- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)
po usg tygodnia zorganizujemy jakas kolacje dla najblizszych i pokazemy im zdjecia malucha.
nawet juz nie chodzi o to ze boje sie ze cos bedzie nie tak - tylko ze poporstu chce miec jeszcze z tygodnie swietego spokoju zanim wszyscy rzuca sie z dobrymi radami...

ja myslalam ze mdlosci juz beda powoli przechodzic a tu nic..dzisiaj tez sie czuje fatalnie. do tego jeszcze sensacje zaladkowe - raz zaparcia raz rozwolnienie...normalnie co bym ni zjadla to zle. takie uroki naszego stanu. mam nadzieje ze za dwa tygodnie juz sie bede lepiej czula i nabiore troche checi do zycia bo przyznam sie ze teraz to bym najchetniej wegetowala na sofie. takiego mam lenia ze az mi wstyd - a nawet jak sie zabiore za cos to w polowie przerywam bo sie zaczynam czuc slaba. nie poznaje sie normalnie.
mam nadzieje ze drugi trimestr bedzie latwiejszy - w szczegolnosci ze mi sie urlop konczy i musze wrocic do uzerania sie z dzieciakami...narazie sobie tego nie wyobrazam, ale coz, mus to mus...niestety nie moge sobie pozwolic na siedzenie w domu i chodowanie brzucha:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Jesli chodzi o dobre rady rodzinyi znajomych to zawsze w kadej kwestii beda sie wymadrzac, le trzeba robic swoje i po swojemu jak intuicja nam mowi...
domi a to twoj pierwszy dzidzius bedzie?
Ja wogole ta ciaze tojakos bardziej przezywam niz ta pierwsza 7 lat temu. Moze dlatego ze wtedy ona byla dla mnie zaskoczeniem. Teraz juz bylam na nia przygotowana i oczekiwalam jej,wiec chyba dlatego.
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
staralismy sie przez 9 miesiecy i jakos nie wychodzilo. no i po zeszlorocznej stracie jeszcze musialam odczekac 3 miesiace takze w summie to caly rok. a zaszlam wtedy kiedy najmniej sie spodziewalam - moja lekarka sie smiala bo wlasnie od przyszlego cyklu mialam zaczac specjalny suplement zeby mi pomoc w ciaze zajsc...a tu nie bylo okresu i polecialam do niej bo bete.

teraz strasznie sie ta ciaza ciesze - czuje sie fatalnie to prawda ale przynajmniej wiem ze dzidzia sie rozwija i rosnie. a w srode juz ja zobacze na ekraniku

nie moge sie doczekac

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja nie moglam sie zdecydowac dlugo na drugie dziecko, ale zegar cyka i jak maz wrocil z Afganistanu to poczulam ze juz teraz to jest to

- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

W sumie nie duzo bedzie pozniej bo 27:)
moj maz ma za to juz 37, wiec jemu zegar cykal bardziej niz mi:D:D a ja zawse mowilam ze bedzie kiedy ma byc, i jest:D:D~
poznsz juz plec w 12 tygodniu? tu sie chyba tak nie da. tez mam usg 12 tygodnia szczegolowe zeby okreslic czy nie ma problemow z chromosomami i rozwojowymi al watpie ze juz mi powiedza plec..
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jade do takiego lekarza polecanego przez moja kolezanke, badanie miala robione miedzy 11-12 ty, powiedzial jej ze chlopaki sie nie pomylil,w tym wieku juz narzady pluciowe powinny byc wyksztalcone, mysle ze wszytsko zalezy od wiedzy lekarza i sprzetu,a ponoc ma super.Nie mowie ze akurat w moim przypadku bedzie tak samo jak w kolezanki, ale bardziej zalezay mi na tym aby wiedziec czy zdrowo dziecko sie rozwija i nie ma zadnych wad.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wrocilam z badan prenatalnych.
Nigdy nie spotkalam tak przemilego lekarza, cudo, szkoda ze tak daleko ode mnie przyjmuje.
Z badan z USG, jak to powiedzial,wszystko jest idealne, z krwi wyniki dopiero gdzies z 7 dni.
No i na 80% bedzie chlopiec, az mi tetno skoczylo bo myslalam tym razem ze bedzie corcia. Kitke widac, ale w tym wieku narzady pluciowe sa do siebie podobne, ale maja inny rozstawinny kat itd... 80% to dosc sporo.
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Já do prenatalnych MAM jeszcze az dia tygodnie.. Morna zwariowac z tem czekaniem.
A w srode na wizyte do mojego lekarza to przynajmniej zobacze mojego maluca i do tam slychac.
Buziaki
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- faza56
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Parę dni temu byliśmy z mężem na USG! Maluszek rozwija się prawidłowo, wszystko w porządku. Ogarnęło Nas moc wzruszeń jak ujrzeliśmy małego człowieczka, który przewracał nóżkami i rączkami we wszystkie strony. Coś niesamowitego!! Mój mąż szczególnie to przeżył bo to było pierwsze nasze wspólne USG. Ze wzruszenia nie mógł mówić

darmag21 gratuluję chłopaczka

Jak Wasze samopoczucie? Dolegliwości I-go trymestru ustają powoli?
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
mam nadzieje ze z wami wszytskimi wszytsko ok.
ja na zgage nic potwierdzonego nie mam. na szczescie jeszcze mi nie dokucza.
mam dzis wieczorem lekarza - zobaczymy jak maluch sie rozwija - jestem strasznie zdenerwowana. tylko bym sie juz chciala dowiedziec ze jest wszytsko ok.
napisze potem
buzka
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Domi2907 na pewno z maluszkiem jest wszytsko oki.
- faza56
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Na pewno będzie wszystko dobrze

Pozdrawiam
- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
darmag21 gratuluje chłopca

faza56 zgagi współczuje, ja w pierwszej ciąży kilka razy miałam zgagę i wtedy pomagało ciepłe mleko

domi2907 koniecznie napisz jak po co tam u fasolki

ja mam wizytę dopiero we wtorek i tak strasznie nie mogę się doczekać aby zobaczyć moją fasolkę

wczoraj byłam na pobraniu krwi i jak zwykle był problem ze znalezieniem żyły

- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-