BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #943877 przez malvi
My o 11 mamy chirurga także powoli zwlekam się z łóżka :P

Edytka współczuję przeżyć, bądź dzielna :kiss:
Podziękowania: edyta88

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #943879 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: malvi

10 lata 5 miesiąc temu #943884 przez malvi
Ja mam Krzysiowy notatnik, ale zapisuję w nim głównie wizyty u lekarza, adresy, jego temperaturę po szczepieniach itd. ale nie wszystko ;) a rzeczywistość mi porządkuje bardziej moja checklista, czyli "co muszę zrobić w ciągu najbliższych dni" - rzeczy typu prasowanie, pranie, obcinanie paznokietków, ale też moje osobiste typu depilacja, paznokcie.

Pisałyście o fryzjerach - ja nie byłam od mojego ślubu czyli od sierpnia 2013 :woohoo: włosy zazwyczaj podcina mi mama (rzadko to robię bo lubię mieć długie) a farbuje M, mama lub koleżanka :)

Ale za to korci mnie, żeby zrobić sobie hybrydę na paznokciach :whistle: :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #943885 przez nelka
U mnie też cyrk na kółkach... Jak już mam chwilę by do nas napisać to mój post trafia w kosmos więc w#urzą mnie to forum! Ale czytam was na bieżąco. Mamy teraz troszkę przebojów z Zosią no nie dość że pojawiła się Marysia to dochodzi do tego bunt dwulatka. Marysia co prawda jest coraz bardziej unormowana ale mamy problemy z karmieniem piersią więc rozważam czy nie przejść na MM. Moje podejście do karmienia jest bardziej egoistyczne i materialne. Wiadomo to duża oszczędność dla naszego skromnego budżetu ale wymaga bardzo dużo starać i czasu, którego mi brakuje. Po za tym nigdy nie wiem ile zjadła i czy się najadła.
A na dodatek Mysia dostała pokrzywke od dżemu z pigwy.

Muszę uciekać....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #943886 przez malvi
:blink: :S

Aaaa i co do tematu karmienia piersią to wqrwia mnie, że jest na to taki nacisk - wiadomo, że zdrowo itd. ale wszędzie robią z tego takie halo, że nie dziwi mnie, że dużo mam ma doła lub nawet depresję, bo nie może karmić.... Poza tym każdy ma prawo wyboru, jakim prawem np. położna ma nam narzucać karmienie piersią? To jest indywidualna i - moim zdaniem - bardzo intymna sprawa każdej kobiety... U nas przecież cudem się udało, ale ile się napłakałam na początku, że Krzyś nie umie chwycić piersi i nie będzie tak jadł.... A najlepsze jest w tym wszystkim to, że była to wina szpitala, w którym wszyscy trąbili naokoło tylko i wyłącznie o karmieniu piersią, a na dobrą sprawę mało kto pomógł w tym temacie. Ja słyszałam tylko - "Pani syn ma problem ze ssaniem, musi Pani próbować". Ale żeby pomóc w tym próbowaniu to nie było komu.... Ciężką pracą się udało, już w domu, choć i tak częściej niż cyca je odciągnięty pokarm.
Podziękowania: yoozia, Marza

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #943888 przez Marza
Edytka :kiss: nareszcie wieści od Ciebie :) trzymaj się !

Ja chrzciny będę robiła w domu chyba. Chociaż też mam czas jeszcze to przemyśleć. W lokalu też pewnie ponad stówę za osobę bym dała, ale będzie nas 11 także... W domu chyba to będzie najlepsze wyjście :) Też mamy zamiar chrzcić dopiero na wiosnę. W tym roku już nie chce mi się z tym wszystkim jeb*ć :D

Anetka to ile cm skróciłaś fryzurkę? :) Zdjęcie byś wstawiła ! :D
Co do dzienniczka to też mam zeszyt i zapisuję pory karmienia, kiedy jest kupa, ile zjadł, ale nic poza tym :) A witaminę D dzisiaj pojedzie kupić M, bo się nam skończyła. Podajesz codziennie przy mm witaminki? Jak je oceniasz, może też te mu każę kupić :) Jeśli polecasz :)

Za nami średnia noc znowu... Mały zjadł o 19, 20:30 kąpiel i spał do 1. Ładnie zasnął po tym karmieniu, ale około 3 się wybudził, płakał i strasznie się wyginał i kopał- męczyła go kupa... Bo co chwilę purkał i raz słyszałam jak poszło. Dalej nie umiał zasnąć, przysypiał, ale dalej się wiercił i płakał. Wzięłam żeby go przebrać i oczywiście jak pupa była wolna to kupa szła jak trzeba. Potem pospał na chwilę i była pora jedzonka. Zjadł o 5, pospał do 7 i od tego czasu mamusia też na nogach jest... Mały znowu zasnął w bujaczku, a mi się już nie opłaca wskakiwać do łóżka, chociaż bardzo mnie korci! :D

Widziałyście pogodę?! U którejś jest już śnieg? A w Stanach dopiero się porobiło! Masakra jakaś!

Dzisiaj chyba poubieram małego dobrze i idę na spacer. Bo zwariuję zaraz w domu! Już wczoraj mówiłam M, że za chwilę mnie szlag trafi, bo się kiszę jak ogórek... Jak była pogoda to jeszcze te spacery powodowały lepsze samopoczucie, a teraz? Od rana trzeba światło palić w domu, bo tak ciemno. Zaczyna mnie to dobijać.
Podziękowania: edyta88

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #943891 przez Aneta_78
..

Podziękowania: yoozia, malvi

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #943894 przez malvi
Marza mam tak samo z tym kiszeniem się! :S MASAKRA! Dziś mamy tego chirurga, także się chociaż przewietrzymy, ale jutro to koniecznie muszę z nim wyjść chociaż na pół godzinki o ile nie będzie padał deszcz... Śniegu jeszcze u mnie brak, ale chyba jest zimno i muszę znaleźć w szafie buty zimowe :P

HAHAHA Aneta :woohoo: I co zrezygnowała? :woohoo: :woohoo: :evil:

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #943898 przez Aneta_78
..:-)

10 lata 5 miesiąc temu #943914 przez edyta88
dzień dobry Mamusie!
no nareście chwila wolnego śpią dranie :)
dzięki dziewczynki za wsparcie- fajnie że jesteście :kiss:

Anetko co do skazy to u nas koszmar się zaczął ok 4 tyg. płacz wysypka w postaci wręcz zółtej skorupki na brwiach okolicach noska oraz uszach i za uszami Z wysypką sobie poradziłam wystarczył octonisept i emolium-krem specjalny( jest rewelacyjny!!!) ale w poniedziałek od 19 do 1 przeżyłam horror Filip tak się darł że myślałam że zwariuje pomógł dopiero czopek przeciwbólowy potem identyczna sytuacja kolejnego dnia i następnego od rana więc stwierdziłam ze dzwonie po nianie i jadę do lekarza bo to za dużo płaczu jak na kolkę...a więc okazało się że wskutek zmian na uszach które są objawem alergii doszło do zapalenia ucha zewnętrznego a do tego wzmożone dolegliwośći bólowe brzunia no i teraz albo trzymam się dość restrykcyjnej diety i dalej karmie piersią albo mm narazie spróbuję utrzymać dietę ( plus może schudnę będę jak patyczak :lol: )
aaaa najlepsze że przez ten płacz Filipa Zuzce poprzestawiały się pory chodzenia spać i kładzie się spać o 2:30 albo o 1 wczoraj więc w ogóle cyrk na kólkach :evil:

przepiękne zdjęcia z sesji Kobitki!!!! przecudowne te wasze maleństwa!!! :kiss: aż sama zaczełam się zastanawiać na taką pamiątką :cheer:
Kacha powiedz mi ile waży twoja malutka bo nasze dzieciaczki miały podobną wagę urodzeniową a mój mały waży już 5900g więc chyba za dużo... żarłok mały :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #943932 przez Marza
Ja u fryzjera też nie byłam już ho ho ! Bo nigdy nie jestem zadowolona z efektu :d poza tym każdy centymetr nawet zniszczony jest dla mnie bardzo cenny, bo też lubię długie :D ale chętnie bym jakoś odświeżyła wygląd :) może na święta ! :)

Ja właśnie nie orientuję się w tych witaminach dla maluszków nic, a nic... Tran to wiadomo, że rybą wali haha :D jak jadłam witaminy dla ciężarnych i tam był też tran to raz niechcący zgniotłam jedną w ręce i potem waliłam cała rybą :D okropność :D i mówię do M : Wiesz... miałeś rację, że to może pęknąć... Na wszelki wypadek się do mnie nie zbliżaj przez jakiś czas :D

Malvi a jak go będziesz ubierać i opatulać? Bo nie chcę bestii wyziębić...

10 lata 5 miesiąc temu #943936 przez pauletta
Edytka hej :-) bidus ten Twoj maluch.

Anet dajesz czadu :-)

Ja wlosy ogarne nachrzciny dopiero :-)

3 razy przebieralam Maje w nocy tak ulewala. Mimo odbicia.

A rano tak sie usikala i uqpila, ze 4 raz ja przebieralam :-)
Dobrze, ze mam tylespiochow ibodow zlumpka :-)

10 lata 5 miesiąc temu #943953 przez munkki
dziendobry dziewczyny!

u nas noc calkiem ok, kapanie troche po 21, potem udalo sie uspic drania o 23 dopiero, pobudka o 3 i o 6, no i juz razem wstalismy o 8.
Teraz Staszek znowu spi a ja mam chwile zeby wlaczyc kompa i ugotowac obiad bo potem moze byc roznie;) (optymistka ze mnie z tym obiadem, prawdopodobnie syn obudzi sie do 15 minut;P).

Aneta co do fryzjera u mnie bylo podobnie... wizja wypadajacych wlosow skusila mnie zeby je skrocic dosc solidnie...
Malvi ja jestem fanka hybryd i wszystkim polecam. jest to bardzo wygodne. tyle ze ja naleze do tych ktore z zabiegow kosmetycznych umieja sobie same jedynie ogolic nogi ;P

edytka wspolczuje problemow i posylam niech moc bedzie z wami...

co do chrzcin ja w ogole o tym nie mysle, bede sie zastanawiac jak wyjdzie slonce...
poki co szaro buro i ponuro i tak jak mowicie - swiatlo pali sie wdomu od rana:/
my dzis idziemy na rotawirusy ale nie wiem czy uda sie zasczepic bo ja mam obawy ze moj synek wyrzyga te 300zl:/

pauletta witaj w klubie mam ktore wiecznie przebieraja swoje dzieci :D normalnie rewia mody tyle kreacji Staszek ma na sobie w ciagu dnia;)

10 lata 5 miesiąc temu #943972 przez pauletta
Munkki hehe

Qrwa chyba mi zimno wylazi :woohoo: musze uwazac przy Mai teraz. Ehhh a pewnie nic nie moge zazyc.

10 lata 5 miesiąc temu #943981 przez malvi
Marza nie wiem czy jeszcze pomogę czy już wyszliście, ale my już się ubieramy w kombinezon zimowy (on ma w zestawie rękawiczki, także łapki też nie marzną ;) A pod spodem Krzysztof ma body z długim rękawem, skarpety i takie grubsze "eleganckie" śpiochy :P no i obowiązkowo czapa :woohoo: tak btw Krzyś już nosi czapy na 3-6mscy ;)

Munkki no ja mam w domu zestaw do robienia hybrydy, ale mam tylko lakier czerwony i różowy, chociaż może sobie na czerwono walnę ;) ale to w weekend, żeby M na spokojnie mógł się zająć Młodym jak będę sobie robić salon piękności :D

My już po chirurgu, wizyta trwała z 10 minut :P Ogólnie nic na razie nie robimy ani z przepukliną, ani z wodniakiem jąderek, bo nie wygląda to źle, powinno się samo cofnąć, gdyby przepuklina się widocznie powiększyła to mamy się zgłosić, a tak to rutynowa kontrola za pół roku (ciekawe czy już w UK czy jeszcze w PL :whistle: )

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka