- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Październikowe 2016
Mamusie Październikowe 2016
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
My płeć poznaliśmy na polowkowym w pierwszej ciąży
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
I ja się w końcu zamelduję.. Od Świąt chorobowo u nas.. Całą rodziną się pochorowaliśmy. Ja już na szczęście dochodzę do siebie, ale malutki jeszcze walczy z katarem i kaszlem.. Mąż też.
A tak poza tym, to wszystko w porządku. Ciążowe dolegliwości powoli ustępują.. W końcu zaraz koniec I trymestru Czas najwyższy
Ja wczoraj zrobiłam całą masę wyników na wizytę. Na szczęście wyniki dobre Tarczyca tylko coś mi się mocno stawia w tej ciąży, ale to juz się lekami załatwi.
JA usg genetyczne mam już w czwartek. Czekam już z niecierpliwością. Jakoś w tej ciąży czuje więcej niepokoju i ciągle się boję o kruszynkę.
W ogóle za drugim razem jest zupełnie inaczej. Przez to, że mam malucha w domu, nie mam czasu w ogóle myśleć o fasolce. Czasem mam już wyrzuty sumienia normalnie.
Ja w pierwszej ciąży poznałam płeć w 15 tygodniu. Ale chłopców podobno dużo szybciej można rozszyfrować Jeszcze z 2-3 tygodnie i pewnie większość z nas dowie się kogo nosi pod sercem
Cieszę się dziewczyny, że same dobre wieści z wizyt przynosicie Oby tak dalej
A gdzie zdjęcia fasolek??
Miłego weekendu
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
u mnie jak widać 13 tydzień końcówka pierwszego trymestru - jak dobrze
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja właśnie ściągam hybryde i wieczorem zrobię nową Czeka mnie sporo pracy jeszcze, po nabijać towary i kuriera zamówić ( po weekendzie zawsze 2x więcej pracy, bo jakiś czas temu przestałam pracować w weekendy )ale to dopiero jak małą na drzemkę położę, bo ona nie daje mi pracować
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale dzisiaj pięknie! Jak ja czekałam na takie ciepłe dni Od razu energii więcej:)
Ja jakoś powoli wychodzę z choróbska. Synusia coś trzyma wstrętny katar niestety. No ale mam nadzieję, że zbliżamy się ku końcowi.
Nikaa Ty to już wkroczyłaś w II trymestr także gratulacje Ja też już czuję koniec tego pierwszego. Samopoczucie juz jakies lepsze i mdłości praktycznie przeszły Teraz zaczniemy rosnąć, czuć ruchy itd Najprzyjemniejsze 3 miesiące
JA też wzywam do meldunku Jak tam się trzyma reszta mamusiek?
Miłego dnia!
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
z podziwem, że można się rozryczeć podczas prasowania.
W końcu udało się się zjeść słodkie i nie zwymiotować- zemściło się na mnie w nocy ZGAGĄ, ale co tam zostało tam gdzie powinno znaczy się że może będe mogła rano wypić jakąś małą kawkę dla przyjemności .... w końcu wkraczam w II trymestr
I chyba zaczynam być glodddnnaaa jupi - po 2 miesiącach jedzenia na siłę mam apetyt. W sobotę spotkanie z psiapsióką w restauracji- poszaleje sobie - mają tam cudowny tort bezowy- mmmm niebo w gębie- nic lepszego nigdy nie jadłam.
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
Nataliaa ja też w 16 tyg czułam pierwszy raz
Martazytka ja płacze na reklamach
- fikusx123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
poza tym to ja czuję się jakoś słabo niby 2 trymestr ale brak mi sił i chęci w sobote bardzo źle się czułam i miałam ciśnienie 107/49 cały dzień sie męczyłam aż myślałam że wyląduję na izbie przyjęć czego później żałowałam że nie pojechałam bo martwię się o maluszka:( jak byłam ostatnio na wizycie to niby jest wszystko ok i rośnie prawidłowo ale wgl nie miałam jeszcze robionych podstawowych badań z krwi... czy to nie dziwne? więc martwię się że to osłabienie może wynikać z jakiś braków w moim organizmie albo anemi
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Ciśnienia w ciąży mogą być niższe niż przed bo rozszerzają się naczynia- ja mam teraz 110/60 normalnie i po wysiłku czuje zawroty głowy - np po dłuższym spacerze bo ostatnio to mój jedyny wysiłek.
Co do zdj USG: u Nas zupełnie niewyraźne- lekarz chyba od niechcenia zrobił USG i spławił mnie pomimo 220zł wywalonych na 10 minutową wizytę. Zmieniam też lekarza z NFZ na kobietę - może będzie bardziej wylewna niż mój 2 minutowy i 2 zdaniowy lekarz.
Fikusx123- jeśli jesteś w Polsce to powinnaś mieć zrobione badania, które są wykazane w ustawie. Wpisz w googla : Rozporządzenie ministra w sprawie prowadzenia ciąży- tam jest tabelka badań co lekarz ma obowiązek zlecić i jak coś nie tak to pokaż na wizycie wydrukowane rozporządzenie- może się nie zapoznał jeszcze a zawsze warto się edukować Moja koleżanka chodziła z takim wydrukiem na każdą wizytę- a sama jest lekarzem. 13 tydzień i 3 dzień to 14 tydzień, ale w ginekologii tak się utarło, że trzynasty - często precyzuje się dokładniej np bad genetyczne są do 13 tyg i 6 dnia- czyli do 14 tygodnia. Ale tak naprawdę to nie wiadomo dokładnie który tydzień bo owulacja mogła zrobić psikusa
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
Pisze posta 3 raz zaraz mnie coś trafi bo mi się kasuje.
- Natalia.nati26
- Wylogowany
- gaworzenie
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Nikaa jak wejdziesz w nasz temat, to na górze po lewej, pod zdjęciem profilowym, obok przycisku "odpowiedz" jest przycisk "usuń subskrypcję". Wystarczy wcisnąć
fikusx Dziwne to trochę z tymi badaniami. Ja na pierwszej wizycie od razu dostałam całą listę do zrobienia. W pierwszej ciąży ( u innego lekarza) tak samo. Te badania są bardzo istotne, więc może Twój lekarz się zagapił i zapomniał?? Chociaż nie chce mi się w to wierzyć, bo to przecież ważna sprawa. Kiedy masz następną wizytę żeby zapytać co i jak?