BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu #1044087 przez Kejt
Honka a jak tam Twoja przyjaciółka urodziła już? :)

Wiktoria 25 tc [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1044088 przez honka_18
Kejt Nie wiem, jeszcze się nie odezwała, pewnie jest zajęta tuleniem Malutkiej ;)
Jak Twoje plecy? Lepiej ?

8 lata 6 miesiąc temu #1044093 przez Mulian
Dzięki dziewczyny....ale Sander mam nadzieję, że to taki skok chwilowy, nie chcę przytyć 30 kg! :woohoo: Zwłaszcza, że ja wcale się nie objadam a do tego jem zdrowo (zazwyczaj), cukru nie jem prawie wcale, słodyczy sklepowych już dawno nie jadłam.

Honka to wreszcie masz dzień wolny od bólu! Oby takich więcej.

Olcia ja też uwielbiam ten czas, a w tym roku będę się nim mogła do woli nacieszyć nie chodząc do pracy ;)

8 lata 6 miesiąc temu #1044094 przez Joanna90
Mulian ja ostatnio też co stanęłam na wadze to było więcej, a przecież nie obżerałam się jakoś specjalnie, dzisiaj za to mam prawie 2 kg mniej w stosunku do soboty, bo wtedy ważyłam sję ostatnio, może to woda się odkładała i temu miałam taki nagły skok w górę? Jem tyle ile potrzebuje i ile mam ochoty, ale są to normalne ilosc, a pije ok 1,5- 2 litry wody mineralnej niegazowanej dziennie plus ciepłe napoje i zupy, bo tak mam ochotę i tyle tego wychodzi, a ogólnie uważam tak jak Sander, że organizm sam wie, ile potrzebuje. Myślicie że takie wahania wagi są normalne w ciąży, że raz jest więcej a raz mniej i to tyle?
Honka cieszę się, że czujesz się lepiej.
Dzisiaj włączyłam pierwsza pralkę ciuszków, obskoczyłam w ostatnich dniach chyba wszystkie lumpeksy w okolicy i kupiłam sporo ubranek za grosze:) i tak jeszcze trzeba sporo dokupić zwlaszcza bodziaków i pajacyków, ale fajnie że w ogóle już coś mamy :) Już nie mogę się doczekać lutego, żeby już maluszek był z nami cały i zdrowy:)

8 lata 6 miesiąc temu #1044102 przez Kejt
Honka plecy przestały boleć to dziś mnie pęcherz boli, ale lekarz mi dał jakieś leki i czuje że jest lepiej.

Ja też mam skoki wagi raz jest +3 kg, coś tam więcej zjem to jest +5, później znów +3 i tak w koło. A apetyt dziś mam niesamowity jem od rana i nie mogę się najeść :woohoo: i dalej bym jadła, normalnie chyba spać pójdę to chociaż przez chwile lodówka będzie zamknięta :blink:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu #1044121 przez ika77
Hej dziewczyny
Ja dzis po wizycie u gin, wszysto ok tylko z tymi przeplywami cos jest lewa strona. Mam 1,76 a max 1,3. Zobaczymy. Co do wagi jakis dramat mam 7,5 na plusie, chyba prowadzę

8 lata 6 miesiąc temu #1044166 przez masuska
Hey od 4tej nie śpię:P ale miałam świetny sen. Moich dwóch ulubionych aktorów, Nickolas Cage I Bruce Willis. A cały sen jak film sensacyjny :) szkoda tylko ze Bruce byl tym złym....

A Wy dziewczęta jak, wyspane?

8 lata 6 miesiąc temu #1044170 przez Joanna90
Cześć, Masuska nieźle :laugh: Ja nie spałam od 1 do 4, w końcu zaczęłam układać pasjansa na telefonie :) dzisiaj mam wizytę u lekarza :)

8 lata 6 miesiąc temu #1044173 przez Kejt
I ja dziś mam wizytę, tak się boję :dry: aż mi się po nocy śniło. Dziś się okaże czy jutro pójdę do szpitala czy jeszcze zostaje na wolności. Czuje się jakbym miała iść do więzienia :P

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu #1044175 przez honka_18
Masuska ale sny :whistle:

Joanna, Kejt trzymam kciuki za wizyty

Moja przyjaciółka urodziła wczoraj przed 8 rano śliczną, kudłatą córeczkę :cheer:

Kubuś w nocy tak mnie skopał ze mam zakwasy z lewej strony brzucha :woohoo:

8 lata 6 miesiąc temu #1044176 przez olcia1989a
Kejt trzymam kciuki żeby obyło się bez szpitala :)

8 lata 6 miesiąc temu #1044177 przez Inezka
Witajcie,

Masuska, spałam dobrze, coś mi się tam śniło, ale nie pamiętam co. Ja to dziś śpiąca, chyba przez pogodę, bo szaro buro i ponuro..

Kejt, oby było dobrze u lekarza, trzymam kciuki!!!

Wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka urodziła w niedziele synka. Pierwszą wersję słyszałam, że dziewczynka będzie. :side:

8 lata 6 miesiąc temu #1044185 przez Joanna90
Ja już po wizycie, z dzieckiem ok ale z szyjka niezbyt dobrze, niestety czeka mnie szpital, mam zgłosić się dzisiaj popołudniu na oddział. Z powodu niewydolności szyjki grozi mi przedwczesny poród. Mam nadzieję, że bedzie dobrze, że tam to unormują ehh... Już mi się wydawało że brzuch mi się mniej napina, a to chyba tylko się poprostu przyzwyczailam do tego napięcia, bo lekarz twierdzi że jest twardy... Mam nadzieję, że Kejt ma lepsze wieści.

8 lata 6 miesiąc temu #1044186 przez Megi
Ja też mam dziś lekarza- połówkowe, ale co najważniejsze to przepływy serca.
Zobaczę od razu, czy Julkowi coś nie odpadło przez te tygodnie :P

3-mam kciuki za pozostałe wizyty. Przede wszystkim za Kejt, oby było wszystko dobrze. A szpital poszedł w niepamięć

Miłego dnia :kiss:

8 lata 6 miesiąc temu #1044187 przez Megi
Joanna będzie wszystko dobrze. Jak pójdziesz do szpitala to już Cię przetrzymają i będą czuwać nad dzidzią :kiss:
Daj znać, jak tylko będziesz mogła, co u Was

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka