- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)

ależ się dzisiaj wyspałam.......pomijając nocne wedrówki to i tak obudziłam się w swietnym humorze....
ja wczoraj rozebrałam juz choinke, wiec mielismy motywacje do sprzatania, dzieki czemu moge dzisiaj lezec do góry brzuchem:). mam tkiego lenia ze z dnia na dzien odkładam pranie i prasowanie ubranek..... Caly czas sobie tłumacze, ze jak wypiore w tym ladnym proszku to ten zapach zdarzy mi juz zginać zanim ubiroe malutką... wiem wiem glupie gadanie

emma - leniuchuj.... a co tam zdarzysz sie jeszcze narobic, tym bardziej ze wczoraj mieliscie ambitny dzien, skrecanie, pranie i prasowanie to juz baaardzo duzo

strangerwold - super, ze masz siostre przy sobie, zawsze to jest wsparcie, masz z kim pogadac i wogole milutko... super, oby czesciej przyjezdzała
gusiag - przypomnij gdzie ty mieszkasz, ze masz taka sliczna pogoe?, bo u mnie to tylko plucha, deszcz ze sniegiem i nic wiecej...
- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
Ja mieszkam w szkocji i na ten tydzień mamy mieć ok 8-10 stopni i słoneczko
a no i wszystko jasne:D zazdroszcze
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
ale u nas cisza... jak nigdy. Mamusie jak samopoczucie? Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej i niunio też fika koziołki
samopoczucie? hmmm lepsze, mimo nieprzespanej nocy

strangerwold super, że odwiedziła Cię siostra, zawsze to raźniej i przyjemniej mieć towarzystwo
gucha86 rozumiem Twoją potrzebę robienia porządków, ja mimo ograniczeń fizycznych (zdaniem lekarza powinnam leżeć) też staram się wstawać jak najczęściej i coś robić (oczywiście w granicach rozsądku, bo przecież nie chcę zaszkodzić swojej córci), a odpoczywanie przez cały czas jest bardziej męczące niż drobne prace domowe
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
mam pytanie.
dlaczego niektóre dzieci dzieci w 29tyg ważą tak jak moja Ola 1.200 a inne 2kg?!
Trochę się tym przejełam i zaczełam szukać inf o tym jaka waga powinna być dziecka w poszczególnych tygodniach i wszędzie jest napisane że ok 1.250kg w takim razie czy te dzieci po 2kg są jakieś nadzwyczajne? Ciekawe czy to ma jakiś wpływ na wagę po porodzie?
- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka
- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak to możliwe, czy nikt nie pilnował tego maleństwa? Serce się kraje, aż mnie dreszcze przeszły jak to przeczytałam. Biedactwo, mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia.
oni mają czworo dzieci (z których najmłodsza jest teraz w szpitalu) i wszystkie bawiły się w pokoju, mama była w kuchni i widocznie jedno ze starszych dzieci przewróciło segment, masakra! zgadzam się z Karolą wystarczy sekunda, żeby stało się nieszczęście i niestety najczęściej nie można zapobiec takim wypadkom
karola a co do wagi dziecka w 29 tc, to zajrzałam do książki " w oczekiwaniu na dziecko" i podana przybliżona waga to 1400 g, zresztą na pewno wiesz, że niektóre dzieci rodzą się większe, inne mniejsze, a więc spokojnie
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja raczej do tych tradycjonalistek należę i duże dziecko to zdrowe dziecko. a wiem że to nieprawda.
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Czytam i Czytam , a tu tak jak ja bym to napisała

"mam tkiego lenia ze z dnia na dzien odkładam pranie i prasowanie ubranek..... Caly czas sobie tłumacze, ze jak wypiore w tym ladnym proszku to ten zapach zdarzy mi juz zginać zanim ubiroe malutką... wiem wiem glupie gadanie ale przynajmniej zabijam wyrzuty sumienia. "
ale muszę się wziać w garść bo z dnia robi się coraz gorzej z tym moim leniem

byłam wczoraj na wizycie. nastepna 1.02 (bo tak się konczy l4) a o usg ani słowa

12kg juz do przodu..
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
oh gaabrysia jak dobrze ze nie jestem sama w tym moim leniu, ale dzisiaj juz postanowiłam ,ze zabiore sie wkoncu za to pranie.

A wogóle byłam wczoraj u rodziców i dostałam 3 worki ubranek dla małej. Są tak sliczne ze nie moglam sie napatrzec....Moja mam zwariowała hihihih. Kupiła wszystko w ciuchlandzie, ale powiem wam,ze niektóre rzeczy są z metkami, jakosciowo super, a te które były uzywane wcale nie mają takich oznak.
Co sądzicie o takich ubrankach?? Też kupujecie?? Czy tylko nowe??
georgette102- straszne to co piszesz, nie chce sobie nawet wyobrazac jaka to tragedia dla matki, ma pewnie tak potworne wyrzuty sumienia, ehhhh z dziecmi to trzeba miec oczy dookola glowy niestety a i tak czasami to nie pomaga
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze