- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja oczywiscie 2w1 niestety nic mnie nie rusza

chodze, sprzatam, prasuje,nic mnie nie bierze

ariana21 mam nadzieje ze skurcze sie rozkreca i porod szybko nastapi

a atilla urodziła?? nic sie nie odzywa??
Mamusie a jak Wasze dzieciaczki sie miewaja , piszcie to moze i moj Młody zechce szybciej wyjsc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

U mnie rozkręciła się laktacja, ale kurczę na razie Gabrysia ssie ładnie tylko jak już prawie zasypia na cycu to się budzi i płacze. Macie jakieś sposoby na to? Bo drugi cyc nic nie pomaga, jak ją ponoszę to oczy jak 5 zł i zero myśleć o spaniu.
My jeszcze w szpitalu, trochę była żółta więc pediatra stwierdziła że ją jeden dzień dłużej poobserwuje. Ja przy porodzie miałam gorączkę i bakterie w moczu to może dlatego.
Kleszcze brzmią strasznie, ale jak miało to ułatwić zadanie to lepiej ze zadziałali

- agniesia1152
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A ja wypatruje oznak porodu. Wydaje mi się ze mam takie delikatne skurcze ale jeszcze nie regularne. Prawdę powiedziawszy pomimo że już rodzilam nie wiem bardzo ja te skurcze początkowe mają wyglądać. Pierwszy poród miałam wywoływały i miałam odrazu bolesne i mocne skurcze. No nic czekam na rozwój sytuacji.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lizzy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Jutro idę na wizytę i może się czegoś dowiem, choć znając życie usłyszę "trzeba czekać"

- agniesia1152
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- domi11033
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49

Zazdroszczę Ci ilości pokarmu, super sprawa. U mnie się laktacja niestety nie rozkręciła, ale przynajmniej się utrzymuje na stałym poziomie i cieszę się, że chociaż tak. Co do budzenia na karmienie, to tak, ja dotąd budzę Frania, jeśli sam nie „woła”, tylko w nocy pozwalam na 4-5 godzin przerwy, ale czasem on i tak się budzi co trzy. Z tym, że on niewiele zjada na raz, 70-80 ml. Jeśli Twój szkrab je więcej i ładnie przybiera, to może nie trzeba go budzić. Jeśli płakał a nie chodziło o karmienie, to bardzo możliwe, że bolał go brzuszek. Franio jak go boli, cały się napina, żałośnie popłakuje i brzuszek ma twardy. Wtedy masujemy (zgodnie z ruchem wskazówek zegara), dobrze też robią ciepłe kąpiele, noszenie, czasem kładzenie na brzuszku. Dajemy też kropelki (probiotyk) i kapsułki Bobotic (zalecone przez pediatrę). Po tym widzę, że mniej się męczy. Na szczęście kolki mijają z czasem.
Ossa, a jaka duża panna z Twojej córeczki, podziw i szacun dla Ciebie na poród siłami natury! Jak Ty to zrobiłaś, że obyło się nawet bez nacięcia, super!!! Jak tam z piersiami, lepiej już?
Mili, zgadzam się w 100%, uczucie gdy maluszek momentalnie uspokaja się w Twoich ramionach jest bezcenne. Do diaska, dla nas kontakt z dzieckiem to też radość, dlaczego miałybyśmy sobie tego odmówić w ramach nie rozpieszczania malucha? Na wychowywanie przyjdzie pora.
U nas zarówno badanie okulistyczne jak i usg brzuszka u Frania wypadły na szczescie dobrze

Domi, dobrze doczytałam, że zapalenie oskrzeli dopadło Cię po cc? Rety, kaszleć świeżo po operacji, toż to masakra!

Izek, a Ty w domu musisz brać zastrzyki przeciwzakrzepowe? Dlaczego tak? A z chustą byłaś na jakichś warsztatach czy sama się uczyłaś nosić? Ja mam pożyczoną, ale jeszcze się nie odważyłam zamotać Frania, a bardzo chciałabym go tak nosić

Kto jeszcze został? Ariana, Azja, Lizzy, Atilla? Mamusie już rozpakowane, w miarę możliwości uzupełnijcie czerwcową tabelkę, żeby było wiadomo, kto nam został

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Azja Meldunek się w dwupaku. Brzuch mnie dziś od rana boli jak na okres. Liczę ze się załapie na czerwiec

Atilla, ariana jak tam ?
Mam ochotę dziś na kotlety mielone. Mam nadzieje ze to ost moja ciążowa zachcianka

Agusia super ze wszystkie badania Frania dobre wychodzą

Ja od wczoraj mam stres jak bez mojego Jasia wytrzymam juz M mnie opierdziela. Ale ja nigdy na tak długo się z nim nie rozstawalam

- Aga1984
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Aga1984
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- domi11033
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Ossa
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Aga śliczna Sarunia

U mnie problemy z nawałem mleka ustały, na szczęście laktator w końcu pomógł.
Ala na przemian je i śpi, w nocy budzi sie raz na mleko. Nie wybudzam jej na dodatkowe karmienia, wydaje mi się, że się najada, zresztą w ciągu dnia znacznie częściej woła jeść

Dziś była u mnie położna i powiedziała, że mieliśmy dużo szczęścia, bo przy takich gabarytach dziecka (obwód klatki piersiowej 38 cm) i porodzie bez nacięcia jest b.duże prawdopodobienstwo, że dziecko zaklinuje się barkami. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze i już nie chcę nawet myśleć co by było gdyby...
Ogólnie czuję się bardzo zmęczona i senna, najchętniej nie wstawałabym z łóżka. Nie wiem czy to ta pogoda czy coś. Za to na pewno poród jest przyczyną moich bólów pleców, koszmar... czekam aż minie.
A jak wy się czujecie po porodzie?
Azja, Atilla, Ariana, Lizzy trzymam za Was kciuki, oby poszło szybko i sprawnie

- Izek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No ja juz się raczej na czerwiec nie załapie. Została godzina a mnie nic nie rusza. Ale mam nadzieje ze z wątku mnie nie wygonicie

Jutro przed 8 stawiam się do szpitala trzymajcie kciuki
Atilla. Ariana jak tam już po ?