- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Październikowe 2016
Mamusie Październikowe 2016
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
martazytka co Ty z chłopami prosta sprawa - w kwestii zainteresowań samoloty jedzą i nie grymaszą że to czy tamto (grunt by dużo ) ubiór - interesuje ich o tyle by nie krępował ruchu był wygodny i w miarę dostosowany do okazji -opis Dot i męża i maluchy starszy synek lubi pomagać w kuchni i przy sprzątaniu więc ja tam myślę że mi calkiem dobrze z taka ekipą
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
NIKAA mi tam się marzyła córeczka. Nawet bardzo i od początku czulam, że to dziewczynka. Widocznie tym razem matczyna intuicja mnie zawiodła Los zdecydował trochę inaczej i tez będzie fajnie. Chłopcy będą mieli siebie i może fajnie będą się dogadywać
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Teraz rodzinnie zaliczyliśmy przeziębienie- każdy po kolei. Ja zdrowieje, zaczyna mężul, a dziecko- Karol wraca do zdrowia - ma mega histerie i wykańcza nas fizycznie, psychicznie ale a szczęście odzyskuje apetyt i radość życia. Jutro powrót do przedszkola i mam nadzieje, że na dłużej niż 3 dni.
Trzymajcie się dziewczyny, dużo zdrówka!!!!
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A gdzie reszta?? Część zniknęła na dobre, widzę.
Coś nam się słabo to forum rozkręca.
Piszcie dziewczyny co tam u Was
Miłego dnia!
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- fikusx123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Natalia super, że badania wyszły dobrze Mi udało się wcisnąć za mamę ale to noc nie dało bo jak się dowiedzialam po fakcie lekarz nic nie sprawdził. ..tylko crl niecałe 5cm. opis na usg - płód za mały do pomiarow :/
Mój gin po tym jak dzidziuś przyspieszył ( z crl ciaza starsza o 5 dni- mówiłam ze nadrobi, a jeszcze okazało się ze przegonil )zadecydował ze musze się pokazać u niego na usg w ten wtorek ( w następny może być za późno ) wiec jutro jadę. Myślę że jutro mój lekarz zrobi badanie jak należy.
w ostatnich badaniach znowu wyszła mi ta cytomegalia :/ jak w pierwszej ciąży ... i się stresuje.
Martazytka będzie oki pamiętaj ze to tylko statystyka
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny jeśli któraś jest niezadowolona z lekarza lepiej zmienić i poszukać takiego z którym czujecie sie dobrze. Jednak przez kolejne 5 miesięcy musicie do niego chodzić. Po co sie męczyć. Ciąża to wystarczający stres.
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie coraz bardziej ciągnie rozciągająca się macica i zmagań się cały czas z katarem. Nie mam alergii ale problemy z zatoki od dziecka. Bez leków jest o wiele gorzej . Ale trzymam się jakoś. Coraz wiece osob zauważa mój brzuchol i niedługo będę musiała powiedzieć reszcie rodziny ale póki co jeszcze nie opowiadam.
Co do prenatalnych od 35 darmowe na NFZ na pewno w polsce lub jeśli miało się 2 lub 3poronienia to wtedy też.
A co do rozwoju dziecka to gdzieś czytałam czy od 1 do nawet 3 cm tygodniowo teraz rośnie. I trzeba do tego odliczać długość nóżek
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie coraz bardziej ciągnie rozciągająca się macica i zmagań się cały czas z katarem. Nie mam alergii ale problemy z zatoki od dziecka. Bez leków jest o wiele gorzej . Ale trzymam się jakoś. Coraz wiece osob zauważa mój brzuchol i niedługo będę musiała powiedzieć reszcie rodziny ale póki co jeszcze nie opowiadam.
Co do prenatalnych od 35 darmowe na NFZ na pewno w polsce lub jeśli miało się 2 lub 3poronienia to wtedy też.
A co do rozwoju dziecka to gdzieś czytałam czy od 1 do nawet 3 cm tygodniowo teraz rośnie. I trzeba do tego odliczać długość nóżek Mój ma pewnie ze 7 -8 cm juz aż nie umiem sobie tego wyobrazić. Syn cały czas podchodzi do brzucha i słucha bolgotow w brzuchu. Mam straszne wzdęcia ale on się cieszy.
- fikusx123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
dziewczyny czyli jakbym teraz zmieniła lekarza to później muszę już chodzić do niego do porodu? hm właśnie siedzę i czytam opinie i miałam poleconych 2 lekarzy a ci mają opinie na internecie jeszcze gorszą od tego co chodzę więc sama już nie wiem co mam robić chciałabym dla mnie i mojego maleństwa jak najlepiej ale te opinie na internecie mnie zniechęciły :/
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
U Was też tak szaro i ponuro za oknem? Od paru dni słońca nie widać, ale na szczęście zimno nie jest.
Odpuściły Wam już ciążowe dolegliwości? Bo ja czuję dużą ulgę.Nadszedł drugi trymestr i jest duuużo przyjemniej
fikusx to tylko i wyłącznie Twoja decyzja czy będziesz chodzić już do jednego lekarza. Zawsze możesz zmienić jak Ci nie będzie odpowiadał. Fajnie byłoby znaleźć kogoś kompetentnego i przyjemnego i móc u niego prowadzić ciążę do końca. Zawsze już będzie Cię znał i pewnie będzie Ci łatwiej. Do tej pory chodziłaś na nfz?
Sylwia daj znać po usg, co tam u maluszka. A z tą cytomegalią wyszło Ci, że teraz chorujesz czy kiedyś chorowałaś? Które przeciwciała wyszły Ci dodatnie? Ja i przy cytomegalii i toksoplazmozie wszystko mam ujemne, także muszę z tego względu bardziej uważać.
Widzę, że większość z Was coś teraz męczy. Wszyscy dookoła chorują.My też swoje przeszliśmy i mam nadzieję, że będzie spokój na dłuższy czas. Zdrowia dziewczyny.
Mnie czeka jeszcze dzisiaj wizyta u mojego endokrynologa. Mimo sporej dawki leków tsh ciągle wysokie. Moja tarczyca już chyba całkiem sobie nie radzi.
Miłego dnia dziewczyny!
- Sylwia_i_Niki
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Cmv igg dodatnie a igm wątpliwe, dostałam skierowanie na awidnosc ( żeby sprawdzić kiedy było zakażenie ) i jakoś w tym tyg lecę zrobić badania może nawet jutro. Pocieszą mnie to, że to na pewno wtórna infekcja, wiec dużo mniej groźna
wizyta była i wszystko super
Początkowo lekarz nie mógł dojrzeć kości nowej , ale trochę się nagimnastykowal i jest, nieduża ale jest, przeziernosc 1,2.
Mam mnóstwo zdjęć i filmików- także w 4d , radość niesamowita, a dzidziuś to ninja tak fikal że szok jak zacznę czuć te ruchy to chyba zebra mi polamie