BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

10 lata 6 miesiąc temu #1008151 przez kacha
Wizytę mam o 18.00.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #1008209 przez Patikierc
Siemka :kiss:
Byłam u lekarza i mam dziwne uczucie czy wszytko ok bo znów nie widać było serca kazała przyjść znów w poniedziałek :blink: niby mówi ze wszytko ok kropek większy a serca nie widać. Dziewczyny mnie pocieszają że ciąża może własnie być młodsza hmm dowiem się w poniedziałek jak pójdę znów do niej! (Może to dla tego że pierwszy raz byłam u innej lekarki a teraz u innej bo chciałam zobaczyć która wybiorę żeby mi prowadziła ciążę)
A i dostałam L4 gdyż pracuje jako fryzjer po 10h 2-3dni pod rząd i kazała mi mieć L4 do 12 tygodnia. W sumie fajnie może troszkę odpocznę,a najwyżej będę do pracy na L4 chodzić na 4 godzinki dla jakiś stałych klientów B) Póki co jestem dobrej myśl że jest ok i mam kurka nadzieje że nareszcie zobaczę to wyczekane serduszko w poniedziałek :D

Kacha-to teraz będziemy trzymać kciuki za ciebie i czekamy na wieści!
miska23- ja dziś też zakupuje imbir nie ma to tamto :D herbatki z imbirem będę wciągać od dziś :D
martyska-ja wczoraj też miałam lepszy dzień i nawet spoko się czułam i dziś hmm jeszcze nie wiem się okaże :D

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

10 lata 6 miesiąc temu #1008253 przez miśka23
Pati oczywiście że będzie dobrze :) To teraz na L4 sobie poleniuchujesz :P

10 lata 6 miesiąc temu #1008277 przez miśka23
ja po wizycie :) Fasolka ma 1,3cm :) Dostałam skierowanie na badania i receptę na duphaston (mam brać od razu jeśli zaczęłabym krwawić). A tak to wszystko dobrze :)

10 lata 6 miesiąc temu #1008297 przez kacha
Ja też po. Malutek ma 1,33 cm, serduszko bije ładnie. Z usg termin porodu mam późniejszy niż z usg- 14.05

10 lata 6 miesiąc temu #1008306 przez miśka23
To mamy podobnie Kacha :) Ja z usg termin mam na 12.05

10 lata 6 miesiąc temu #1008315 przez Emilia92
Hey ja juz po wizycie 5t4d ciazy;)
Jest zarodek bije serduszko;)
Ale torbiel sie powiekszyla;( 7 cm mam uwazac na sb i za 2 tyg na usg i jesli sie powiekszy to na zabieg;(

10 lata 6 miesiąc temu #1008332 przez Patikierc
Emilia-trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie ok,pomyśl ze ja serca jeszcze nie widziałam :unsure: i staram się nie denerwować i myślę że będzie wszystko ok :whistle:

I ruszam do pracy! Dziewczyny super wieści że z waszymi fasolkami wszystko ok :)

Szczęśliwi!

10 lata 6 miesiąc temu #1008354 przez owieczka1804
Czesc dziewczyny planowana wizyte mam 29.10 ale musialam isc dzisiaj. Siedze na poczekalni. Dostalam krwawien takich jak w miesiaczke ale ustaly. Przeszlam sprawdzic co jest. A co u was?

10 lata 6 miesiąc temu #1008378 przez Patikierc
Owieczka daj znać po wizycie co to było,bo takie rzeczy groźne są! Trzymam kciuki żeby było ok:)

Szczęśliwi!

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1008383 przez owieczka1804
juz po wizycie. lekarz nie okreslil skad te krwawienie, mowil ze nie ma go duzo ale kazal lezec. tzw szpital domowy. przepisal duphastoni nospe. z dzidzia wszystko w porzadku :) uff kamien z serca. :) w zalaczniku zdjecie wstawie. uciekam lezec dziewczynki, buziaki :*
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #1008500 przez Patikierc
Hej,jak dziś dzień wam mija? Ja mam wolne jupi!! Więc leżing w domu,aczkolwiek czeka mnie sprzątanie bo mój kochany pies wpadł cały z błota do domku zrobił patataj i jest syf konkretny :D Teraz śpi a ja czekam aż mnie przestanie mdlić i ruszam sprzątać :D

Owieczka śliczna duża fasolka który to tydzień? Bo nie masz suwaczka i ciężko rozszyfrować :P

A jak u reszty jakieś wizyty były jakieś dobre wieści? Jak się czujecie?

Szczęśliwi!

10 lata 6 miesiąc temu #1008506 przez kacha
Hej :)
Owieczka - śliczny, duży maluszek :) Prawie dwa centymetry radości.

Ja się czuję nieźle. Od jakiegoś tygodnia jest lepiej. Pilnuję picia wody, wypijam małą szklankę co godzinę i mam więcej energii. Przestałam też odpuszczać codzienną gimnastykę, bo to ważna dla mnie chwila relaksu i pozytywnie mnie nakręca. Mimo zmęczenia włączam muzykę i kwadransik działam - rozciągam się, robię parę brzuszków i przysiadów i jest lepiej :) Dziś jest piękna pogoda, byłam już na zakupach na bazarze, Wanda usnęła mi w drodze powrotnej, teraz dosypia w łóżeczku przy otwartych oknach a ja mam chwilkę na relaks. Po obiedzie wybieram się do lasku :)

W ogóle to pierwsza ciąża mnie tak nie cieszyła jak ta... byłam bardzo przestraszona, nie wiedziałam czego się spodziewać, bałam się porodu, bałam się o dziecko. A teraz wiem więcej i to pozwala mi się naprawdę cieszyć z nowego życia we mnie :)

10 lata 6 miesiąc temu #1008519 przez miśka23
Dzień dobry wszystkim :)

Owieczka ale duża fasolka, śliczna :kiss: Właśnie, który to tydzień u Ciebie?

Widzę że u każdej samopoczucie już lepsze :) Ja czuję się lepiej. Nie mam mdłości, ale staram się jeść zaraz jak zrobię się głodna, no i jem małymi porcjami. Jestem tylko zmęczona. Ale śpię do 10-11 no chyba że idę do pracy. Dziś czeka mnie sprzątanie... no ale od czasu do czasu trzeba :P

Wybieracie się na badania prenatalne i połówkowe?

10 lata 6 miesiąc temu #1008521 przez martyska
Hej :-)

Ja dzis miałam wizyte fasolka ma ju 1.4 cm także pieknie rosnie :woohoo:

Dostałam zwolnienie leżące także jestem uziemiona bo zus moze wpasc z wizytą :laugh:

Czuje sie tez juz lepiej więcej jem :-)

Ja nie robie prenatalnych zrobie tylko pożądane połówkowe

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka