BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Październikowe 2016

10 lata 3 tygodni temu #1032229 przez Sylwia_i_Niki
Nika super wieści :) ja jeszcze nie wiem kiedy będziemy mieć genetyczne. .... w przychodni dwa terminy 8i 29 kwietniki 29 za późno a na 8 nie ma miejsc... jedyna nadzieja, że moja mam @ dostanie to wtedy się zamienimy bo ona się załapała na 8.... jak się nie uda to jadę na drugi koniec warszawy do swojego gina prywatnie bo tam ma lepszy sprzęt ;)
My płeć poznaliśmy na polowkowym w pierwszej ciąży :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #1032231 przez nataliaa87
hej dziewczyny :)

I ja się w końcu zamelduję.. Od Świąt chorobowo u nas.. Całą rodziną się pochorowaliśmy. Ja już na szczęście dochodzę do siebie, ale malutki jeszcze walczy z katarem i kaszlem.. Mąż też.
A tak poza tym, to wszystko w porządku. Ciążowe dolegliwości powoli ustępują.. W końcu zaraz koniec I trymestru :) Czas najwyższy :)
Ja wczoraj zrobiłam całą masę wyników na wizytę. Na szczęście wyniki dobre :) Tarczyca tylko coś mi się mocno stawia w tej ciąży, ale to juz się lekami załatwi.
JA usg genetyczne mam już w czwartek. Czekam już z niecierpliwością. Jakoś w tej ciąży czuje więcej niepokoju i ciągle się boję o kruszynkę.
W ogóle za drugim razem jest zupełnie inaczej. Przez to, że mam malucha w domu, nie mam czasu w ogóle myśleć o fasolce. Czasem mam już wyrzuty sumienia normalnie.

Ja w pierwszej ciąży poznałam płeć w 15 tygodniu. Ale chłopców podobno dużo szybciej można rozszyfrować :) Jeszcze z 2-3 tygodnie i pewnie większość z nas dowie się kogo nosi pod sercem :D

Cieszę się dziewczyny, że same dobre wieści z wizyt przynosicie :D Oby tak dalej :D
A gdzie zdjęcia fasolek?? :D

Miłego weekendu :D

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #1032299 przez Nikaa
jak tam dziewczyny ? meldować co tam u Was ;)
u mnie jak widać 13 tydzień :D końcówka pierwszego trymestru - jak dobrze :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 3 tygodni temu #1032302 przez Sylwia_i_Niki
Nika a nie 14? 13t i 1d to już 14 tydzień :) wiec juz 2 trymestr przynajmniej tak mi sie wydaje :p

Ja właśnie ściągam hybryde i wieczorem zrobię nową ;) Czeka mnie sporo pracy jeszcze, po nabijać towary i kuriera zamówić ( po weekendzie zawsze 2x więcej pracy, bo jakiś czas temu przestałam pracować w weekendy )ale to dopiero jak małą na drzemkę położę, bo ona nie daje mi pracować :p

10 lata 3 tygodni temu #1032308 przez nataliaa87
hej :D
Ale dzisiaj pięknie! Jak ja czekałam na takie ciepłe dni :D Od razu energii więcej:)
Ja jakoś powoli wychodzę z choróbska. Synusia coś trzyma wstrętny katar niestety. No ale mam nadzieję, że zbliżamy się ku końcowi.

Nikaa Ty to już wkroczyłaś w II trymestr także gratulacje :D Ja też już czuję koniec tego pierwszego. Samopoczucie juz jakies lepsze i mdłości praktycznie przeszły :) Teraz zaczniemy rosnąć, czuć ruchy itd :D Najprzyjemniejsze 3 miesiące ;)

JA też wzywam do meldunku :D Jak tam się trzyma reszta mamusiek?

Miłego dnia!

10 lata 3 tygodni temu #1032309 przez miri66
Ja tez coraz lepsze mam samopoczucie. Głodna chodzę cały czas i czasami jeszcze mnie mdli. A wogole w nocy wiecznie się budze i mam wrażenie ze juz parę razy czułam ruchy, czytałam czy to możliwe już i podobno czasami tak bywa w kolejnej ciazy ze faktycznie może tak być. Płci nie poznałam jeszcze może za miesiąc się uda.

10 lata 3 tygodni temu #1032311 przez nataliaa87
Miri wydaje się być wcześnie na ruchy, ale kto wie, może akurat to to :D Ja w pierwszej ciąży ruchu poczułam w 16tym tygodniu, więc niby też bardzo wcześnie. No, ale to na pewno było to, bo od tamtej pory trwało już do końca :) Może masz tancerza albo tancerkę w brzuszku? :)

10 lata 3 tygodni temu #1032312 przez Martazytka
To super że wszystko super :D Rośniemy :) niestety pożegnałam się z ciuchami "normalnymi" noszę już ciążowe- tuniki, getry, sukienki- dla mnie to męka :( ale cieszę się, że maluch rośnie :). Mi wszyscy dookoła wmawiają, że będzie dziewczynka...... robią na mnie jakieś dziwne testy np. mam się podrapać po nosie, kucnąć itp. i wróżą dziewczynkę. Mąż już na 100% pewny bo się poryczałam rano, że nie mam się w co ubrać, że gruba jestem i stał i patrzył na mnie
z podziwem, że można się rozryczeć podczas prasowania.
W końcu udało się się zjeść słodkie i nie zwymiotować- zemściło się na mnie w nocy ZGAGĄ, ale co tam zostało tam gdzie powinno :) znaczy się że może będe mogła rano wypić jakąś małą kawkę :D dla przyjemności .... w końcu wkraczam w II trymestr :D
I chyba zaczynam być glodddnnaaa :D jupi - po 2 miesiącach jedzenia na siłę :D mam apetyt. W sobotę spotkanie z psiapsióką w restauracji- poszaleje sobie :D - mają tam cudowny tort bezowy- mmmm niebo w gębie- nic lepszego nigdy nie jadłam.

10 lata 3 tygodni temu #1032322 przez Sylwia_i_Niki
Miri66 mi też kilka razy się wydawało ze czuje okruszka ale wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo po pierwszej ciąży nie mam już tak płaskiego brzusia :( a jednak te kilka cm chyba trochę opóźnia czucie maluszka.

Nataliaa ja też w 16 tyg czułam pierwszy raz :)

Martazytka ja płacze na reklamach :D

10 lata 3 tygodni temu #1032324 przez fikusx123
Melduję się i ja :) jestem aktualnie w 13 tygodniu i 3 dniu.. no właśnie dziewczyny bo ciągle mnie to zastanawia jeśli ja mam teraz 13 tydz i 3 dzień więc to jest już jako 14 tydzień czy 14 tydzień będzie dopiero za kilka dni ? (proszę o nie wyśmianie ale jestem w pierwszej ciąży i nie mam pojęcia jak się to prawidłowo liczy..)
poza tym to ja czuję się jakoś słabo niby 2 trymestr ale brak mi sił i chęci w sobote bardzo źle się czułam i miałam ciśnienie 107/49 cały dzień sie męczyłam aż myślałam że wyląduję na izbie przyjęć czego później żałowałam że nie pojechałam bo martwię się o maluszka:( jak byłam ostatnio na wizycie to niby jest wszystko ok i rośnie prawidłowo ale wgl nie miałam jeszcze robionych podstawowych badań z krwi... czy to nie dziwne? więc martwię się że to osłabienie może wynikać z jakiś braków w moim organizmie albo anemi :(

10 lata 3 tygodni temu #1032326 przez Nikaa
czy ktoś wie jak zrobić by powiadomienia o kolejnych postach nie przychodziły na e-mail? Kiedyś wiem że to jakoś wyłączyłam ale nie pamiętam jak a teraz na nowo się włączyło .... :ohmy:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 3 tygodni temu #1032327 przez Martazytka
Mi też wydaje się, że czułam ruchy, ale to chyba ciężko jeszcze odróżnić od wzdęć :( trzeba poczekać do 16- 20 tyg, u mnie teraz łożysko jest na przedniej ścianie i wtedy później odczuwa się ruchy.
Ciśnienia w ciąży mogą być niższe niż przed bo rozszerzają się naczynia- ja mam teraz 110/60 normalnie i po wysiłku czuje zawroty głowy - np po dłuższym spacerze bo ostatnio to mój jedyny wysiłek.
Co do zdj USG: u Nas zupełnie niewyraźne- lekarz chyba od niechcenia zrobił USG i spławił mnie :( pomimo 220zł wywalonych na 10 minutową wizytę. Zmieniam też lekarza z NFZ na kobietę - może będzie bardziej wylewna niż mój 2 minutowy i 2 zdaniowy lekarz.
Fikusx123- jeśli jesteś w Polsce to powinnaś mieć zrobione badania, które są wykazane w ustawie. Wpisz w googla : Rozporządzenie ministra w sprawie prowadzenia ciąży- tam jest tabelka badań co lekarz ma obowiązek zlecić i jak coś nie tak to pokaż na wizycie wydrukowane rozporządzenie- może się nie zapoznał jeszcze a zawsze warto się edukować :D Moja koleżanka chodziła z takim wydrukiem na każdą wizytę- a sama jest lekarzem. 13 tydzień i 3 dzień to 14 tydzień, ale w ginekologii tak się utarło, że trzynasty :) - często precyzuje się dokładniej np bad genetyczne są do 13 tyg i 6 dnia- czyli do 14 tygodnia. Ale tak naprawdę to nie wiadomo dokładnie który tydzień bo owulacja mogła zrobić psikusa :)

10 lata 3 tygodni temu #1032330 przez miri66
Tez tak mi się wydawało ze to nie może być to ale na serio to nie było nic innego W nocy organizm wyciszony wiec to musiało być to. I podobno jest to możliwe. No chyba ze juz mam jakieś schizy.

Pisze posta 3 raz zaraz mnie coś trafi bo mi się kasuje.

10 lata 3 tygodni temu #1032334 przez Natalia.nati26
u mnie dziś bardzo ciepło jest wyszłam na spacer i wróciłam straasznie zmęczona jestem ja czasem wieczorem czuje takie dziwne uczucie w dole brzucha takie delikatne przelewanie ale nie wiem ile sobie mój umysł dodaję juz nie mogę się doczekać kiedy bedę wiedzieć co noszę pod serduszkiem :)

10 lata 3 tygodni temu #1032349 przez nataliaa87
Moje dziecko wykończyło dzisiaj matkę :P Cały dzień na dworze :D Ale jest tak pięknie, że aż się do domu nie chce wchodzić, więc nie narzekam :D

Nikaa jak wejdziesz w nasz temat, to na górze po lewej, pod zdjęciem profilowym, obok przycisku "odpowiedz" jest przycisk "usuń subskrypcję". Wystarczy wcisnąć :)

fikusx Dziwne to trochę z tymi badaniami. Ja na pierwszej wizycie od razu dostałam całą listę do zrobienia. W pierwszej ciąży ( u innego lekarza) tak samo. Te badania są bardzo istotne, więc może Twój lekarz się zagapił i zapomniał?? Chociaż nie chce mi się w to wierzyć, bo to przecież ważna sprawa. Kiedy masz następną wizytę żeby zapytać co i jak?
Podziękowania: Nikaa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka