- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie średnio, baaardzo średnio

w sobotę w nocy przewiało mi znów cyca

do tego w sobotę mieliśmy chrzciny i wyglądałam na nich jak trup...... na zdjęciach wyglądam jak cień człowieka

Dobrze że antybiotyku mi zostało z 'ostatniego razu'.. dzisiaj tylko mi lekarka dopisze receptę i będę
się kurować dalej..... Do tego jakby było mało to młodego mi tak 'wypieścili' w te chrzciny no masakra tylko wszyscy
na ręce go chcieli itd że teraz pół dnia drze się i trzeba go na ręce brać

bezsensowne noszenie i kołysanie dziecka bo jestem zdania że potem wszyscy pójdą a ja zostanę z tym sama
i sobie z dzieckiem nie poradzę... ale nie przegadasz

Do tego jemu zaczęły się pleśniawki robić - pojedyncze co prawda, no ale wizyta u lekarza nas nie ominie.... płacze, spać nie chce, ja nie nadążam z mlekiem do niego przez to zapalenie. Masakra
Tyle u mnie.
Poczytam co napisałyście póki mam chwilę
Wiki to rzeczywiście jak na 12 w kościele to obiad musisz im dać bo gdzie tam do wieczora
asienka super zaproszenia

MAniula jak u Ciebie? :**
marsi u mnie na zewnątrz 26

i zmęczona i z gorączką że błagałam by ten dzień się skończył

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

I po chrzcinach

maly dał mega popis... wrzask na cały kościół.. szok... dobrze , że sam chrzest był po mszy... aż ksiadz musiał mikrofon pogłośnić

w jednym momencie sie tylko uspokoił- jak ksiadz polewał mu główke wodą... a potem dalej wrzask... ale sie nastresowałam

a po całej ceremoni spokój

w domku spokój

jak dobrze, ze już po wszystkim

i zauważyłam od paru dni, że jak Kacperek zasypia koło 21.00 do budzi sie o 1.00- 4 godzinki snu

oprócz tego problemy brzuszkowe mamy nadal... i nadal tych rureczek używamy, doraźnie czopki...
no i musze sie przyznać, ze zaszalałam jedzeniowo w weekend- zjadłam chyba wszystko , co było mozliwe

tyle u mnie

Inna nie masz sie co obwiniać, każda kobieta sama decyduje o sobie i swoim dziecku, moja znajoma np. nie karmiła w ogóle, od samego mm i mówilam jej, zeby sie nie obwiniała, bo nikt nie ma prawa jej oceniać

ja własnie tez odciagam i wiem jakie to meczace...póki co karmie, juz będzie 2 miesiące... mam nadzieje, że jaszcze jakiś czas nie będe sie poddawać

Maniula jak tam ? jesteś juz mamusią

Marsi fajnie, ze imprezka sie udała )
mój Kacperek na skonczony 7 tydzien też miał 6 kg i 64 cm i też tylko na moim mleku

my mamy rota i pneumo za tydzień..ale też mi sie tydzien temu serce krajało, jak go kłuli i tak wrzeszczał

Aggi bardzo bardzo współczuje zapalenia ;/;/ przytulam

Tobie synka wybujali, a mój dał popis w kościele

współczuej pleśniawek... Kacperek też miał.. ale nystatyna pomogła , tydzień i po problemie

tylko faktycznie trzeba iść do lekarza po recepte..
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

My dziś z rana znowu instytut i lekarz powiedział że w środę już wygląda na to że będzie ostatni raz uff...
A tak mały grzeczny i śpi sobie Od soboty kładziemy go czasami na taka matę z wiszącymi zabawkami(Tiny Love) i powiem wam że mam tak pół godz spokoju bo mu się to podoba tak samo w leżaczku też trochę poleży

Asienka- Bardzo ładne i ciekawe te zaproszenia

Aggi- to masz pecha z tym zapaleniem

Koniecznie wrzućcie koleżanki zdjęcia z chrztu Waszych pociech w tych eleganckich strojach

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Przyjelam sie do szpitala. Ogolnie moglabym sie nie przyjmowac- ale mam miekka szyjke,glowka nisko, 2cm rozwarcia wiec dla swietego spokoju i dobra Ewki zostane, na razie nie chce zadnych czopkow, poczekam na nature ale zdecydowalam sie na lewatywe moze ona uruchomi proces. Po ktg mala ok, zero skurczy a mi sie wydawalo ze sie cos napina. To na razie tyle. Buziaki i trzymajcie za nas kciuki

- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Aggi – wspolczuje – zdrowiej szybko :*
a moj synek taki pieszczoch od narodzin – chce byc na rekach i koniec, odlozyc mozna jak spi gleboko, w nocy nawet czesto spi na mnie – nie potrzebowal nikogo do rozpieszczenia go – widac taka natura (pierwszy synek byl zupelnie inny w tym wzgledzie)

W ogole moze troche za pozno, ale bardzo polecam ksiazke „Ksiega dziecka“ Sears. Naprawde fajna, super porady i takie cieplo z niej bije

Asienka u nas jutro bedzie skonczony 6-ty tydzien i waga wskazala dzisiaj 4740 – czyli przybral 1140 gram

MAniula duuuuuzo pozytywnej energii wysylam – bedzie dobrze! Juz niedlugo i spotkacie sie z Ewunia :* sprobuj odwrocic swoja uwage troche od myslenia o porodzie, a samo sie zacznie (wiem, wiem, latwo mi sie gada…). Buziaki :*
My ostatnio bylismy na spacerku w chuscie 2,5 godziny – dziecie spalo, ale mama byla zbyt optymistyczna myslac, ze moze usiasc i zjesc lody… oj nieee- siedzenie nie jest fajne

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
Eh moze zasne

Zero oksy, naciecie bylo, lewatywa i dwa razy pomasowalam sutki. Zaczelo sie o 16:40, skurcze 7, zaraz co 3min, potem z rozwarciem maly problem ale poszlo, od 7cm mialam skurcze parte i to masakra zeby nie przec. 9cm potzymalo przez kolejnych 10skurczy. Potem zaczelam przec i mala na swiwcie o 19:40, jestwm w szoku ze tyle to trwalo. Oddech pomagal, gaz zero, mąż na 6

Byle tylko byla zdrowa

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

Maniula wielkie gratulacje

A Ewy pewnie nie odsluzowywali i dlatego wymiotuje. Oby. Za to trzymam kciuki. Mimo ze na obserwacji to karmic mozesz?
A tak serio to ogromne mam problemy zeby tu wejsc. A jak widzialam ile jest postow to sie tylko wkurzalam bo na telefonie co chwile sie wiesza. Postaram sie jakos na dniach nadrobic.
Edit 3 godziny pozniej. Dopisze to co zdążę.
Gaska szkoda ciebie i dziecka. Przy Marcie meczylam sie tak samo jak ty bo uwazalam ze natura madrzejsza i na pewno dam rade wykarmic wlasne dzircko. Rezultat Marta przy cycu 24h na doba a ja nawet wysikac w spokoju sie nie moglam. Pozbadz die wyrzutow i po cycusiu podaj butle ze sciagnietym lub mm. Ty sie wyspisz i wyprodukujesz mleczko a dziecko sie naje. Problemow z jekitmu bardzo wspolczuje. I jeszcze raz powiem. Z kazdym dniem bedzie lepiej. A przystojniaka masz boskiego.
Aggi moj mezu jest anty, ja za kosciolem nie przepadam i chyba za dlugo siedzialam w anglii. Podoba mi sie wolnosc wyboru. Sa rozne religie i koscioly. Jak dzieci beda chcialy do ktoregos dolaczyc to nie bedziemy robić probkemu. Chcemy im wolnosc wyboru zapewnic. Bardzo wspolczuje twoich przejsc z piersiami.
Ummi ciesze sie bardzo ze chusta tak wam przypadla do gustu. Ja musze poprosic o zwrot swojej.
Inna niezaleznie od tego jak karmisz jestes najlepsza mama dla Nadii
Wiki dobrze ze juz ostatni raz na to lapisowanie. Wiem jak to meczy. Ciagle gdzies trzeba jechac z malenstwem.
Asienka to cie synek wystawil na probe w kosciele

Natalia ale rosnie ten twoj skarb.
My dzis do przychodni na pierwsza wizyte poznac pania pediatre. Mam nadzieje ze sie sprawdzi. Jestem ciekawa ile Natalia przytyla. Buzia jej sie ladnie zaokraglila.
Zmykam robic sniadanie. Milego dnia
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
No to już wszystkie rozpakowane:)
Kiedy umawiamy się następne wspólne oczekiwanie??

No to tyle z tel.

Miłego dnia!
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

ann jak przeczytałam te słowa o najlepszej mamie dla Nadii łzy mi pojawiły się w oczach

Gąska jak się miewacie ?? To kiedy ten obiecany spacer ?
MAniula ogromne GRATULACJE

natalia ja pierwsze co wejde do gina zapytam kiedy moge zaczac sie starac o drugie heheheh

Już nie mogę się doczekać bo wiem że druga ciąża będzie psychicznie lepsza ( chyba sama w to nie wierze heh bo wiem że będe pewnie tak samo się bać jak i o pierwsza )
Co do wagi dzieci to fantastycznie rosną na cycu ... Moja córcia na cycu przybierała po 300 g tygodniowo a jak teraz była położna to też przybrała 300 g tylko że w dwa tygodnie

Dzisiejsza noc mineła ok, ale wczoraj niunia zrobiła test wytrzymałości o losie byłam wczoraj tak padnieta że pod wieczór nie miałam sił nawet iść się umyć

Mała w nocy zasypiała, a jak ja przykładałam głowe do poduszki to ona otwierała oczy i marudziła ( nie nie płakała bo te dziecko robi to naprawde w sytuacjach kryzys

A i jeszcze wczoraj wygrałam płytke w radiu ale miałam humorek

Muszę już uciekać pora karmienia

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

MANIULA CZEKAŁAM NA TO INFO, GRATULACJE !!! wszystkie rozpakowane, wszystkie dzieciaczki zdrowe super :0
inna dla swojej córeczki jestes najlepsza mama na świecie, buziaki

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
na pleśniawki mamy smarować fioletem, jutro podobno ma być już lepiej
z tego wszystkiego zapomniałam spytać lekarkę co na kichanie i katarek bo chyba też mamy ...któraś coś pomoże?
jak nie urok to sr

tyle dobrze że jak zaszłam do położnej przy okazji wypytać o czerwone plamki na tyle głowy
(kolejne co mnie niepokoiło...) to mi powiedziała że niepotrzebnie się stresuję i wszystko z małym OK
tylko mam zwalczyć te pleśniawki - na szczęście ma tylko na dolnej wardze kilka małych
moje cyce już prawie w normie - ufffff
marsi no dokładnie we mnie aż się gotowało jak widziałam jak go z rąk do rąk dawają

asienka to my mieliśmy w trakcie mszy chrzest i jeszcze trójka innych dzieci była więc sporo ksiądz miał roboty

Wiki ja dałam małego wczoraj na matę i też 40min zyskałam bo grzecznie leżał

MAniula oby ruszyło :* oooo widzę Ewka już na świecie

Ann teraz już rozumiem Wasze podejście do kościoła

Inna Maks też jest bardzo spokojny u mojej mamy, w sytuacjach kryzysowych mam wrażenie że on mnie nie lubi

natalia mam to samo

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

Mała zdrowa do rana jej przeszło, do cyca się przystawia jakby to robila od zawsze, cos mi tam sie pojawilo ale nie w ilosciach kosmicznych narazie:)
Dzis bolal mnie okropnie brzuch caly od zeber przez boki, plecy itd. Jakby mi wbijali noze potem przeszlo znow wrocilo i przechodzi.
Odbyt hmm wiele do zyczenia, poprosze o jakies czopki na homor...,
No i staramy sie spac i odpoczywac ile wlezie... ale szpital to szpital. Wiadomo.
Wybaczcie nie doczytuje bo zmeczona jestem, mam tylko pytanie, najpierw karmicie potem przebieracie czy odwrotnie?
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a co do dzieci szczerze wiem że może być mały sajgonik z takimi maluchami ale ludzie w przedszkolach sobie radza i to nie tylko z dwójką ale z cała dziesiątka czy dwudziestką dzieci a pozatym wole chyba przerobić ten sajgonik od razu raz po raz niż po parunastu latach wracac do tego samego tu dzieci odchowane a tu znowu pieluchy ???