BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #781705 przez krecia88
Mirka bedzie dobrze. Teraz bobs sprawia klopot, ale jak się urodzi to będziesz miec spokoj :)

co do butelki ja chyba kupię najpierw 2 o pojemności 150ml.

stanika tez nie potrafię wybrać (w sensie rozmiaru)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #781718 przez emilka1103
Hej dziewczyny. Ja niestety w szpitalu :-( z szyjka lepiej ale mam skurcze.na ktg jeden wyszedł mi az 100% pierwszy raz mialam taki bolesny. :-(

11 lata 5 miesiąc temu #781721 przez pysiaczek19918
Ojojoj to sie porobilo. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny.
Ja tez jutro wizyta az sie boje. Mam nadzieje ze niebedzie potrzeby isc do szpitala. Najgorsze jest to ze ze strachem bede siedziala 2godz w poczekalni za nim wejde. Bo zawsze takie kolejki. Umre tam ze strachu chyba.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #781733 przez Dagnes
Mirka trzymaj sie dzielnie. Ja chyba wolalabym w takim przypadku byc pod stala kontrola w szpitalu.
Emilka :kiss: Mam nadzieje ze skurcze mina.
Co do butelek to zamowie jeszcze jedna-150. Wzielam juz ta wieksza z tommee tippee ale tak pomyslalam ze 2 sztuki to minimum nawet jak piersia bede karmic.
Z biustonoszami mam ten sam problem co wy. Chyba kupie sobie bezszwowe i klopot z glowy bedzie.
Dzis przyszlo lozeczko. Maz skrecil juz oczywiscie taki niecierpliwy.

Wiktoria

11 lata 5 miesiąc temu #781741 przez lenartowicz
Mirka, wspolczuje :( ale chociaż tyle dobrze, że jestes już na takim etapie ze nawet jakby to maluszek ma ogromne szanse na przeżycie. Trzymam kciuki żeby posiedzial jeszcze jak najdłużej.
Jestem straszna panikara, od razu mam myśli ze u mnie też coś nie tak :(

11 lata 5 miesiąc temu #781791 przez anitkade
Mirka, biedaku, Ty to faktycznie ciągle masz coś. Przykro mi bardzo, trzymaj się dzielnie i dawaj znać, jak się sprawy mają.
Emilka, a jak to jest ze skurczami? Dają jakieś leki na to i pomaga? Czy leżeć każą i ktg ciągle?
Monia - butelka z Lovi jest wynaleziona u rodzyneczek :) Na początek chyba kupię jedną i zobaczymy. Co do stanika - to ja planuję bawełniane z odpinanymi miseczkami, one mają pewien margines błędu, ale sama nie wiem, co z rozmiarem. Dlatego chybanie kupię na allegro tylko pojadę do tesco czy gdzieś i zmierzę. Ja mam zawsze problem z obwodem pod biustem, teraz mam ciut większy i w ogóle nie mogę znieść ucisku na płuca, bo tracę oddech, ale po porodzie ponoć obwód wraca do normy, tylko miseczka większa, więc już sama nie wiem. Może kupię jeden na początek, a potem dokupię.

11 lata 5 miesiąc temu #781821 przez emilka1103
Anitla mam kroplowke zastrzyk np i ktg 3 razy dziennie.

11 lata 5 miesiąc temu #781828 przez MoNiaaa
mirka lez ile wlezie kazdy dzien w brzuszku jest na wage zlota a nawet jesli by sie cos dzialo na szczescie maluszki ju zmaja bardzo duza szanse na przezycie :)

emilka to u ciebie tez sie podzialo :ohmy: i takie skurcze mocne..dobrze ze sie toba zajeli ale sie wylezysz juz w szpitalu pewnie

anitka nie patrzylam nawet na inne butelki po za TT mam tez z TT laktator wiec nie chce mieszac tych firm.
co do butelek jeszcze to ja uzywalam jednej do mleka i jednej do picia ale do picia teraz kupie taka calkiem zwykla z canpola albo w pepco widzialam takie za 5 zl

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #781841 przez Dorciaition
Emilka, Mirka trzymajcie się! :kiss:

Ja jeszcze butelek nie mam, ale pewnie kupię na początek te najmniejsze z Avent. 125 ml mają chyba.

Co do staników to mam po Leni jakieś takie śmieszne, bawełniane, odpinane. Są trochę za duże, ale to dobrze, bo na początku bardzo bolały mnie sutki, wiec stanik nie uciskał i było w miarę ok.

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #781907 przez gaguka
Mirka biedaku, może lepiej żebyś była w szpitalu, zawsze to jednak większa kontrola nad maleństwem!
Emilka nie denerwuj się! Pewnie bierzesz fenoterol w kroplówce więc powinien pomóc, mi czasami mimo że go brałam skurcze skakały do 60 ale najważniejsze żeby się nie stresować :)
Mnie po negocjacjach wypuścili ze szpitalala z nakazem CAŁKOWITEGO leżenia. Szyjka podobno się zamknęła więc leki i leżenie wyraźnie pomogły, oby utrzymać tak jak najdłużej. Mam co tydzień kontrolować szyjkę i w razie jakichkolwiek skurczy, bóli czy twardnienia od razu do lekarza. Oczywiście jestem na lekach, ale w domu to zawsze inaczej, tym bardziej po takiej długiej nieobecności ;) Wczoraj przyjechała do mnie siostra i spakowała mi torbę do szpitala dla mnie i dla Zuzki, bo jak znowu tam trafię to już do porodu mnie nie wypuszczą :/ Mam nadzieję jednak że nie nastąpi to zbyt szybko...
Co do butelek mam 2 260 ml Dr Brown i 150 ml TT. Jedyne czego nie mam w torbie to właśnie biustonosze, muszę jakieś zamówić ale też właśnie nie mam pojęcia jaki rozmiar :/

11 lata 5 miesiąc temu #782181 przez MoNiaaa
gaguka fajnie ze w domu mozesz polezec :) tylko pewnie wiecej pokus zeby wstac..?w twoim przypadku to sie nie dziwie ze torba spakowana lepiej miec wszystko pod reka.
z tym stanikiem to sama nie wiem mi p[iersi urosly ale znowu nie jakos kosmicznie wiec nie kupowalabym wiele za duzego ja mam po julce i pewnie z niego bede korzystac.

upieklam dzis placka ale zamiast zebry wyszedl mi praktycznie murzynek i jestem zla bo jak zwyk;le cos mi nie wyszlo ;/

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #782182 przez gosiacek
Mirka trzymaj się. Będzie dobrze. Ważne, że jesteś pod stałą opieką, oni na pewno wiedzą co robią i zrobią wszystko, żeby Wam pomóc.

Emilka Ty też wesoło nie masz, ale też jeszcze wytrzymaj.

Ja idę dziś na usg podejrzeć mojego faceta ;) Nie widziałam go już tak długo i nie mogę się doczekać wizyty :)

Dziewczyny pamiętacie może ile płaciłyście za pampers premium care? Teraz są w promocji w DOZ, 2-ki za 39.99 i nie wiem czy się opłaca kupować, czy to cena taka normalna?

11 lata 5 miesiąc temu #782206 przez gaguka
Monia masz rację pokus więcej aby wstać, ale leżę plackiem, bo za nic nie chcę wrócić do szpitala :/
Gosiacek ja za premium care 1 dałam 49,99 więc fajna ta promocja w DOZ, sama kupie sobie dwójki :)

11 lata 5 miesiąc temu #782207 przez mirka26
Emilka trzymaj się ciepło jeszcze nam tak 6 tygodni brakuje ale mój maluszek jak na złość kopie tam gdzie mi się odkleja to łożysko i tym samym odkleja je bardziej. masochista normalnie. boję się że nie dotrwam do końca a ciągle boli i kłuje coraz bardziej. ze stanikiem do karmienia też mam problem bo zawsze przymierzam jak kupuję a teraz mi mąż musi kupić lub przez allegro

11 lata 5 miesiąc temu #782209 przez anitkade
Gagutka, następna biedulo! Oszczędzaj się, ile możesz. Wspaniale, że masz taką pomocną siostrę, to naprawdę skarb :) Moja siostra ma dopiero 16 lat, jest bardzo fajna i bardzo dzielna, ale jeszcze nie za bardzo może mi pomagać z takimi rzeczami. Mam nadzieję, że już niedługo będzie całkiem dorosła i będziemy sobie nawzajem tak pomagać. Nie mogę się tego doczekać :) A daleko od siebie mieszkacie?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka