- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Październikowe 2016
Mamusie Październikowe 2016
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
My dzisiaj pakujemy bagaże i wyjeżdżamy do mojej mamy na całe długie 4 dni 1 dzień obowiązkowo będę leżeć z brzuchem wypiętym do góry i nic nie robić, po prostu odpoczywać. Już czuje w nosie zapach święconek - uwielbiam ten zapach- kiełbasy i jajek - choć na jedzenie nie mam ochoty ale zapach będę chłonąć
Tak więc życzę wszystkim Wesołych Pogodnych Świąt w rodzinnym gronie i Smacznych Jajeczek.
Misiana- śliczny maluch, niech rośnie zdrowo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
Misiana śliczne zdjęcie. Ja za tydzień idę na kolejne już nie mogę się doczekać.
Mi ostatnio usg w 11 tyg przez brzuch robili chodziło o sprawdzenie serduszka tylko,ale się zdziwiłam bardzo. W poprzedniej ciazy długo miałam dopochwowo robione usg. Gdzieś słyszałam że to zależy od sprzętu i wiedzy lekarza.
- Skrapek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Skrapek
- Wylogowany
- gaworzenie
W 9 tyg. badanie też było przez brzuszek i wszystko było już widać.
Moja dzidzia mierzy już 6,31
Badanie trwało ponad dwie godziny bo maleństwo nie chciało pokazać wszystkiego Panu Doktorowi.
Spało sobie jak żaba, ssalo kciuka i trzymało sobie rączkę na główce. Zakochałam się w nosku swojego dziecka
Niesamowite, rozpiera mnie od środka... Nie wiem jak nazwać to uczucie duma, miłość, szczęście czy radość. Wszystko naraz
Wkońcu po wielu próbach, maleństwo zaczęło współpracować i pozwoliło na wykonanie badania.
Wyszliśmy z dobrymi wynikami, szczęśliwi.
Dzidzia ma status łobuza
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
Jestem już po USG- prywatnie- wszystko chyba ok. To znaczy lekarz - masakra- badanie wykonał tak szybko i na odwal się, że aż żal.... na szczęście z dzieckiem wszystko ok- mamy na górnej granicy normy przezierność karkową, ale kość nosowa jest.... no i nie pobrałam testu Papa - nie zwiększa to w jakiś znaczący sposób wykrywalności chorób genetycznych- jedynie o 10% - także odpuściłam- lekarz zapytał czy zły wynik by coś zmienił- odpowiedziałam że nie - więc napadł na mnie z tekstem "po co w ogóle do Niego przyszłam? To moje widzimisie- USG.
Dzisiaj wizyta na NFZ ............. to jakiś koszmar, nawet nie, bo trwała 2 minuty, obejrzał wyniki, mruknął (inny lekarz) - kazał pić witC i żurawinę bo bakterie w moczu........i wizyta za 3 tyg. Tętna nie badali, nie padło pytanie czy jest ok, na moje pytanie czy zrobi USG- odpowiedział będzie tyle USG ile trzeba...... tzn że planuje zrobić mi USG genetyczne po 14 tyg.... bo tak wyjdzie za 3 tyg. Bakteriomocz bezobjawowy w ciąży się leczy!!! Muszę zmienić lekarza i tu mam problem bo w moim mieście pierwszą wizytę mogę sobie na NFZ zarezerowować na listopad- po porodzie super. Mam w tej ciąży jakiegoś pecha do lekarzy.
- Natalia.nati26
- Wylogowany
- gaworzenie
- fikusx123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
- Natalia.nati26
- Wylogowany
- gaworzenie
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
U nas wszystko oki, czasem brzuch zaboli jak musze się zerwać za córką. .. jakby blizna ciągnęła. Juz po pierwszej wizycie niedługo następna mdłości juz nie ma wcale
Mam okropnego lenia.....
co do usg to w pierwszej ciąży od 13 tyg miałam juz przez brzuch, myślę że to zależne od sprzętu.
Płeć poznaliśmy na polowkowym bo mój gin mówi ze wcześniej to 50/50.
- fikusx123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja wizycie (wczoraj) w 12 tygodniu i 4 dniu miałam już robione przez brzuszek więc być może to zależy od lekarza chociaż nie ukrywam że się zdziwiłam bo myślałam że to jeszcze za wcześnie poza tym ostatnio jestem bardzo słaba i już chyba z 4 dzień z kolei boli mnie głowa:( co jest bardzo uciążliwe i męczące bo mam mnóstwo nauki i egzaminów.. a tak mi się nie chce!
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4