- Otrzymane podziękowania: 48
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥

forum.gazeta.pl/forum/w,577,30600350,,pr..._niemowlaka.html?v=2
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96
U mnie pogoda do dupki, śniegu nie ma ale zimno i ponuro. Od wtorku nie byłam na spacerze, dziś wietrzę Duśkę przy oknie. Myślę jednak, że muszę radykalnie zacząć wychodzić codziennie mimo pogody - lepiej do marca raczej nie będzie. Ale zabiorę się za to od poniedziałku, po chrzcinach, na razie próbuje ogarnąć dom i siebie. Goście dalecy będą już jutro, muszę się spiąć.
Dusia dziś płakała przy jedzeniu, solidnie od wczoraj ulewa i pokasłuje od kilku. Mój brat pediatra ja oglądał ją dwa razy w tym tygodniu i twierdzi, że ulewaniem podrażnia sobie śluzówkę i stąd kaszel i niepokój.
Nie lubię jesieni a już najbardziej tych tygodni do Bożego Narodzenia. W jakim my beznadziejnym klimacie żyjemy, że o 15 już ciemno...
Od dwóch dni się gimnastykuję i wracam na pilates od wtorku. Emocje poporodowe opadły i zobaczyłam jak wygląda mój brzuch. Jeszcze planuje ograniczyć jedzenie śmieci (oj, szaleję odkąd nie odciągam mleczka) i picie kawy. W tym drugim pomaga Dusia - jak tylko sobie kawę zrobię to się budzi albo zaczyna marudzić. A zimnej nie lubię.
- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

Jutro mam znow usg bioderek i potem moja wizyta u endokrynologa gdzie musze jechac 100km..... i jeszce zdj malej.....takze kolejny dzien w aucie.....
Mala po pobieraniu krwi w srode caly dzien byla MEGA NIESPOKOJNA i jeszcze w nocy budzila mi sie co 2.5 - 3h.....

Marza ja jestem po CC i podaje cwiczenia ktore spokojnie mozna wykonywac!!!
1. Lezenie na plecach
nogi ugiete w stawie kolanowym i biodrowym - wyprost 1 nogi (na zmiane) 10razy kazda noga
nogi ugiete - przechylaj zgiete nogi RAZEM - raz w 1 raz w 2strone - nie mozesz odczyuwac bolu, moze to byc niewielki ruch
nogi ugieta w st kolanowym i biodrowym - podnosisz 1noge na wysokosc st kolanowego 2nogi i wytrzymujesz 5sek . Kazda noga 10razy
pozycja jak wyzej - napierasz rekami na uda 5sek i rozluzniasz powtorzyc 20 razy
pozycja jak wyzej - daj miedzy uda recznik , walek i napinaj uda 5sek - 20powt
poz jak wyzej - unies sama glowe do klatki piersiowej 20x Nie wolno podnosic korpusu !!!!!
pozycja jak wyzej - unies biodra 15-20 powt
poz jak wyzej - rece daj za glowe i podnies (3sek wytrzymaj ) do klatki piersiowej glowe - nie podnos korpusu . Zaczynaj od 5powt !!!
poz jak wyzej - wez hantle do rak albo butelki i podnies rece prosto nad klatke piersiowa (15-20powt)
poz jak wyzej (rece za glowa) podnos naprzemiennie jeden bark z glowa i potem 2 - nie odrywaj korpusu !!!! 10x
na kolanach - koci grzbiet
na kolanch - wyprost lewej nogi i prawej reki
jak cwiczylas z Chodakowska to posladki mozesz cwiczyc te 2 cwiczenia w kleku i oparta na przedramionach (skalpel 1 wiesz o co chodzi

pompki kobiece - 5-10powt na poczatek
na lewym boku - unoszenie jednej nogi 20x
lewy bok - noga z gory zgieta w stawie kol i biodrowym - noga na podlodze podnosisz do gory 20x
i potem to samo 2 strona
na krzesle cw z hantelkami : najpierw rece wzdl ciala i cwiczysz biceps
rece ugiete w stawach lokciowych i podn nad glowe od 10 - 20powt
na stojaco : przysiady - tylko do wys ud schodzisz 15-20x
przy krzesle - nogi w rozkroku i cw miesnie wewn ud
wspiecie na palce napinasz posladki i brzech 20x
Chyba tyle

- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jutro mam znow usg bioderek i potem moja wizyta u endokrynologa gdzie musze jechac 100km..... i jeszce zdj malej.....takze kolejny dzien w aucie.....
Mala po pobieraniu krwi w srode caly dzien byla MEGA NIESPOKOJNA i jeszcze w nocy budzila mi sie co 2.5 - 3h.....

Marza ja jestem po CC i podaje cwiczenia ktore spokojnie mozna wykonywac!!! Tez cw c Chodakowska zaawans cw, ale teraz Ci nawet skalela 1 nie polecam ZA SZYBKO !!! Cw sobie to co napisalam najpierw 1 serie potem mozna po 10dniach jak wsz bedzie ok robic 2 serie potem 3 serie. I jak wsz bedzie ok to pomalu mozesz sobie wprowadzic skalpel 1 albo 2 ale tylko te cw na krzesle.

1. Lezenie na plecach
nogi ugiete w stawie kolanowym i biodrowym - wyprost 1 nogi (na zmiane) 10razy kazda noga
nogi ugiete - przechylaj zgiete nogi RAZEM - raz w 1 raz w 2strone - nie mozesz odczyuwac bolu, moze to byc niewielki ruch
nogi ugieta w st kolanowym i biodrowym - podnosisz 1noge na wysokosc st kolanowego 2nogi i wytrzymujesz 5sek . Kazda noga 10razy
pozycja jak wyzej - napierasz rekami na uda 5sek i rozluzniasz powtorzyc 20 razy
pozycja jak wyzej - daj miedzy uda recznik , walek i napinaj uda 5sek - 20powt
poz jak wyzej - unies sama glowe do klatki piersiowej 20x Nie wolno podnosic korpusu !!!!!
pozycja jak wyzej - unies biodra 15-20 powt
poz jak wyzej - rece daj za glowe i podnies (3sek wytrzymaj ) do klatki piersiowej glowe - nie podnos korpusu . Zaczynaj od 5powt !!!
poz jak wyzej - wez hantle do rak albo butelki i podnies rece prosto nad klatke piersiowa (15-20powt)
poz jak wyzej (rece za glowa) podnos naprzemiennie jeden bark z glowa i potem 2 - nie odrywaj korpusu !!!! 10x
na kolanach - koci grzbiet
na kolanch - wyprost lewej nogi i prawej reki
jak cwiczylas z Chodakowska to posladki mozesz cwiczyc te 2 cwiczenia w kleku i oparta na przedramionach (skalpel 1 wiesz o co chodzi

pompki kobiece - 5-10powt na poczatek
na lewym boku - unoszenie jednej nogi 20x
lewy bok - noga z gory zgieta w stawie kol i biodrowym - noga na podlodze podnosisz do gory 20x
i potem to samo 2 strona
na krzesle cw z hantelkami : najpierw rece wzdl ciala i cwiczysz biceps
rece ugiete w stawach lokciowych i podn nad glowe od 10 - 20powt
na stojaco : przysiady - tylko do wys ud schodzisz 15-20x
przy krzesle - nogi w rozkroku i cw miesnie wewn ud
wspiecie na palce napinasz posladki i brzech 20x
Chyba tyle

Aneta
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Dotkawy wielkie dzięki!

Jaka kochanaaa! Śliczna dziewczynka !

- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A wlasnie i cwicz bardzo powoli

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 92

U nas jakas totalna masakra ze spaniem. Tzn wczoraj mala spala mi jak niedzwiedz od 16 do 1 w nocy z 3 przerwami na karmienie. Ale spala po prostu jak kamien. Stukalam, trzaskalam w kuchni garnkami, zrobilam pranie, nawet sie wykapalam spokojnie i ona sie nie obudZila! Juz zaczelam sie zastanawiac czy z nia wszystko ok i oczywiscie co raz sprawdzalam czy aby oddycha

Aneczka o co chodzi z tym dzieckiem przelamanym? Ktos twoja mala przebadal? Nastawial? Bo samemu lepiej sie za to nie zabierac.
Kacha, zazdroszcze brata pediatry. Lekarz w rodzinie to skarb

- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 92