BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #884493 przez Cania
w domu tez teraz się nie maluje bo i tak zaraz wszystko splynie :) ale jak wychodzę to koniecznie :P a puchna mi na goraco palce u rak.

niunia dziś mnie kopie po boku, nozke prostuje :) i daje mamusi o sobie znac :) ale powiem Wam, ze jak tak się wypręży, to czasami az zaboli! Moja malenka ma już za mało miejsca...

Agni zupełnie po Tobie nie widać tych 15 kg, chyba ze bylas chudzinka przed ciaza :D ja mam wg wczorajszej wagi 9kg na plusie do wagi sprzed ciazy, ale zawsze było mnie lekko więcej :D wiec i tak jestem teraz spora :) może po porodzie mala ze mnie wyssa te kilogramy? :D na to licze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #884503 przez Magdalen
Cania my wszytskie mamy taka nadzieje ze zejdzie z nas ten caly nadbagaz :P hue
A ja juz jak sie musze pomalowac too eh, jakis koszmar dla mnie teraz... wlosami nadrabiam wyglad:P choc nie chca sie ukladac ostatnio wcale...
kurczee ale mi duuszno.... i na dworze po deszczu sie tak samo parowa zrobilo.. aj :(

10 lata 11 miesiąc temu #884504 przez marzena25
Heyka ciężarówki, my odpoczywamy bo rano poukładałam wyprasowane ciuszki do komody i spakowałam torbę do końca, przygotowałam też ciuszki dla małej na wyjście jeden komplet body + pajac a drugi śpiochy + koszulka.
Pogoda dzisiaj u mnie ok nie grzeje tak mocno prawie wcale słońca nie ma ale za to duszno, "nie dogodzi kobiecie w ciąży" :P .

Wózki macie fajniutkie, ja chyba jestem jedyna na tym forum która nie ma wózka jeszcze ;) produkuje się , ale tak to jest ja się chciało mieć wypaśny hit sezonu :) .

Juto muszę jechać na uczelnię pozałatwiać ostatnie formalności przed obroną do której mam nadzieję dotrwam w całości jeszcze.

Dziewczyny ile macie km albo minut do szpitala, bo ja ok 40 min i jak piszecie o tych nagłych porodach to się zastanawiam czy zdążę jakby się taki u mnie trafił :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884508 przez gabi28
Dzień dobry.
Zaglądnełam tutaj rano i była cisza,a teraz juz dwie strony naskrobałyście.

Jestem już po wizycie u gin. Moja anemia nie jest taka tragiczna. ale jakieś bakterie wyszły w moczu i dostalam antybiotyk jednodniowy-taka saszetka i kurcze 25zl kosztowała,masakra.

Poza tym porozmawiałam sobie z położną,dała mi namiary na lekarza pediatrę,zapytałam też co trzeba do szpitala i ku mojeju zdziwieniu dla dziecka nic nie trzeba-tylko na wypis. a jeśli chodzi o moją torbę,to bardzo dużo zapewnia szpital. Powiedziano mi,że koszula nocna,recznik i kosmetyki higieczne wystarczą,

A propo wagi,nie wiem kiedy zrobiło się 9 kg. :) Teraz się troszkę popilnuje,będę jadła więcej owoców i warzyw a mniej słodyczy.

a co km do szpitala.. to mam może z trzy. więc migiem tam będę.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884510 przez Agnilla
ja tez ide na krew i mocz w przyszlym tyg, ciekawe co tam wyjdzie
ja do szpitala mam 900m :P powinnam zdazyc ;)
jeju, ale po tej kawie mi niedobrze, leze i umieram, jak 7 mcy temu ;)
Cania, przed ciaza bylam "normalna", ale lata temu zmagałam sie z nadwaga, w podstawowce raz, i po 1 roku studiow drugi

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884511 przez misiana
Agnilla sliczny, malutki brzuszek masz ! Ja nie wiem gdzie ty tam masz na plusie 15 kg ? :))

Madzia wiolcia1004 wózki sliczne ! :)

marzena25 My mamy do szpitala 15 km wiec jakies 15 min zejdzie :)
Jak patzre na wasze brzucholki malutkie to mój wydaje mi sie taki bardzo bardzo wielki :(

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884514 przez Magdalen
Misia :D
No brzusio spory , ładniutki :) jakie miejsce ładne oj tez bym sobie nad takim jeziorkiem posiedziala :D A Ty pieknie wygladasz kochana :kiss: :kiss: :kiss:
Ja do szpitala mam kilka minut drogi ale plus dojazd taxi po mnie... noo do poł godziny max powinnam byc na miejscu :)

Ja naszczescie nie mialam problemow z kilogramami:) ale teraz czuje ze bd miala... ajć :)

10 lata 11 miesiąc temu #884517 przez gabi28
Widzę,że znowu chwalimy się domkami maluchów-ładne,ładne :)

to ja też wstawię
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #884519 przez malgorzatawalak
Hej kobitki :)
Ja mialam noc jak marzenie :laugh: spalam jak niemowle budzilam sie tylko na siusiu moze 3-4 razy i spalam do 9.30 :laugh: dobrze ze siostra mnie obudzila bo bym zaspala a dzis do gina na wizyte i tak nie moge z niczym zdazyc a tu jeszcze pakowanie mnie czeka po powrocie dobrze ze siostra sie zlitowala i powiedziala ze pomoze :laugh: ciekawa jestem co powie moj lekarz...troche sie tego boje bo ostatnio mialam silne bole brzucha i nie wiem czy to maly czy moze kolka jelitowa :unsure: szkoda ze nia ma usg bo bym chetnie podejrzala mojego szkraba ... :dry:
Na usg za dwa tygodnie dopiero ide to jakos wytrzymam :cheer:
Ja ostatnio nie mialam czasu by rozmyslac o porodzie ...z meźem skupilismy sie nad przeprowadzka i nawet sprawy dziecka sa zaniedbywane...mamy do konca maja sie wyniesc wiec chcemy jak najszybciej to zrobic... :unsure: ale sobie obiecuje ze w czerwcu jak tylko bedziemy w nowym mieszkanku to napewno wezmiemy sie do roboty zeby ze wszystkim zdazyc...wiele rzeczy jeszcze nie mam kupionych...az wstyd sie przyznac :dry:

Milego dnia dziewczynki :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #884520 przez misiana
W niedziele planujemy jechac sobie na caly dzien nad jeziorko ale inne tym razem ale wszytsko zalezy od pogody i od piatkowej wizyty u lekarza :)

Nareszcie udalo mi sie namowic mojego M zeby łóżeczko skręcił bo on uwazal ze jest jeszcze za wczesnie :))

10 lata 11 miesiąc temu #884526 przez meniado
Misiana bardzo ładnie wyglądasz - brzuszek masz jak ja :) także nie czuj się samotna - mnie każdy jak widzi to mówi że to pewnie niedługo a tu jeszcze z 7 tygodni :) - nie chce myśleć jak bede wyglądac w lipcu :)

gabi28 jaki masz zgrabniutki brzuszek - zazdroszczę :)
marzena25 my do szpitala w którym chce rodzić mamy ok. 40km - jak tam jeździliśmy do szkoły rodzenia to ok. 30-40 min zależy od ruchu i godziny - także też się zastanawiam jak to będzie

ja jutro robię powtórkę krzywej cukrowej, oczywiście morfologię i mocz i posiew z pochwy i odbytu :/ niezbyt mi sie to widzi że mi ktoś bedzie grzebał w d.... ale jak trzeba to trzeba - tak w ogóle to sobie myślę że kobiety w ciąży to muszą się wyzbyć wszelkiej wstydliwości i intymności ciągle coś ktoś ogląda albo grzebie a przy porodzie to już w ogóle - no ale czego się nie robi dla naszych maleństw

10 lata 11 miesiąc temu #884529 przez Cania
marzena25 ja mam ok 90km, z czego ponad 60 autostrada, ale ok 20 to przedzieranie się przez centrum Krakowa :D :P wiec w minutach ciężko stwierdzić, zależy od pory dnia heh. wiec zalezy jak szybko jechać, od 45 minut do 1,5 godziny w korkach. Ale rozważam przeniesienie się na ostatnie 2 tygodnie do siostry do Krakowa. Co prawda maz będzie musial wtedy dojezdzac do Tarnowa do pracy codziennie, no ale może przezyje :)

Moja morfologia wyszla zadziwiająco dobrze, zadnej anemii :D co jest ciekawe, bo nie biore zadnego zelza (tyle co w suplementach dla kobiet w ciąży, ale ilez tego tam jest, tyle co nic). Za to tarczyca znow nie tak, tym razem w druga stone. Jak na początku miałam za wysokie TSH, tak teraz mam dwukrotnie nizsze, niż dolna granica. Także chyba z endokrynologiem przegielysmy w druga strone z dawka euthyroxu. A wizyta dopiero za 2 tyg. No nic, zobaczymy :)

misiana bardzo ladny brzuszek! porządny :) ja tez mam spory także niczym się nie przejmuj :)

gabi28 Twój tez sliczny :D :)
Podziękowania: gabi28

10 lata 11 miesiąc temu #884538 przez misiana
meniado cania Dziekuję za pocieszenie, że nie tylko ja jestem taka "duża" :D

Torbę do szpitala mam juz prawie spakowana, zastanawiam sie tylko nad ciuszkami na wyjscie. Chialam zabrac taki sliczny dresik ale nie wiem bo pisalyscie ze nie powienno sie ubierać spodenek zeby nie uciskaly na pepuszek.
Kupiłam go specjalnie na wyjscie ze szpitala, rozmiar 56 wiec za duzo razy malemu go nie zaloze a jak na poczatku odradzaja to nie wiem :(
co myślicie że dostanie mi sie jak bede chcoala malemu to ubrać ? hehe

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 11 miesiąc temu #884547 przez Cania
misiana dostać Ci się nie dostanie :) tyle żeby maleństwu nie urazalo pepuszka, bo się będzie dluzej goil. Ale sliczny dresik :) ja na wyjście mam raczej cos jednoczęściowego :) ogolnie co do ciuszków maz się smieje, ze powinnismy kupować tylko takie, które zapinają się od frontu i nie wymagają przeciągania glowki przez nic - czyli takie które mój maz będzie w stanie sam dziecku ubrać :D takie przystosowane dla tatusia :P :)

Meniado tak mi się przypomniało, rozmawialysmy kiedyś o parmetrach krzepliwości, co Ci wtedy lekarz powiedział? Ja mam teraz swoje wyniki APTT i INR mam w granicy, ale wciąż w normie :)

10 lata 11 miesiąc temu #884551 przez Magdalen
Gabi Twoj tez ładniutki , maly skromny faaajnie :D
Dresik sliczny :D
Ale ja tez chyba coz zapakuje jednoczesciowego... moze hmmm soiszki pajacyk iemwiem ..:D cos ładnego :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka