BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 2 tygodni temu #976526 przez AgusiaKRK
Dziś się dowiedziałam dziewczyny, że nie wyjdę ze szpitala co najmniej do 20.04, bo muszą upłynąć dwa tygodnie od pomiaru, a biorą pod uwagę nie ten z izby przyjęć tylko dopiero z 7.04... Wyniki są ogólnie dobre, a ja już tak chcę do domu! To będąrazem trzy tygodnie ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #976527 przez beadka7
No to dziewczyny przebijam- obwód brzucha 112 cm !! :) a jeszcze urosnę :) w kurtkę nie mieszczę się już daaaaawno :)

co do kosmetyków, pamiętam, że zrezygnowałam wyłącznie z perfumowania się co by maluszkowi nie przeszkadzało, żel pod prysznic, szampon bez zmian. balsam do ciała stosuję jedynie na nogi jeśli już, więc też tu nic nie zmieniam.

Wszystkie ciuchy piorę w Loveli dla maluszków + swoje koszule i szlafrok do szpitala.
Agusia biedactwo, 3maj się!!! :*

a do szpitala koniecznie zabrać wkładki laktacyjne ;) przynajmniej ja miałam tak, że miałam nawał pokarmu i mąż mi musiał dowieźć bo zapomniałam spakować przed porodem :)

pozdrawiaaaamm!!! :)

10 lata 2 tygodni temu #976551 przez martyna10146
O kuuuurcze Agusia to trzymaj się tam w tym szpitalu. Paskudnie tak z dala od domu leżeć i się nudzić. Ale przynajmniej jesteś pod stałym nadzorem i dzieciątko ma się dobrze.

Wózki Camarello też mi się strasznie podobają ale potrzebuję żeby były cztery duże koła.

Ja polecam wziąć też do szpitala takie nakładki klozetowe :) Bo po porodzie może być ciężko siusiać "z lotu ptaka" :P A czy do szpitala trzeba brać kosmetyki dla maluszka czy dają w szpitalu??

10 lata 2 tygodni temu #976577 przez betka81
Agusia współczuję :( długo Cię tam trzymają. Trzymaj się jeszcze trochę i wyjdziesz.

martyna u mnie w szpitalu nie wiem czy używają kosmetyków dla bobasów raczej nie tylko kąpanie w wodzie. Kąpią we własnych, ewentualnie spakujesz krem do pupy na wszelki wypadek chociaż w tym pudełku prezencie jest mała próbka sudokremu.

A i jeszcze do szpitala dobra rzecz to poduszka poporodowa taka wycięta w środku. Bo po cięciu krocza do siedzenia jak znalazł.

10 lata 2 tygodni temu #976593 przez nadinchen
To i ja się zmierzyłam i na razie mam 97 cm :)
Agusia - współczuje :(
A ja sie zastanawiam jak to jest z pediatra...czy trzeba sie wcześniej zapisać czy dopiero po wyjściu ze szpitala?

10 lata 2 tygodni temu #976609 przez atilla
Agusia 3maj sie. Tak jak pusza dziewczyny to juz tylko pare dni - dasz rade!!! Najwazniejsze ze dzidzia rosnie zdrowo. Buziole dla was.

Dzisiaj po poludniu wybieram sie na warsztaty Mamo to ja, o ktorych Agusia pisalas. Zdam relacje co i jak.
Nadinchen wybierasz sie?

Z niecierpliwoscia czekam na sobote. Bede miala jak to nazwal moj lekarz powazny przeglad techniczny na oddziale. 2 x po godzinie ktg, usg biomertryczne i dopplera. W sumie ma to potrwac 4-6 godzin. Juz nie moge sie doczekac... a jednoczesnie bardzo sie stresuje.

10 lata 2 tygodni temu #976620 przez nadinchen
Atilla idę. Zastanawiam się tylko jak dam radę wysiedzieć, bo mnie od wczoraj wieczór katar męczy :/
Fajnie masz, ze taki przegląd bedziesz miała. Ja mam wizyte w poniedziałek i ciekawa jestem co mi lekarka teraz powie i na jakie badanie skieruje.

10 lata 2 tygodni temu #976626 przez agniesia1152
Jej strasznie dużo tego ! :) no ale jak trzeba to trzeba :) ja raczej nic w szpitalu nie dostanę więc biorę wszystko co może być potrzebne.
Agusia trzymaj się jakoś to zleci ! Ważne że z dzidzią wszystko ok !
A tu mój brzusio w ostatni weekend :)
Załączniki:

10 lata 2 tygodni temu #976705 przez agniesia1152
a np. butelkę do karmienia w razie potrzeby brać do szpitala ??? :) pytam bo nie wiem :)

10 lata 2 tygodni temu #976742 przez atilla
Nafinchen Wspolczuje kataru. Prserabislam to w weekend i wiem co czujesz. Polecam nasivin do nosa i alliofil do lykania. Po 3 dniach mi przeszlo. Ja tak tez ogolnie zastanawiam sie jak my tam wysiedzimy 3 i pol godziny :huh:
Mam nadzieje do zobaczenia na miejscu. Mam rowniez nadzoeje ze sie poznamy :laugh:

Agniesia super masz juz ten brzusio.

Co do brzuszkow to wlasnie przypomnial mi sie tekst mojej siostr, naajepiej chyba ujela kwestie rosnacego brzuszka. Jak zaczelam marudzic ktoregos dnia ze sie nie mieszcze w ulubione ciuszki ona na to " poczekaj jak ci brzuszek zacznie cycki wyprzedzac. Dopiero wtedy zobaczysz co to znaczy byc w ciazy" :woohoo:

10 lata 2 tygodni temu #976757 przez ariana21
Witam Mamusie :)
Troszke mnie tu nie bylo..
Agusia trzymaj sie :)
ja dzisiaj mialam usg w 30 tyg dzidzius nadal jest chlopcem i wazy 1400g :) Pani D. powiedziala ze to tak srednio ani duzo ani malo. A Wy jak myslicie?
a oprocz tego wszystko dobrze z dzidziusiem polozenie juz podluzne glowkowe chyba ze sie odwroci :)
Co do wozka to moi rodzice maja kupic i nie mam niestety nic do gadania...
a torbe do szpitala mam prawie gotowa.

10 lata 2 tygodni temu #976770 przez Lizzy
Nadinchen - u mnie jest tak, że do pediatry zapisujesz jak dziecko się urodzi. U mnie butli do szpitala nie trzeba.. Lepiej się zorientować w szpitalu co trzeba a co nie - najlepiej zadzwonić. U mnie są 3 porodówki i w każdym szpitalu potrzeba co innego (raz pampersy, raz podkłady a raz jeszcze coś innego).

Aaa... przypomniało mi się - dobra rada - zapakujcie przed porodem jakieś luźniejsze ciuszki dla siebie (ja miałam spódnicę i bluzkę, które nosiłam w ciąży) + ciuszki dla maleństwa na wyjście i dajcie to do fotelika - niech mąż przywiezie jak po Was przyjedzie. Nie zapomnijcie o butach dla siebie. W ten sposób macie mniej w torbie + dziecko ubiera się w świeże ciuszki nie skażone przez szpital :)

10 lata 2 tygodni temu #976827 przez nadinchen
No i po warsztatach :) jakoś dałam radę. Większość wykładów była ciekawa, a niektóre strickte nastawione na marketing. Z atillą się zobaczyłyśmy i co ciekawe nasza szkoła rodzenia była promowana :D hehe, śmiesznie.

10 lata 2 tygodni temu #976864 przez Aga1984
Witam.Jestem juz po wizycie córcia wazy 1740 jestem wg miesiączki w 30tyg a wychodzi z usg 31t 6dni...ładnie sie rozwija a ze nie jest malutka to naciska na pęcherz i stad te moje bóle brzucha jak chce mi sie choć troche siku-dziwne uczucie.od teraz wizyty co 2 tyg na następna wyniki...

10 lata 2 tygodni temu #976866 przez Aga1984
Byłam
W szkole rodzenia położna zaprowadziła nas na odział i porodówkę pokazała wszystko gdzie jest inpokolei wprowadziła.Porodowka mi sie śniła wszystko mi sie przypomniało ale co trzeba urodzić i tyle...nagroda bezcenna wyczekane maluszki.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka