BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 2 miesiąc temu #846864 przez Kasia777
gwiazdka2014 napisał:

Kasia a czemu na zwolnieniu ?

Gwiazdka, mam skończone 36 lat, to moja pierwsza ciąża, poza tym miałam wcześniej mięśniaki i torbiele ( na szczęście już nieobecne ), na dodatek moja praca nie jest lekką ( praca w mięsnym ). Lekarz stwierdził, że nie będziemy ryzykować poronieniem. Dlatego jestem na l4. Wolimy chuchać na zimne. Z drugiej strony, żeby nie było, że mam jakiegoś fisia na punkcie ciąży i ostrożności. Ale tak długo czekaliśmy z mężem na dzidzie, że oboje się boimy. To chyba normalne. No i biorę duphaston 2x dziennie na podtrzymanie.

Co do dzisiejszego dnia : zjadłam 2 przesłodkie pączki i jest mi niedobrze. Przesadziłam :P

Dobrego dnia Wam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #846883 przez Kinga2424
Już kolejne 2 mam za sobą. Jak ja kocham pączki i "tłusty czwartek";)

Mój mąż jak dowiedział się, że będzie chłopczyk, to był strasznie szczęśliwy. Biegał po sklepach i kupował autka i lego. Gdy okazało się, że będzie dziewczynka, to po jego minie widziała, że zrobiło mu się strasznie przykro. Ale potem tylko słyszałam: "będzie córeczka tatusia". I rzeczywiście jest nią. Teraz mówi, że drugi Bąbelek też może być dziewczynką. Nawet wymyślił sobie, że będzie Ala. I ciągle do mojego brzuszka: cześć Alutko.

Co ma być to będzie. Najważniejsze by było zdrowe. Ale gdybyśmy mieli Pawełka, to bym się nie obraziła. Byłby Paul i Paula:):):)

Jutro mam wizytę o 9:45. Już się nie umiem doczekać.

11 lata 2 miesiąc temu #846923 przez Ania86
Witajcie:)
U mnie dwa pączki już zjedzone ale po nich jest mi tak niedobrze i jeszcze rozbolały mnie zęby :laugh:
Ja mam jakieś przeczucie, że będzie chłopak, jakoś tak od początku a smaki mam właśnie na kwaśne i ostre, dziś jak zobaczyłam w lodówce ogórki kiszone to taki mnie naszedł smak na wodę z nich, że musiałam troche wypić ;)

11 lata 2 miesiąc temu #846927 przez malvi
Ania narobiłaś mi smaka na ogórki! :P

11 lata 2 miesiąc temu #846957 przez Marza
Czeeść :D

Dziewczyny zaskakująco dobrze się dziś czuję, mam sporo energii, może modły zostały wysłuchane :lol: Też ogarnęłam mieszkanko, bo troszkę go zapuściłam i jest okej :D nawet obiadek byłam w stanie zrobić :) nie ukrywam, że przebywanie na świeżym powietrzu bardzo dobrze na mnie działa, z dala od duchoty i domowych zapaszków :ohmy: :blink:
Co prawda nie zjadłam jeszcze żadnego pączka, bo nawet mi to na myśl nie przychodzi, ale w ten jeden dzień może na jednego się skuszę :blush: najwyżej potem będę miała żołądkowe rewolucje, ale tradycja to tradycja :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #846973 przez julka
srenka, badanie w kierunku HIV nie jest w obowiazkowych badaniach w ciazy tylko w zalecanych. Wiec nie musisz. Ale ja bym zrobila, moglas sie zarazic niewiedzac o tym, np. w czasie tamtego porodu... choc to malo prawdopodobne.
A na dodatek w Polsce na badanie HIV pacjent musi wyrazic zgode i to na pismie. Jesli nie podpiszesz zgody, to nie maja prawa tego zbadac, wiecie?
i jeszcze jak szukasz oszczednosci to podjedz do szpitala zakaznego albo jakiejs przychodni z tej listy i bedziesz miec badanie bezplatnie
www.pck.pl/aids/gdzie-moge-sie-zbadac.html

mysle, ze pomoglam :) :) :)

malvi, a kiedy idziesz na te plytki? bo ja juz sie moge zapisywac, bo pani dr zalozyla mi dzis karte ciazy :D :D

a Bąbelmierzy juz 16mm :) ma juz glowe, widzialam serducho i przepływy w pępowinie :) chcecie fotkę? B)

kasia, to moja sytuacja jest bardzo podobna do Twojej... pani dr ze wzgledu na rodzaj mojej pracy i dlugie starania o ciaze zdecydowala wyslac mnie na ZLA. :) na razie mi sie nie nudzi ;)

11 lata 2 miesiąc temu #846974 przez Marza
julka co za pytanie... oczywiście, że chcemy fotkę ! :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #847008 przez julka
tadam!

11 lata 2 miesiąc temu #847017 przez Marza
julka cudowny widok ! :laugh: oby tak dalej :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #847034 przez malvi
julka ja jeszcze nie mam :P i z tego co czytałam to możemy dopiero od 10go tc a jesteśmy w 8 :laugh: więc chyba jeszcze trzeba poczekać. SUPER FOTKI :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #847044 przez Ania86
Julka super fotki :) nie mogę się napatrzeć :) i doczekać poniedziałku :)

11 lata 2 miesiąc temu #847045 przez motylek05
Ja jeszcze w pracy :) ale już luzik siedzę i kawke pije :laugh:

Co do Hiv to ja w pierwszej ciąży nie robiłam ,a teraz po porodzie musiałam robic :) czy czegoś nie złapałam w szpitalu ...

Zazdroszczę Wam tych fotkek :) Julka :śliczna mała kruszynka :) moj lekarz ma usg. Z którego nie ma fotek. Dopiero jak będzie przez brzuch to będę miała :)

Mój Aniołek 11tydz [*]

11 lata 2 miesiąc temu #847051 przez julka
malvi, no ja wiem, ze od 10, ale chce sobie zaezerwowac termin, bo tam na tej stronie mozna to zrobic ;)

dzieki za komplementy w imieniu Bąbla :kiss:

motylek, ale na ekranie widzisz maluszka? mi sie wydaje zawsze ze na ekranie widac wszystko lepiej niz na wydrukowanych zdjeciach.

11 lata 2 miesiąc temu #847058 przez Caroina
Witajcie:)

Moja ginekolog nie zleciła mi badania na HIV ani w poprzedniej ciąży, ani teraz. W sumie to nigdy nie robiłam, a ze 3 razy miałam zabiegi w szpitalu nie licząc porodu więc wypadałoby się zbadać.
Jaki jest koszt takiego badania?

Julka bąbelek super:)

Pączek oczywiście też zjedzony + kilka faworków. Gorzej z żołądkiem bo od rana nie może sobie z tym poradzić. Przez to nie mam kompletnie żadnych zachcianek. Tylko herbatki ziołowe:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #847060 przez motylek05
Julka : tak tak widziałam i to bardzo dokładnie :) i pomierzyl lekarz wszystko dokładnie tylko poprostu ma takie małe usg i z niego nie ma zdjęć :) tz. Nie drukuje :)

Caroina : ja nie wiem ile kosztuje ,ale za wszystkie zapłaciłem 280zl. jakie ile kosztowało to nie wiem :)

Mój Aniołek 11tydz [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka