałam jak wy uważacie i robicie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
ja tez jestem za przefszkolami, jednak dziecko powinno przebywac wsrod rowiesnikow, zeby nie wyroslo na dzikusa.
no to niezle haniu celnicy dzialaja, tez bym sie wkurzyla.
sophie podziel sie salatka

u nas dzis pysznosci na kolacje, bo ogolnie teraz jest maslenica, to jak tlusty czwartek tylko trwa caly tydzien i kazdy dzien cos znaczy, i trzeba wpieprzac nalesniki z roznymi dodatkami, wiec dzis bedzie z wedzonym lososiem, pyyyyyyycha

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Jak po pokoju raczkuje i ma buty to i tak je ściągnie sam lub raczkując zahacza i mu schodzą ze stopy.
kakaszka to az takie badanie trzeba na prawko

ja tylko robiłam oczy i wsio
Sophie co jest na spodzie saładki bo tego składnika nie moge rozgrysc, a czym ja mieszasz majonez?
Zobaczcie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

szósteczka wszędzie słyszałam żeby dziecko pierwsze kroki stawiało w skarpetach...papciochy zakłada się później jak juz umie dobrze chodzić. Ponoć dziecko na bosaka lepiej koordynuje ruch i tak powinno chodzić. Słyszałam taką opinię nawet że gdyby Bóg chciał byśmy chodzili w usztywnieniach (czyt. kapciach) to dałby nam kopyta

kakaszka fajne macie też to świętowanie

mi ten spód sałatki wygląda na cebulę ale nie wiem...zastanawiam się nad przedostatnią warstwą..co to tam takiego jest ?

hehe Sophie dałaś nam nie złą łamigłówkę

a słyszałyście? Ojciec Św. dziś się wypowiedział na temat rozwodników - że nie należy ich potępiać

szósteczka a wiesz może czy np. tak jak ja teraz jestem z rozwodnikiem...ale nie mamy ślubu to czy mogę iść do spowiedzi i przyjąć komunię św. ??? Bo siora mojego A. mówiła że mogę...ale pewna nie jestem co do tego.
haha aleksiaa ale wymiata ten bobas

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

Może chcieli wiedzieć te Zoll'e co dobre na przeziębienie albo myśleli że mama przesyła co innego co dobrze "sponiewiera"

Sophie no od jakiegoś czasu kilka msc ale ostatnio się to nawarstwiło i... rączki opadają. A teściowa jest nie halo zresztą wiecie bo czasem pisze jej "mądrości ludów".
Mój śpi przeważnie dwa razy w dzień jedna drzemka 30 min a druga do 3 godzin nawet. Ale ostatnie 3 dni spał do południa ok 2-3 godziny i później mu się chciało około 16-17 ale przetrzymywałam go jak tylko mogłam i tym sposobem padał po 19 i spał do 7 z przerwą na picie. A bawi się sam tzn że mnie nie ma w pokoju max 30 min później opcja alarm się uruchamia.
Agusia zdrówka dla maluchów, coś musi być w powietrzu bo u mnie prawie cała rodzina rozłożona,
kakaszka takie badania robią jakbyś co najmniej w NASA miała pracować

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

hahaha mama też mi to powiedziała...że pewnie myśleli że przysyła mi dobre sponiewieracze

Już wcześniej miałam pisać...super Bartolini na awatarku

właśnie kakaszka to cię przebadają od góry do dołu widzę...u nas klatę świetlą jak chcesz iść pracować do spożywki/mięsiwa.

Lenulę zbudziłam...bo spałaby znów dłużej jak 3h...co ona ma z tym spaniem

Weszłam do pokoju, mówię do niej...zapaliłam nawet małą lampkę a ta nic...dalej komara tnie

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do spania czasem w niedziel się zdarzy, że przez cały dzień śpi do 1 godz
W tygodniu przz cały dzien do 2-óch, spi tylko 2 razy ale teraz chodzi spac koło 21:30
Potrafi spac 20 minut najkrócej czasem
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Lenka slicznie siedzi na stopkach:)
Zosia swietnie wyglada no bombowa jest

Szosteczka ja kupilam butki na sztywnej podeszwie i tylko do chodzika jej zakladam

Haniu co za szuje z tych celnikow zeby tabletki otwierac:/ no przeciez napisane ze to polopiryna
Kakaszka ale Cie przeswietla

Cordis moze jeszcze da sie cos naprawic , bo szkoda przekreslac wszystko :/
Bylam na zakupach , spozywka zrobionab i Gabi nakupilam 3 pary rajtek na 86/92 i 4 pary bodow tez w tym rozmiarze

Sernik na zimno z borowkami w lodowce sie chlodzi bo jutro goscie prawdopodobnie

Mala juz lepiej choc marudzi bo noc sie zbliza , capy czas ustawia sie w pozycji do raczkowania ale poki co tylko sie gibie do przodu i do tylu , moze niedlugo ruszy przed siebie

Ide ogarnac marude

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

NA samym spodzie jest JABŁKO na nim warstwa cienka majonezu (czasem daje jogurt naturalny,albo poł na poł) pozniej jest POR nastepnie czerwona fasola , szynka konserwowa,kukurydza,jajko warstwa majonezu i starty żółty ser!

Zagadka tkwiła w jabłku i porze!

Uwielbiam pora

Zoska dziekuje za komplementy

Własnie mi sie stuknęła w głowke bo stała koło fotela ja sie odwrociłam cos do J mowiłam i bach

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sałatka musi być dobra zrobię
A ci na granicy to udani są jak już wyjęli tabletkę to po co wkładają co ktoś będzie ją jadł jak brudnymi łapami ją macali
Ja jak wysyłam lekarstwa to zawsze pisze medicamenty jak byk wielkie żeby widzieli.
I też jak kiedyś wysyłałam na grypę to nie w szaszetkach jako proszek tylko tabletki zeby nie pomysleli ze to prochy

i jeszcze nigdy nie była otworzona tylko to do Italii moze tam sie tak nie boja
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

aleksiaa no niby mogła mama napisać medikamente...ale myślę, że i tak by otworzyli bo niemcy sa upierdliwi...zresztą przy narkotykach też ktoś mógłby napisac medikamente i co wtedy? myślę że otwierają każdą. Przynajmniej te co do DE idą. Mama mi wysyłała bez opakowań...same listki (no ale na listkach też przecież pisze) no cóż...bywa. Więcej już mi nie będzie tabletek wysyłać i tyle

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
laska zasnela, zobaczymy na jak dlugo.
mama znowu zaczela wieczorem docinki o mojego faceta, az musialam to przystopowac, bo juz mam dosc jej tekstow. ona nie musi go lubic, ale niech swoje emocje trzyma w sobie, mam nadzieje, ze mnie uslyszala.
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
no i w koncu mam weekend

zazdroszcze wam ze wasze dzieci sie same bawia i ze mozecie je choc na chwile zostawic same,Oskarito to juz by biegał po całym domu jakby mogl,ale ze nie umie jeszcze to raczkuje,w kazda dziure wejdzie,rano przychodzi za mna do łazienki jak sie szukuje do pracy,tyle ze on chce juz ewidentnie chodzic bo pozycja stojaca najbardziej mu odpowiada i szuka tylko czegos zeby sie złapac i juz sie podnosi,tak ze odpoczac matce spracowanej nie da

dzieciaczki wszystkie sliczne

zdrowka dla wszystkich chorowitkow

Agusia-wspołczuje,nie wiem co to za rasa z tych facetow,glowa do gory,trzymam kciuki zeby sie ułozyło

To ja tez skladam najlepsze zyczonka dla cordis,duzo zdrowka i miłosci kochana

kakaszka no to bedziesz sie obrzerac przez tydzien,podziel sie troche bo ja ostatnio głoduje

a wczoraj ani jednego poczka nie zjadłam,a taka miałam ochote,prosiłam mojego zeby skoczyl kupic,ale nie doczekałam sie,tak ze obeszłam sie smakiem

haniu co do przyjmowania komuni swietej pozwolisz ze sie wypowiem,zyjac z facetem bez slubu koscielnego nie mozna przyjmowac komuni,do spowiedzi mozesz pojsc ale rozgrzeszenia niestety nie otrzymasz,no chyba ze bys z nim nie mieszkała

my wlasnie czekamy na paczke z Pl,ciekawe czy tym razem dojdzie,a z tej firmy co ostatnio przez przypadek kuriera zamowilismy,a juz tydzien czakamy

ja tez Oskarowi zakladam tylko skarpetki do chodzenia ,zadnych bucikow.
Karla daj troche sernika

sałatka tez wyglada apetycznie

milego wiezorku.