BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

12 lata 10 miesiąc temu #776608 przez Porto1987
Pala, bardzo się cieszę, że z mamą dobrze, że czarny scenariusz się nie sprawdził :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :) A na jutrzejszej wizycie, też będzie wszystko w porządku, bo inaczej już być nie może :) zobaczysz małe fikołki :) :) kurcze a dziś mogłam zobaczyć mojego robaczka :D nic, wytrzymam jeszcze tydzień :P może wtedy będzie lepiej widać płeć B) B)

A z tą wagą, to tak jest, że to jest waga szacunkowa i maluch wcale nie musi ważyć tyle. Wiecie, to czysta kalkulacja, taki pomiar wykonuje komputer na podstawie jakiś tam algorytmów. Nie ma to jak położyć coś na wagę ;) także wiecie, nie ma co się przejmować :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #776609 przez domi2907
Mam o 9.00 rano..czyli 10 czasu polskiego. Pala ja tez sie stroche stresuje bo bede wszytskie te narzady ogladaç itp?.ale mam nadzieje ze bedzie ok i dzidzia bedzie okazem zdrowia.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #776616 przez pala813
Porto dokladnie tak jest z ta waga jak mówisz:)

Co do fikołkow to czuje je cały czas :laugh: jej teraz to okropnie wariuje:) Pisze do was i obrywam koniaki seriami, to juz nie jest delikatny kopniaczek raz na jakis czas:P :laugh:
Co to bedzie jak sie urodzi i jak tak fikać będzie:)
Wizyta wieczorem akurat wtedy jak mala jest taka aktywna mam nadzieję że da sie zmierzyć i pooglądać dokładnie:) Ostatnio własnie na tym usg szpitalnym nie chciała dać sie zmierzyć, a rano jak pielegniarki chciały posłuchac tętna i serduszka pokopała głowice:)

Porto masz jakieś przeczucie? ;) :lol: Jeżeli pisałas to przepraszam ale przez te ostatnie wydarzenia mogłam cos przeoczyć.

Bardzo się ciesze ze wszystko dobrze z mama idzie, wiece to juz druga operacja w ciagu 5 miesiecy była, wczesniej wycieli jej guzki i niby było dobrze to znowu jakas franca sie przyplatała i pojawił sie ten stan zapalny i wszystko od nowa.

Domi tak lekarz patrzy czy wielkościowo wszystko jest w porzadku, czy nie ma wad serca itp dłużej niz normalnie trwa takie usg, mi mowił zebym sie przygotowała ze bedziemy sie dlużej przyglądać, eh dla mnie to sama radość wpatrywć sie w ten monitor:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #776628 przez Porto1987
Pala, niezła agentka z tej twojej dziewuszki :P Ale wiesz może teraz się wyfika a później już da sobie spokój :P ja dziś maluchowi puściłam Lady Pank, to się chyba podobało, bo zaczęło się wiercić :) pewnie jakieś tańce odchodziły :D :D
Ja już na poprzednim usg miałam sprawdzane narządy. Badaliśmy serduszko, żołądek. Patrzyliśmy, czy wszystko ładnie się schowało do środka. Mam nadzieję, że usg za tydzień potwierdzi, że wszystko jest w porządku. Ale fikaslkie tak mi się czasami układa, że mi wystaje z brzucha gula :) dzisiaj tak było i pokiziałam maluszka i z nim pogadałam. Muszę zacząć się wczuwać z gadaniem do brzuszka :P

Domi czyli jutro do 12 dasz nam znać, bo my wiesz, jak szpilkach :D :D :D Forumowe ciotki czekają na wieści i na zdjęcia :S :S :S

12 lata 10 miesiąc temu #776640 przez claudii09853
hej ja po wizycie mała rośnie jest wszystko ok potwierdzone że CÓRCIA będzie :lol: :lol: ma 440g i wyszło że mam szybciej termin z wagi wyszło że mam 14.03 a z obwodu brzuszka mam na 6.03 hehehe..... :lol: a mnie skopała na wizycie moje małe szczęście :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #776646 przez pala813
Claudii super ze z mala wszystko w porzadku i ze zdrowo rosnie:) to najwazniejsze:) a z tymi terminami to tak wlasnie jest ze to +/- dwa tygodnie w jedna albo druga strone moga byc:)

12 lata 10 miesiąc temu #776653 przez roma4
Claudi fajnie ,że wszystko ok i ,że już wiesz ,że napewno dziewczynka super :laugh: , a co do terminu porodu to najlepiej wybrać po środku tych dat :laugh:
Ja mam za tydzień usg i już się nie mogę doczekać
Pala ciesze się ,że u mamy ze zdrowiem lepiej moja jest ciężko chora wiem jak to jest

12 lata 10 miesiąc temu #776667 przez domi2907
Super claudii, gratulacje kochana.

Jasne ze dam znac zaraz po wizycie :) mam nadzieje ze z dobrymi wiadomosciami. :)

No, ja mam na suwaczku ustawione z pierwszego usg...ale chyba sie bede bardziej trzymac teo z okresu na 22 marca. Bo za kazdym razem jak ide to wychodzi co innego.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #776668 przez kojka-waw
Hej. Gratuluje udanych wizyt.

Odebralam dzisiaj wyniki i znowu bakterie w posiewie moczu.
Tym razem dostałam furagin.
Nie brała mi posiewu z pochwy w celu sprawdzenia jak gronkowiec
ale wiem że jeszcze jest. Dostałam inną maść, skierowanie na posiew i tyle.

12 lata 10 miesiąc temu #776688 przez agnesss
Cześć Wszystkim :kiss:

Pala,cieszę się,że u mamy wszystko w porządku, oby tak dalej!

Claudii, sama radość,że mała tak rośnie- super :)

Kojka, nic się nie martw, na pewno w końcu sobie te bakterie pójdą i dadzą spokój :kiss:

Powodzenia dla dziewczyn ,które mają jutro wizyty, trzymam kciuki!

Ja wizytę mam 13go ,czyli jeszcze trochę zostało...wtedy będzie połówkowe :)

Uciekam, humor dzisiaj daje mi popalić, tylko siąść i płakać.

Buziaki Kochane :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #776700 przez marl3na
Hej. :)

Jak tak czytam Wasze posty, to sama bym już chciała być na usg.

Kojka, ja odebrałam wynik i też mam bakterie, ale do lekarza idę jutro. Mam nadzieję, że się uda wyleczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #776707 przez darmag21
Claudiii super ze wizyta udana i ze corcia zdrowo rosnie...

Kojka wszytsko bedzie dobrze, w koncu bakterie sobie pojda.

Ja zjadlam ogorkowa, polozylam sie zeby odpoczac ale nie dalo sie, tak wywijal maluda ze az bolalo. Ale to i tak przyjemne wiedzac ze jest ze sie rusza.

12 lata 10 miesiąc temu #776728 przez moni91
Aj dziewczyny ale dziś mam lenia najchętniej bym cały dzień leżała :):) masakra :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #776756 przez kojka-waw

12 lata 10 miesiąc temu #776779 przez roma4
Kojka nie martw się ja miałam dwa miesiące bakterie duże w moczu ale po furagienie przeszło. w prawdzie nie wiem na jak długo ale na razie jest ok :laugh:

Moderatorzy: kasiora, ilona, natmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka