BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 11 miesiąc temu #18912 przez sloneczko
dziekuje Gosiu, dlatego pisze ze zadko kiedy sa takie porody, reszta dziewczyn i majowek rodzily po 3 czy 5 godzin, z czego ja sie osobiscie ciesze bo tak sie nie umeczyly, zadnej kobiecie tego nie zycze. Ale mowi sie ze z chwila polozenia malej na brzuchu wszystko sie zapomina, tak ja osobiscie zapomnialam na kilka godzin, do poki nie przydzla depresja poprodowa i co tydzien jak mala konczy tydzien ja przypominam sobie kazda chwile z porodu...

dlatego mam wielka nadzieje ze zadna kobieta tak nie bedzie rodzic.

Gosiu co do ubranek dkladnie jak dostaniesz od kolezanki to wtedy zobaczysz ile czego masz i mozesz dokupic.

Nie zostawiajcie zakupow na ostatnia chwile!!!

czasem jest tak ze wczesniej sie urodzi albo nie masz ochoty na chodzenie po skelpach albo zle sie czujesz. Wiec spokojnie juz mozecie kupowac wkoncu jestescie w 7 msc, a kupowalam juz od 20tc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #18916 przez Gosia
Słoneczko a możesz nam powiedzić jaki rozmiar ubranek teraz ubierasz malutkiej?

14 lata 11 miesiąc temu #18917 przez sloneczko
moja sie urodzila 50cm wiec od poczatku ubieralam w 50 i 56, 56 bylo ciut za duze ale mnie to i jej nie przeszkadzalo, teraz ona ma miesiac i w niektore w 56 sie juz ciasle ze stopkami miesci. Ale jeszcze ubieram w 56

u mnie bylo to ze mala miala wazyc 5kg.. haha a wazyla 3760 (tez nie taka mala) ale liczylam tez na to ze bedzie z cm wiecej i kupowlam praktycznie ubranka na 62, troche mialam na 50 i 56, w ten sam dzien co mala sie urodzila, maz musial na zakupy jechac spioszki i body kupic, bo nie mialam w co dziecka ubrac ;)

dlatego lepije jak sie tez zaopatrzycie w rozmiarze 56 w ubranka, nie musicie w 50 bo dzieci szybko rosna, a niektore rodza sie tez 56cm.

14 lata 11 miesiąc temu #18926 przez Renia2108
Hej dziewczyny :) I ja do Was dołączam, przed chwila znalazlam to forum i od razu sie rejestrowalam :D

Jestem Renia i jestem w 28tc :)

14 lata 11 miesiąc temu #18931 przez paulinkaaa2202
Witamy Cię Reniu :) a kiedy masz termin porodu dokładny?

Słuchajcie dziewczyny Czy któraś z was zamawiała wózek na stronie świat wózków?

14 lata 11 miesiąc temu #18936 przez iwkaa
wlasnieprzegladam ta stronke jest niezla ale jak masz jakis upatrzony wozek to poszukaj na allegro tam czesto do wozkow sa jakies gratisy bo konkurencje sa

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #18939 przez basik_twins
Dziewuchy mam pytanie bo na wkladce dzis zauwazyłam dwa glutki kremowe....
Ale tak to cisza....
Wczesniej raczej w ogole sluzu chyba nie mialam albo przez wkladnki tak nie zauwazam sikam po 50 razy dziennie wiec wiecie.... bo w ogole sloneczko ty np wiesz lepiej :lol: chyba czop moze odejsc miesiac przed porodem i moze schodzic powoli ledwo zauwazalnie i nie musi byc brazowy czy krwisty moze byc kremowy....? i sie uwalniac powoli stopniowo,nie...? Te glutki to moglo byc cos z tego ?? Bo tak sluzu a napewno takiego przez ciaze nie zuwazalam chyba ze moze hormoy.... Bo ja najmiej szyjke mialam 2,5cm pisalam tutaj.... i sie tak zastanawiam.
Chyba może to nie to ale wiecie....
Jest forum to napisze w koncu codziennie juz mysle o tym dniu nie chce pominac zadnego szczegolu a szczerze mowiac co sie tez strasznie wyczulone na punkcie kazdej drobnej zmiany robimy no i stad moje pisanie.
Tym bardziej ze powinnam lezec a w sumie caly czas chodze kupujemy ostatki grajka nad wyrko podpaski poporodowe zel i szampon dla maluchow zaslony w krolewne sniezke jakies wrozki itd rozowe na okno :)
Piore ciuszki prasuje bo jak pujde na podtrzymanie to dupa :(
No i sie teraz tak troszke boje ze moze sie ruszy za wczesnie cos i musze odlezec 3 dni na chama zeby nie bylo ....? A male od wczoraj odgrywaja role obcego w brzuchu bo Szymon im krzyknoł Wszystkiego najleprzego z okazji dnia dziecka a one wziely i go zrozumiały
Obiadu ugotowac nie daly rzeznia na calego a dzis to samo

14 lata 11 miesiąc temu #18940 przez Madzia89862
basik powinnas odpoczywac to nie przelewki masz dwojeczke w srodeczku i roznie to moze byc..z tego co wiem ale nie jestem pewna gesciejsze uplawy moga byc przy stanie zapalnym lub bakteryjnym ale to moze byc i czop..powoli moze odchodzic nawet kikla tyg przed porodem ale moze i odejsc w trakcie jak juz dziewczyny pisaly..

14 lata 11 miesiąc temu #18944 przez basik_twins
stan zapalny w sensie szyjki jakeis podraznienie czu cus nie ciazy????

Mocz sie robi czy co bo wiesz w NL tu ja musze im powiedziec bo z nimi to roznie, ja ostatnio przez skorcze i skracanie szyjki mialam mocz na zakazenie krwia jakies robione lozysko dzieci te sprawy...??

14 lata 11 miesiąc temu #18959 przez Madzia89862
nie nie ciazy przynajmniej tak mi wiadomo z wlasnego doswiadczenia.i wtedy mialam wlasnie gestrzy sluz ale nie za duzo go tez.byl kremowy.czasem bialy.doastalam globulki dopochwowe wtedy.a mi robili wymaz i mocz.

14 lata 11 miesiąc temu #18964 przez basik_twins
czyli pochwowe jakies tam bakteryjki tak?

14 lata 11 miesiąc temu #18965 przez Madzia89862
tak basiku ja tak przynajmniej mialam ale nie mozna kazdego przykladu przeswietlac jednakowo

14 lata 11 miesiąc temu #18966 przez Madzia89862
tak basiku ja tak przynajmniej mialam ale nie mozna kazdego przykladu przeswietlac jednakowo.a

14 lata 11 miesiąc temu #18967 przez Madzia89862
tak basiku ja tak przynajmniej mialam ale nie mozna kazdego przykladu przeswietlac jednakowo.a masz

14 lata 11 miesiąc temu #18968 przez Madzia89862
tak basiku ja tak przynajmniej mialam ale nie mozna kazdego przykladu przeswietlac jednakowo.a masz uczucie swedzenia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka