BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 7 miesiąc temu #1043890 przez sonia3
Czesc Mamuski:-)

Mavi, duzo sily niestety tak to bywa, ze musimy znalezc duzo sily w sobie pomimo ze nie zawsze ja mamy :whistle: no szybkiego powrotu do zdrowia dla Tesciowej.
Kejt duzooooooooo radosci i malo stressu zycze w najblizszy weekend i oby badania przebiegaly pomyslnie i kwestia szpitala calkiem oddalila sie na luty. A zdjecie Malutkiej cudowne, sama slodycz.
Honka, ale wozeczek .... super i kolor tez mi sie podoba. Co do Twoich chlopcow, ja tez zaznaczam na czerwono dni kiedy corcia spi dluzej :laugh:
Joanna nie martw sie, zapytaj gina co sadzi na temat tego badania. Jak sie denerwujesz zapytaj w labo o badanie hemoglobiny glikowanej, nie znam cen ale wtedy wychodzi srednia z trzech miesiecy:-) ja tez mialam wczesnie robione to badanie. a co do mierzenia to lepiej godzine po posilku. wtedy wyjdzie wiarygodny wynik. ja mam na czczo super wyniki...a potem juz nie.
Milego dzionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 7 miesiąc temu #1043892 przez Joanna90
Dzięki dziewczyny.
Sonia, hemoglobinę glikowana miałam zalecana przy okazji jak robiłam krzywą i wyszła ok. Chyba zrobię tak, że zapytam lekarza czy tak wczesne badanie jest wiarygodne :)
W końcu u nas słońce wyszło, niby jest tylko kilka stopni, ale bezchmurne niebo od razu poprawia humor :)

8 lata 7 miesiąc temu #1043894 przez sonia3
Hejo,
Joanna no to sie nie martw bo na pewno jest wszystko OK,
Pytanie do wszystkich Mamus, czy ktoras z Was ma lozysko nisko polozone??? jezeli tak napiszcie co Wam lekarz mowi bo ja tak mam i troche sie boje, bo u mnie caly czas tak jest i zastanawiam sie czy od tego mozna sie slabo czuc???? a jestem caly czas oslabiona. Boje sie robic cokolwiek zeby nie zaszkodzic??? Pozdrowionka dla Wszystkich

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1043895 przez Joanna90
Dzięki :) Sonia nie pomogę chyba zbyt wiele, ja miałam nisko łożysko ale to było dużo wcześniej, tak mi powiedziano na usg genetycznym w 11 tc. Powiedziano mi wtedy że w tym okresie to normalne i że może się jeszcze podnieść i rzeczywiście, teraz na połówkowym USG wyszło, że mam wysoko. A co Ci lekarz mówi, masz jakieś zalecenia co do tego?

8 lata 7 miesiąc temu #1043896 przez Mulian
Hej dziewczyny. Ja mam na odwrót, jestem teraz w blogim nastroju i wszystko mnie rozczula.

8 lata 7 miesiąc temu #1043898 przez honka_18
Sonia nie pomogę ja od początku mam tylne łożysko

Co do krzywej cukrzycowej to nigdy nie miałam badanej bo w UK nie badają :whistle:

Kurcze posprzątałam na dole, upieklam jabłecznik i ugotowalam zupę i się ruszyć nie mogę :angry: jak ja wytrzymam jeszcze 2 dni bez M :whistle: w poprzedniej ciąży mogłam góry przenosić a teraz nie mam na nic siły i wszystko mnie boli
A i od kilku dni rano i w nocy boli mnie kość łonowa. Tez tak macie ? Nie ukrywam ze mnie to martwi

8 lata 7 miesiąc temu #1043899 przez masuska
Odebrałam wynik, cukrzycy na pewno nie mam, ale za to reszta wyników wygląda na anemie i jeszcze liczne bakterie w moczu :(

Honka mnie nie boli, ale czuje jakby ucisk, napięcie, nie wiem jak to określić.

8 lata 7 miesiąc temu #1043900 przez Mulian
U mnie od dwóch miesięcy bakterie w moczu przekroczone, ale moja gin mówi, że kobiety w ciąży się nie mieszczą w normach zazwyczaj i nie ma się czym przejmować więc nie zwraca na to uwagi zwłaszcza, że inne wyniki są ok.

8 lata 7 miesiąc temu #1043901 przez honka_18
Masuska na bateriach w moczu się nie znam nigdy nie miałam, a na anemię lekarz powinien przepisać Ci żelazo, zapijane sokiem pomarańczowym ładnie się wchłania, wiec nie ma czym się martwić ;)

8 lata 7 miesiąc temu #1043905 przez masuska
No to mnie pocieszyłyście :)

8 lata 7 miesiąc temu #1043906 przez sonia3
Dzieki Honka, ja tez mam na tylnej scianie ale nisko :( ,
Joanna ja mam tez od poczatku ale nic sie nie podnioslo i nie wierze, ze cos sie zmieni w tej kwestii. Lekarz natomiast powiedzial nie martwic sie bo sie moze zmienic...latwo powiedziec. Ja tez brzuch mam taki napiety trudny do okreslenia...
Masuska te bakterie liczne tez mi wyszly, pobieglam nastepnego dnia zrobilam posiew iiii czysto. Okazalo sie ze moze byc zanieczyszczona probka i tyle :)
Nie martw sie na zapas :) a co do hemoglobiny Honka ma racje :)
Honka teeeeeeeeeeen jablecznik o matko czuje przez laptka :lol: zjedz za mnie 1 kawalontko

8 lata 7 miesiąc temu #1043907 przez honka_18
Sonia jeżeli jest na tylnej ścianie to jest oki i nie ma czym się martwić, tak mi położna mówiła

8 lata 7 miesiąc temu #1043913 przez dodi
Witam późną wieczorową porą
Kejt wszystkiego dobrego życzę
Ja dziś po wizycie junior ma się dobrze waży 520gr
Byłam dzis na usg z całą rodziną tj mąż i dzieciaki podobało im się w 3d bardzo wyraźnie było widac buzię i rączki sama słodycz
Ja niestety dalej walczę z kołataniem serducha biorę aspargin tj potas+magnez i gin powiedział że mam się wybrać do rodzinnego na ekg
Mam nadzieję że to jednak tylko niedobór potasu jest przyczyną kołatania
Czytam was cały czas tylko jakoś weny do pisania brak poza tym w domu ciągle remont i czas mi leci niesamowicie szybko
Miłego weekendu mamuśki

8 lata 7 miesiąc temu #1043914 przez Megi
Witam się w sobotę rano :kiss:

Kochane od paru dni mam bezsenne noce- budzę się około 3.00 i nie śpię do 5.00
Masakra...później nie wyspana jestem :( Czy któraś też tak ma?

Miłego weekendu :kiss:

8 lata 7 miesiąc temu #1043915 przez masuska
Kejt w tym wyjątkowym dla Was dniu, życzę samych radosnych chwil, oraz duuużo miłości i cierpliwości na wszystkie lata. Ach, cudowne chwile przed Wami :)

Dodi mam nadzieję że serducho się uspokoi.

Megi witaj w klubie, dziś od 3:30 do około 5tej nie spałam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka