BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #904308 przez pauletta
Kurcze naprawde to meczace i malo przyjemne :-( mam nadz, ze to Maja cos tam porobila :-) a nie ze cos zlego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #904309 przez pauletta
Chyba/zadzwonie tylko nawet nie umiem tego opisac ... Poobserwuje sie jeszcze.

10 lata 9 miesiąc temu #904338 przez nelka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Caroina tylko pozazdrościć że możesz sobie pozwolić żeby te pierwsze trzy lata spędzić z dziewczynami w domu.

Ania też kupiliśmy używany leżaczek fisher. Wrzuć fotke i się pochwal :laugh: Potem to dopiero zobaczysz jak ci się pokój zagraci. A to leżaczek, a to fotelik do karmienia, a to mata do zabawy, a to zabawki a mieszkanie jakoś niechce się samo powiększyć ;)

Ale u mnie upał i zero wiatru! nie ruszamy się z domu, wczoraj wybraliśmy się do pobliskiej stadniny na turniej koni a tam zero cienia i żar z nieba...

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #904351 przez munkki
czesc dziewczyny,
upal straszliwy... leze przy wiatraku i jestem szczesliwa ze juz dzis nie musze wychodzic,.
od rana zajecia w szkole rodzenia (juz ostatnie) - dzisiaj nauka przewijania, ubierania i kapania; fajnie bylo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pauletta - ja mialam straszny bol w boku dzisiaj w nocy, obudzilam sie, przestraszylam sie ze cos sie dzieje, ale obrocilam sie na drugi bok i przeszlo... pewnie mi cos tam ucieskal.

Jagodzinka Yoozia - chcialam sie pochwalic ze cukier mam piekny jak na sniadanie zjem jogirt z owocami, wiec cala gadanina diabetologow ze nie wolno owocow i nabialu u mnei sie nie sprawdza... ja nie moge chleba:P

jak znosicie upal? jutro mam isc do diabetologa znowu... boje sie ze roztopie sie zanim tam dojde....

10 lata 9 miesiąc temu #904413 przez pauletta
Nie dodzwonilam sie ehhh. Nie boli jak wczoraj. Ale jednak. Moze to od spojenia lonowego. Zobacze jaka bedzie noc. I ewentualnie bede dzwonic rano na oddzial zeby mnie poloczyli z moja gin, mam nadz, ze bedzie

10 lata 9 miesiąc temu #904414 przez dotkawy
Ale dzis goraco....i podobno ma tak byc przez kolejne 2 tygodnie....takze z basenu nie bede nosa wyciagac....
Co do pracy, to tez mam zamiar zostac rok na urlopie macierzyskim, mi sie w sumie udalo nawet ze zaszlam w ciaze, bo w moim zawodzie od 1 lipca zmienili godz pracy i przedluzyli nam z 5h na 7.35 (jestem rehabilitantem, i pracowalismy tak samo jak osoby z radiologii itp) i w zwiazku ztym 3 osoby zwolnili teraz u mnie w szpitalu z moich kolezanek :-( takze pewnie gdyby nie to ze bede miec dzidziusia to ja bym poleciala, bo jestem najmlodsza stazem pracy, bo dopiero 7lat, a wlasnie takie osoby dostaly wypowiedzenia...... a co bedzie za rok, zobaczymy, narazie nie chce sie tym zamartwiac.....

Aneta78 wlasnie mnie nie boli nic, tylko mi sie spina i dlugo tak trzyma, uczucie nie za mile....zobaczymy co jutro mi gin powie....

pauletta co z Toba, lepiej sie juz czujesz.... :( ja Ci nie pomoge, bo nic takiego mi sie nie dzieje, mnie spina sie albo caly brzuch albo rozciaga mi prawa strone, rozpycha, ale to chyba mala tak sie pcha.... ;)

10 lata 9 miesiąc temu #904420 przez pauletta
Kurcze tak to wlasnie jest. Cala ciaza zmartwienie... Czlowiek sie wszystkim stresuje. Mi dzis dodatkowo Maja robi chyba dyskoteke w brzuchu i jak die wypnie to az boli. Mam nadz, ze dzisiejsza noc bedzie do przetrwania.

10 lata 9 miesiąc temu #904421 przez munkki
dotkawy nie strasz z tymi upalami:/ z tego wszystkie dostalam migreny i mnie trzyma 4 godziny juz... teraz juz troszke lpeiej, doczolgalam sie do laptopa... ale masakra jakas, a juz tak dlugo nie mialam...:/

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904432 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu #904437 przez munkki
Anetka ciesz sie ze sie za to wzial teraz... my ruszamy z remontem w polowie sierpnia (ostatnio sie mezunio pochwalil swoimi planami;)) wiec ja to chyba wtedy w ogole palcem nie kiwne.... a podejrzewam ze sprzatania przy tym bedzie sporo :/
jakas fotka pokoiku by sie przydala:)

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904438 przez Aneta_78
-)

10 lata 9 miesiąc temu #904440 przez munkki
Aneta - przekazalam mu to wlasnie. Uslyszalam ze nie potrzebuje mojej pomocy, dodal jeszcze "wystarczy ze nie bedziesz przeszkadzac" ;) hmmm no zobaczymy jak to bedzie....
ja w pierwszym tygodniu sierpnia chce miec juz pozamawiane wszystkie rzeczy do pokoiku.. lozkeczka, materacke, kocyki, lampki.... jakos to wszystko ogladam ale decyzji nie umiem podjac:(

10 lata 9 miesiąc temu #904444 przez malvi
U Was dziś gorąco?! Bo u nas właśnie nie, cały dzień chłodno, a teraz była mega burzaaaa :evil: W końcu chwila wytchnienia dla ciężarnej :P

Za to nogi mi znów tak spuchły, że nie mogę włożyć ich w klapki :/ A dziś o 5 rano obudził mnie taki skurcz łydki, że myślałam, że umrę :S :S Na szczęście M mi rozmasował i jakoś dałam radę, ale mięsień boli mnie do tej pory.....

Ja też planuję rok macierzyński roczny, ale zastanawiam się czy wziąć przez cały okres 80% wypłaty, czy pół roku 100%, a kolejne pół 60% - dla mnie to jest mega dylemat... Choć bardziej jestem za 2 opcją, bo wydaje mi się, że na początku będzie więcej wydatków, ale może się mylę :whistle: :whistle: I tak jak Wy też się trochę obawiam co będzie później, bo nie będę miała z kim zostawić Krzysia, więc pozostanie tylko OPCJA ŻŁOBEK.

10 lata 9 miesiąc temu #904445 przez munkki
malvi obiawiam sie ze wydatki to beda zawsze... wez pod uwage ze potem moze sie okazac ze przestaniemy karmin czy cos a mowili w szkole rodzenia ze to melko jest strasznie drogie.... :/ my sie napewno zdecydujemy na 80%, zeby bylo to rozlozone po rowno, bo potem ciezko nam sie bedzie przestawic nagle ze 100% na 60%;) ale moze to kwestia umiejetnosci oszczedzania ktorej poki co nie posiadam (ale sie ucze!)

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #904446 przez Aneta_78
.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka