- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A co tu taka cisza dzis???
Gumisiu, Ryanek to piekny mezczyzna, na pewno po mamusi. Achhhhhhhh boski i ta poza hihihihi. Nie dziwie sie, ze oszalalas na jego punkcie.
Biedna Ania_83 z tymi pierdzioszkami, zycze Wam, zeby to bylo tylko incydentalne i szybciusio przeszlo. Fajnie, ze masz do pomocy Gumisia pomimowoli ekspertke, ale co najwazniejsze, z sukcesami

Kamila, oj z tym karmieniem biedna jestes. Ja niedoswiadczona, wiec nic nie pomoge, ale mysle, ze instynkt podpowie Ci rozwiazanie i sie uda.
Agathe, sliczne ciuszki. Benetton mowisz, jakos tam nie zagladalam jeszcze. Pewnie juz po wyprzedazach, ale przy okazji sie przejde. Superasne ciuszki. Zoska podobna do mojego Javiego

Gatita, no szkoda Twojego emblematu, byl taki sexy

Kasiah super, ze wszystko oki. Milego wypoczynku i wracaj do nas zadowolona z cala masa wrazen. Mi tez pierwsze ciuszki (dwa kaftaniki uniwersalne) kupila tesciowa, na samym poczatku jak powiedzielismy rodzinie, czyli w 12 tygodniu ciazy. Oczywiscie, jak pewnie latwo mozecie sie domyslic, co zrobila Magdusia??? Ojjj, oczywiscie ryczalam heheheh. No cos strasznego z tym placzem. Uczucia sa tak przerysowane niesamowicie w ciazy. Jak sie zloszcze, to tez jak mala dziewczynka, tylko uciekac hihihi.
Co do pokoiku to faktycznie, "wygrala" jak na razie opcja pierwsza, czyli sofa pod oknem. (a propo dzieki za mile slowa i pomoc). Wczoraj ukochany wrocil z pracy i zadecydowal, ze zdecydowanie sofa pod oknem lepiej, a ja te jego decyzje lubie, jak zgadzaja sie w sumie z moimi i wybawiaja mnie z rozterek. Gumis, ja tez lubie zmiany hihihi, a teraz jeszcze mam powodz hormonalna, wiec latam po sklepach i kupuje poduszki, narzuty i takie pierdoly, oczywiscie z predkoscia minimalna, bo fundusze niestety teraz mamy ograniczone. No ale wyprzedaze kusza.
Wczoraj mielismy gosci. Zwalila sie hiszpanska rodzinka. Rany, jak oni krzycza. Ale sie juz przyzwyczailam i mam swoje sposoby, by nie byc w centrum burzy hihihi. Ja tam latalam za rocznym Victorkiem, wiec my mielismy spokojniej

Buziaki dziewczyny i do napisania. MIiiilusinskiego dzionka dla Was i malusinskich

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!

Lenita a ja jakos przeoczylam Twoje pierwsze zdjecie wczoraj

no i jaka z Ciebie laseczka !!!

ja sie ostatnio ciagle czuje taka opuchnieta, ze nie wiem...

a nad miniaturka bede pracowac dzis po pracy... bo wczoraj sil zabraklo

Kasiah bardzo sie ciesze, ze wszystko z Toba i malutka w porzadku, teraz bedziesz mogla spokojnie sie zrelaksowac na wakacjach w Portugalii

Gumis no Ryanek przeuroczy !!!

Agathe – no pewnie musimy sie wybrac koniecznie !!!

A misia kupilam w Primarku, tzn nie mis taki futrzasty tylko bardziej z pluszowego materialu i zwykly pajacyk + czapeczka z uszkami (wrzuce foto moze dzis po pracy, bo wczoraj padlam )

A nad tym z HM tez ciagle mysle i tez nie wiem czy bialy czy brazowy hehehe i licze, ze jeszcze do grudnia je przecenia

Ale na prawdziwe zakupki szykuje sie w Polsce

I wlasnie z tej okazji mam pytanko do juz ¨rozpakowanych¨ mamusiek:
Co polecacie z zakupow aptekowych? Bo na razie na liscie mam:
* Linomag
* Bepanthen
* Sudocrem
* Tormentiol (na powazniejsze odparzenia ¨w razie czego¨)
* Zasypka alantan
* Herbatka przeciwkolkowa z kopru wloskiego (tylko nie wiem jakiej firmy)
* Sol fizjologiczna (do przemywania oczu i noska)
* Gaziki nasaczane spirytusem 70% do pepuszka – no i wlasnie nie wiem czy mam przemywac czy w ogole zostawic w spokoju bo kazdy mowi inaczej..
Cos dodac, cos wyrzucic? Bede wdzieczna za kazda rade

- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Na pewno dziewczyny cieplo Cie przyjma

a ja zycze malemu Marcelkowi i jego rodzicom, zeby kolki juz nigdy nie wrocily i powodzenia na badaniach kontrolnych

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Gumis Rayanek bosko sobie leniuchuje

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gumis ale urosl Ryanek-slodziaczek i rzeczywiscie ma cudne te doleczki.Zaraz jak sie Milenka obudzi to jej go pokaze hihihi

Gatita fajne imie bedzie mial twoj synek. Na pewno z nikim go nie pomyla:)I wlasnie-gdzie twoj sliczny avatarek z brzusiem?A juz doczytalam... szkoda ze ci sie nie wgralo zdjecie Jamalka

co do zakupoww Polsce kup sobie jeszcze kropelki z wody morskiej do noska, ,i mozesz popytac o biogaia-czytalam recenzje i wynika ze jednen z lepszych preparatow na kolki -
dzieciowo.pl/2012/06/polka-z-kolka-i-konkurs.html#comments
Lenita-no moja droga !!!!pojoj super-ale ta mama na sofie wymiata.-wygladasz super.
co do opinii to wydaje mi sie ze pierwsza wersja jest lepsza z uwagi na bliskosc od lozeczka do przewijaka. Ale zawsze bedziesz mogla zrewidowac i pozmieniac ustawienie w przyszlosci.
hihi dobrz jestes ze skarbonk-to moze wrzuc mu juz cos na dobry poczatek

A co do zabaw w lapanie nozek i raczek to baaardzo ci tego zazdroszcze...uwielbialam takie momenty
Kamila-ucaluj nasza zawsze usmiechnieta Carolinke z okazi ukonczenia 3 miesiecy-po calusie za kazdy miesiac

Uff widze ze probujesz przekonac Carolinke ddddo butli? Nie wiem co ci jeszcze poradzic. u nas wbrew pozorom tez sie to nie udalo. Te pare razy ktore milenka wypila od Izy to tyle. Ale wczoraj dostala w butelce kaszke i wyduldala cal-zobaczymy dzis czy to tylko byl jednorazowy wyskok.
u nas za to sprawdzil sie od pierwszego razu kubek niekapek. nie wiem -moze sprobuj?trzeba niezle sie napracowac zeby cos z niego wyduldac wiec Carolinka nie powinna sie zadlawic. ostatecznie zostanie ci na przyszlosc do napojow.
Agathe- cudna twoja coreczka ztym paluszkiem. I bedzie super ubrana

Ania strasznie przykro czytac ze Dani sie meczy:( Ucaluj go mocno i szepnij ze zyczymy mu zeby przeszly mu te wstretne dolegliwosci.
A talku i zasypek ja tez nie uzywalabym. nie wiem moze sie myle,ale wydaje mi sie ze pod wplywem potu zbieralby sie w zgieciach i raczej szkodzil...
Kasiah nie przejmuj sie nawet jesli jeszcze sie nie przeprowadzisz i tak musisz urzadzic jakis kacik dla Majeczki. to tez sprawi ci mnostwo frajdy.
tatus witaj-widze ze trafiles do nas -fajnie

Mnie osobiscie to wkurza u lekarzy hiszpanskich ,ze wszystko wg.nich trzeba przeczekac. zwlaszcza jesli chodzi o dzieci. Ok ja rozumiem ze czasem stosowanie lekow przynosi wiecej szkody-ale istnieja przeciez jeszcze inne metody ,czy preparaty ziolowe. Nie moge pojac jak mozna powiedziec rodzicom kilkutygodniowego dziecka ,ze maja przeczekac kolki-jesli codziennie godzinami cierpia patrzac na bol swojego dziecka.
bylam juz pare razy u pediatry z roznymi dolegliwosciami moich dzieciakow i na serio noz mi sie w kieszeni otwieral na ich diagnozy i sposob leczenia-jesli do tego trzeba bylo konczyc medycyne-to ja jestem swiety turecki
Ok. Nadrobilam Uffff. jesli cos pominelam to przepraszam...
u mnie wszystko na glowie. Znow musze zmienic swoj tryb z "na wakacjach" w "mama pelna geba".Troche ciezko to idzie. za to Milenka spisuje sie swietnie. Chyba nie do konca zapomniala o rodzenstwie,bo od razu dala sie wziac siostrze na rece i czarowala brata.
spisalam sie chyba na cala strone forum i pobilam Lenite na dlugosc posta(hihi-to nie takie latwe)buziakuje wszystkich juz bede na biezaco.
kamila jestem jestem tylko pisze to od godziny

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja sie melduje, jestem ale padam od tego goraca!! kiedy to sie skonczy?!?!?
Kamila wszystkie Twoje rady nt kremow zapisuje i wysylam 'zamowienie' do Mamy aby mi zrobila zakupy. Wszystkiego NAJ NAJ dla malutkiej!!!
Gatita super, spotkajmy sie po Twoim powrocie (ale masz fajnie ze jedziesz do domku, a z jakiego miasta pochodzisz?), we wrzesniu nie bedzie juz tak goraco. umowimy sie jak wrocisz
gumis szkoda ze nie mieszkasz troszke blizej Barcelony. Ale pamietaj ze jesli ktoregos dnia wybierzesz sie do np maquinista to musisz nam dac znac:)
A teraz prosba, Lenita sprawila ze mysle teraz tylko o pokoiku:) zawsze marzyl mi sie bujany bialy fotel (moi dziadkowie mieli taki drewniany z taka pleciona siatka, chyba byly modne 20 lat temu:) kojarzycie?) i zdecydowalam ze taki kupie do karmienia i usypiania malej. Niestety poza kilkoma ktore widzialam na zdjeciu w gazecie to nic nie moge znalezc!! Moze Wy cos widzialyscie, wiecie gdzie moge szukac?
Jedyne co znalazlam to to:
dino.sklep.pl/nowy/drewnostyl-fotel-buja...4x98x115-p-9791.html
ale wyglada bardziej na fotel do ogrodu niz pokoiku.. buziaki
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Agathe - pochodze z Gdanska i naprawde juz dni odliczam do wyjazdu

No goraco jest mega, wrocilam z pracy, stopy spuchniete dalej jak nie wiem co...

- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
kamila, wszystkiego najlepszego dla karolinki,
gatita ja tez jestem z gdanska, a z jakiej dzielnicy jestes, bo ja z zabianki
- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
) pozniej pomiedzy wstawiasz zdjecie klikajac na znaczek(img) mam nadzieje ze cos zrozumiales

Carolinka dziekuje za zyczenia