- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dawno mnie tu nie było.
Niestety byłam już z moją malutką w szpitalu i tu ku przestrodzę wydawało mi się,że wszystko wiem i ,że będę umiała zająć się odpowiednio malutką.
Niestety nie doczytałam jak i nie byłam poinformowana,że opryszczka dla maluszka może być taka straszna,gdy ktoś z otoczenia ją ma.
Niestety zaraz po urodzeniu mojej córuni jej młodszy kuzyn miał opryszczkę i niestety wirus przeniósł się na malutka.
Jak pewnie wszystkie wiecie(Ja niestety nie wiedziałam) ten wirus może rozwijać się 2 tygodnie w organizmie dziecka i atakować wszystko u mnie,pojawiło się to w formie zapalenia ucha środkowego i nieżytu noso-gardła skończyło się do dla malutkiej szpitalem 2 tygodnie no oczywiście kuciem no i antybiotykami.
Myślałam z początku,że to przez zawianie a to niestety był wirus. Także dziewczyny uważajcie na swoje maluszki.
Mimo,że opieka bardzo dobra była w szpitalu to nie chciałabym tam wrócić. Przy okazji zrobili malutkiej wszystkie inne badania główki(usg przez ciemionczko) brzuszka itp wszystko wyszło ok. Teraz jesteśmy w domu i chyba nadmiernie się wszystkim przejmuje ale wiem jedno teraz będzie za każdym razem włączać mi się czerwona lampka jak będę widziała kogoś z opryszczką...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- usia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Moja Ola właśnie dzisiaj zrezygnowała z cyca. Od tygodnia dokarmiałam ją na noc bo był płacz przy cycu a dzisiaj od rana musiała być butelka. Normalnie to potrafiła caly dzień być na cycu adzisiaj jak zjadła butelkę to 4 i pół godziny spała i jest dużo spokojniejsza. Tylko mam ja problem bo strasznie gryzie mniesumienie że nie je cyca tak jakbym coś złego zrobiła. Pomocy..
- OlgosAmigos
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Usia- są dni kiedy moja woli butelkę. Do piersi się przyssie i odrywa się z płaczem co chwile i nie ma mowy o jedzeniu, a po butelce uśmiech na twarzy!może próbuj za każdym razem. Czasem jest np zbyt głodna żeby jeść pierś, denerwuje się ze za wolno leci to dajemy jej trochę butli dla zaspokojenia głodu a potem mnie wysysa już na spokojnie i ewentualnie na koniec też butelka jak nie dojadla...może Twoja też ma takie fochy

Gosia- u nas kiedyś też był taki gorszy dzień i nic nowego nie jadłam, ale doszłam do wniosku ze w rosole od teściowej coś musiało być, może za dużo chemii, albo czosnek...?w każdym bądź razie na pewno i u Was minie!

Dziewczyny, też mi tęskno za forum, ale w ogóle nie mogę się przyzwyczaić do tej nowej wersji!wcale mi się nie podoba

- mowmimama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Troszkę jestem do tylu, na dniach postaram się Was nadrobic;)
Chcialam sie zapytac co myslicie o nosidelkach? Ktoras z Was uzywa? Jutro moj M wyjezdza na 3 tygodnie,będę zdana tylko na siebie...i pomyslalan o nosidelku...zebym np mogla przygotowac sobie jakis posilek czy coś. ..
- usia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
OlgosAmigos - dzięki kochana za wsparcie. Próbuje jeszcze dać pierś jak na razie od rana sie udaje. Zobaczymy jak długo wytrzyma bez butli. Je i usypia to chyba ze zmęczenia.
Ja też wolałam wcześniejszą wersje forum

- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
olgos musialam cos zjesc bo Adam meczyl sie bardzo,ale maz mu wymasowal brzuszek i od razu byla pelna pieluszka
mowmimana ja wczoraj nosilam malego w chuscie,tak prasowalam,bawilam sie z Zojka.
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Za to Ja mam taki problem,że moja księżniczka mogłaby by byc przez cały dzień tylko na rękach,śpi tylko w łóżeczku ale gdy nie spi natychmiast trzeba ją brać na rękę bo robi taką awanturę,że chyba wszysty sąsiedzi ją słyszą.Tak samo nie lubi się przebierać,na szczęście nauczyła się już kąpać juz nie krzyczy ale dalej z ubieraniem jest katastrofa

- Uśmiechnięta86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Częściej na fb mnie złapiecie...
Mój jadł całą noc ale szybko zasypiał. Troche dzisiaj zombiee jestem a korektor pod oczy sie skonczył.
Polecam korektor w płynie estee lauder
mowmimama-lepsza chusta niz nosidełko (lepsza dla kregosłupa dziecka)
- moniaW
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- OlgosAmigos
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- miła
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Gosia27 kochana u mnie srednio!

sela a gdzie ty sie podzialas

Obiecuje ze niedlugo was nadrobie mamuski !!!!!!

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- miła
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- moniaW
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
w półtorej tygodnia przytyła 200 gram