- Otrzymane podziękowania: 149
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pisałyście o fryzjerach - ja nie byłam od mojego ślubu czyli od sierpnia 2013

Ale za to korci mnie, żeby zrobić sobie hybrydę na paznokciach

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
A na dodatek Mysia dostała pokrzywke od dżemu z pigwy.
Muszę uciekać....
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Aaaa i co do tematu karmienia piersią to wqrwia mnie, że jest na to taki nacisk - wiadomo, że zdrowo itd. ale wszędzie robią z tego takie halo, że nie dziwi mnie, że dużo mam ma doła lub nawet depresję, bo nie może karmić.... Poza tym każdy ma prawo wyboru, jakim prawem np. położna ma nam narzucać karmienie piersią? To jest indywidualna i - moim zdaniem - bardzo intymna sprawa każdej kobiety... U nas przecież cudem się udało, ale ile się napłakałam na początku, że Krzyś nie umie chwycić piersi i nie będzie tak jadł.... A najlepsze jest w tym wszystkim to, że była to wina szpitala, w którym wszyscy trąbili naokoło tylko i wyłącznie o karmieniu piersią, a na dobrą sprawę mało kto pomógł w tym temacie. Ja słyszałam tylko - "Pani syn ma problem ze ssaniem, musi Pani próbować". Ale żeby pomóc w tym próbowaniu to nie było komu.... Ciężką pracą się udało, już w domu, choć i tak częściej niż cyca je odciągnięty pokarm.
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Ja chrzciny będę robiła w domu chyba. Chociaż też mam czas jeszcze to przemyśleć. W lokalu też pewnie ponad stówę za osobę bym dała, ale będzie nas 11 także... W domu chyba to będzie najlepsze wyjście

Anetka to ile cm skróciłaś fryzurkę?

Co do dzienniczka to też mam zeszyt i zapisuję pory karmienia, kiedy jest kupa, ile zjadł, ale nic poza tym

Za nami średnia noc znowu... Mały zjadł o 19, 20:30 kąpiel i spał do 1. Ładnie zasnął po tym karmieniu, ale około 3 się wybudził, płakał i strasznie się wyginał i kopał- męczyła go kupa... Bo co chwilę purkał i raz słyszałam jak poszło. Dalej nie umiał zasnąć, przysypiał, ale dalej się wiercił i płakał. Wzięłam żeby go przebrać i oczywiście jak pupa była wolna to kupa szła jak trzeba. Potem pospał na chwilę i była pora jedzonka. Zjadł o 5, pospał do 7 i od tego czasu mamusia też na nogach jest... Mały znowu zasnął w bujaczku, a mi się już nie opłaca wskakiwać do łóżka, chociaż bardzo mnie korci!

Widziałyście pogodę?! U którejś jest już śnieg? A w Stanach dopiero się porobiło! Masakra jakaś!
Dzisiaj chyba poubieram małego dobrze i idę na spacer. Bo zwariuję zaraz w domu! Już wczoraj mówiłam M, że za chwilę mnie szlag trafi, bo się kiszę jak ogórek... Jak była pogoda to jeszcze te spacery powodowały lepsze samopoczucie, a teraz? Od rana trzeba światło palić w domu, bo tak ciemno. Zaczyna mnie to dobijać.
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

HAHAHA Aneta

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- edyta88
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 6
no nareście chwila wolnego śpią dranie

dzięki dziewczynki za wsparcie- fajnie że jesteście

Anetko co do skazy to u nas koszmar się zaczął ok 4 tyg. płacz wysypka w postaci wręcz zółtej skorupki na brwiach okolicach noska oraz uszach i za uszami Z wysypką sobie poradziłam wystarczył octonisept i emolium-krem specjalny( jest rewelacyjny!!!) ale w poniedziałek od 19 do 1 przeżyłam horror Filip tak się darł że myślałam że zwariuje pomógł dopiero czopek przeciwbólowy potem identyczna sytuacja kolejnego dnia i następnego od rana więc stwierdziłam ze dzwonie po nianie i jadę do lekarza bo to za dużo płaczu jak na kolkę...a więc okazało się że wskutek zmian na uszach które są objawem alergii doszło do zapalenia ucha zewnętrznego a do tego wzmożone dolegliwośći bólowe brzunia no i teraz albo trzymam się dość restrykcyjnej diety i dalej karmie piersią albo mm narazie spróbuję utrzymać dietę ( plus może schudnę będę jak patyczak

aaaa najlepsze że przez ten płacz Filipa Zuzce poprzestawiały się pory chodzenia spać i kładzie się spać o 2:30 albo o 1 wczoraj więc w ogóle cyrk na kólkach

przepiękne zdjęcia z sesji Kobitki!!!! przecudowne te wasze maleństwa!!!

Kacha powiedz mi ile waży twoja malutka bo nasze dzieciaczki miały podobną wagę urodzeniową a mój mały waży już 5900g więc chyba za dużo... żarłok mały

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Ja właśnie nie orientuję się w tych witaminach dla maluszków nic, a nic... Tran to wiadomo, że rybą wali haha

Malvi a jak go będziesz ubierać i opatulać? Bo nie chcę bestii wyziębić...
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77

Anet dajesz czadu

Ja wlosy ogarne nachrzciny dopiero

3 razy przebieralam Maje w nocy tak ulewala. Mimo odbicia.
A rano tak sie usikala i uqpila, ze 4 raz ja przebieralam

Dobrze, ze mam tylespiochow ibodow zlumpka

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
u nas noc calkiem ok, kapanie troche po 21, potem udalo sie uspic drania o 23 dopiero, pobudka o 3 i o 6, no i juz razem wstalismy o 8.
Teraz Staszek znowu spi a ja mam chwile zeby wlaczyc kompa i ugotowac obiad bo potem moze byc roznie;) (optymistka ze mnie z tym obiadem, prawdopodobnie syn obudzi sie do 15 minut;P).
Aneta co do fryzjera u mnie bylo podobnie... wizja wypadajacych wlosow skusila mnie zeby je skrocic dosc solidnie...
Malvi ja jestem fanka hybryd i wszystkim polecam. jest to bardzo wygodne. tyle ze ja naleze do tych ktore z zabiegow kosmetycznych umieja sobie same jedynie ogolic nogi ;P
edytka wspolczuje problemow i posylam niech moc bedzie z wami...
co do chrzcin ja w ogole o tym nie mysle, bede sie zastanawiac jak wyjdzie slonce...
poki co szaro buro i ponuro i tak jak mowicie - swiatlo pali sie wdomu od rana:/
my dzis idziemy na rotawirusy ale nie wiem czy uda sie zasczepic bo ja mam obawy ze moj synek wyrzyga te 300zl:/
pauletta witaj w klubie mam ktore wiecznie przebieraja swoje dzieci

- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
Qrwa chyba mi zimno wylazi

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Munkki no ja mam w domu zestaw do robienia hybrydy, ale mam tylko lakier czerwony i różowy, chociaż może sobie na czerwono walnę

My już po chirurgu, wizyta trwała z 10 minut