BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

10 lata 10 miesiąc temu #1007239 przez miśka23
Owieczka cudownie czytać takie wiadomości :kiss: Gratuluję:) Fasolka śliczna. Oby więcej takich wiadomości :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #1007242 przez owieczka1804
Miśka dziękuję :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #1007249 przez kacha
Cudownie owieczka :) Kurcze, zazdroszczę Wam, że widziałyście już maluszki. Ja mam wizytę dopiero w środę...

A mnie się dziś przypomniało, że w poprzedniej ciąży na mdłości pomagało mi jedzenie migdałów. Dziś sobie kupiłam i jest lepiej. O niebo lepiej... Spróbujcie. Z takich patentów to ponoć jeszcze plaster imbiru z cytryną i miodem zalany gorącą wodą, ale na mnie to nie działało.

Co do wagi to ja mam 73 kg, 170 wzrostu. Mam jeszcze 4 kg na plusie po poprzedniej ciąży, nie chciałabym drugich czterech po tej ale mam ogromny apetyt. Staram się jeść zdrowo, ograniczam słodycze, nie jem fast foodów i innych śmieci, jem ciemne pieczywo, ryż etc. Mam nadzieję, że teraz mniej przytyję. W poprzedniej ciąży waga moja stała do 20 tygodnia, ale potem podskoczyłam 17 kg.

10 lata 10 miesiąc temu #1007291 przez Patikierc
Dobry wieczór :) choć dla mnie zły jak i całe popołudnie oo matko źle się czuje jest mi nie dobrze i kuje mnie prawy jajnik nie wiem czemu :( troszkę się przestraszylam czy coś się złego nie dzieje :(

owieczka cudnaa fasolka :) gratuluję ;)
kacha juz nie długo wizyta będzie ok :) a ile przytyłas w ciąży? Chyba migdały spróbuję :)

miska śliczny piesek golden? Jak tak to świetnie dogadać by się mógł z moja labradorka :)

Jak się czujecie?

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

10 lata 10 miesiąc temu #1007304 przez miśka23
Pati tak to golden tylko że to też dziewczynka :P

Kacha a jakie te migdały, znaczy w jakiej postaci?

A ja dziś jadłam śledzie a na drugie danie lody z bitą śmietaną :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #1007341 przez kacha
Miśka - migdały normalne, bez dodatków, ze skórką. Pomagały mi też na zgagę w późniejszym okresie ciąży.

Pati - W poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg. Od razu po porodzie zeszło mi prawie wszystko, ale w ciągu kilku tygodni bezskutecznej walki o laktację, picia okropnie kalorycznych Femaltikerów itp, przybrałam znów 4, które mi, niestety, zostały.

10 lata 10 miesiąc temu #1007344 przez martyska
Hej ja juz po wizycie B)

Kropek pięknie urósł ale nadal troche mniej wychodzi bo 7 tydzien no i serduszko bilo :woohoo: nastepna wizyta za tydzien :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #1007346 przez gaguka
Hej dziewczyny, też do Was dołączę ;) Jestem w 6 tyg, wczoraj byłam na usg jest pęcherzyk, ale serduszka jeszcze nie było. Za dwa tyg kolejna wizyta więc mam nadzieję, że już wtedy zobaczę Maleństwo ;) Mam już 20 miesięczną córeczkę Zuzię ;)

10 lata 10 miesiąc temu #1007389 przez miśka23
Martyśka cudowne wieści. I nie przejmuj się, moje maleństwo jest o tydzień młodsze. Ale może jeszcze nadrobi a jeśli nie to na pewno miałam później owulacje :P

Gaguka Gratulacje :) Długo się staraliście czy od razu się udało?

No i dziewczyny koniecznie zdjęcia tutaj pokazywać i to już !!! ;)

10 lata 10 miesiąc temu #1007446 przez gaguka
Z Zuzą zaszłam w pierwszym cyklu. Podczas ciąży wyszła mi niedoczynność tarczycy, teraz udało się w 6-tym cyklu, ale początkowo nie brałam hormonów od tarczycy (miałam tsh 3,5) jak tylko zaczęłam brać tabletki od razu się udało. W piątek (18.09) miałam bete 153, w środę(25.09) 1300 więc ładnie przyrasta ;) Podglądałam Was już wcześniej, ale nie chciałam nic pisać bo pierwszą ciąże poroniłam w 6-tym tyg. Ale jak lekarka potwierdziła, że wszystko jak na razie jest ok to się pochwaliłam ;)

10 lata 10 miesiąc temu #1007459 przez miśka23
My jesteśmy tutaj bardzo pozytywnie nastawione :) No i zdjęcie z brzuszka poprosimy :)

10 lata 10 miesiąc temu #1007599 przez martyska
A co tu tak pusto. :huh:

Miska no ja zdjecia nie mam bo ja na NFZ chodze :P

Od rana mialam troche roboty w sensie sprzątanie :dry: mąż w pracy do 21 ... Wiec muszę sobie czas z Igorem zorganizowac ..jak wstanie z drzemki to pojdziemy na dłuuugi spacer :laugh: on uwielbia jezdzic w wozeczku i patrzec co sie dzieje :) obserwuje samochody pieski :)

Jak tam sie czujecie ? Mnie rano :sick: ale wmusiłam w siebie dwie kromki z delikatną szynką zapiłam gorzką herbatką i teraz jest super :)

10 lata 10 miesiąc temu #1007653 przez miśka23
no przez tą pogodę chyba jestem nie do życia. Chodzę cały dzień senna do tego jeszcze :sick:, dlatego dziś nic nie robiłam. Ale dosyć marudzenia :) dostałam książkę "w oczekiwaniu na dziecko" i zaczęłam czytać :) jest bardzo fajna. Tydzień po tygodniu jest opisane co dzieje się z fasolką. Jak łagodzić objawy itp. Nawet dział dla przyszłych ojców jest :)

10 lata 10 miesiąc temu #1007700 przez Patikierc
Heja tu też się zamelduje w tygodni ciężej bo pracuje po 10h więc w weekend bardziej ogarniam :D
miska-pogoda była paskudna aż się żyć nie chciało modliłam się każdego dnia o jego koniec :D
gaguka-witaj :) rozgość się wśród nas jaka miejscowość?

Właśnie laski z jakiej miejscowości jesteście?

martyska-coś tu wogóle pusto ostatnio ale może to przez pogodę i nasze złe samopoczucia i nawał pracy który w tym momencie sprawia nam troszkę więcej problemu :D

Mnie o dziwo nie :sick: ale ale mam mdłości straszne i zawsze na wieczór! Zasypiam i nie daje rady bo tak mnie mdli od 18 w dół nie mogę już nic totalnie zjeść!
I te bóle brzucha jeszcze mam,a co gorsza tak jakby mam zaparcia :D znaczy jak normalnie robiłam "to" codziennie tak teraz co dwa,trzy dni :D i myślę że może też dla tego boli mnie brzuch,wy też tak macie? Czy tylko ja?

Jeszcze tylko dwa dni w wtorek zobaczę serduszko i co słychać u kropka :D A potem poniedziałek i wakacje! Piasek,plaża,słońce i Egipt :D Mam nadzieje że pani doktor dalej podtrzyma decyzje i pozwoli lecieć :D

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

10 lata 10 miesiąc temu #1007708 przez kacha
Pati - zazdroszczę. Chętnie poleżałabym na piaseczku, a najchętniej nad Bałtykiem - we wrześniu nad polskim morzem jest pięknie. W tym roku byłam z Dulką cały sierpień nad morzem, mąż do nas dojeżdżał na weekendy i w czasie jednego z tych weekendów spłodziliśmy maluszka :) Na przyszły sierpień tez mamy rezerwację w tym samym miejscu, więc maleństwo wróci doc swojego źródła :)
Ja na razie nie mam problemu z zaparciami ale miałam w poprzedniej ciąży. Pomagało mi siemię lniane - paskudztwo, ale skuteczne. Kupujesz mielone siemię w sklepie i łyżeczkę zalewasz wrzątkiem. Pijesz. Ja kilka pierwszych tygodniu nie mogłam tego pić w czystej postaci, bo mnie :sick: , dlatego sobie robiłam kisielek słodki kubek w dużym, półlitrowym kubku i do takiego rzadkiego wsypywałam siemię - tak to nawet smaczne jest.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka