BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #846863 przez kakaszka
bylam zrobic zdjecie na prawko i dowiedziec sie w przychodni co trzeba i z 20 lekarzy musze przejsc wszystkie badania porobic i to wszystko w roznych koncach miasta, szok.

gabi lecz sie kochana, oby szybko chorobsko sie skonczylo.

co do chudosci to moja mama cale zycie hudzinka a jest dosc wysoka, jak miala juz moja siostre to wazyla 48 kg, ale zadna z nas sie w nia figura nie wdala. plus bardzo malo je, bo mowi, ze nie lubi, no i strasznie duzo ruchu non stop.

ja zjadlam jednogo paczka i starczy z mleczkiem zageszczanym, pyyyyyycha :D

lenita zdrowka dla ciebie :-*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #846902 przez Gochens
Oj to dużo zdrówka dla Gabuni!! dobrze że poszliscie do lekarza!
Haniu moja mama miała taką fazę jak byłam Młodsza ze mi mówiła w co się ubrać do babci do cioci i miałam też czas kiedy przytylam 10 kg :lol: No i były jakieś dicinki.. pamiętam ze jak urodziłam to przestałam się do niej odzywać bo wciąż pieprzyla jak to moja siostra świetnie wygląda, jakie ma super nowe ciuchy że tak schudła... ogólnie było mi przykro więc powiedziałam jej ze jak chce żebym się do niej odbywała to ma zakaz prowadzenia takich rozmów, ona oczywiście mówiła ze nigdy nie miała nic takiego na myśli mówiąc o mojej siostrze... Od tamtej pory jest cisza :)

Przestałam się trochę i jest już lepiej

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #846922 przez Hania84
Oj to zdrówka dla Gabi :kiss:

kakaszka to faktycznie mama chudzinka...mów jej zawsze kiedy będzie ci mówić o diecie, że nie wszyscy musza byc tak szczupli bo świat byłby nudny wtedy :blink: ale jak widziałam Twoje zdjęcia to przecież Ty jesteś szczupła. Nie wiem czego mama się czepia.

Gochens takie rzeczy są najgorsze :dry: moja mama mnie nie porównuje (nie ma z kim :P ) ale wciąż mi tez gada o tym by schudnąć...ja jej mówię że wiem o tym...ale ona za chwilę znów to samo...a z tym gadaniem o ubieraniu to moja tez tak :D bo masz się odstrzelić, weź taki krój sukienki na chrzciny i taki kolor bo będzie ci ładnie...powiedziałam że jeszcze raz mi coś powie na ten temat to pójde na chrzest swojego dziecka w legginsach i wyciągniętej bluzce...to teraz milczy bo wie że byłabym do tego zdolna :D :lol: No niestety nasze mamy juz tak chyba mają...martwią się i pewnie większość ich uwag z dobroci jest...no ale...są granice ...tak jak we wszystkim :blink:

Lena śpi...a ja mam labę.

Mój A. miał nadzieję skończyć dziś o 14...ale jest prawie 15 i go jeszcze nie ma, więc pewnie nie puścili go do chaty...słońce wyszło to i pewnie roboty więcej :P

aha kakaszka - powodzenia z prawkiem i z lekarzami...to Cię teraz przebadają :lol: ale z drugiej strony to dobrze...raz na czas wskazane :)

11 lata 2 miesiąc temu #846968 przez srenka_918
Witam ;)

Jestem dopiero teraz, bo wcześniej byłam z synkiem na szczepieniu, mały dzielniejszy ode mnie ;) Ja na widok igły poprosiłam o szklankę wody bo bym zemdlała ;)

Ale oczywiście jak to ja zapomniałam zapytać ile mały ma wzrostu, bo waży 10,4kg ;) A do książeczki pielęgniarka wpisała tylko długość głowa-pupa, bo dopiero na rok u nas wpisują normalny wzrost, więc muszę małego sama zmierzyć żeby do tabelki wstawić...

Ja zjadłam w sumie 2 pączki ale pierwszy się nie przyjął, z dźemem jagodowym, był smaczny, ale żołądek w trakcie przerabiania stwierdził że nie chce ;) A teraz po szczepieniu zjadłam sobie u mamy pączka z truskawką świeżą, a właściwie mrożoną ;) I ten się przyjął ;)

Ja w ogóle dziś się źle czuję, chciałam małego położyć na drzemkę żeby razem z nim popsać, to nie, małemu figle w głowie ;) nadciąga sobie rajstopy ;) Były mu za krótkie jak wciągałam a teraz 5 cm flaka wisi na palcach ;)

Moja mama też lubi mi dyktować co i jak ale szczerzę, to nie pamiętam po 10min co mówiła, więc jej nie hamuje ;) Niech mówi ;)

Zośka fajne ciuszki dostała ;) Też bym w takich chciała wyparadować ;)

Muszę się przespać bo padnę... Pa ;)

11 lata 2 miesiąc temu #846972 przez Ikunia1910
Zaraz sie zawijamy na chacjende.
Ja chyba wygralam w paczkowym obzarstwie bo zjadlam chyba z 11 racuchow i jednego paczka z biedry a to jeszcze nie koniec dnia :p

Wszystkim chorowitkom malym i duzym życzę duzo zdrowka.

Pawelek tez ladnie wazy kolejny duzy chlopak :) Srenka az tak zle znosisz szczepienia czy to ze wzg na ciaze?

kurde nie fajne takie matki trucicielki obysmy my takie nie byly:/ ja to sama lece do mamy o porade jak, potrzebuje ale jak nie przyjde to ona raczej sie nie wtraca.

Gochens wlasnie ciuchy cipkowate wszystkie bo po dziewczynce, ale tak jak tu chyba Martusia mowila nic straconego jeszcze;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #846976 przez Sophie25
Ikunia to Ci Twoj pojechal hah :-D

Ej wiecie ze ja dlugo niewiefzialam co do rampetsy dopiero jak ZOSIA dostala na preEzent od wujka to zczailam :-D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #846982 przez Ikunia1910
Sophie z tego co zauwazylam to sporo osob nie wie co to rampers. Ale ja ubustwiam maluchy w tym wygladaja przeslodko i wystaja pulchniutkie kolanka no ciasteczka do chrupania poprostu :p

Aaa... Alisa dawaj fote ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #846994 przez Gochens
Pewnie kiedys jakby mi ktos powiedzial o rampersie to bym sie postukala w glowe i powiedziala CHYBA PAMPERS IDIOTO hahah

Ika racja najpierw niech chlopak na kolana zejdzie a pozniej niech myski o drugim malym robaku !! Eh dalabys racucha a nie !!
Hania no wlasnie ja tez kilka razy mojej mowilam ale raczej ze z gola dupa pójdę ale to dziala na chwile ;)
Srenka noo Pawelek ladnie wazy masz co dzwigac ;) odpoczywaj i zjedz no jeszcze jednego ponia

Moj chlop dostal jakiegos kopa w dupe i sprzata mieszkanie !!!! Ja se siedze spijam kawe i az mi glupio w sensie tak dziwnie NIC nie robic ;) heh ostatnio nawet jak sie poklocilismy to przyszedl i dal buziaczka :ohmy: aj ta ciaza :lol:

Jutro ide do roboty rozmawiac z szefunciem wooooow

11 lata 2 miesiąc temu #846997 przez Gochens
A jak bede miala dzie2czynke to bede ja stroic w rozowy az sie pozygam z nadmiaru hehehe w ogole dla dziewczynek jest tyle boskich rzeczy...

Alanowi kurtke chcialam zamowic to albo granat albo czarny albo niebieski... w ogole bez emocji te ciuchy sa. Jakbym miala troche oleju w glowie to bym cos otworzyla z ciuchami dla chlopcow z fajnymi bajerami a nie taki3 szmiry same

11 lata 2 miesiąc temu #847037 przez Hania84
Zjadłam eklera i pączucha mmmmm ale pyyychaaa... :lol: jak sie tak długo słodkiego nie je to wtedy 2 razy bardziej smakuje i się docenia ten smak :D

Lena się obudziła...dałam jej deserek (ananas, brzoskwinia, morela) i średnio jej podszedł (bo z kawałkami pierwszy raz...zawsze deser bez grudek miała) zjadła tylko pół. Dziwne bo obiadki je z grudami i to sporymi już...a deserek przyzwyczajona że papkowy :P

Ikunia - konkubinat..bleee źle mi się to kojarzy...wiem, wiem to poprawna nazwa naszych związków ale jakoś tak nie może mi to przez gardło przejść. No i z drugim poczekajcie...pewnie ze tak...gdzie on się tak spieszy. Najpierw GPS niech Ci na palec założy a co.

srenka wciągnij jeszcze 3 :lol: a Pawełek chłop jak dąb :silly:

Agusia ile wciągnęłaś pączków z tych zrobionych? :lol:

Gochens monotonia dla chłopców...ale nie w DE :lol: tu sa na prawde czaderskie ciuchy dla chłopaków...rażący lub stonowany pomarańcz, tak samo zieleń, kolor lazurowy też extra dla chłopaka...jest w czym wybierać. Ostatnio własnie zatrzymałam się przy stoisku z kurtkami dla chłopców bo te kolory mnie urzekły i zaczęłam oglądać mimo że syna nie mam :silly: :D
haha :D Twój mąż się wczuł w ciążę :lol: brawo,brawo :) oby tak dalej i trzymam kciuki za rozmowę ze szefem jutro :)

11 lata 2 miesiąc temu #847053 przez aleksiaa88
Ikunia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gochens
O jezunciu chciałabym zobaczyć Twojego męża sprzątającego. Eh i ten buziaczek dla żoneczki

Co do rampersów byłam kiedyś w lumpie i wpadło mi to w oko wiec wzięłam wracam do domu i się pytają co to jest a ja koszulko-spodenki wymyśliłam, aż sama się z siebie śmiałam potem szukałam w necie i znalazłam że to rampers. One są świetne miałam 4 sztuki nie trzeba nic więcej pieluch rampers i koszulko-spodenki są hahahhaah

Smażyłam krokiety i słuchałam radia i było coś o pączkach mianowicie taki komentarz:
Trzeba się nawpieprzac pączków ile w lezie bo w końcu dziś jest tłusty czwartek tak jakby jutro już ich nie było i w ogóle przez cały rok nie są dostępne
dlatego zjadłam 5 hahahahah

11 lata 2 miesiąc temu #847097 przez kakaszka
boze daj mi cierpliwosci do tej mojej mamusi.
elizie wyskoczyly jakis krostki na pipce, a ja wietrze, a ona zaczela je dotykac, ja palnela, zeby nie macala brudnymi rekami ( oczywiscie nie majac na mysli, ze rak nie myje), ona sie na mnie obrazila, tak ze poszla spac, aha i jeszcze musiala skomentowac, ze to moj facet jest brudasem, a nie ona. noz kurwa mac. ja sie staram w ogole z nia nie klocic, bo szkoda nerwow, ale w dzien jest ze sto raz "ubierz ja bo jej zimno". wieczorem " rozbierz ja po co ja tak ubralas" i tak w kolko, a ona jeszcze sie na mnie obraza za takie pierdoly. niech juz tato moj wroci, bo ocipieje.

wow gochens to super ze mezus tak o was dba, oby juz tak zawsze :)

no ika twoj chyba torche przesadzil, przeciez wie jaka macie sytuacje i drugie???? biedna wtedy ty. no a o pierscionku trzeba bylo palnac :D a slowo konkubinat mnie tez przeraza, to jak patologia brzmi :)

ja nie przepadalam za rampersami, jakos mi nie podeszly, moze raz czy dwa zalozylam.

laska juz spi, ciekawe czy sie dzis przebudzi po gonie na nocne figle, bo dzis bez kapieli.

11 lata 2 miesiąc temu #847102 przez Sophie25
Czyli z rampersami nie bylam jedyna hah pocieszylyscie mnie :-D

Ja paczkow sztuk 2 i 4 oponki :-D

Hania Ty jestes dobra szukaczka ten plaszczyk jest swietny dla chlopaka :-D
A ten wczorajszy to mi w pamiec zapadl ten rozowy :-D

11 lata 2 miesiąc temu #847117 przez srenka_918
Zjadłam jeszcze jednego pączka i się obraziłam na pączki bo miał być z budyniem i nie miał nic!!! Mąż się śmiał, że przez to że wybrzydzałam nic nie dostałam ;)

Gochens jak ja CI zazdroszczę takiego mężusia ;) CHoć na mojego też narzekać nie mogę, wczoraj pierwszy raz kąpał małego!!! W życiu go nie kąpał bo ciągle twierdził że ma tak twarde i spracowane ręce (co jest faktem...) że to jakby papier ścierny na tą delikatną skórkę, a wczoraj najpierw namoczył łapska i kilka razy wykremował, ja się tylko na niego dziwnie patrzałam co kombinuje (już miałam cichą nadzieję na masaż ;) ) a on się za wanienkę łapie ;) Potem jeszcze podłogi umył ;) Ale to właściwie z przymusu trzeba po kąpieli i tak przetrzeć, to co mu szkodziło jeszcze mopem w kąty wjechać ;)

Ja normalnie nie reaguję na widok krwi i igieł ;) Nawet w zeszłej ciąży nic mi to nie robiło, teraz taka czuła się zrobiłam ;)
W ogóle to dziś czuję się jak stary styrany mop do podłogi... Choć po drzemce 2 min było super ;) A potem mdłości wróciły...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka