BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #886818 przez Paradise1982
mowmimama - no dalej, czas rodzic :-D hihihi :) :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #886824 przez nati.olsztyn
mowmimama- To czekamy na rozwój akcji!:-)

11 lata 1 tydzień temu #886876 przez mowmimama
Już chyba wszyscy czekają, każdy pisze..dzwoni,...jak od razu nie odp to myślą że już rodzę...a my się obijamy :P

a też pod koniec czułyście swoje maluszki jak główką rusza?? ja wtedy muszę stać\chodzić by tego tak nie czuć ;|

11 lata 1 tydzień temu #886903 przez Paradise1982
Oj tak, jakby sie wwierxala glowa. Czulam i nie lubilam tego uczucia :(

11 lata 1 tydzień temu #887017 przez oleczka331
hej
tak czytam wasze porody i jestem w szoku, dobrze e wzielam odrazu narkoze bo pewnie bylaby ta sama panika, jeszcze przed mnie pytali ale aneztozjolog spojrzal na mnie i na moje trzesace sie nogi i powiedzial o nie nawet nie ma o czym gadac.Wiec w sumie ciesze sie chodz rana no nie powiem ze nie boli, ale da sie zyc najwazniejsze ze zyje ze z moja psychika ok i ze wszystko idzie do przodu.Mam zdrowa corke.Swoja droga na fotce wyglada na dluga urodzila sie 54cm.Pozdrawiamy bo malo czasu mamy.Ciagle jedzenie, pampersiaki,i sciaganie wczoraj udalo mi sie 150ml sciagnac.Niestety mala zasypia na piersi wiec tylko troche daje piersi potem to co odciagne z lodowki.W nocy zjadla o 1 dzis 90ml.Potem spi ok 3 godzin i tak pozniej ok 70ml. czasem 40ml.Zalezy.Lece dzis polozna.Pozdrawiamy.
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #887045 przez usia
Cześć kochane. Nic się nie odzywałam bo ciągle mam co robić. Mała zajeła mi całe życie. Do tej pory strasznie się nudziłam a teraz dni mi uciekają czuje się jakbym dopiero wyszła ze szpitala ato już w piątek miesiąc mija. Mała jest śliczna grzeczna i kochana. Ostatnio kupka ją męczyła nie mogła zrobić to przespała całą noc do 5. Ale to już po kupce :) tak to wstaje raz w nocy i nad ranem. Jest śpiuch jak mama i tata :) w dzień też ładnie śpi po 3, 4 godzinki. Kąpanie uwielbia ale już po kąpaniu muszę ją szybko ubierać bo jest taka głodna. Dziewczyny gratuluje tym co nie pogratulowałam. Zdjęcia maluszków śliczne ;) jestem szczęśliwa że jestem mamą. Tak długo na to czekałam. A uśmiech małej która reaguje na mój głos to najpiękniejsze co może być. Dziewczyny mam chęć na następnego szkraba ;) ale z tym musimy jeszcze poczekać...
Ściskam wszystkie dzielne i szczęśliwe mamusie majowe;) :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #887072 przez miła
MARTA.DDS gratulacje! :)
USMIECHNIETA ja juz niewiem co z tym pokarmem czasami leci jak z kranu a czasami aby aby...laktator tak samo mi sciaga z 10ml dlatego daje mu sztuczne bo sie martwie ze za malo je. Po sztucznym lepiej mi spi nie jest tak marudny.
MONIAW gratilacje! :)
PARADISE super ze malutka taka grzeczna:)!
USIA mi dni uciekaja tak samo!! ;)
MOWMIMAMA no dalej maluszku wychodz!!:)

Ja kochane mam troszeczke czasu zeby zobaczyc co u was slychac. Moj maluszek grzeczny budzi sie mniej wiecej co 3 godziny ale ostatnio w dzien jest taki ciekawy swiata ze oczka otwarte i tylko obserwuje;) na szczescie w nocy jedna pobudka i nad ranem uff:)! Najbardziej meczy mnie dokarmianie boje sie ze na samym cycku straci z wagi jak daje mu cycka i zasnie przy nim to szybciej sie budzi niz po sztucznym wiec moj pokarm nie jest dosc syty:( Ja czuje sie dobrze brzuszka juz prawie niemam tylko taki maly flaczek;) wezme sie niedlugo za jakies cwiczenia;)
Dodaje zdjecie malego Nikosia:)
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #887088 przez usia
Miła - śliczny Nikoś:)
Mi brzuszek trochę został. A propo brzuszka to nosicie pasy poporodowe? Bo zastanawiam się czy inwestować. Wieci może od kiedy można go nosić i czy to coś daje?

11 lata 1 tydzień temu #887106 przez Gosia27
MIŁa-kochana faktycznie synek możesię nie najadaćTwoim pokarmem bo możego mało,może warto jednak rozkręcićlaktację i mm odstawić....wtedy przystawiasz jak najczesciej maluszka do piersi tj, na jego każde żądanie,wtedy pobudza się odpowiedni strefy mózgu do produkcji poszczególnych hormonów,produkowne będzie tyle pokarmu na ile maluszek będzie potrzebował, może spróbuj+herbatki na laktację z hippa, wiadomo że po mm maluszek dłużej będzie nasycony ale ono nie zawiera tak cennych p/ciał jak mleko mamy....

co do pasa poporodowego jak po cc jeszcze nie mogę go zakałdac ale na pewno będę,po pierwszym też nosiłam 4h dziennie,i ćwiczyłąm po ok 2m-ce od cc

mój Adam ostatnio ściąga obie piersi na każde karmienie i potrafi przespać na moim pokarmie i 4,5h...a też mi się wydaje że go wcale nie mam, bo piersi miękkie i nie takie ciążkie.

Ja dziś sobie sama usunęłam końcówki szwów<lol> ogólnie czuję się dobrze, tylko Zosia stała sięuparta,pluje jedzeniem itd :/

11 lata 1 tydzień temu #887121 przez miła
GOSIA27 kochana moglabym sprobowac tak robic w dzien ale jak bylam w szpitalu to byl na moim mleku i potem spadl z wagi...i kazali mi dokarmiac. w niedziele urodzilam i mial 3480 nastepnego dnia 3200 i kolejnego po moim mleku 3180 dlatego kazali mi dokarmiac. Boje sie ze na samym cycku znowy mi spadnie.

11 lata 1 tydzień temu #887127 przez mowmimama
Hej mi o 13 odeszly wody;) przyjechalam bez skurczy ale jak sie polozylam i podlaczyli mnie pod ktg to przez 40 min mialam 6 skurczy z tego 2-3 poczulam. O sile 50-60 to duzo? Bo polozna mowi ze tak to do 100 dochodza... zeszlam i gin mnie zbadal i okazalo sie ze mam 4 cm rozwarcia. Mowi ze idzie jak u wielorutki. A teraz chodze po pokoju skurcz jakos co 4-5 min mam takie znosne czuje sie wtedy jakby by mi sie chcialo do ubikacji isc i goraco mi się robi;)

11 lata 1 tydzień temu #887132 przez Paradise1982
O jaaaa, mowmimama! Powodzenia :-D Trzymam kciuki :)

11 lata 1 tydzień temu #887142 przez usia
Mowmimama - super trrzymam kciuki;)
Ja jak byłam u doktora miałam rozwarcie 5 cm i chciał mnie do domu odesłać. A jak zrobione miałam ktg to skurcze wyszły 80, 100 i od razu wysłał mnie na porodówke.
Podziękowania: nati.olsztyn

11 lata 1 tydzień temu #887143 przez nati.olsztyn
mowmimama- Siła skurczy nieduża ale widac wystarczająca by zrobić co trzeba. Ale fajnie!:-) Pisz nam póki dasz radę!:-)

11 lata 1 tydzień temu #887155 przez mowmimama
Oki u mnie 5 cm rozwarcia:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka