BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 9 miesiąc temu #58491 przez Emme
też uważam, że bez paniki. jeśli nie dostałaś skierowania na cito, tzn że to ma być rutynowe sprawdzenie

Teściowa zabrała małą ma spacer, przyniosła obiad, a ja zamiast pisać to postanowiłam posprzątać i wziąć dłuuuugą kąpiel (tzn dłuższą niż 5 minut). teraz chwilka odpoczynku, kawka, ciacho i wracamy do rzeczywistości :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #58492 przez sunaja21
aha emme widze ze my po podobnych kierunkach ja tez po pedagogice:) tylko specjalnosc resocjalizacja z praca socjalna :) wspolczuje ci bo wiem ile trzeba sie nameczyc zeby w necie cos znalesc a tymbardziej teraz jak masz malenstwo podziwiam bo jak ja sobie wspomne ile zapierniczalam z tym pisaniem prac to dziekuje bardzo a teraz jak jest maly to juz wogole!

tez staram sie meczyc malego w dzien zeby nocki jakos przesypial bo to najgorsze co moze byc jak dziedzia sobie przestawi noc z dniem :/

a ile wasze maluszki zjadaja ???jest ktos na modyfikowanym ????bo wiadomo z piersa to nie da sie okreslic:P

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 9 miesiąc temu #58509 przez Emme
mi Tolka zasypia ok 21-22 i śpi do 6-8, je śniadanko i dalej idzie spać do 10 :D (oby tak zostało na dłużej :D)
my też jesteśmy na modyfikowanym i Tola zjada średnio 100 ml. po nocy robię jej 125 i tak wytrzymuje po tym 4 godziny, później zjada po ok 100ml, ale dużo pije i właśnie próbuję ustalić ile :D, ale z 300 ml to bankowo

a co do pisania to faktycznie nie jest łatwo, najgorzej wejść w rytm, bo później jakoś idzie. ale nie lubię lania wody, a prace mają mieć po min 15 strom ;/

dziewczyny trzymajcie kciuki, siostra czeka na wynik badania (może będzie jutro), ale jest załamana i nie chcę nawet myśleć, że może coś pójść nie tak :ohmy:

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #58520 przez mariosponge
makaja
moje dziecko się urodziło w stanie zamartwicy, co jest o wiele gorsze niż niedotlenienie. i też dostaliśmy skierowanie do neurologa. oprócz niego dodatkowo skierowanie na usg mózgu, do chirurga, i jeszcze coś tam było, już nie pamiętam. Niestety nawet do prywatnego neurologa musieliśmy czekać 2 tygodnie.
takie badania zalecają rutynowo każdemu dziecku które miało jakikolwiek problem przy porodzie. ale dla własnego spokoju, żeby normalnie spać po nocach i nie oglądać horrorów w snach, jak to było w moim przypadku, lepiej pójdź jak najszybciej.

[/url]

14 lata 9 miesiąc temu #58549 przez Ewa26
Cześć Dziewczyny. Jakoś ostatnio nie mogłam się pozbierać miałam grypę żołądkową ehhh.. szkoda gadać :( Julcia musiała przejść na butle bo brałam leki więc też wypijała od 90-120ml ale już teraz butla w odstawkę i lecimy na cycu :) Byłam dzisiaj znów u lekarza Niuńka ma wciąż tą cholerną pleśniawkę, lekarz powiedział że często ciężko się tego pozbyć, zajrzał do buźki i zaczął skrobać patyczkiem po polikach aż Jej krew poleciała już nie powiem jak płakuniała :( ehhh....Co do nóżek my też nie dostaliśmy skierowania na prześwietlenie przy każdej wizycie lekarz sprawdza jej nóżki i fałdki czy są równe i niby wszystko jest w porządku.
A tak z innej beczki u nas znów zaczął padać śnieg i zrobiło się biało a już myślałam...

14 lata 9 miesiąc temu #58562 przez mariosponge
Dzisiaj moje słoneczko po raz pierwszy w życiu przespało od 1 godz do 8 rano!
Mój maluszek jest na piersi, ale raz w tyg przez dzień karmimy go mlekiem modyfikowanym (kiedy mnie nie ma). Sztucznego mleka może zjeść ponad 125 ml, a mojego własnego ok 100 ml. W piersi mam ponad 125 ml (różnie jest, zależy od ilości wypitej wody), ale na ogół jedną pierś zjada:)

A ja skończyłam pedagogikę wczesnoszkolną :)

[/url]

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #58567 przez paulina2209
sunaja21 mi laryngolog powiedział, że powinnam iść. a u mnie czy prywatnie czy państwowo i tak się czeka po dwa miesiące.

a emme jak coś będziesz wiedziała to daj szybko znać. trzymam mocno kciuki.

14 lata 9 miesiąc temu #58568 przez Emme
no to same pedagoszki mamy :D
ja po andragogice jestem (nie z wyboru, bo zmienili nam w połowie semestru specjalność, nie informując nas o tym)

14 lata 9 miesiąc temu #58652 przez makaja
ja tez po wczesnoszkolnej z przedszkolną :D normalnie grono pedagogiczne się utworzyło :D dzięki dziewczyny

14 lata 9 miesiąc temu #58873 przez sunaja21
emme twoja mala duzo wypija :)a ile wazy juz??? no moj roznie srednio miedzy 80-120ml ale najczesciej 100ml a do tego wody łacznie jakies ok 100ml w ciagu dnia
to wasze maluszki super spia w nocy moj nadal sie budzi co 3 godz czasami zdarza mu sie przespac z 6h ale to bardzo rzadko!

a po ile godz wasze maluszki spia w dzien ???

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 9 miesiąc temu #58889 przez makaja
dziewczyny a kiedy mogę zacząć karmic na żądanie ? Mały miał żółtaczkę i pani dr. powiedziała, że póki ta żółtczka jest powinnam karmic co 3-4 godziny i tak też staram się robic ale dzis zapomniałam nastawić budzika i mały przespał ok 5 h za to potem narobil mi takiej histerii, że cięzko mi go było uspokoić..... :( nie wiem czy to przez taką dłuższą przerwę czy może go cos bolało ?? czemu nie rozumiem jeszcze płaczu maleństwa ?? kiedy ja się tego wszystkiego nauczę ???

14 lata 9 miesiąc temu #58895 przez paulina2209
makaja spokojnie ja dalej czasami nie wiem czemu dziecko płacze. jak będziesz pierwszy raz szczepić to usłyszysz jak dziecko płacze gdy coś boli. a jak to jest z karmieniem po zółtaczce to nie wiem.

Monika ostatnio zaczęła się budzić w nocy o 3 na jedzenie a w dzień śpi może łącznie ze 3,4 godziny

14 lata 9 miesiąc temu #58964 przez makaja
o rany..... i co robi jak nie spi tyle czasu ??

14 lata 9 miesiąc temu #58969 przez Groszek
makaja musisz się przyzwyczajać :) Miłoszek coraz dłużej będzie czuwał :) spokojnie powoli wszystkiego się nauczysz...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 9 miesiąc temu #58980 przez sunaja21
moj maly tez mial zoltaczke od urodzenia i ledwo uniklismy szpitala i tez musialam go specjalnie wybudzac co 3 godziny bo on ciagle spal przez to!

teraz maly tez spi w dzien malo nieraz jakby zliczyc drzemki to z 1-2h a do 4 max!a jak nie spi do gada smieje sie wywija raczkami i nozkami jest boski :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka