BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884199 przez Agnilla
haa u mnie tez truskawy po 4,5...przytargałam dzis do domu całe 2 kg :P
laski, wiecie, ze lekarz dzis moja siostre opierdzielil, ze dzieci na ospe nie zaszczepila? szkoda, ze nie pomyslal, ze jakby chciala blizniaki szczepic na wszystko to by musiala wydac 6 tys...a Wy zastanawialyscie sie nad tym tematem? skoro tak każą szczepic, niech dadza za darmo te szczepionki, a nie za takie pieniadze. lekarze madrzy.
a orientujecie sie, czy te krople sabsimplex w nniemczech to na recepte sa??
z tego co wiem, to tylko u mnie ma dzis nie padac. wieje, wiec choc tyle dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #884201 przez rewelka1312
ja to chyba pomroze na zime truskawki jak juz w miare bede mogla jesc:) tylko ze mam mala zamrazalke i teraz jak mala bedzie to musimy kupic porzadną lodówe, marzy mi sie taka amerykanska:)

A co do szczepionek to rozne opinie sie slyszy, ja mam chyba tutaj o 2-3 wiecej darmowe takie obowiazkowe ale nie wiem dokladnie na co, a z tymi szczepionkami to roznie bywa, jak byli u nas osttanio znajomi to kolezanka swojemu synkowi przed kazda szczepionka robi badania krwi bo u niej z rodziny zrobili szcepionke dziecku nie przebadali krwi okazalo sie ze juz byl na cos chory i dziecko dostalo autyzmu....;/ to dopiero sie rodzic mzoe zalamac, a te dodatkowe platene jak juz sie ktos podejmie to do 18roku trzeba robic i placic tak jak sie oni podjeli i teraz zaluja ale jak narazie maly na nic nie choruje..
Ja pamietam mialam ospe rozyczke swinke itp i przeszlam jak kazde dziecko i jest wsyztsko ok, kiedys nie bylo takich platnych szczepionek i dzieci mniej chorowaly... Teraz to stach cokolwiek robic , szczepic,leczyc jesc itp

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #884206 przez Magdalen

Załącznik nie został znaleziony

to dwa tyg przed porodem :) ale przez te dwa tyg mimo nie mialam apetytu to "napuchłam" jeszcze o polowe tego co mialam.:P

to mala jak widac zaraz po wyjsciu na swiat :)

a to na mamusi brzuszku ;)

10 lata 11 miesiąc temu #884208 przez staślubania
Magda, ale z Was słodziaki na tych zdjęciach:-) piękne jesteście z cora:-)
Podziękowania: Magdalen

10 lata 11 miesiąc temu #884209 przez Magdalen

niepowtarzalne zdj :D
i ostatnie :D heh ale Wam zasmieciłam heheh :D ale nudzi mi sie :P

10 lata 11 miesiąc temu #884211 przez rewelka1312
Twoja mala taka cala pieluche nawaliła??!!!!!!! hahahha to chyba bedze moj przewijal jak moja tak nawali hahahahah

10 lata 11 miesiąc temu #884212 przez meniado
Magda super zdjęcia, a pisałaś że nie masz pamiątek :)
u mnie niestety truskawki po 9zł - zazdroszczę że macie takie tanie! Dziś cały czas u mnie wyłączają i włączają prąd - chyba coś reperują, więc różnie mam z internetem. Wzięłam się za wklejanie zdjęć ślubnych do albumu - bo niedługo minie rok a one dalej leżą nieuporządkowane.
Co do szczepionek to ja mam zamiar szczepić te podstawowe w ramach nfz raczej nie bede dokupywac innych - chyba że te co są 3 w 1 żeby nie kłuć nie wiadomo ile malutkiej.
No nic idę robić obiadek, bo mój M przyjeżdża - dzisiaj będzie spaghetti.
Podziękowania: Magdalen

10 lata 11 miesiąc temu #884227 przez malgorzatawalak
Hej mamuski :laugh: wszystkiego naj z okazji dnia mamy :laugh: za rok usciskaja nas nasze maluszki :cheer:
Magda jakie foty ze cud...chyba zaczne sobie tez pstrykac bo zadnej pamiatki nie bedzie :P
Mamuski sliczne brzuszki ...musze mojego namowic zeby mi jakies cyknal to wkleje :laugh:
Ja dzis troche odpoczywam bo przez weeknd duzo pracy...wspominalam ze sie przeprowadzamy i niestety duzo jest pracy choc ja staram sie oszczedzac...ale te upaly mnie wykoncza...wczoraj czulam sie fatalnie...dwa razy zlapal mnie taki bol brzucha ze szoook...ani usiasc ani stanac ani kucnac po prostu nic...trwalo to moze ze 3 min i przeszlo jak reka odjac...dziwne :unsure: na szczescie dzis spokoj a maly slodko sie rozciaga :laugh: jakby sie to powtorzylo to bym jechala na izbe ...
Oprocz tego upalu to uwielbiam lato...u mnie truskawy tez po 5 zl wiec nie kupic to grzech ;)
Mnie tez hormony i moje humorki juz kazdego dobijaja...rowniez placze nawet jak nie chce ...masakra :unsure:

Milego dnia mamuski :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #884229 przez Magdalen
:kiss:
Siedze caly dzien na tym laptopie i wymyslam sobie tylko co bym zjadła aaah :D
Juuz tyle mam pomysłow tylko ciekawa jestem kiedy zrealizuje je :)
Kuuurczee leeeen totalny :(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884231 przez marzena25
Witajcie ciężarówki, brzuszki ładne :) ale zauważyłam że niektóre z Was mają pępki jeszcze tzn taką dziurkę ja już od dawna nie mam i nawet zaczyna mi wystawać trochę :).

Magdalen no zdjęciem z kupą to pojechałaś :laugh:

Ja dzisiaj byłam na badaniu zrobić wymaz na te paciorkowce, jeszcze powtórzę jednak to WR raz a HBs pewnie też zrobię dla świętego spokoju, a za 3 tyg, 12 czerwca mam ostatnią wizytę i ktg i moja gin idzie na urlop super sobie moment wybrała zostawi mnie przed samym porodem :unsure: . A tak poza tym to czuję się coraz gorzej chodzić długo nie mogę bo mnie zaraz ta kość boli na wzgórku łonowym masakra po prostu jeszcze dzisiaj byłam w banku po drodze i na zakupach bo lodówka pustakami świeciła i tak mnie już wszystko bolało i jeszcze ten gorąc ale nikt mnie nawet w kolejce do kasy ani w sklepie ani w banku nie przepuścił normalnie znieczulica taka że szok. Teraz zjadłam 2 danie i leżę poprasowałam już wszystkie ciuszki jeszcze mi została pościel baldachim i prześcieradła. Powiem Wam że moje hormony też wariują ryczeć mi się chcę co chwila ale najgorzej jest jak mój mężuś dzwoni na skypa muszę się powstrzymywać żeby mu nie było przykro że go nie ma przy nas. Ale czasami mam już tak serdecznie dość że szok, która to pisała że będzie coraz gorzej???? Miała rację , na poprawę humoru mam loda w lodowce zaraz go wszamam :):):)

A i jeszcze mam pytanie jakie ciuszki macie przygotowane dla maluszka na wyjście ? Body i śpiochy, czy raczej pajac ?

10 lata 11 miesiąc temu #884232 przez gabi28
Agni,bez recepty są te krople. :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884237 przez gabi28
zdjęcia mi nie chce dodać :/
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884240 przez Lyanka
Marzena25 u mnie położne ze szkoły rodzenia mówiły, że najlepsze są bodziaki i pajacyki do szpitala. Pewnie wszystko będzie też zależało od pogody jak będziemy rodzić, ale ja raczej nastawiam się na te ubranka - bo łatwo jest w nie przebrać malucha ;)
Moja koleżanka jak rodziła w ubiegłym roku w sierpniu, to mówiła, że synek w samym bodziaku leżakował sobie, tak gorąco było. A i tak potówek dostał...

Magda śliczna ta twoja Amelka :laugh: no i kupa pokaźna hihih :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #884258 przez wiolcia1004
Magda no fotki cudne wspaniala pamiatka a szczegolnie to zdjecie jak mala dopiero co sie urodzila i to zdjecie z kupa heheheheh dobry pomysl na smieszna fotke, za pare lat Amelcia bedzie sie go wstydzic hehehe i zastrzenie abys chlopakowi nie pokazywala słodkie:)
Ja tez mam jeszcze normalny pepek, tzn nie wyszedl mi na wierzch:)
Te krople mozna kupic w aptece internetowej bodajze po 16 zł.
Kinga w ktorym tyg jestes ze dzieciatko takie duze?

10 lata 11 miesiąc temu #884262 przez elmirka_20
Kto by pomyślał, że z takiego słodziaka, niewiniątka cudnego takie paskudztwo wyszło? :D

Mamusie.... Byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia... Nie uwierzycie... Byłam na doczepkę wpisana na listę......... SIERPNIÓWEK !!! Dwa razy już zniknęłam im z listy a teraz się dowiaduję, że znowu mnie olali !!! Nie dość, że przez przypadek dowiedziałam się, że dzisiaj zaczynają zajęcia, to jeszcze kolejnej grupy !!! A co z moją??? Będę jutro im wisieć na telefonie - ja chce wyjaśnień. Co innego gdybym sobie tematu nie pilnowała, ale zapisałam się najszybciej jak było można, potem dzwoniłam, to dopisali mnie na listę raz jeszcze, bo mnie zgubili, potem niby już mieli się odezwać, ale minęły trzy tyogdnie i .... nic.... Teraz się okazuje, że znowu mnie zgubili a jeszcze na koniec, że dowalili mnie na "odwal się" do mniej zaawansowanej ciążowo grupy .....
Nawet nie wiecie jak mi przykro.... Babka powiedziała, że jeśli lekarz potwierdzi mi 6 czerwca (na następnej wizycie), że mogę rodzić wcześniej czyli w czerwcu, to nie mam po co chodzić na ta szkołę rodzenia, bo nie zdążę dobrnąć nawet do tematu porodu....

Dobrze, że jutro przyjdzie moja pani położna... Może ona mi coś poopowiada chociaż.... Ostatnia deska ratunku....

Łyknęłam antybiotyk, czuję się paskudnie, po dwóch fatalnych od choroby nocach idę spać.

Do jutra wisielczy humor mi przejdzie i nie będę Wam tu już więcej smęcić! ;) Wybaczcie mi proszę...

Dobranoc Drogie Mamusie! :) ;***

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka