BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 11 miesiąc temu #366804 przez aga2+1
beadka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #366809 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #366816 przez MartiO
ok... to idziemy na zakupy :silly: koleżanka która studiuje położnictwo poleca właśnie na wzmaganie skurczy napój z imbirem... "Najlepiej świeży:) ok 5cm z litrem wody, jedną cytryną i dwiema łyżkami miodu;)"... "i bardzo ciepłe musi być"...

u mnie też w kółko słyszę "A Ty jeszcze nie?"... no nie... :silly:

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #366880 przez Dotka
Aaah... dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych truskaweczek :P jedzcie wszystko póki mozecie bo pózniej juz nie bedzie

13 lata 11 miesiąc temu #366882 przez aga2+1
pranie powieszone, drugie nastawione teraz idę na taras z kawusią i lodami :silly:
Potem zrobię porządki w szafach, poczytam, ogladnę zaklinaczkę duchów i jakos dzien zleci :huh:

13 lata 11 miesiąc temu #366899 przez dziewczyna84

13 lata 11 miesiąc temu #366918 przez karolina238
Dziewczyna u mnie jest to samo, wszyscy pytają co zrobie jak sie chłopiec urodzi- a to nie średniowiecze i jak widać na usg dziewczynkę to tak będzie, masakra :angry:

Wczoraj też do mnie dwie koleżanki dzwoniły i pytały czy już urodziłam bo im się śniło że tak, to ja mówię śnijcie dalej to wcale nie urodzę :laugh:

Katiuszka ja mam tylko co dwa dni chodzić na ktg jak będą dobre zapisy to czekać w domku, w sumie nie mam pojęcia po jakim czasie musiałabym iść na oddział- ale wcale takiej mozliwości nie biorę pod uwagę :silly:

13 lata 11 miesiąc temu #366924 przez karolina238
Aga zazdroszczę Ci tych lodów tylko smaku mi narobiłaś :laugh:

13 lata 11 miesiąc temu #366938 przez aga2+1
karolina ostatnio jak byłam w Lidlu to kupiłam duże opakowanie waniliowych:) Z kawa bardzo dobre, same też tylko dość słodkie. A na obiadek mam młode ziemniaczki, mizerię i kotlecika schabowego:) Co do mleka to ja obowiązkowo muszę codziennie chociaz szklankę wypić tzn. mleko, kakao lub płatki na mleku. Teraz trzeba korzystać, bo potem trzeba bedzie ograniczyć, ale ja na pewno będę piła bawarkę, bo uwielbiam:)

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #366970 przez Dotka
aga nie masz litości :silly:

13 lata 11 miesiąc temu #366991 przez dziewczyna84

(

13 lata 11 miesiąc temu #367015 przez Dotka

cięzki żywot jest świeżo upieczonych rodziców i spodziewających się dziecka :silly:

13 lata 11 miesiąc temu #367016 przez ewel7
hej Kochane :)
Mamuśki w dwupaku trzymam kciuki coby akcje porodowe ruszyły się u Was... wiem, że to czekanie najgorsze, sama już pod koniec myślałam, że zwariuję...

Misio akurat śpi. Dziś jestem pod wrażeniem nocy bo przespałam 8 godzin z przerwami na karmienie oczywiście, także sukces. Bartuś od 10 grandził, zjadł, a potem sobie leżał w łóżeczku z 30 min sam, dał nam zjeść śniadanio i potem troszkę pokwękał więc wzięliśmy go do siebie, jeszcze poleżał z nami i niedawno zasnął. Kochany mój... :)W każdym razie jego czas aktywności w ciągu dnia się wydłuża, na szczęście za dnia,a nie w nocy.

Co do dobrych rad to do mnie też niektórzy z rodziny, po co ja dziecko wybudzam do karmienia jak śpi... Ja też się z początku dziwiłam, jak położna mi tak kazała w szpitalu co 3 godziny budzić na karmienie nawet jak Maluszek śpi, ale póki co u nas ten system się sprawdza i nie widzę powodów by go zmieniać.

13 lata 11 miesiąc temu #367019 przez Dotka
myślę że jak juz sie wyszystke rozpakujecie i minie fascynacja noworodkiem i wszyscy przejda do zycia codziennego to bedzie juz lepiej :))

kurcze patrze tak po tych waszych suwaczkach chyba dziewczyny juz czas na te porodowki powoli uciekac :D dzieciaczki cieplusio juz na dworku można wychodzić :))
i zyczę Wam szybkich porodów i w miare lekkich :D

13 lata 11 miesiąc temu #367026 przez Dotka
ewel ja też wybudzam bo w innym przypadku to Ala juz sama zaczeła mi sie przestawiac że w dzien śpi a w nocy aktywna sie robila wiec zmieniłam system karmienia i jest juz lepiej i wybudzam normalnie oczywiście rytuał pielucha i amciu :)
to tak samo jak z tym co jesz maja ludzie rózne podejścia a uważam bo mała ma później problemy brzuszek ma spiety i płacze ale dla innych to ty mozesz jeść to i to ale to nie oni siedzą z tym dzieckiem i patrzą jak sie męczy a ja nie moge bo mi serce pęka jak niunia tak płacze
zastanawialam sie czy jakis kropelek nie kupic na to ale nie lubie faszerować sie lekami i małą też nie chce ale chyba trzeba bedzie :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka