BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

12 lata 10 miesiąc temu #746225 przez usia
Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć do was. Zrobiłam test i wyszły dwie kreski. Wyliczylam że termin będę mieć na maj 2014.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #746228 przez Paradise1982
Mnie dzisiaj troche zemdlilo, ale nic takiego, nie calowalam sie jeszcze z Panem Kibelkiem i mam nadzieje, ze wciaz nie bede. Ale wzdecia mam i mnie naprawde dobijaja, no i ziewam wlasciwie caly czas hehe.

W pracy mi sie dluzy, nie mam za duzo roboty, ale mam nadzieje, ze ten czas jakos zleci.

Aguska - to sushi, co ja wczesniej jadlam nie mialo nic surowego w sobie - tylko ugotowanego kurczaczka :) ale i tak jak tylko sobie o tym pomysle, to mnie skreca, to samo z palkami kurczaka, a fuj!

Ktora z Was juz miala USG a jak nie, to kiedy?

Ja wczoraj zadzwonilam i zarejestrowalam sie do poloznej i dowiedzialam sie, ze skontaktuja sie ze mna w ciagu 2 tygodni, ale jak im powiedzialam, ze w maju tego roku poronilam w szostym tygodniu, to powiedzieli mi, ze skontaktuja sie wkrotce. Mam nadzieje, ze niedlugo wezma mnie na USG, chcialabym wiedziec, ze wszystko jest ok (jak my wszystkie, zreszta) :)

Bede wpadac dzisiaj tutaj pewnie czesciej.

Milego dnia laseczki :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #746231 przez Paradise1982
hej Usia!!

Witaj w naszych skromnych progach :)

Na kiedy Ci termin wychodzi, no i jak sie czujesz?

12 lata 10 miesiąc temu #746240 przez usia
Gdzieś na 21 maja ale tak dokładnie to wyliczy doktor po usg bo jeszcze nie byłam. Ciągle jestem śpiąca i pobolewa mnie brzuch jak na okres, maz stwierdził że piersi mam fajniejsze że niby większe.

12 lata 10 miesiąc temu #746247 przez Paradise1982
Hehe, to podobnie jak u mnie. Brzuch juz mnie nie boli, ale piersi bardzo i spac bym mogla na okraglo.

Pierwsza ciaza ,czy juz masz dzieci? :)

12 lata 10 miesiąc temu #746260 przez usia
Opowiem moją historię. Bardzo chcieliśmy mieć dzidziusia pół roku po ślubie udało się był wtedy marzec 2013. Niestety nie było tak kolorowo. Zrobiłam usg i wyszło że mam ładny pęcherzyk ciążowy ale pusty był wtedy 5 tydzień. Miałam jeszcze nadzieje byłam u dwóch różnych lekarzy i niestety w 8 tygodniu skierowali mnie na zabieg lyzeczkowania. I po wszystkim. A tak się cieszyliśmy. Bardzo to przeżyłam. Mieliśmy odczekać 3 miesiące i się starać. I udało się od pierwszego cyklu starań. Teraz jestem pełna obaw ale i też nadziei że będzie wszystko dobrze.

12 lata 10 miesiąc temu #746283 przez usia
To będzie moje pierwsze dziecko. A jak tam u ciebie?

12 lata 10 miesiąc temu #746297 przez Paradise1982
No to podobna historia do mojej. W pierwszym cyklu staran zaszlam od razu w marcu, ale w szostym tygodniu ciaza obumarla, serduszko przestalo bic, ja plamilam, a potem krwawilam i dostalam zwolnienie, zeby odczekac na poronienie naturalne, ktore zdarzylo sie na poczatku maja. Odczekalismy 3 cykle, bo nie chcialam zachodzic w ciaze od razu, plus bylo lato. Teraz zaczal mi sie 7 tydzien, wiec tamten masakryczny juz minal, rowniez sie stresuje, ale staram sie byc dobrej mysli, szczegolnie, ze czuje sie dobrze, tak, ze to bedzie moje pierwsze dziecko. Niestety w Anglii czeka sie na pierwsze USG az do 12 - 13 tygodnia, wiec sobie jeszcze poczekam....

12 lata 10 miesiąc temu #746315 przez usia
dlaczego tak jest że jak się bardzo chce to nic nie wychodzi a ci co nie chcą przechodzą ciążę bez problemów. Umówiłam się na usg 3 października to zobaczymy czy wszystko w porządku.

12 lata 10 miesiąc temu #746317 przez Paradise1982
Po prostu czasami pierwsza ciaza jest traktowana przez organizm jak intruz, wiec organizm sie broni, ale jestem pewna, ze tym razem i Ty i ja bedziemy szczesliwymi mamusiami pieknych, zdrowych bobaskow :)

Tak w ogole, to co porabiasz? Ja wlasnie siedze w pracy, ale nie jestem bardzo zajeta, wiec moge sobie popisac z Toba :)

12 lata 10 miesiąc temu #746333 przez usia
Niestety nie pracuje. Szukałam ale ciężko. Wszędzie albo znajomości albo doświadczenie. Więc mogę w pełni zadbać o siebie. A ty gdzie pracujesz?

12 lata 10 miesiąc temu #746340 przez Paradise1982
Dlatego po studiach w Polsce 7 lat temu wyjechalam do Wielkiej Brytanii.
Ja pracuje w finansach w firmie ubezpieczeniowej MetLife (polskie Amplico).
Wiem, jak trudno bylo mi samej znalezc prace w Polsce, jako magister pracowalam w punkcie ksero za 4zl za godzine na czarno z codzienna wyplata do reki - totalna masakra :-/
Przynajmniej nie musisz latac do pracy :) Chociaz ja swoja bardzo lubie i juz sie martwie na zapas to ja zrobie po roku macierzynskiego hehe.

12 lata 10 miesiąc temu #746347 przez usia
A powiedziałaś już komuś? Ja powiedziałam mężowi od razu a teściowa wczoraj się domyśliła bo długo nie piję kawy;)

12 lata 10 miesiąc temu #746352 przez Paradise1982
Moj John wie oczywiscie :) Poza tym moja mama sie domyslila no i moje dwie kolezanki z pracy, bo przestalam palic. Poza tym nikt. Reszta sie dowie po pierwszym USG :)

12 lata 10 miesiąc temu #746376 przez usia
Bierzesz jakieś witaminy?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka