BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

10 lata 10 miesiąc temu #999793 przez moniab26
Gabiś tak bardzo mi przykro :-( Czemu tak się dzieje? Ktoś bardzo pragnie tego maleństwa a życie robi nam takie rzeczy?
Ehhhh chyba nikt nigdy nie odpowie na to pytanie...

Ja kolejny dzień w domku ale ogarnia mnie chyba paranoja, dziewczyny boję się chodzić na siusiu bo boję się, że znowu zobaczę krew, chyba na wizycie poproszę swojego gina o coś na uspokojenie

Wczoraj byliśmy z Oskarkiem u dentysty, bardzo miła, młoda Pani doktor, sprawdziła młodemu ząbki "czy nie zamieszkały w nich robaczki" - tak mu opowiadała, na szczęście wszystko w porządku, nie ma śladów próchnicy co mnie bardzo cieszy bo jak zobaczyłam cennik usług to zbladłam a znaleźć dentystę dziecięcego na NFZ graniczy chyba z cudem. Po co my te składki płacimy jak i tak wszystko trzeba robić prywatnie.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #999804 przez PaulinaJ
Gabiś bardzo mi przykro :( :(

Malutkakamilka Farbuję każdą farbą jaka mi się nawinie bo nie wierzę w to, że dzisiaj farby mogą coś zrobić dziecku ;-) Z marysią też farbowałam normalnie.

Ja u teściowej ;-) Wchodzę i was czytam, ale jakoś czasu brak na pisanie. W czwartek prenatalne . . .i ja jestem teraz pełna strachu . . .

10 lata 10 miesiąc temu #999825 przez clue
ech... Gabiś kochana, trzymaj się jakoś... nawet nie wiem co mam napisać :( :( :(

moja wizyta za godzinę, boję się jak cholera.

10 lata 10 miesiąc temu #999864 przez natkka
Dziewczyny ja mam wizytę na 15 20 i coraz bardziej się martwię. Odebrałam dzisiaj wyniki glukozy i mam 56 przy normie od 70 :/ co to oznacza? co mam robić i jaki to może mieć wpływ n dziecko?

10 lata 10 miesiąc temu #999941 przez Gosia 2712
Moniab tez sie zastanawiam po co te skladki mi odciagaja :S skoro i tak za wszystko musze placic, bo jakbym chciala umowic sie na wizyte do lekarza to czlowiek predzej by umarl niz by go przyjeli :S Teraz tez w ciazy za wszystko place i to nie malo :S

Paulina trzymam kciuki za prenatalne :) bedzie dobrze zobaczysz :)

Clue jak tam po wizycie?

Natkka i u Ciebie jak tam po wizycie? Co do glukozy to ja raz mialam 100 a raz 58 ale moj lekarz stwierdzil ze u mnie takie wahania moga byc przez Encorton ktory biore... Wydaje mi sie ze fasolce to nie zaszkodzi i lepiej jak jest niski niz mialby byc wysoki... ale dopytaj lekarza najlepiej :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 10 miesiąc temu #999990 przez clue
cześć,

ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko okej (ufff), wyniki mam wszystkie w normie, troche krew mogłaby być lepsza, ale da się przeżyć...
ależ tu dziś cisza....
Natkka jak po wizycie??

10 lata 10 miesiąc temu #1000004 przez Gosia 2712
Clue swietne wiesci :) a masz fotke? pochwal sie :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #1000032 przez natkka
Dziewczyny nie napisałam wczoraj bo jak wróciłam to miałam taką migrenę, że było mi niedobrze i musiałam się położyć. Z maleństwem jest wszystko ok, wszystkie wskaźniki super w normie, przezierność karkowa 1,3 :) póki co nie wiemy jakiej jest płci, ale jakoś nas to nie zmartwiło bo ważne dla nas żeby było zdrowe :D Na wizycie wyszło bardzo jednoznacznie, że nie ma sensu chodzić do babki z nfz bo zna się jak ... Moja torbiel okazała się być wloką, czyli częścią łożyska, która jest trochę bardziej odstająca, ale taki wygląd tej powłoki ma 40% kobiet :] i mało doświadczeni lekarze robią raban z tego powodu :)
Maleństwo wystrzeliło i termin mam z usg na 25 lutego :) z OM miało być 2 marca, poza tym na ostatnim usg też było, że mały jest o 1 dzień młodszy :P

10 lata 10 miesiąc temu #1000050 przez Gosia 2712
Hejka :)

Natkka swietne wiesci :) A foteczka gdzie ? :P
Heh i to jest dowod najlepszy na to ze na NFZ nie warto chodzic bo te konowaly na niczym sie nie znaja a tylko czlowiekowi cisnienie podniosa :S Dobrze ze sie jednak okazalo ze to nic groznego :)

NatB jak tam u Ciebie? plamienia ustaly?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 10 miesiąc temu #1000066 przez natkka
Dziewczyny będzie fotoczka wieczorem, bo robimy dzisiaj ur. J więc gotuje i sprzatam wiec wpadłam tu jak po ogień. Mój gin napisał mi, że musze wzbogacic diete o cukier tylko ja jem baardzo dużo cukrów :(

10 lata 10 miesiąc temu #1000069 przez PaulinaJ
Hej ;-)

Ciesze się ze wizyty udane ;-) czekam na zdjęcia hihi. My właśnie jedziemy do Zoo w Poznaniu ;-) Mam nadzieje ze nogi mi w dupe od chodzenia nie wejdą haha... Od poniedziałku zaczynamy remont ;-) trzeba odświeżyć pokój na przyjście malucha bo później się nie będzie chciało. W poniedziałek mamy też 3 rocznicę ślubu... I matka dostaje swoje auto :silly: Szymon naszym jeździ do pracy wiec bez drugiego jesteśmy uziemione i na łasce każdego ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #1000086 przez natB
nattka super wieści :) fajnie, że maluszek jest zdrów jak ryba i się wiercił :D.. czekamy na zdjęcia..

gosia a dziękuję, że pytasz... na razie plamienia ustały... tak bardzo wczoraj byłam załamana :(... przechodziłam podobną sytuację z Władem, wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu, potem miesiąc w domu plackiem leżałam, a teraz przy małym nie wyobrażam sobie powtórki z "rozrywki" w szpitalu bym wykitowała bez małego eh :(... no nic.. biorę luteinę dalej 2 razy dziennie i na plamienia cyclonamine, oby do poniedziałku była cisza..

Paulina ooo Poznań moje rejony, w sumie moje miasto :)... a Ty skąd jesteś? niezłą atrakcję sobie wybraliście, ładne pare/parenaście km do łażenia :P... dlatego my pierwsze odwiedzimy Zoo we Wrocławiu, tam jakoś wszystko jest bardziej zbite "w kupę"... Poznań dopiero chyba w przyszłym roku :)

10 lata 10 miesiąc temu #1000100 przez PaulinaJ
Nat ja jestem spod Szczecina a dokładnie Goleniów ale mam teściowa w Trzcielu ;-) wiec do Poznania nie daleko. Nogi mi w dupe Wchodzą... Haha mogłam jechać do Swierkocina haah. Wracam juz ;-) jutro do domu całe szczęście. Jak wyszłam choć ba jednym zdjęciu normalnie to się wam później zaprezentuje a co ;-p

10 lata 10 miesiąc temu #1000107 przez natB
Paulina haha tak myślałam, że Cb wymęczy to Zoo.. fajne jest, ale km które trzeba przejść przerażają mnie :P...
Czekamy na zdjęcie :D :D ...

A gdzie brzuszki kochane?... u mnie już widać, chociaż teoretycznie zaczęłam 9 tydzień wow... rośnie w zastraszającym tempie

10 lata 10 miesiąc temu #1000117 przez PaulinaJ
Dzieci padły po Zoo hah wzięłam brata jeszcze;-) aż wam pokaże hah

Ja mam brzuch jakbym do porodu szła ;-)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka