- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

u mnie fajna nocka, bo jak mały zasnął o 21 to obudził sie dopiero o 00.30

już jest coraz fajniejszy, coraz więcej sie uśmiecha

na problemy z brzuszkiem stosujemy te rureczki.. Pediatra opowiedziała, ze jak najbardziej mozna używac i ulżyc dziecku, a położna powiedziała, ze to super sprawa

Kakadu oki, czekam na info odnosnie cen

Aggi byc moze, w sumie to nie wiem... my bylismy w us

co do chrzcin, to my mamy obiad 2- daniowy w restauracji (w bloku ciezko byłoby zorganizowac obiad dla 18 osób) i płacimy 380 zł+ wykorzystane napoje... a potem jedziemy juz do mieszkania, gdzie bedzie tort, kawa i zimna płyta..
Marsi ciesze sie, ze u Was tak fajnie sie wszystko układa

a taka kaszka, to chyba nie skaza...mój miał kaszke na nosku i czółku i zniknąły..... natomiast na policzkach ma takie place z krostkami i sa bardzo suche... była połozna i potwierdziła, ze to uczulenie.. całe szczescie, bo nie musze nabiału odstawiac

nawet nie wiedziałam o tych problemach szczepionek 5w1... nawet nie strasz, bo my taka szczepilismy

my szczepimy za 2 tyg na rota i pneumokoki...Pani dr poleciła, aby nie szczepić razem z tymi obowiazkowymi, bo to moze byc za duża dawka jednorazowo..
Marsi ja byłam przekonana, ze to skaza, a pediatra i płozna dzisiaj potwierdziła, ze to uczulenie... więc moze u Ciebie też to tylko uczulenie..
Maniula śliczna maskotka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Antoś zrobil dzisiaj mamie prezencik spal od 19.30 do 1. Zjadł i spal do 3.30. I standardowo z zegarkiem w ręku pobudka o 5.30. Jak mąż wychodzi do pracy. Mam kochanego synka

asienka świetnie że znalazłaś sposób by ulżyć swojemu smykowi. A taką rurkę to mozna kupić w aptece? Jak się ona fachowo nazywa? U nas ta kaszka jest na polikach i czułku. I tak jak piszesz skora w tych miejscach jest sucha i na pierwszy rzut oka nic nie widać, trzeba sie dobrze przyjrzeć. Oby u nas bylo tak sami jak u ciebie

Wiki nazwa lapisowanie brzmi strasznie, ale widzę ze caly zabieg spoko, skoro maly go przespał. I dobrze po co mial sie stresować ze cos mu tam przy pępuszku robią. A jeśli chodzi o to co przyjemne

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ale piękne słoneczko za oknem

U nas dobrze wszystko mała się pięknie chowa, kupki no są problemy ale dajemy rade

Nocki są całkiem całkiem czasami budzi się co trzy godzinki, czasami potrafi i 6 przespać

Więc jest naprawde super codziennie uczymy się siebie nawzajem a ja już dochodzę do wprawy wiec jestem zadowolona

U mnie figura z dnia na dzień jest coraz lepsza więc też jest super

Czasami mam kryzysy ale uśmiech mojej córci wynagradza mi wszystko

O wy tak o szczepianiach zapomniałam że miałam zadzwonić do doktorka ooo

A takie pytanko do ginekologa to się wybieracie po 6 tyg pologu?? bo tak w sumie nie wiem kiedy isc. U mnie już takie krwawienie się zakończyło teraz czasem jakas plamka sie na dzień pojawi i to wszystko

Lece zadzwonic do doktorka, czekam na polozna i uciekamy na spacerek trzeba korzystac ze sloneczka

aaa MAniula fajny piracik

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

tak na szybko tylko napiszę że Natalia wczoraj miała wizytę w szpitalu i przybrała na wadze minimalnie ale w normie się zmieściła uff, tylko że lekarka się czepiła że jeszcze żółta jest i mi ją znów pokłuli. Wyniki były wczoraj i miałam dzwonić, tylko że lekarka roztrzepana i mi zapisała nr na ortopedię więc mogłam sobie dzwonić do usranej śmierci. Dziś już jak się dodzwoniłam tam gdzie trzeba to ona zeszła już z dyżuru więc dopiero jutro się czegoś dowiem.
Maniula już się nie mogę doczekać kiedy zrobię ostateczne porządki na pierwszej stronie z naszą listą. A plan na poniedziałek masz dobry. Ja skierowanie na oddział do tej pory mam u siebie bo się w szpitalu nie przyznałam że go od lekarza dostałam bo nie chciałam aby za szybko mnie tam zamknęli

Inna ja idę na kontrolę po 6 tygodniach. A figurkę widziałam, powiem ci że mogłabym mieć taką talię osy. Niestety na razie mam flakowaty zwis zamiast brzucha

Marsi zupka klopsowa ha ha ha, dobra nazwa.
Asieńka super że macie patent który działa.
Tak potwierdzam kontrasty biały-czarny są the best. Moja mama z racji żałoby ubiera się na czarno i Natala wlepia w nią wzrok jak się pojawi na tle jasnej ściany np. Rewelacyjny miś. Przy Marcie miałam pieska dalmatyńczyka z dużą głową, ale musiałam oddać więc też muszę czegoś poszukać bo już pora.
Marsi ale pozytywów w twoim poście

Aggi mojego ukochanego łososia już wam tu chyba opisywałam. Nic niezwykłego. Kawałek rybki, trochę soku z cytryny, soli i ziół prowansalskich i pieczone 20-25 minut. Do tego ryż ten brązowy i zwyczajna surówka z marchewki. Ale ja nie ograniczam się bardzo w diecie matki karmiącej, bo u nas brzuszkowych sensacji nie ma więc sobie pozwalam, a co.
Co do chrztu to się nie wypowiadam, bo my nie chrzcimy dzieci. A szczepimy państwowymi + rota i pneumo (tu się jeszcze zastanowię od kiedy i ile dawek).
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
U nas bez szalenstw,maly sie chyba nienajada,jak zasnie o 21:30 spi do 00:30 i do 4-5 impreza

Z M. jestesmy zombie juz. Moja mama nam pomagw chociaz to co w domu zrobi i przypilnuje go zebym mogla sie chociaz wykapac.
Malutki jest cudowny ale moglby wiecej spac

Ja od porodu mam problem z jelitami. Bola mnie tak,ze mnie momentami wykreca. Pewnie skutki lewatywy

Pomarudzilam Wam tylko

Pozdrawiamy resztka sil
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

jakoś nie miałam kiedy wczoraj tutaj wejść

mały wczoraj miał wyjątkowo aktywny dzień i nie sposób było coś zrobić
Ale za to nocka super po 4h spał i w efekcie pobudka tylko o 00:30 i dopiero o 5

Ale mam nadrabiania

Wiki ja zaproszenia wybrałam z najtańszych takie drukowane żeby na pamiątkę były

marsi taniutko macie ! no bratowa mojego męża miała też cesarkę i kurcze nie ma porównania a chciałam ją wypytać co i jak.. Naprawdę czuję się jak gimnazjalistka która ma robić to pierwszy raz

MAniula racja noworodki i niemowlaki to najpierw czarno-białe rzeczy widzą i lubią obserwować

asienka u nas póki co spokój z brzuszkiem, tfu tfu.......... też fajny sposób na obiad w restauracji a reszta w domu

Inna no super że u Was tak dobrze się układa

Ann kurcze trzymam kciuki za wyniki Natalki ! dzięki za przepis ciekawe czy z inną rybą też byłoby dobre

Gąska a nie myślałaś by kupić laktator, odciągać mleczko i po cycu dawać mu butelkę? Ja tak robię i wiem że mały najedzony niezależnie czy zje z butelki 20ml czy 120ml

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U nas tez spokojna noc. Z resztą na noce nie mogę narzekać, bo mały budzi się co ok 4 godz., je i dalej śpi

Kurcze jak mały zasypia, to nie wiem za co się brać

Asienka między naszymi chłopakami jest miesiąc różnicy, a mój też już ubranka 62 ma na styk

Kurcze Wy wszystkie macie już chrzciny załatwione, a ja jestem daleko w lesie. Ł. wraca późno i normalnie nie ma kiedy pójść tego załatwić. A jeszcze chrzcić chyba będziemy w mojej rodzinnej miejscowości (40 km od Wroc.), więc chyba Ł. będzie musiał wziąć urlop żeby to ogarnąć :/
Inna a co z Twoim pokarmem? Sam Ci się skończył czy jakimiś lekami spaliłaś? D
Ja też do ginekologa wybieram się jakoś zaraz po 6 tyg. A co do krwawienia, to zazdroszczę, że masz już to za sobą.. U mnie w sumie już 3,5 tyg. i ciągle krwawię.. Ile to jeszcze może trwać??!
Gąska pomyśl o tym, co pisała Ci Aggi. To może rozwiązać problem, bo prawda jest taka, że mały raczej powinien teraz dużo spać..Przynajmniej sprawdzisz mały rzeczywiście się nie najada. Nie wiedziałam, że lewatywa może tak wpłynąć na jelita. Ja nie miałam, więc nie mam porównania..
Marsi spóźnione Wszystkiego najlepszego!!
Podziwiam, że tak super wszystko ogarniasz

Aggi dobrze pomyślałaś z tym cateringiem. Też bym tak zrobiła gdybym miała miejsce w domu

Ok. mam jeszcze pół godz. do ściągania mleka, więc biorę się za poszukiwanie ubranek dla młodego.. Uwielbiam ten oczopląs na allegro..
Miłego dnia

aaa i wrzucę w końcu zdjęcia Szymusia, bo w sumie jeszcze młody nie miał swojej premiery na forum

Buziaki dla cioć

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aa i zobaczcie jak mały trzyma sobie sam butlę

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Gąska ale boskie ten Twój synuś

Ale pobudke dostalam dzis od córy

Poprostu czasami mi sil brakuje heh Jak ta aparatka czegos nie zbroi to chyba nie zyje

Natalia żadnych leków nie brałam z tym mlekiem i piersiami to jest tak że jak odstawiłam mała to jakiś czas jeszcze ściągałam ale lenistwo zwycieżyło i moja nie wiedza niestety wiec przestalam sciagac ale musialam raz dziennie bo ból piersi zwłaszcza ten czesto używanej był niesamowity, ściągałam do poczucia ulgi i tyle potem w nocy pokarm wyciekał ale się nie przejmowałam i w końcu pierś nie boli a pokarm nie wycieka wiec sie chyba samo wszystko uregulowało

Mam wiecej szczescia niż rozumu ale szkoda że na początku nie miałam tej wiedzy co teraz bo jakoś nie mogę przeboleć że nie karmie cycem

Bo gdzieś mam poczucie że mojemu dziecku przez to czegoś brakuje ... no ale trudno stało się na drugi raz będe na pewno mądrzejsza

Co do krwawienia no sama nie wiem ile to może trwać u mnie było krótko ale co będzie później to jakaś wielka niewiadoma dla mnie

ann ja ?? talia osy ???

Wiesz nigdy modelką nie byłam ale do takich rozmiarow jak teraz też było mi daleko

Tak apropo Gąska szukam kogoś chętnego na jakąś zumbę lub siłownie

Ahh idę dziś załatwiać ten chrzest, jejku trzymajcie mnie ja naprawdę idę tam jak na ściecie

Ann trochę zazdroszczę że masz taki kłopot z głowy, ja to sama się sobie dziwie że to robię ale robię to chyba "bo tak trzeba" a nie że uważam to za stosowne niestety. Zresztą to bardzo sprzeczny temat nie bede zaczynać dyskusji. Zresztą nasze państwo i te prawa itd to wogóle jakaś abstrakcja wiec szkoda tylko nerwów na to wszystko.
Trzymajta tylko kciuki żebym to załatwiła i miała z głowy

No pogoda piękna się utrzymuje aż miło wyjść na dwór

Lece się szykować aaa ann zaraziłaś mnie KAWĄ

Miłego dnia
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

MAniula przytulam bardzo mocno

Inna bratowa mojego męża też przestała karmić ale odciąga jak czuje że ma twarde piersi. Ciekawe czy jej zaniknie ten pokarm. Ja po przejściach z cycami to się boję pomyśleć o jakimś odstawianiu

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Już Myślałam że dziś będziemy w instytucie ostatni raz a tu jeszcze w pon musimy jechać

Mały od rana był bardzo żywy i w zasadzie zasnął o 14.30 i pomyśleć że jeszcze trochę i jedną drzemka w ciągu dnia będzie normą. Dobrze że weekend przed nami to trochę mąż się nim zajmie

Aggi- bardzo dobry pomysl z ta deska mies U nas chrzest w kościele na 12.00 więc trzeba tych gości gdzieś przetrzymać i nakarmić bo 2/3 będzie jechała od 200 do 300 km. A zaproszenia bardzo fajne Ja jeszcze nie wybrałam może w weekend się tym zajmę

Gąska- chyba faktycznie jest u Ciebie tak jak dziewczyny piszą czyli że Oskarek nie dojada. Mój też się czasami denerwuje bo pierś mu nie wystarczą i muszę mm dorobić głównie tak mam wieczorem i jak wcześniej sporo uleje. Ale współczuję tych nocy bo faktycznie jak człowiek nie wyspany to może być zły i wogóle tym bardziej że u Was tak w kółko. A Oskarek jest słodziutki

Natalia- ślicznego masz tego synka

Ann- jak tam wyniki Natalki ?
Marsi- jeśli chodzi o te sprawy to nawilżacz był ale coś mnie w środku kłuło więc dlatego myślę że może się jeszcze nie obkurczyła

Maniula- Mocno przytulam
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

mały sie obudził, nakarmiłam, i śpi nadal, a ja własnie odciagam mleczko

dziś chrzciny.. oby wszystk minęło w miare szybko i bezproblemowo

Marsi Kochana wszystkiego najlepszego !
ta rureczka to albo medi globe, ja mam wersje lux, albo windi.. ja kupowałam na allegro, ale te windi, z tego co sie orientuje, sa w aptece.. a te medi globe nie wiem.. bo w sumie nie interesowałam sie, od razu na necie zamówiłam

daj znac, jak z ta wysypka u Twojego smyka..
Inna ciesze sie, ze u Ciebie tak fajnie sie uklada

no i super, ze figurka wraca:) u mnie tez juz fajnie, tylko brzusio nie ten sam i cellulit na nogach

u gina byłam dokłanie po 6 tyg

co do pokarmu, to piszesz, ze na następny raz będziesz madrzejsza..ale w jakim sensie? dlaczego przestałas karmic ? przeproaszam, pewnie pisałas, ale jakos nie moge sobie przypomniec

Ann super, ze Natalka przybiera, wazne, ze wszystko w normie... a mój Kacperek tez długo po wyjsciu ze szpitala był jeszcze zółty..
ja tez zrezygnowałam z jakiejs radykalnej diety... problemy z brzuszkiem sa takie same, jakie i były.. a nawet jesr lepiej, bo rureczka pomaga i jest spokój bez zbednych płaczów i wrzasków

Gaska cudny ten Wasz Oskarek

Wiki a u nas zaproszenia były takie allegro.pl/hakuna-zaproszenie-zaproszeni...lka-i4465892248.html i choć nie było to zamierzone, to wszyscy byli nimi zachwyceni , bo "takie inne"

Aggi my właśnie tez zamówilismy koryta z dodatkami + rosół na 18 osób i wychodzi nas 380 zl + wypite napoje

a uczulenie najprawdopodobniej na oliwke z johnsonsa.. bo wczesniej uzywalismy z hippa, ale tą z johnsonsa dostalismy i zaczelismy uzywac i po tym własnie sie to pojawiło... tak skojarzyłam przynajmniej

Natalia no rosna te nasze dzieciaczki

ja tez długo krwawiłam... nie pamietam ile dokładnie.. ale z 4 tyg to sie ciągnęło, jak nic... tylko potem już tak bardzo bardzo delikatnie..
swietne zdjecia

Maniula przytulam i trzymam kciuki

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

Asienka udanych Chrzcin

Inna pewnie, ze dajecie radę a co. Nie masz się co obarczać winą czasami tak wychodzi, a czasu nie cofniesz...
Ja bardzo chce karmic ale co będzie? Kto wie...
Sciskam was sierpnióweczki

- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ann i jak wyniki malej, oby byly w porządku, trzymam kciuki.
dziewczyny ślicznie dziekuje za życzenia, stara dupa ze mnie.
jeśli chodzi o kontrole u gin. To ja bylam pod koniec 6tygodnia.
z góry przepraszam ze nie odpisuje wszystkim ale pisze z komorki no i pamięć nie ta jeszcze.
ktoras z was miala chrzciny, i jak tam wpadły? My mamy w ta niedziele, oby pogoda tylko dopisała.