BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #847921 przez Ikunia1910
Wiktoria w huśtawce extra uśmiech ma i Baruś z ta ręką jakby chciał powiedzieć " mamo daj spokój" śline te nasze robaczki uwielbiam dzieciaki z gołymi nogami te tłuste kolanka i fałdki i te wałkowate paluchy u stóp ubustwiam :blush:

Violcia niezły ten koleś... to i tak dziw że Twój tamtemu w morde nie dał po takim zaproszeniu...

Gochens gratuluje seFowo:P i udanej zabawy grubasku :D

Aleksia wiec tak plama na kiecce od herbatki :P A foty takie bo ja mam nikona d90 to jest kobyła lustrzanka i jak B. zabiera laptopa to nie mam jak zrzucic zdjęc wiec telefonem robie zdjęcie zdjęcia z wyświetlacza lustrzanki... czaisz:P bo wtedy szybciej moge je zaaplikowac na forumie. jakośc taka sobie ale to co trza to widac.

B. w sklepie my zaraz wychodzimy do mamy a jutro on sie umówił z chrzestnym zośki na bro wiec cały weekend sie nie mamy przez to wszystko eh :S ale wynagrodzą mi to sukienusie angielskie hihi :blush:

Też chyba wejde dopiero jutro jak wrocimy od mamy więc buziaczki dla wszystkich :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #847938 przez aleksiaa88
Bartus na 6 zdjeciu wyglada: co ja zrobiłem heh

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847939 przez Hania84
Ikunia a nie możesz pojechac do mamy z B.??? Mówisz zawsze że tak mało się widzicie to może tak by było lepiej? albo jak jutro B. jedzie do chrzestnego Zosi na bro to Ty jutro do mamy...ciuszki nie uciekną :silly: a co więcej czasu z B. to więcej. Szkoda, zeby chłopak sam siedział jak akurat ma wolne.

E tam zdjęcia czy takie czy takie to jeden piernik...widać? widać...więc jest okej :)
a dziecko jak dziecko...musi się ubrudzić...ja nawet nie zauważyłam tej plamki :P chociaz sama mam fibzia na punkcie czystego dziecka...ale ubrudzenie się bąbla jest nieuniknione..i czym starsze tym będzie bardziej :P więc dałam na luz :lol:

ja już po kąpu, kąpu...czekam na mojego...ale coś czuję że wróci koło 19-ej, 20-ej buuuu :( ciekawe czy ten kumpel dziś przyjdzie...ale w razie czego jestem przygotowana :lol: jajca są, ryż z łososiem zrobiony, ogór kiszony jest, kiełbacha też więc luzik :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847954 przez Hania84
kakaszka a teraz tak mi sie jeszcze przypomniało...w jakim języku mówisz do Elizki ??? bo w PL pewnie po Polsku co? a na Białorusi tez?
...i fajne indokury tam macie haha :D :lol:
jak sobie radzisz z rozłąką? Twój już w DE jest? ma jakaś pracę już nagraną czy dopiero będzie szukał? pewnie ciężko było mu się z Wami rozstać co nie?

co tu taka ciszaaaaa???????????????????

11 lata 2 miesiąc temu #847966 przez kakaszka
oj haniu ile pytan :P
ja gadam do elizy raz po polsku raz po rusku, tak samo w polsce, jak mi najdzie :)
powiem, ze narazie jakiejs mega tesknoty nie czuje, bo nie mam na to czasu, eliza daje popalic, wiec padam wieczorem w sekunde, ale pewnie jakby nie bylo myszy, to bym ryczala :) moj jedzie jutro juz na nagrana prace, juz w poniedzialek arbiet :)
wlasnie dzis prawie sie zesralam, bo napisal sms " kocham cie", co dla niego to nie jest normalne, ja juz myslalam, ze przepierdolil cala kase, bo nie odbieral telefonu, juz sie nastawilam, ze to koniec, a on dzwoni jak nigdy nic, fakt troche pochlal wczoraj, ale wszystko ok :)

bartek z ta reka na twarzy mnie rozwalil, megaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-*

eliza padla, ale pewnie za godzine czu wczesniej sie obudzi na wieczorne fikolki, wiec szybko na neta wlazlam :)

aleksia dzieki za sloneczko, odrazu lepiej sie zrobilo :)

11 lata 2 miesiąc temu #847972 przez Hania84
kakaszka nie kładź tak późno Elizki na drzemkę bo potem Ci chodzi w nocy spac :silly: :blink: przetrzymaj ją i o 20 do wyrka :)
No to fajnie, że tak napisał :) jednak tęsknota robi swoje :) i fajnie ze od pon. będzie już pracował :)
Mów jak najwięcej do Elizki po Polsku żeby umiała ten jezyk też i mogła sobie swobodnie z tata pogadać :) a kto wie...może w przyszłości będzie tłumaczem, lub będzie pracowac w konsulacie...więc 2 języki jak znalazł :)

Lena wariuje na kanapie :) szału pępka dostaje ze zabawkami :lol:

ale tu dziś cichoooo...
wszystkie imprezują ???

11 lata 2 miesiąc temu #847973 przez kakaszka
kocjana ja bym ja nie kladla, ale ledwo wytrzymuje do tej godziny, nawet jak pospi do 16 czy do 17, to o 19 juz musi sie polozyc, bo jest nie do wytrzymania i nie realne ja przetrzymac, mam nadzieje jak zebole wyjda troche sie uspokoi i bedzie to mozliwe.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847974 przez aleksiaa88
Ja baluje z mopem :laugh:

Malutka to chyba nie wyspanie b nadal jest podobny do mnie :blink:

Kakaszka mi tez kiedyś tak wariował na 3 spanie jeszcze w styczniu jak nie poszedł spać po 18 to aż się kładł i na siłę się przekrywał pieluchął bo tak chciał spac pospał 15 minut i już szalał wtedy do 23.
Kiedyś spał 10-13 po południu potem koło 15-16 i ostatni raz na 15 minut koło 19. kiedys musiał 3 raz zaliczyc jak połozylismy go wczesniej o 20 to uznał to za drzemke i obudził sie po 21 i szalał do 1 w nocy. Wiec cie rozumiem.

A teraz czasem spi 11-13 i po 16-18 i chodzimy spac koło 21:30

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847979 przez Hania84
kakaszka to poprzesuwaj Elizce drzemki trochę...kładź ją na drugą drzemkę np. o 16 czy 17 (w zależności jak długo śpi...i wtedy o 20 na nocne spanie...kilka razy i załapie o co chodzi :) Bo na dłuższą metę się wykończysz.
Lena ma pierwszą drzemkę koło 11.30 i trwa one mniej więcej do 12.30 a potem idzie spać o 15 i śpi do 18...a na noc kładziemy ją o 21...ale chcę jej poprzesuwać troszkę i kłaść ją na drzemkę o 14 by budziła mi się o 17 i na noc wtedy położę ją o 20 a nie 21.
Wszystko do zrobienia :)

Agusia jak zdrówko u Was? i jak dałaś rade bez małża?

Karolka jak Gabi? sernik na zimno pyszny? :silly: ślinka mi cieknie na samą myśl :side:

szósteczka co u was? jak się czujesz?

Kasiu gdzie te zdjecia ??? :silly: co tam słychać?

rysa co u Ciebie??? dawno Cię nie było. Ile pączków pochłonęłaś? :lol:

srenka jak sie czujesz?

Klara? zajrzyj do nas? co słychać u Ciebie i Julki???

Natali??? oj dawnoooo Cię nie było. Znów o nas zapomniałaś :(

Kurcze tyle dziewczyn się udzielało a teraz albo rzadko albo wcale :( wielka szkoda :dry:

a ja w dalszym ciągu czekam na mojego...pewnie za 20 min. już będzie...i jak kolega nie przyjdzie to pewnie weźmie mi neta :S także ja wieczorami to mało jestem...a jak jestem to znaczy że mój nie ma ochoty na neta...zawsze wieczorem toczymy o niego bój...bo u nas wieczorem najwięcej się dzieje to chcę byc na bieżąco ale też rozumiem jego bo on też choć wieczorem by neta chciał :dry: ...umowa nam na niego się w maju kończy to będziemy myśleć nad netem pod wifi (czy jak to tam się zwie) i będzie git :) każdy zadowolony :)

11 lata 2 miesiąc temu #847982 przez kakaszka
dzieki haneczko za rady, juz od srody probuje ja poprzestawiac, ale kazdy dzien jest inny i mala sie opiera strasznie. bede dalej probowac, kiedys sie uda :)

no wlasnie cos cicho teraz.

a rysa nie poczki wpieprzala, a lody z fifim, bo wystawila zdjecia na fb :P

11 lata 2 miesiąc temu #847983 przez Hania84
hehe kakaszka ja mam konto na fb ale fałszywe do podglądania :P i nie widze wszystkich zdjęć...więc nie wiedziałam... :lol: a to fifi już lody wtrynia? :)
No próbuj, próbuj bo bez ustawiania naszych dzieci czasem ani rusz ;)

11 lata 2 miesiąc temu #847986 przez Sophie25
Ooooo matko prawie 2 h z ciotka gadalam po 6 latach wraca do pl z USA ...
:-D moja chrzestna i szykuje prezenty dla Zoski wraca w kwietniu :-D

Bartus sliczny chlopak :-)

Noooo dziewvzyny malo juz tu wchodza klara to ostatnio byla jak dzien babci bylo i pokazala laurke z Julia ..,ciekawe co u nich ...
Rysa z fb przejdz tu i zdj pokazuj :-D

A wiecie czym a bede ostatkowac szampanem Picolo :-D hah

11 lata 2 miesiąc temu #847987 przez Sophie25
Zosia mi tez pada o 19 ale probuje ja przetrzymac do 20 ale zeby jej jeszcze w kosc daja ....

11 lata 2 miesiąc temu #847989 przez srenka_918
Która to pisała że nic się nie dzieje???? Ja już 2 godz nadrabiam!!! I już nic nie pamiętam co było ;)

Zdjecia boskie ;)

Haniu ja się czuję... W miarę... Nie powinnam narzekać bo od wczoraj nie wymiotowałam, ale skręca mnie co chwilę... A żeby nie skręcało muszę jeść co 2 godz jak z zegarkiem w ręku i wcale nie tak mało... Boję się o kilogramy... A jak nie zjem to siedzę z głową w misce... Pawełek już się przyzwyczaił do tego widoku i dopiero jak już ostro wymiotuję to na mnie patrzy zatroskanym wzrokiem... Czasem szkoda mi go bardziej niż siebie ;)

Sorki że się nie odniosę do wszystkich wypowiedzi... Ale nie mam siły już... Teraz marzę o kąpieli i do spania...

11 lata 2 miesiąc temu #848029 przez malutkamilka
Dziewczyny ja na szybkiego.

mamy nockę w szpitalu. Mala ma podejrzenie malego wstrząsu mozgu po uderzeniu glowka w szczebelki łóżeczka. Leży teraz pod kroplówka bo co zje to wymiotuje i spi smacznie po luminalu. Jutro rano pierwsze karmienie i jak będzie juz dobrze to do domu.

Spokojnej nocy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka