- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Październikowe 2016
Mamusie Październikowe 2016
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do wyprawek to jestem weteran co prawda ja kompletowalam sama dla siebie w sensie dla córki tylko raz ale to moja praca na codzień Mam własny interes tzn. sklep internetowy z rzeczami dla maluszków, trochę ciuszków, zabawek, akcesoria dla mam i dla dzieci, laktatory i takie pierdoly Nie chciałam wam nawet za bardzo pisać bo nie lubię się chwalić ani jakiś niby reklam, ale może któraś będzie chciała to podam namiary na priv, a ja mam dobre serce i nie zdzieram kokosów - marna ze mnie bizneswomen
Powiem wam szczerze, że pierwszy raz w życiu robie coś z przyjemnością a nie jak za karę i do tego jestem z córką w domu a nie ona w żłobku ja w pracy....
Wszyscy polecają kupować na 62 bo dziecko może się urodzic długie.... moją urodziła się 51 cm i w rzeczach na 56 pływała długi czas. Od początku była króciutka i tak zostało na ostatnim mierzeniu ok tydz temu miała 77cm co to jest na 17 msc a córka koleżanki przy porodzie 61 i pulchna prawie 5kg i ledwo w 62 wchodziła
Myślę że warto zerknąć w swoją książeczkę i męża jak podobna waga i wzrost to możecie zakładać , że i dzidziuś taki będzie . Warto porównywać przyrosty z usg i ogólną wielkość dziecka.
Ja bym poleciła kupić kilka rzeczy na 56 ( w razie co można dokupić ) i większość na 62 bo jednak w tym dłużej pochodzi dzidziuś .
odradzam kaftaniki i śpiochy - PORAŻKA nie lubię z doświadczenia.
Polecam body kopertowe, przy maluszku szczególnie pierwszym jest to spora wygoda i zaoszczędzenie nerwów ja się bałam zakładać coś przez główkę
Polecam- pajacyki nasza córcia i w dzień i w nocy z nich korzystała.
Sukienki piękne ale niewygodne.
Guzikom, zapieciom itp z tyłu mówimy nie ( może uwierac dziecko ).
Jeju dziewczyny ja mogę tak do jutra pisać i doradzać tego jest ogrom, nie chce zaśmiecać nam forum
PS. ochraniacze na łóżko dla mnie stanowcze nie. tak samo pościele z minky do spania
Idę spać dobranoc
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Ochraniacza na łóżeczko też nie używałam bo to ograniczała dostęp świeżego powietrza do dziecka.
Na codzień dla dziecka najwygodniejsze były jakieś body i dresowe spodenki lub legi.
Ciuszki początkowo kupowałam 62, ale jak.tylko trafiło się coś fajnego to i większe kupowałam bo racja, dziecko szybko.rosnie z reguły zawsze następny rozmiar miałam schowany w szafie e kartoniku więc tylko wyciągalsm czego ile sztuk jest potrzebne to nie powiem ci bo my mieliśmy dużo ciuszków
U nas nie sprawdziły się rękawiczki niedrapki
Poduszki nie używałam dość długo,pod głowę rozkładalsm pieluszke flamelowa, mieliśmy z 3 szt,tetra pod buzkę, około 5 szt. U nas na szczęście nie było ulewania dlatego takie ilości małe.
U nas sprawdził się leżaczek fp
Pralam ciuszki w proszku dzidziuś
Ręczniki z kapturem z dwie sztuki
A i ja urodziłam w lipcu więc rozka nie używałam ale teraz chce kupić jeden usztywniany żeby w razie co małemu dać w asyście oczywiście podtrzymać maleństwo.
Kocyki planuje kupić z 2-3.
Aha i przy przewijak radzę patrzeć czy posiada nóżki czy nie. Żeby nie zjeżdżalo z łóżeczka bądź komody.
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Łóżeczko mieliśmy i nadal mamy turystyczne- u Nas się dobrze sprawdziło- nie potrzeba w nim ochraniaczy i ma montowany przewijak - do łóżeczka wkladaliśmy klasyczny materac gryka- kokos. Często wyjeżdzaliśmy i lóżeczko z nami
Mieliśmy huśtawkę z f-p i dzięki niej mialam codziennie 15 minut na zjedzenie śniadania
Kocyk mieliśmy z biedronki - taki mięciutki i po 3 latach jest nie do zdarcia i nadal używany, więc jak będą w Biednonkach kupię 2 sztuki
Planuję też kupić leżaczek Tiny love- moja koleżanka bardzo sobie chwaliła . Teraz będzie zamiast huśtawki.
Pieluchy tetrowe 10 sztuk wystarczyly
A z kosmetyków dla mnie niezawodny Bepanthen
Tyle pamiętam. O wyprawce jeszcze nawet nie myślę.... jakoś narazie wydaje mi się odległym tematem. Chociaż ostatnio oglądałam wózki
My w ten lykedn wybieramy się do Druskiennik- odpocząć i poszaleć w Aquaparku- mam nadzieje, że zdrówka nam dopiszą i choć trochę pogoda
- Skrapek
- Wylogowany
- gaworzenie
Sylwia_i_Niki, koleżanka taka skromna
Bardzo Cię proszę o adres Twojej strony
Dla początkujących tyle jest tych wszystkich bajerów, że można zwariować.
Jak Ja to wszystko ogarnę?
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Sylwia_i_niki też poproszę link
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
Każdej chętnie służę radą co do jakości różnych rzeczy i funkcjonalności.
Jestem laktatorową weteranką i po 8msc walce o każdą krople pokarmu więc i z tym jak przyjdzie czas to chętnie pomogę bo wiem już chyba wszystko
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- Skrapek
- Wylogowany
- gaworzenie
Sylwia jest obłędna
Mianowana na konsultanta, osobistego doradcę.
Dziękuję
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
my dużo teraz siedzimy na dworze lub odwiedzając rodzine dlatego nie było mnie na forum
z wyprawki polecam pajacyki - proste do zakładania, bodziaki tez są spoko, są tez śpioszki co maja odpinane nogawki tak by szybko przewinąć pieluszkę na odparzenia pupy sudokrem z tym, że moje dzieci są z tych mało problemowych
ja też poproszę. O link
z nowin czuję już ruchy malucha:)
- Ewela84
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ewela84
- Wylogowany
- gaworzenie
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
Dzisiaj u mnie leje deszcz a ciśnienie spada mi do parteru- zasypiam w pracy.