BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 10 miesiąc temu #984925 przez betka81
Hej!
Dzisiaj piątek mam i wreszcie wychodzę...czekam jeszcze tylko na obchód!

martynka może to i miłe ale w porodzie Ci nie pomoże.....nie wiem gdzie Twój mąż to wyczytał? Bo lekarze mówią, że nie ma do tego przeciwskazań. A podobno pomaga w porodzie!

Ossa nigdy nie wiadomo ile zostało! Jesteśmy na takim etapie, że w ciągu kilku godzin może się coś zmienić!
Obyśmy tylko miały lekkie porody!

Agusia Franio prześliczniutki. W ogóle nasze czerwcowe chłopaki takie ładne!
Jak Wam minęła pierwsza wspólna noc w domu?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #984929 przez martyna10146
Dziewczyny na dziś wypada mój termin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh:
Oczywiście dalej nic się nie dzieje, ale tak jak piszecie - czasami w ciągu kilku chwil wszystko się może zmienić.
Betka81 nie wiem właśnie gdzie on takie bzdury wyczytał, ale facetowi nie przetłumaczysz :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #984933 przez betka81
martyna no jak mu nie przetłumaczysz no to nic z tego! Jak się boi to może niech się za to nie bierze....
Dzisiaj masz termin :woohoo: to trzymam kciuki, może coś się jeszcze rozwinie! A kiedy się zgłaszasz do szpitala bo u mnie muszę w dniu terminu....

10 lata 10 miesiąc temu #984936 przez betka81
A i już nareszcie w domu i czekam sobie na rozwój sytuacji u mnie....o wiele lepiej niż w szpitalu....tak komfortowo się czuję!
Ale ten ordynator to nawiedzony i przewrażliwiony jest...twierdzi, że 37 tc to za mało na poród! Ale na szczęście mnie wypuścił....

10 lata 10 miesiąc temu #984938 przez Senari
Cześć dziewczyny,

U mnie w nocy były małe rewelacje :blink: Malutka strasznie się ruszała, brzuszek mi stawał cały czas.... Około 1 w nocy zaczęły mi się sączyć wody płodowe... ale tak bardzo delikatnie. Latałam do łazienki średnio co 10 minut :blink: Po tym wycieku malutka się bardzo uspokoiła.... ruchy były więc stwierdzilam z mężem, że troszkę przeczekamy. Rano zadzwniłam do mojej położnej i kazała mi jechać do szpitala. W szpitalu zrobili mi badania i KTG... Wysłali mnie do domu :( Wszystko z małą jest ok... i podobno takie wycieki mają miejsce pod koniec ciąży.... Do szpitala mam się zgłosić 10 czerwca na KTG.
Już myślałam, że mi zrobia jakąś indukcje :whistle:

Martyna

Trzymam kciuki tak żebyś jeszcze dzisiaj urodziła :woohoo:

Pozdrawiam serdecznie :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #984939 przez Azja
Hej

Agusia super ze Franco juz z Wami w domu ;) śliczny jest :)

Betka81 super ze Cię puścili ze możesz na spokojnie w domu czekać :)

Martyna trzymam kciuki żeby się coś ruszyło ;) tez słyszałam że sex może przyspieszyć poród. No ale jak mąż nie chce :/

U mnie się nic nie dzieje. Wiec czekamy sobie dalej na spokojnie. Chyba dziś w końcu spakuje torbę do szpitala niech sobie grzecznie czeka :)

U mnie dziś taki upał ze nawet nie zamierzam wychodzić na dwór póki co. Bawimy SIĘ młodym na balkonie )

Miłego dnia

To co czekamy na pierwsza dziewczynkę ?

10 lata 10 miesiąc temu #984940 przez betka81
Coś te nasze dzieciaczki nie chcą wychodzić....

10 lata 10 miesiąc temu #984953 przez agniesia1152
Witam się i ja :) ja mam dzisiaj termin ale z miesiączki i cisza więc się nie nastawiam i czekam na swoja kolej :) dziś zaczyna się u nas taki festyn można to tak nazwać wiec pójdę sobie na jakaś pajde ze smalcem i ogorkiem kiszonym :D jeśli się oczywiście doczolgam :)
Betka dobrze ze chociaż puscili się do domku :)

10 lata 10 miesiąc temu #984960 przez martyna10146
Betka u mnie jest tak, że jak nic się wcześniej nie wydarzy to na 8 dzień po terminie mam się z rana zgłosić do szpitala na wywoływanie. Czyli jak się nic nie ruszy to w sobotę 12 czerwca będę się tam musiała stawić. ALe oczywiście ciągle liczę, że moja córeczka zechce wyjść dzisiaj :) Albo chociaż w najbliższych dniach...

10 lata 10 miesiąc temu #985007 przez Senari
Coś wszyscy zamilkli na forum ;)
Czyżby wszysttkie się rozpakowały? :cheer:

10 lata 10 miesiąc temu #985019 przez nadinchen
Ja ciągle w 2w1, ale ja od poniedziałku mam zamiar się już nie oszczędzać. W środę mam wizytę u ginekologa to może dotrwam. Nie chce mi się już czekać...jak sobie pomyślę ze jeszcze po terminie można czekać to już na samą myśl chętnie umyje wszystkie okna w domu byle urodzić wcześniej. Teraz muszę jutrzejsze wesele przetrwać i wrócić do Poznania,a potem niech się dzieje co chce :) miłego weekendu

10 lata 10 miesiąc temu #985021 przez betka81
Ja też nadal 2w1! Muszę się po tygodniu nacieszyć dziewczynkami, mężem i domem....u mnie nic nowego tzn skurcze ciągle czuję, pojawiają się bóle jak na okres ale przechodzą po dłuższej lub krótszej chwili, czop nadal po troszku odchodzi i nic więcej!
Nawet nie wiecie jak ja chcę urodzić!!!!

10 lata 10 miesiąc temu #985025 przez Azja
ja tez dwupak, u mnie nawet delikatnych skurczy nie widac, nic zero :woohoo: no ale wiem ze Wy macie wczesniejsze terminy, wiec w sumie musze spokojnie czekac :)

nadichen powiem Ci ze ja przed pierwszym porodem, pomyłam okna, sprzatałam, latałam po schodach i nic tydzien po terminie i dopiero oksytocyna podziałała, ale Tobie zycze zeby na Ciebie podziałało :)

ja dzis mało przy kompie bo mnie moj Gagatek eksploatował i nie maiłam bardzo czasu zajrzec, jutrop po południu jedziemy na grilla, ma byc piekna pogoda, wiec super posiedzimy i przy okazji spotkamy sie ze znajomymi :)

:cheer:

10 lata 10 miesiąc temu #985030 przez Ossa
U mnie także bez rewelacji. Jedynie co to córcia dziasiaj mocno kopie mnie po żebrach i do tego odczuwam bóle w kroczu i lędźwiach, no ale do niczego to na razie nie prowadzi. Na weekend mam zaplanowane kilka spraw, więc mam nadzieje, że wytrzymam do poniedziałku, choć szczerze mówiąc to mam już dość :( ogólnie dzisiaj mam jakiegoś strasznego doła i wyć mi sie chce, tłumaczę to sobie szalejącymi hormonami i zmęczeniem... Miałyście takie dni?
Oby jutro było lepiej.

Dobrej nocy, może któraś dzidzia zechce w końcu wyjść :)

im

10 lata 10 miesiąc temu #985032 przez domi11033
Ja podobnie jak ty ossa miewam zmienne humory, czasem bez powodu mam focha i juz. Współczuję otoczeniu, ale to chyba normalne szczególnie teraz na końcówce.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka