BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #1009208 przez aklim88
Pumcia - z tego co kojarzę, to nie powinno sie przesadzać z jedzeniem ryb wędzonych na zimno jak np. łosoś w plastrach. Makrela jest wędzona na gorąco. Wiec spoko.

Ziaa - dawaj testa i nie ściemniaj nam tu

Chudzinka - jak przyjdą bóle porodowe, to nie będziesz miała watpliwości, bo zwalają z nóg. Ja juz sie nie nastawiam, ze urodzę przed terminem. Jeszcze niedawno byłam pewna, a teraz cisza. Byle bym nie doczekała wywoływania...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jutro ide do położnej. Ale i tak nic nowego sie nie dowiem, bo ona nie bada szyjki. Ta wizyta to prawie jakbym miała isc na plotki z kolezanka

Nat - śliczna księżniczka. A imię Wam wpadnie jakieś na pewno. Wszystkie ładne

Ja obudziłam sie dziś w nocy i zasnęłam dopiero nad ranem. Padam z nóg. Ale udało mi sie chociaż troche popracować jak Ala była w szkole

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #1009209 przez aklim88
Ugh

10 lata 11 miesiąc temu #1009210 przez Sandruska1995
aklim masz termin na 11? Ja też taki miałam z Natanem , wychodziło mi tak z OM :)

10 lata 11 miesiąc temu #1009211 przez aklim88
Na 11tego, tylko ze z usg, bo tu uznają za bardziej wiarygodny termin.

Z OM mam na 9tego

10 lata 11 miesiąc temu #1009216 przez niagara
pumcia podziwiam, mnie w ciąży tak odrzucało od ryb, że już na samą myśl miałam odruch wymiotny :sick: Mąż jak miał ochotę na rybkę musiał się w kuchni zamykać, żeby zapach do mnie nie docierał ;)

aklim trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie :) spacerowanie po shodach przyspiesza nadejście akcji porodowej, wiem z autopsji ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #1009217 przez Miluniaa

10 lata 11 miesiąc temu #1009221 przez Nefri
Pumcia makrele wedzona śmiało możesz jeść, chodzi o ryby wędzone na zimno, zeby z nimi nie przesadzać, tak jak napisała Aklim. Ja też jadam często makrele wedzona, zdrowa i smaczna.
Nat no to jest szansa, że się ten siuras już nie pojawi. Śliczna czapeczka i kombinezon, fajnie, zw nie różowe. Są takie witaminy Vitaminer prenatal dha i kosztują 20 kilka zeta, to jest cały zestaw witamin potrzebnych w ciąży + dha. Ja brałam to w poprzedniej ciazy, teraz biorę omegamed optima z dha, bo miałam w aptece promocje i kosztowały 10 zeta ;)
Ja podobnie jak Niagara uwazam, zw chłopców można super ubierać, wcale nie gorzej niż dziewczynki. Przyznam, że mi się te różowe ciuszki w ogóle nie podobają i jakbym miała dziewczynkę, na pewno bym jej takich nie kupowala.
Weronia ale super wiadomosc, gratulacje!!!!!!!!!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #1009223 przez Pumcia
Aklim - łosoś ? fujjjj nie cierpie wędzonego więc nie muszę na niego uważać :whistle:

Nefri - no właśnie wiem, tzn nie wiedziałam, że niby nie można :lol: Ale zdziwiłam się jak wujek Googl przestrzega tzn artykuły po zamieszczane o szkodliwości ryb wędzonych phiiiiiiii szkoda, ze nie mogę napisać " nie strasz nie strasz bo się .... " :evil:

Niagara i - to ja Ci współczuję :D przecież to jest przepyszne :woohoo:

Milunia - nie potrzebujesz ryb bo sama jesteś zdrowa jak rybka :woohoo:

Dziewczynki a może podpowiecie czego kategorycznie nie mogę jeść bo nie za bardzo jestem doswiadczona w tek kwestii :whistle: a dobrze zcasem posłuchac mądrych łebków :evil:

10 lata 11 miesiąc temu #1009227 przez magmus88
Gosiak - trzymam kciuki!

