- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

A zapomnialam dziewczyny dziekuje za wszystkie przemile komentarze pod adresem zdjec Ryana

A moj maz chory bidulek mam nadzieje ze czyms sie zatrul a nie jakis paskudny wirus ktory i mnie sie dostanie o synku nawet nie wspomne...
Zapomnialam gatita co do Twojej listy to nie kupuj zbyt wiele najwyzej pozniej dokupisz...ja mam wszystko z musteli i jestem zadowolona,choc przesadzilam z iloscia...Ryan na sudokrem jest uczulony co mnie bardzo zdziwilo! A krem do pupki z musteli nam dziala jesli chodzi o jakies podraznienia...w Hiszpani z tego co wiem to mowia aby wiekszosc kosmetykow stosowac jak juz cos sie dzieje niz na codzien ale wiadomo ze w domku robi sie po swojemu.Nam pepek kazali przemywac alkoholem i tak tez robilismy...
Milej nocy

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!

Ania - mam nadzieje, ze z malutkim juz lepiej i kolki szybko przejda, trzymajcie sie cieplutko

Gumis - dzieki bardzo, tez mysle o zakupie Musteli, ale korzystajac z tego, ze jade do Polski ostatni raz przed porodem chcialam pokupowac jakies rzeczy "na zaś", tak wiesz - w razie czego... zeby byc przygotowana

Tatus - Marcelek rzeczywiscie duzy chlopak, ale nie wyglada wcale na grubaska, tylko na zdrowego chlopczyka

Wczoraj spedzilam dzien u znajomej, ktora ma juz prawie polrocznego synka - taki slodziak, ze naprawde az zal bylo wychodzic

- Co sadzicie o znieczuleniu Epiduralem?? Wlasnie ta kolezanka miala, no i bardzo je chwalila i mowila zebym koniecznie o to poprosila przy porodzie, bo po co sie tak meczyc, po czym sie okazalo, ze malego musieli wyciagac szczypcami

Dziewczyny, moze to glupie, ale sie mega wystraszylam - szczerze powiedziawszy od poczatku sobie myslalam, ze raczej zrezygnuje ze znieczulenia, bo skoro moja mama dala rade bez i wiekszosc kolezanek w Polsce tez, to czemu ja mam nie dac?? A sadzicie, ze to rodzenie za pomoca szczypiec ma zwiazek z Epiduralem czy to po prostu jakis dziwny "standard" w Hiszpanii??? Jakie sa Wasze doswiadczenia?

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Gatita ja mialam znieczulenie i powiem szczerze ze zadowolona jestem jak chole... tez mialam watpliwosci ktore rozwiala moja ciocia z Polski ona pracuje w szpitalu ginekologiczno polozniczym jest wlasnie anestezjologiem wiec ma duze doswiadczenie w tym kierunku i ona mi to polecila i jestem jej wdzieczna

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
pytalas tez o herbatki ja mam zapasik z Pl herbatek hipp z rumiankiem,koprem i kilka innych maly bardzo je lubi choc nie odrazu tak bylo...

wrzucam zdjecie ryana robilismy przymiarke czapek przed wyjazdem do UK

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Tatus jej to straszne co piszesz ja nie rozumiem tych lekarzy tutaj wspolczuje malzonce ale sie biedna nacierpiala

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

no to super ze Carolcia przekonala sie do butelki! czasem nasze maluszki jak widac potrzebuja czasu i cierpliowsci..a jakich butelek uzywasz?ja kiedys kupilam Ryanowi z tomme antykolowe z koncowka w ksztalcie sutka ale okazalo sie ze dla mojego synka j(ako ze uzywam rowniez tych z mam baby) ssanie ich okazalo sie zbyt trudne i nie chcial z nich korzystac...
Ryan pije bardzo roznie jako ze jest cieplo pije duzo herbaty nawet po 60-70 ml ktora go zapelnia..ostatnio zaczal pic z mniejsza czestotliwoscia ale wieksza porcje. W ciagu dnia pije tak co 3 godz 70-80 ml a w nocy co 4 godz 120-150 ml...ale szczezrze to roznie to wyglada czasem pije mleko rano o 7 a pozniej nie chce nic poza herbatka do godziny 13...
tatus73 biedna Twoja zona ...nie do konca rozumiem dlaczego dali jej tylko 1 dawke epiduralu??mi znajoma mowila ze jej tez przed samym porodem zmniejszyli zeby czula bole parte ..a ja rodzialm jakies 15 godz od momentu przybycia do szpitala ,choc od pierwszych skurczy to nawet ponad 30..znieczuelnie dostalam po 5 godzinach od przybycia do szpitala bo sama o nie poprosilam i jak mi powiedzial anestezjolog jesli bede potrzebowac wiecej znieczulenia niz dawke na ktora on to "ustawil"to mam mowic..i tak robilam...kiedy bol byl znow nie do wytrzymania mowilam i zwiekszali dawke jednoczesnie zwiekszali rowniez dawke kroplowki ktora przyspieszala caly proces...a na koniec ta kobieta dala mi cala reszte i doslownie usypialam mimo bolu..!!ale to wszystko jest do przezycia a mnie nawet uszczypniecie boli

u mnie tez uzywali tych roznych strasznych sprzetow i Ryan mial na glowce kilka ranek ale tylko tyle...choc ja to wszystko zobaczylam to sie balam o synka bo tez slyszlam rozne historie...co do cesarki to chyba nigdzie nie lubia ich robic ani tutaj an i w PL...niewiem czy maja racje i lepiej tak dla rodzacej czy moze za duzo z tym zachodu?
ale sie rozpisalam zmykam nas pakowac

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!
Wiem, ze mam jeszcze czas... ale ja taka panikara jestem, ze ho ho... i bardzo sie boje tego dnia

No nic, na nastepnej wizycie u lekarza jeszcze wnikliwie sie wypytam o ten epidural

Tatus - przykro sie czytalo o porodzie Twojej zony

Kamila - no to gratulacje, ze Carolinka juz ciagnie z butli

Gumis - Ryanek jak zwykle uroczy

A ja poki co ciesze sie na maxa, bo pogoda u nas sie ochlodzila i nogi automatycznie przestaly mi puchnac

Milej resztki weekendu dla wszystkich Mamus, Tatusia oraz dzidziow - tych juz rozpakowanych oraz w wersji ZIP

- tatus73
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-