NatB - fajne imionka.... ale Stefa to mi się nie podoba heheheh tzn. szanuję czyjąś decyzję ale mi osobiście się nie podoba :)

ziaa - przepraszam ja nie na bieżąco już jestem.... co CI lekarz na to powiedział? Co bierzesz? Zawsze tak masz? Bo ja wiecznie miałam nieregularne cykle.... ach już przeczytałam :PP ja na wywołanie brałam zawsze luteinę właśnie... 4 dni po 2 tabletki.... i okres w ciągu kilku dni przychodził :)
Poz atym... czekamy na testa!!!!!!!!!!!!!!!! :D matko jaka ja nieaktualna :PP hahaha ziaa ;D trzymam kciuki za Twój plan ;))

Pumcia - z tego co wiem to chyba serów pleśniowych nie można w ciązy....

Co do ryb... ja nie jadam ryb, fuuuuuj, nie lubię. Śledzia w życiu np. nie jadłam :PP

Jutro mam wizytę - trzymajcie za mnie kciuki. DO tego mam ściągnięcie szwów.

Umówiłam się też na wizytę do mojego gina z nfztu... ale to dopiero za tydzień :) zobaczymy czy zalecenia tych dwóch lekarzy się jakoś na siebie nałożą hehe

10 lata 11 miesiąc temu #1009235 przez Pumcia
Magmus - nie jesz ryb ? Olaboga ! :woohoo: przecież one są przepyszne :P Mam kolezankę w Norwegii a tam wszyscy się zajadają rybami - ja bym miałą tam raj :evil: a ona marudzi bo nie lubi ryb i tez nigdy nie jadła, mówi ze jej smierdzą :sick: :silly: a jak się czujesz po zabiegu ? mocno boli ? aaaaa i może masz zdjęcie w rajstopkach ? Bo nie wiem, czy widziałaś ale polemizowałyśmy jak wyglądasz i zebyś uważała na tą podejrzaną lekarkę :whistle: :whistle: :whistle: :evil:

Słyszałam ze nie można :
- serów pleśniowych
- sushi ( uwielbiam w tempurze :)
- fety z mleka niepasteryzowanego
- suszonych liści malin :evil:
- surowego mięsa np tatara

Podpowiedzcie to dopiszę do listy i będzie w jednym miejscu :) może przyszłym niedoświadczonym mamom takim jak ja pomoże :woohoo:

10 lata 11 miesiąc temu #1009237 przez Izabela
Pumcia - napisałaś że wolisz rybę niż śmierdzące mięso ale yyyyyy ryba to też mięso :P

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #1009241 przez Pumcia

He he Izabeko - przecież wiem ale na pewno wiesz co autor miał na myśli :whistle: :evil:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #1009243 przez brown24
Podobno tunczyka trzeba ograniczać z puszszki :P Ja tam rybki uwielbiam, a szczególnie te wędzone, i moim zdaniem są lepsze od mięsa z drobiu czy świniaka, a na pewno zdrowsze :) pycha, chyba jutro zrobie jakąś rybkę na obiad :evil:
A jak to jest z farbowaniem włosów w 1 trymestrze. podobno się nie powinno, słyszałam nawet że dziecko może być wtedy rude haha, precz z przesądami :S

Aggi ee ja myśle że uda Ci się zafasolkować w tym roku jeszcze, ja to bym chciała się na ten czerwiec jeszcze załapać, to piękny miesiąc, sama jestem czerwcowa, ogólnie w lecie fajnie byc urodzonym :P

Pumcia a na tym zdjęciu to Twój ślubny?? :laugh: :laugh: nie ma co przystojniacha :P

10 lata 11 miesiąc temu #1009249 przez Nefri
Pumcia mi nie współczuj, ja uwielbiam ryby i jem prawie codziennie, ponieważ żadnego innego mięsa nie jem w ogóle, jestem taka sciemniona wegetarianka ;) sushi też w ciąży jadam, ale nie z surowa ryba po prostu, bo to chodzi tylko o surowe, wiec w tempurze też śmiało możesz.
Brown głupoty z tym farbowaniem. Ja farbowałam i w poprzedniej i w tej ciąży tylko farbami bez amoniaku.

10 lata 11 miesiąc temu #1009250 przez magmus88
Pumcia - czuję się w miarę ok, brzuch mi tak trochę "ciągnie", ale to może też efekt zastrzyków w brzuch :( zostały mi na szczęście jeszcze tylko 2
Co do rajstopek - na samej sali operacyjnej usłyszałam, że wyglądam jakbym się do komunii szykowała :D zdjęcie też gdzieś powinnam miec.... muszę później poszukać w telefonie....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka